Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 547 i arkivet.   
2017
23
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 7 2017/18

Publicerad 10:07 av Nigge

Lördag igen, bortamatch mot Leeds och tittar man på tabellen är det minsann vad som brukar refereras till som en toppmatch! Panelen dryftar ungdomarnas framfart i U23, vad man är mest nöjd med så här långt samt förstås hur det går i eftermiddagens match.

Spelar vi verkligen toppmatch idag?!

 

Ungtupparna tuffar på i U23-serien. Fyra raka segrar nu, och fem av sex möjliga. Nu ska man kanske inte dra för stora växlar på det, men visst är det kul med positiva vibbar därifrån? Är det månne dags för fler ungdomar att få chansen i A-laget, och vem tycker du verkar mest spännande av dem som inte redan har fått chansen?

Pelle: Det ska erkännas, flertalet av dessa ynglingar hade jag ingen koll på alls, men jag är verkligen positivt överraskad över deras framfart i U23-serien. Mycket glädjande. De som har stuckit ut mest är kanske Folami och McKendry och jag ser gärna att dessa två ges möjligheter till inhopp i A-laget relativt snart. Men MM brukar normalt inte släppa fram offensiva unga talanger förrän i slutet på april (förutsatt att vi är trygga då), så det kan nog dröja lite…..

Erik: Det känns fantastiskt kul att vi har så goda förutsättningar när det gäller att fylla på med egenutvecklade talanger. Av det FA Youth Cup vinnande laget från 2005 blev det inte mycket, men så ser situationen också lite annorlunda ut nu. Om det är så att vi haft lite flax med ungdomsrekryteringar eller att satsningen på akademin verkligen ger frukt låter jag vara osagt. Som medlem i ITFC Sweden är man ju automatiskt sponsor av akademin, så jag vill gärna tänka att det är tack vare oss...

Jag tycker också att ett bra U23 är en perfekt nivå för spelarna utanför A-laget, vi har chansen att lufta spelare som Danny Rowe utan att det känns som att han hamnat bland reserverna. Och att spela "riktiga" tävlingsmatcher är mycket mer värt som förberedelse för the real thing. Downes och Nydam får chans att blomma ut och hålla matchtempo i kroppen, och vi verkar ha flera spännande prospekt på gång. Buster-romantikern i en är alltid ute efter nästa Bowditch eller Wickham, så ska jag plocka ut enskilda spelare så får det bli Ben Morris eller Folami. Men kanske först nästa säsong.

Nigge: Det är inget annat än fantastiskt att följa U23-lagets framfart! Man öser in mål och det verkar allmänt kul att gå och titta på dem. U18 är dessvärre lite tvärtom så långt då man läcker som ett trasigt durkslag och bara mäktat med en vinst och en oavgjord.

Vad gäller att ge ungdomarna chansen så tycker jag ändå att det är vad man har gjort den här och förra säsongen. Vi har Nydam, Downes, Dozzell (dock skadad), Kenlock och Emmanuell (utlånad) och det är inte illa. När man lyssnar till akademins mål så vill man få upp en per säsong, i bästa fall två, så nog har man plockat upp spelare i såväl bra kvantitet som bra kvalitet. 


Som vanligt är det lite upp och lite ner med resultat och insatser. Vad är du mest nöjd med respektive minst nöjd med än så länge? Och vad ska laget göra för att åstadkomma mer av det förstnämnda och mindre av det sistnämnda?

Nigge: Poängskörden måste vara nummer ett. Hur är det ens möjligt att vi har 15 av 21 poäng hittills? Jag är sjukt nöjd med det. Vidare tycker jag att McGoldrick har varit lysande hittills och Celina börjar visa vad han går för (han har i och för sig inte fått så många chanser än). Lagandan verkar också ha hittat tillbaka och de värsta armageddon-vibbarna som omgav klubben från förra säsongen har i mångt och mycket blåst över. Å andra sidan behövs bara några förluster på rad så finns risken att den hittar tillbaka.

Det jag är minst nöjd med har mer indirekt med resultaten och insatserna att göra. Ju fler människor på plats, desto mer drag och förhoppningsvis bättre insats på planen. 14 000 förra matchen? Bedrövligt.

Pelle: Tippade inför ligastart att vi skulle åka ut, men hitintills har laget överraskat och varit väldigt stabila. Jämnbra, jämntråkiga. Men som sagt, mycket nöjd med vår säsongsinledning och att vi har vunnit mot de lag vi faktiskt måste vinna emot. Gillar också att vi släppt fram så många ”juniorer”, även om det delvis är ett unikt skadeläge som har tvingat fram detta. Det jag är mindre nöjd med är att MM fortfarande formerar sitt lag med ett antal spelare ”out of position”…..och då menar jag inte de som är framtvingade av just omnämnda skadesituation. Likaså tycker jag att han fortfarande safe:ar för mycket. En tränare ska givetvis inte vara supernaiv, men samtidigt så handlar väl fotboll om att våga och att vilja. Vi behöver helt klart öka den fotbollstekniska kvalitén om vi ska kunna ”äga” vårt eget spel. In med Celina, testa att köra med Rowe på högerkanten, låt Flynn Downes ersätta Skuse och ge Waghorn chansen att starta på topp bredvid McGoldrick.

Erik: Resultatmässigt kan jag inte vara annat än helnöjd, jag tror de flesta är överens om att vi ligger oförtjänt bra till i ligan med tanke på hur spelet har sett ut. Men det spelar ju ingen roll, eller hur? Spelet kan alltid bli bättre, roligare, stabilare. Så länge vi har chans att få haka på i toppen så ska vi göra det mesta av det. Så länge inte Mick faller tillbaka i defensiva 1-poäng-hemma strategier är jag rätt nöjd. Jag är mest nöjd med poängskörden, och minst nöjd med att både försvar och anfall verkar tappat en del av stinget. Vi ska fokusera framåt, fortsätta som vi gör och göra säsongen till en arbetsseger.


Bortamatch mot serieledande Leeds i dag. Finns det nåt sätt att komma från matchen med hedern i behåll? Finns det kanske rent av en vinnande strategi vi kan tillämpa? Dela gärna med dig av den till oss andra, och skicka den sen även till Mick & Co; misstänker att de kan behöva en intelligent game plan.

Erik: Jag är övertygad om att vi får stryk men med hedern i behåll. Vi kan hoppas på att de klantar till det, men så länge vi vågar ta matchen och spela så har vi alltid chans att vinna. Gå för tre poäng, och åker vi hem utan så får vi blicka framåt och ta ut frustrationen på Sunderland nästa vecka. Den matchen är jag övertygad om att vi vinner.

Nigge: Lite gammal klassisk bondröta, en Bartman i fortsatt toppform och en Celina med en kanonfinish så har vi 1-0 med oss hem i kappsäcken. Lika enkelt uttryckt som svårt att genomföra, men man kan väl få drömma?

Pelle:
Leeds är ett bra lag men samtidigt så tycker jag att vi ofta brukar hävda oss väl mot dem . Finns nåt i deras kaxighet som jag tror passar vår underdog-mentalitet rätt så bra. Så kan vi bara spela äckligt discplinerat och med ett välavvägt försvarsunderstöd så tror jag faktiskt att vi kan hugga en poäng idag. Utgår från att Leeds kommer att starta med sitt sedvanliga 4-2-3-1-system och det gäller framförallt för vår backlinje att få stopp på den målintensive tysken Pierre-Michael Lasogga (som ersatt PL-flyktade Chris Wood). Där kommer Chambers verkligen få något att bita i. Och Skuse och Adeyemi kommer att få jobba mycket hårt defensivt för att neutralisera Leeds offensiva mittfältare Sáiz och Alioski. Men om de lyckas, samtidigt som vi kan trycka upp våra ytterbackar, få till lite effektivt kontringsspel och lite McGoldrick-magi så kan det förhoppningsvis räcka till 1-1.

 

2017
16
Sep

AKTUELLT

LÖRDAGSPANELEN - SESSION 6 2017/18

Publicerad 07:48 av Nigge/Erik

Idag diskuterar vi Chambers återkomst, att flyttade matcher kan vara toppen och om det här med hemmamatch mot ligajumbon verkligen ska behöva vara något att oroa sig över.

El capitán está de vuelta

Oh captain, my captain! Luke är tillbaka! Vad betyder detta för laget förutom att det blir en högerback mindre i startelvan?

Erik: Jag ska villigt erkänna att jag har haft ganska varierande syn på Chambers position i laget. Men det har nog mest varit relaterat till frustrationen av att han inte får spela i mitten där han enligt mig är som bäst. Den här säsongen verkar alla backar få spela i mitten då och då, så chanserna torde vara goda. 
 
Oavsett position har det dock blivit tydligt att han behövs på planen, som ledare. Baserat på vad vi såg senast så betyder det mycket.
 
Pelle: Att vi får ta tillbaka en pådrivare och vinnarskalle, som ger försvaret både tyngd och nödvändig erfarenhet. Viktig comeback. Väldigt viktig.
 
Dan: Förhoppningsvis betyder det större stabilitet i försvaret, även om det har gått förvånansvärt bra utan nån av de ordinarie mittbackarna i laget. 
 
Det betyder väl också att vi får en tydligare ledargestalt på planen, vilket aldrig kan skada. Det är nog hög tid för kaptenen och träda in och visa att han verkligen är kapten och rätta upp skutan och styra den åt rätt håll igen.
 
Var det bra eller dåligt att matchen mot Derby blev framflyttad tycker du?
 
Dan: Det var nog bara av godo. De verkar ju vara på väg i rakt motsatt riktning som oss, med tre segrar på de fyra senaste. Det måste väl vara bättre att möta dem senare, och då förhoppningsvis med tre hela mittbackar och kanske en Huws tillbaka i laget?
 
Pelle: En skänk från ovan, skulle jag vilja säga. Har gett oss mer tid till att läka fysiska som mentala åkommor.
 
Erik: Ingen aning. Å ena sidan undvek vi att få pisk mot ännu ett lag som har råd med en bättre trupp än vi. Å andra sidan, hade vi kunnat vinna den? Självklart hade vi det. Och då hade det inte känts alls lika nervöst i dag. Så jag lägger ner min röst tror jag.
 
Dagens motståndare Bolton har varit allt annat än stekheta i inledningen av ligan. Gör vi processen kort med dem eller riskerar vi att gå på den klassiska pumpen i eftermiddag?
 
Pelle: Den här matchen får vi bara inte förlora....vilket självklart gör mig lite nervös. Vi har liksom gjort plattmatcher förr. 
 
Men vi är betydligt bättre lag än Bolton, och det vore ju fan själv om vi inte lyckas ladda om och tagga till efter att ha förlorat två tuffa ligamatcher. 
 
Tror att det goda humöret (efter de fyra inledande ligavinsterna) är fortsatt intakt, men om vi inte vinner idag, förändras ju allt det där. 3-1 till oss skulle kunna vara ett tips.
 
Erik: Jag tror att vi tar dem. Bara vi gör mål så kommer det att gå bra. Dags för Garner att vakna till och vara sådär jobbig som bara han kan. 
 
Dan: Vi kan säkert riskera att gå på pumpen rejält, i alla fall om det offensiva spelet låser sig så som det verkar ha gjort de senaste matcherna. Och värt att notera är att Bolton har tagit sina två poäng hittills på bortaplan, så de kanske kniper ihop rejält på bortaplan och inte riskerar för mycket. Och då känns det som om vi kan få problem med att knyta upp dem. 
 
Men visst är det ett ypperligt läge att få tillbaka lite optimism och positiv anda i laget. Det gäller väl bara att Mick vågar satsa på en uppställning som kan leverera större bredd och snabbhet på planen, för i de senaste matcherna har vi nästan helt övergivit kanterna, och det funkar inte.
 
Celina gör mål som en riktig klasslirare. Ska han in i startelvan idag?
 
Pelle: Ja, det är absolut dags nu. In med honom på vänsterkanten.  Go. Go.
 
Erik: Tveksam. Vi drömmer såklart om att han ska kliva fram i Tom Lawrence rollen, men vad jag har sett hittills är det en annan spelartyp. Han hade varit lite småskadad också tror jag? Skulle vara istället för Sears då, om vi börjar köra med fyra forwards igen. Vilket kanske visserligen vore rätt kul.
 
Dan:  Om han kan fungera som en klassisk kantlöpare ska han definitivt gå in från start och se till att vi får både bredd och fart i spelet. Sen skadar det ju inte att han verkar ha en del vackra mål att spotta ur sig, för om det är nåt vi behöver i dag så är det mål.

 

2017
9
Sep

AKTUELLT

ÅRSMÖTE 2017 - **** UPPDATERAT *****

Publicerad 10:39 av Nigge

 

Varför inte ta med en häst eller två till årsmötet

 

 

 

 

Nu är det dags igen för årsmöte i ITFC Sweden och alla medlemmar är välkomna att närvara. Mötet går av stapeln lördag 9 september kl 15 och följs av att vi gemensamt bevittnar QPR-Ipswich på iFollow. Vi träffas på WIRSTRÖMS PUB i Gamla Stan, Stockholm med mötesstart kl 15.00 följt av QPR-Ipswich kl 16.00.

Dagordningen hittar man antingen i mailet med kallelse som gick ut 21 augusti eller på medlems-sidorna. Vi kör som vanligt tipstävlingen special edition med fint pris till vinnaren.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

Nästa match
den 22 november 2017 kl 20:45

Ipswich Town - Sheffield Wednesday

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden