Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 542 i arkivet.   
2017
9
Sep

AKTUELLT

ÅRSMÖTE 2017 - **** UPPDATERAT *****

Publicerad 10:39 av Nigge

 

Varför inte ta med en häst eller två till årsmötet

 

 

 

 

Nu är det dags igen för årsmöte i ITFC Sweden och alla medlemmar är välkomna att närvara. Mötet går av stapeln lördag 9 september kl 15 och följs av att vi gemensamt bevittnar QPR-Ipswich på iFollow. Vi träffas på WIRSTRÖMS PUB i Gamla Stan, Stockholm med mötesstart kl 15.00 följt av QPR-Ipswich kl 16.00.

Dagordningen hittar man antingen i mailet med kallelse som gick ut 21 augusti eller på medlems-sidorna. Vi kör som vanligt tipstävlingen special edition med fint pris till vinnaren.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

2017
12
Aug

AKTUELLT

LÖRDAGSPANELEN - SESSION 2 2017/18

Publicerad 11:21 av Erik

Panelen är uppe, uppvärmd och faktiskt hyfsat uppåt, då Ipswich Town både begått cup- och ligasäsongspremiär och i vinnande stil. Nu kör vi!

Avancemang i cupen! Supportrarna i forum och sociala medier verkar tro att vi befinner oss i ett parallellt universum. Var det verkligen SÅ oväntat att vi skulle slå Luton?

 

Cup- och ligatrippeln lever! :-)

Nigge: Ja! Och till viss del nej när man kollade på laguppställningen. Tidigare säsonger känns det som om MM har bara använt ligacupen för att lufta ett helt nytt lag, förvisso många nya den här gången också, men i tisdags kändes det som det fanns en stark ryggrad i uppställningen. Frågan är om vi kan fortsätta på den inslagna vägen, såväl i cupen som i ligan.
 
Jag hoppas verkligen att MM tycker att cupen är värd att satsa på och att vi gör en bra insats mot Palace i nästa omgång. I ligan återstår att se på iFollow i eftermiddag hur det går.
 
Trist med skadan på Dozzell och att han är bort hela säsongen, hade verkligen sett fram emot att se honom utvecklas under säsongen. Desto mer glädjande då med Flynn Downes. Men kommer han få starta?
Tveksamt.
 
Vänta nu, vad var frågan? Cupen. Ja, men då kanske vi får se Flynn från start där i alla fall?
 
Dan: Ja, så känns det i alla fall. Med tanke på de senaste årens kräftgång i just den cupen, plus Lutons premiär med storsegern 8–2, och det faktum att vi åkte dit med 1–6 mot Charlton tidigare, så kändes det som ett närmast oöverstigligt hinder.
 
Själv trodde jag, med mina mest optimistiska blåfärgade solglasögon, på max ett oavgjort och omspel. Och med två vinster i rad utan insläppta mål känns det faktiskt som om vi har gått in i ett alternativt universum, och det kanske var på tiden.
 
AC: Man blev ju smått nervös när Luton tryckte in ÅTTA mål i premiären, så visst räknade jag med en tuff match. Jag tycker vi ställde upp med en spännande startelva vilket var friskt satsat då kritiken hade varit svidande om vi än en gång åkt ur cupen mot betydligt lägre rankat motstånd.
 
Väldigt viktigt att få igång anfallarna tidigt på säsongen så extra skönt att McGoldrick, som normalt kan ha lite trögt med målskyttet mellan skadorna, fick avgöra. Efter en minst sagt "risig" försäsong var det säkert även ganska behagligt för Bersant Celina att visa färdigheterna.
 
Downes visade redan i premiären att han är mogen uppgiften, och när dessutom mångsidige Nydam kliver fram är det ju en fröjd. Bra jobb Mr Klug och co!
 
Och nej, SÅ oväntat var det inte (trots cup-historiken de senaste åren).
 
Pelle: Nä jag håller med, men samtidigt så måste man som Ipswich-supporter kunna glädjas åt det lilla. Med tanke på de senaste sju årens utfall i ligacupen, så är detta…. låt säga, ett steg i rätt riktning. Och gud ska veta att ITFC i inledningen av den här säsongen verkligen behöver få med sig fansen och generera lite positiva-vibes.
 
Och så fick vi plötsligt en #9 i Martyn Waghorn, dina kommentarer?
 
AC: En intressant värvning. Är samtidigt väldigt nöjd att vi handlar och inte lånar och Waghorn kommer att bli väldigt nyttig för oss. Bra ålder, bra egenskaper och han kommer vara jobbig att möta för motståndarförsvaren.
 
Jag har förstått att många verkar minst sagt tveksamma till sommarens transferaktiviteter överlag, men jag ska erkänna att det var länge sedan jag var så här nöjd i ett fönster. Men så är det väl kanske när förväntningarna är betydligt lägre.
 
Dan: Tja, vet inte vad jag ska säga. Har ingen riktig koll på honom, och att ha en nummer 9 eller inte spelar väl ingen större roll i dagens fotboll. Men av det lilla jag såg av honom i en Youtube-video, så verkar han ju ha en del kvaliteter; å andra sidan fick man inte se några missar eller sämre insatser.
 
Pelle: Jag är nöjd med den värvningen. Han är en bra anfallare, men liksom i fallet med Garner så känns det som att vi inte köpte honom för att vi saknade just den typen av spelaregenskaper, utan mer för att vi kunde köpa honom.
 
Det har snackats om en miljon pund,  men jag har också hört att vi inte ska ha betalat mer än 250.000 pund, om så…ett riktigt fyndförvärv. 
 
Nigge: Överraskande att vi lyckats landa en till anfallare från Rangers! Jag är positivt inställd och hoppas på att vi äntligen har ett par målgörare av rang. Min enda invändning är att han omedelbart refereras till som Waggy. Vad är det med britter och dessa fåniga smeknamn? 
 
Vilka anfallare ska vi spela nu när även McGoldrick verkar vara på gång?
 
Pelle: Hmm svårt, gillar ju Sears, men skulle gärna se en 4-3-3 uppställning där Garner kör som central anfallare med McGoldrick och Waghorn bredvid på kanterna (där den senare kan pa ned på mittfältet, beroende på matchbilden).
 
Nigge: Garner (Garny?!) och Waghorn med McGoldrick som inhoppare efter en timme eller så. Så säger vi.
 
AC: Ja säg det. Garner övertygade i premiären och har varit bra hela försäsongen. McGoldrick bör starta när han är 100%, Waghorn är säkert väldigt laddad, men jag tror trots allt att det blir Sears bredvid Garner i eftermiddag. Angenäma problem.
 
Dan: Mick själv var inne på att alla fyra var så pass intelligenta och duktiga att han skulle kunna para ihop varje spelare med vilken annan av de andra. Och det låter ju lovande, om man tänker på skador, avstängningar och liknande, men det känns ändå som om man vill att han ska spela ihop ett slagkraftigt radarpar som förstaval.
 
Just nu tror jag att det lutar lite åt Garner och McGoldrick, eftersom de levererar. Waghorn och Sears får nog finna sig i att spela andrafiol ett ta, men kan säkert fungera bra som inhoppare, och kanske till och med komma in och förändra en matchbild – nåt som Mick inte riktigt har lyckats med tidigare. Samtidigt kan jag tycka lite synd om spelare som Morris och Patterson som får stå på tillväxt minst ett år till.
 
Det stora problemet framåt är dock fortfarande vem som ska slå de där smörpassningarna. Dozzell var ju en sån och fick ju visa det i 45 minuter, men frågan är vem som tar över nu. Vi får hoppas att Downes och Nydam stiger fram och att det visar sig att Celina har de kvaliteterna, annars kan det bli tunt med målchanser.
 
2017
5
Aug

AKTUELLT

SÄSONGSPREMIÄRPANELEN - SESSION 1 2017/18

Publicerad 09:20 av Nigge

Säsongspremiären är här! Pelle, Dan och Erik är i vanlig ordning på tårna, om än oroliga tår. Vi går igenom sommarens förstärkningar (?), känslan inför säsongen, publiken, iFollow, MM och det risiga genrepet. Panelen använder uttryck som orolig, ordinär, tyvärr, gilla läget och ett ironiskt halleluja. Det mesta är som vanligt med andra ord. Nu kör vi så det ryker! COYB!!

Upp och hoppa, nu kör vi!


Vad tycker du om förstärkningarna som kommit in under sommaren? Eller är de ens förstärkningar?

Pelle: Ja, inte går man ned i spagat av ren och skär lycka då man tittar på vår sommarförvärvslista. Ipswich Town är uppenbarligen inget som intresserar Marcus Evans längre och således får vi hålla till godo med de sedvanliga lånen, skadebenägna championship-rejects och andra lyckosökare. Och precis som under tidigare transferfönster så har vi inte lyckats knyta till oss spelare med de spetskomptenser vi faktiskt behöver få in för att höja kvalitén på laget. Ånyo täpper vi bara igen hålen…..med gaffa-tejp och med spackel. Tröttsamt såklart, men sådana är nu förutsättningarna och då är det bara att……tja, gilla läget.

Fortfarande står vi utan en kreativ, offensiv spelmotor. Inte heller har vi hittat någon ersättare till Daryl Murphy. Och att kontraktera en riktigt vass ytter (annat än på lån) verkar inte heller vara vår grej ……trots att MM sedan dag 1 sagt sig prioriera just kantspelet. I skenet av detta smärtar det att vi inte lyckades med att värva Jon Dadi Bodvarsson tidigare i somras. Tror att han hade varit ett riktigt bra tillskott. Nåväl, nu är det inte färdig-sajnat än. Det blev förvisso inte en Harry Bunn den här gången men en eller två lånespelare lär snart dyka upp. Halleluja. I övrigt tycker jag så här om de vi har lyckats få hit:

Det vi såg av Jordan Spence förra säsongen tycker jag är tillräckligt för att vi ska kunna kategorisera honom som duglig högerback. Absolut ett bättre alternativ än Chambers på den positionen och noll transferkostnad gör att det känns som en helt ok värvning.

Dominic Iorfa är en annan typ av högerback än Spence. Ser starkare ut, mer kraftfull och lär vara snabb. Dessutom kan han rycka in centralt i fyrbackslinjen om det skulle krisa där. Men jag har inte sett honom in action och vet naturligtvis inte hur bra han egentligen är eller vilken utvecklingspotential han har. Han är ju här för Wolves inte ansåg att han höll måttet och han är inte ”vår” spelare.

Sommarens stora prestigevärvning (Ipswich Towns, alltså) måste vara köpet av Emyr Huws. Viktigt på många plan att vi kunde knyta honom till oss. Skadefri är han en självklar nyckelspelare på mitten. Och förhoppningsvis då i par med ett annat nyförvärv; Tom Adeyemi. Gillar det jag har sett sedan tidigare av tvåvägsspelaren Adeyemi och det gläder mig att han valde oss istället för en ”annan” klubb som tydligen också var ute efter honom.

Om pojkspolingen Celina tror jag inte så mycket. Han kan vara en enastående talang, spelinnovativ och irrationell, men magkänslan säger att han efter en stark och kaxig inledning, inte kommer att underordna sig MM:s spelsystem. Spelglädjen försvinner så sakteliga, han hamnar på bänken och gör sig slutligen ovän med MM och hela tränarstaben.

Joe Garner som ny anfallare. Jovars, det kan funka. Han har ju dunkat in en hel del mål under försäsongen, men jag hade nog förväntat mig en helt annan anfallstyp och köpet känns faktiskt lite förhastat. Det känns lite som om man i kölvattnet av de tidigare misslyckade försöken med att få hit Jordan Hugill och Danny Ward nu drabbats av panik och köpt en anfallare mest för att han är…. just en anfallare. Om ni förstår.
Så vad har vi då? Två spelare som faktiskt var här under våren, två spelare som faktiskt inte är våra egna, en före detta Cardiff-flopp samt en högst ordinär Championship-anfallare med fel spelarattribut.

Dan: Kul att vi kunde knyta Huws till oss. Hoppas bara att han fortsätter att leverera och inte är nöjd och mätt nu. Hans mittfältskollega Adeyemi kan jag inte tillräckligt mycket om, och känns väl inte som en egentlig förstärkning mot det vi redan har. Vad det gäller Celina är det alltid intressant att Mick satsar på yttermittfältare fast han inte verkar förstå hur de ska agera. Vi får se om han blir en Cameron Stewart eller en Ryan Fraser, och vi hoppas givetvis på det sistnämnda även om han som lån aldrig kommer att bli aktuell för oss på riktigt. Iorfa känns som en ren back up, och jag hoppas att han inte står i vägen för våra egna spelare. Jag var inte direkt överlycklig när vi sajnade Garner, men om man ser på träningsmatcherna verkar han i alla fall veta var målet finns. Frågan är bara vem som ska förse honom med de rätta bollarna?

På det stora hela taget känns det väl inte riktigt som några fantastiska förstärkningar utan mer av det vi redan har, tyvärr.

Erik: Visst är det förstärkningar, men kanske inte nödvändigtvis i form av bättre spelare. De bästa av förra säsongens lånespelare, Spence och Huws har vi fått behålla. Så ingen förbättring på planen jämfört med förra året, men alternativet, att inte knyta upp dem, hade varit sämre. Och så Tom Adeyemi på lån som komplement till Huws? I brist på formstark Bishop eller Hyam, visst visst. Skuse lär väl spela varje match.

Beslutet att i form av låneavtal byta ut Josh Emmanuel mot Dominic Iorfa vetti tusan, jag tolkar det som att Emmanuel är på väg bort från klubben? Gillade honom, trots några riktiga stinkers emellanåt. Iorfa har möjligen bättre potential.

Anfallsmässigt då? Kieffer Moore var tydligen inte tillräckligt bra för Championshipspel, så han lånade vi också ut. Joe Garner får vi väl se som en spännande värvning, och han har ju visat under försäsongen att han kan göra mål. Och Celina ska alltså göra Tom Lawrence jobb, i form av spännande kreativ spelare som alla på Portman Road inser att vi aldrig skulle ha råd med själva. Danny Rowe kan spela en större roll denna säsong. Det faktum att nummer 9 har lämnats oanvänd i nummerserien vittnar dock om att vi inte är klara med värvningarna där.

Summa summarum så känns truppen fortfarande oerhört tunn, kvalitetsmässigt ungefär som förra säsongen, och det vi har att hoppas på är ett rejält genombrott i startelvan från någon av våra lovande ungdomar, t.ex. Dozzell, Nydam eller Downes. Jag har dock svårt att se hur Mick ska peta så många mer erfarna innermittfältare för att göra plats för våra kids. Det blir nog några inhopp i vanlig ordning.


Vad är din känsla inför säsongen? Är vi fågel, fisk eller mittemellan? Kommer publiken att ta sig till Portman Road? Känns det lika hopplöst som i våras eller ser du några ljusglimtar? Får MM sitta kvar om vi hamnar i botten från början? Blir det en pina att följa detta via iFollow eller kommer vi jubla såväl över den tekniska lösningen på sändningarna som spelet på skärmen?

Erik: Jag tycker det känns exakt som när förra säsongen slutade. Nu har jag inte ens sett highlights från försäsongsmatcherna men det lät som att vi försökte spela boll igen? Sånt gillar man ju. Dock vet vi ju sedan tidigare att ett skitresultat som Charltonmatchen nu senast kan innebära att Mick snabbt drar öronen åt sig och försöker vinna alla matcher med 0-0.

Flera tidningar har med oss på listan som tänkbara för nedflyttning. Säger inte emot, men jag tror att vi kommer att harva runt i mitten av tabellen. Vi har inga superstjärnor men genomsnittsspelaren är ändå på helt OK Championshipnivå.

Klubben verkar satsa mer och mer på att involvera fansen, och det borde åtminstone kunna hindra dem från att fortsätta lämna i så stora skaror. Men jag tror tyvärr det kommer att ta tid innan massorna tar sig tillbaka. För att det ska hända behövs en riktigt positiv känsla och löfte om mer. En succévärvning, några oväntade storvinster, en riktig cup run eller en ny manager. Och av dessa fyra är nog ny manager det mest troliga, dock inte så värst troligt det heller.

Dan: Känslan är lite densamma som i slutet av förra säsongen. Inte mycket nytt där, och vi kommer troligen att få kämpa rätt krampaktigt även den här säsongen. Mer fisk än fågel, om man säger så. Publiken verkade ju vara på väg efter den inledande försäsongen, då en del hopp tändes, men efter svagt resultat mot Gillingham och katastrofen mot Charlton, verkar fansen ha vänt sig bort igen. Räkna med ganska lite publik, och ännu mindre om resultaten i början går oss emot.

Jag hoppas att Evans redan nu har tentaklerna ute efter en eventuell ersättare till Mick. För om det fortsätter som förra säsongen slutar, så bör det ske nåt på den fronten ganska omgående, om vi inte ska riskera att utkämpa en bottenstrid hela säsongen.

Utifrån ett fotbollsperspektiv är jag tämligen säker på att vi får lida nåt oerhört på grund av iFollow. Som sällan förr kommer vi att få se vårt lag blottas och kämpa, och slarva bort poäng på poäng. Åtminstone om tekniken funkar, vilket vi väl får se...

Pelle: Skulle vi vara ett topp-6 lag? Jo tjena, säger jag. Än en gång står vi inför en ligastart med ett ofärdigt och rätt så mediokert lag. Man kan inte göra det hur många gånger som helst utan att det straffar sig.
Missförstå mig rätt; det är inte så att årets upplaga av ITFC skulle vara sämre än de senaste upplagorna, tvärtom det kan t.o.m. vara så att vi som lag är lite bättre nu än under föregående säsong. Det jag menar är att utvecklingen (delvis driven av pengar) sprungit ifrån oss sedan länge. Kvalitén på ligan har höjts rejält och merparten av våra ligakombattanter är bättre rustade för att kunna konkurrera under dessa nya förutsättningar.

Jag tror att vi nu nått vägs ände. Den här säsongen åker vi ut….live via iFollow. Och MM lämnar vid jul…….


1-6 mot Charlton förra helgen. Gör det dig orolig eller tror du det har mindre betydelse för hur starten i ligan kommer gå?

Dan: Det otroliga resultatet gör mig väldigt orolig, samtidigt som jag kan känna att det inte behöver spela någon som helst roll. Genrep och premiär är liksom två helt olika saker. Men 1–6 mot ett lag i League 1? Det är inget mindre än en katastrof som egentligen inte kan ske. Likväl skedde det, och det finns knappast nåt positivt att hämta i det – förutom en del revanschlusta, men frågan är om det räcker? Fast ännu viktigare är kanske att vi trots allt har en på pappret lite lättare inledning av säsongen; kanske kan det ge oss lite gratispoäng och ett restaurerat självförtroende?

Erik: Klart jag blir orolig, både för stämningen i truppen och för hur Mick kommer att reagera taktiskt på ett sådant resultat. Hoppas att de kan skaka det av sig snabbt. Jag sitter klistrad vid iFollow, COYB!

Pelle: Jag är en ängslig pojke och det är klart som fan att jag är orolig. Det här drabbar liksom ett lag (och supportrar) som sedan tidigare måste ha sämst självkänsla i hela Championship. Genomklappningen kan självklart sätta griller i huvudet på spelarna. Men det kan också få motsatt effekt, typ; nu-jävlar-tar-vi-oss-i-kragen-och-skärper-oss. Jag väljer att tro på det senare. Det blir så mycket roligare då.

 

Nästa match
den 30 september 2017 kl 16:00

Ipswich Town - Bristol City

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden