Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 582 i arkivet.   
2018
25
Aug

AKTUELLT

CAMPYLOBACTPANELEN - SAMMANKOMST 4 2018/19

Publicerad 09:38 av Nigge

Vad är väl en helg i Sheffield? Frågar man Pelle kan det vara både fylla och compylobacter inblandade. Förhoppningsvis även tre poäng att hämta hem till Suffolk.

Away day!

 

Kanoninsats mot Aston Villa och en bra första halvlek mot Derby. Nsiala och Donacien har imponerat på mig i backlinjen, Edwards och Nolan är påhittiga på mitten. Börjar Hurst hitta ett lag som kan funka?

Pelle: Ja, jag håller med. Många spelare har kommit in i sina roller och stundtals ser det riktigt bra ut. De som framförallt har stuckit ut, är fyra av de nya pojkarna: Nsiala var en riktig gigant i matchen mot Derby. Chalobah defensiv mittfältsmotor med bra blick för spelet. Nolan, tvåfotad kille som är bra med bollen på små ytor och Edwards är ju en sån där klassisk brittisk ytter som man bara måste älska.

Det som är mindre bra tar vi under nästa fråga.

Dan: Jag är också imponerad av Nsiala. Bredvid honom ser faktiskt Chambers ganska blek ut. Och det är skönt att äntligen ha lite mer kreativa mittfältare i laget, som Edwards och Nolan. Och visst börjar man skönja konturerna av hur Hurst tänker sig laget. Det är bra, men lite trist att han inte verkar ha så mycket plats för våra "egna", unga mittfältare Dozzell, Nydam och Downes. Och nu gäller det väl mest att spelarna spelar ihop sig och lär känna varandra ordentligt, och att de nya kommer in i Championship-stuket, med tempo, tuffhet och liknande.

AC: Trevliga insatser anser jag med. Vi får nog helt enkelt visa tålamod och inse att halva laget/truppen är utbytt så jag vill mana till lugn. Ska vi se nyktert på förväntningarna så är väl en sedvanlig mittplacering att hoppas på. Det är ett stort kliv upp till Championship men jag gillar vad jag sett av samtliga fyra frågan nämner.

Med ovanstående sagt så ser det oerhört tunt ut framåt. Hur ska vi kunna få ordning på den ändå rätt så väsentliga biten i spelet fotboll? Låna in en striker innan lånefönstret stänger? Kolla med U23 hur de bär sig åt för att göra mål på lattjo? Eller vad?

AC: Tidigare i veckan flaggade ju Hurst för att han önskade tre lånespelare. Det kommer garanterat in någon, men egentligen hoppas jag att vi fortsätter med de offensiva alternativen vi har och tror på dem. I en perfekt värld slussas även en eller ett par in från U23 under säsongen. Vi har sett att det inte är lätt att jaga runt ensam på topp men vi ska nog inte tro att Hurst ändrar sin taktik/uppställning i första taget.

Pelle: För att agera ensam anfallare på den här nivån behöver man ofta vara stor, stark och riktigt bra på huvudet. Är man inte det så behöver man åtminstone få bra understöd från sina medspelare. Och det är här som jag tycker att det brister. När vi anfaller ser det ut som om vi kommer i små sjok – och inte sällan uppstår det ett glapp mellan den ensamme anfallaren och övriga lagdelar. Här måste ytterbackarna komma upp betydligt mer för att avlasta anfallaren och de offensiva mittfältarna, alternativt att man ersätter Cole Skuse med en mer anfallsbenägen spelare (Dozzel? Huws?) som bättre kan länka ihop med det offensiva tremanna-mittfältet, som i sin tur skulle kunna länka ihop bättre med den ensamme anfallaren. Skulle inte Hurst få till detta, så är det ingen dum idé att plocka in en etablerad anfallare på lån, men då bara om denne har rätt attribut för att spela som target-player.

Dan: Jag vet inte om lån är rätta vägen att gå, om vi inte kan få in en rutinerad striker som kan stötta våra lite yngre anfallare. Annars verkar ju Hurst satsa hårt på Harrison, som ofta blir lite isolerad där uppe. Och samma sak med Jackson när han får hoppa in. Kanske borde Hurst testa med två på topp någon gång, för att få lite mer tyngd. Men som sagt, U23 gör ju mål på löpande band, så kanske borde någon av anfallarna där få chansen – kanske Morris eller Folami.

ITFC Sweden på plats på Hillsborough idag. Vad kan vi vänta oss?

Dan: En tät match mellan två lag som desperat behöver vinna. I förra panelen tippade jag på förlust, men nu får vi peppa ITFC Sweden-gänget lite och tro på att deras närvaro ger kraft till en seger. För någon gång måste den ju komma, och varför inte mot ett ganska skakigt Sheffield W?

AC: Wednesday har inlett ungefär som vi med lite blandade resultat och kommer senast från en 2-1 seger mot Millwall. Vi kan nog vara inställda på att Wednesday kommer äga en hel del boll men förhoppningsvis får våra anfallare några vettiga bollar att jobba med så att målnollor spräcks. Drömmen är att Harrison jagar livet ur backlinjen och trycker in 0-1 och när Wednesday pressar för en kvittering kontrar nyinbytte Jackson in 0-2. 3 poäng!

Pelle: Fylla, bråk och campylobacter, antar jag. Och så en fet jävla bortavinst.

 

2018
18
Aug

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 3 2018/19

Publicerad 08:46 av Erik/Nigge

Erik låter veckans paneldeltagare smälta säsongsinledningen, fundera över Teddy Bishops återkomst samt spåna kring eventuell poängskörd i den närmaste framtiden.

In Hurst we trust!

 

OK, låt oss smälta den här säsongsinledningen. Behöver vi vara oroliga eller är allt i sin ordning?

Pelle: Som ITFC-supporter finns det egentligen alltid anledning att vara lite orolig, men den här gången får väl ändå folk sansa sig lite. Vi var ju alla överens om att en förändring var nödvändig (eller?), och förändringar tar alltid tid att implementera. Så, snälla sitt nu lugnt kvar i båten. Panikåtgärder kan vi möjligtvis diskutera vid årsskiftet.

AC: Trist inledning men jag måste tro på att det kommer ordna upp sig. Hurst var iofs inte nådig i sin kritik efter cup-debaklet och kritiserade den dåliga inställningen hos en del spelare. Man kan ju endast spekulera i vilka han syftade på. Bara han inte tappar den rutinerade stommen då jag tror de är viktigare än någonsin just nu.

Dan: Alltså, allt verkar ju inte vara i sin ordning, men för den skull behöver vi inte vara oroliga, och framför allt inte särskilt upprörda. Den här starten är väl egentligen ganska naturlig, med tanke på att det har blivit så stora förändringar, både bland ledare och spelare. Att allt ska klaffa direkt är väl att hoppas på lite för mycket. Sen ska man också ha i tanke att nykomlingar, som Blackburn och Rotherham, ofta går bra i början av säsongen – de går fortfarande på ångorna från förra säsongen och har en allmänt positiv känsla i laget. Men med det sagt, har det sett lite ineffektivt och darrigt ut på sina håll, men vi kan väl skylla det på att spelarna inte känner varandra än och att det är nya direktiv från managern?

Nigge: Visst finns det anledning till oro, vi har ju ett nästan helt lag som ska spelas ihop! Men det vore förödande att vända sig mot tränare och spelare efter TVÅ ligamatcher och EN cupmatch, vilket dessvärre händer både här och där. Vad har folk väntat sig? Ge det nya lite tid innan ni börjar damma av motorsågen i garaget. Det jag är mest orolig över är att vinsterna kommer att utebli och självförtroendet i gruppen börjar dala för att sakta men säkert nå botten. Vi behöver några flytpoäng här och en medstuds där för att komma igång, tror jag. Min näst största oro är att Dozzell inte får någon speltid. Vad är det som händer där? Imponerade stort i försäsongsmatcherna vad jag förstår men verkar nu sidsteppad. Hurst har i alla fall sagt att det inte är aktuellt med utlåning så jag tar det som ett gott tecken.

En positiv grej med cupmatchen var väl ändå att Teddy Bishop fick lite speltid igen efter allt elände. Vad tror du om hans framtid i Ipswich?

Nigge: Kanoners att han fick spela och att han är tillbaka! Men finns det plats för honom i det här laget? Och, framför allt, håller han ihop eller kommer han gå sönder snart igen?

Dan: Jättekul att Bishop är tillbaka, men jag har svårt att se att han kommer att få så mycket speltid, med tanke på hur många andra spelare vi har tillgängliga på mittfältet. Tyvärr kommer vi nog snart att få se honom lämna klubben, eventuellt som lån med inriktning mot en permanent övergång.

Pelle: I sina bästa stunder har han varit en riktig fröjd att skåda. Bollskicklig som attan. Tyvärr var det väldigt länge som vi fick se något av detta (inte enbart beroende på det senaste långa skadefrånfället, utan jag menar att han tappade "feelingen" redan under säsongen 2016/17). Ledsen att behöva säga det, men jag är mycket tveksam till om han verkligen håller på den här nivån.Tror att en utlåning (till ett lag i seriesystemet under oss) vore bra.

AC: Ovisst minst sagt. De senaste säsongerna har varit jobbiga men vi vet vad en hundraprocentig och revanchsugen Bishop kan uträtta. Hoppas verkligen han kämpar sig tillbaka till "gammal" god form då jag tror och hoppas att han har en framtid i klubben under Hurst.

Resten av Augusti ser tuff ut. Aston Villa idag, sen två tuffa bortamatcher mot Derby och Sheffield Wednesday innan ny månad och Old Farm. Hjälp. Kommer vi att lyckas bärga några poäng alls och i så fall hur?

AC: Brrrrr. Vi måste bärga åtminstone fyra poäng på de kommande tre matcherna. Nu gäller det fan att knyta näven och inte förlora några poäng på sämre inställning iaf.

Nigge: Vi som var med på medlemsresan i våras har inga roliga minnen av att möta Aston Villa, men jag tror ändå på oavgjort i eftermiddag. Derby på tisdag har jag väldigt svårt att se hur vi ska kunna få med oss någon poäng från. Däremot är jag odelat optimistisk till att min och Eriks blotta närvaro i bortaklacken på Hillsborough kommer att bärga tre pinnar. Norwichmatchen? Ja, vad ska man säga? Dags att bryta förbannelsen? Yes, Sir!

Dan: Ja, det kommer inte att bli lätt, men jag tror inte vi kommer att gå helt lottlösa. Tror att vi kan prestera bättre mot bättre motstånd och kanske till större del kan stressa sönder deras uppbyggnadsspel, och satsa på snabba omställningar. För vi kommer inte att ha störst bollinnehav, det är en sak som är säker. Men jag sticker ut hakan och säger att vi kommer att vinna två (Derby och Norwich), få en oavgjord (Aston Villa) och bara förlora en (Sheffield W). Man får väl fortfarande drömma?

Pelle: Oavgjort idag. Förlust mot Derby. Och vinst mot Wednesday. Nu vet ni.

 

2018
11
Aug

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 2 2018/19

Publicerad 10:37 av Nigge

Största inflödet av nya spelare på år och dar, förra säsongens radarpar avyttrade till Derby respektive Wigan och vi har typ 200 mittfältare att välja på. Var ska det här sluta? Dan ställer frågorna, Pelle, Nigge och Erik ger svaren.

VM i antal nyförvärv

 

Jaha, då var Hursts premiärmatch genomförd. Vad fick ni för intryck av matchen, laget, coachningen, med mera? Och kommer det att se annorlunda ut i dagens match?

Nigge: Det var väl en typisk premiärmatch med mycket vilja, suddiga linjer i spelet och en lite turlig kvittering som garnering på öppningstårtan. Edwards ser ut att kunna bli en rolig bekantskap och säkerligen kommer flera av nyförvärven visa sig vara riktiga fynd.

Visst kommer det att se annorlunda ut i dagens match. Den stora frågan är givetvis vilka 11 spelare Hurst kommer att ställa upp när domaren flöjtar i pipan kl 3pm lokal tid i eftermiddag i Rotherham. Man får ju hoppas och tro att han har en klar idé hur han vill bygga laget och vilka som är hans förstaval på respektive plats. Blir oerhört spännande att följa lagbygget och utvecklingen av detsamma under de tio första matcherna. Ska merparten av de nio nya spelarna vara en del av startelvan och ska några av de "gamla" spelarna utgöra en stomme? Jaha, det är tydligen nästa fråga. Då fortsätter resonemanget nedan. 


Pelle: Jovars, inledningsvis då vi spelade väldigt fartfylld och rörlig attackfotboll så såg det faktiskt riktigt skapligt ut. Men när kvitteringen sedan kom (väldigt snöpligt) …..klappade vi ihop fullständigt och återhämtade oss aldrig. Att det sedan blev oavgjort får man nog tacka fru Fortuna för,……. för det vi fick se var totalt sätt en insats av ett mycket icke-komplett lag. Dessutom utgick Paul Hurst ifrån 4-3-3, istället för 4-2-3-1 (som han normalt föredrar), vilket jag inte kan tolka på annat sätt än att han tyckte att vissa spelartyper fattades (typ en Jon Nolan). Idag, mot Rotherham, kommer det se ut lite mer som Huws egentligen vill (både då det gäller formation och sätt att spela fotboll), och jag hoppas att verkligen att detta kommer synas tydligt…….

Erik: Jag tycker att det var ungefär som förväntat. Ett helt nytt lag där man ändå kunde se att det finns potential. Det känns hoppfullt. Den största överraskningen var utan tvekan Gwion Edwards - vilket fynd! Övriga nya rekryter då? Chaloba visade både hur stor talang han har och hur orutinerad han är, så det kan bara bli bättre. Donacien fick den otacksamma uppgiften att bilda nytt mittbackspar med Chambers, det såg skakigt ut. Harrison verkade up for it och kan säkert göra en del mål under säsongen. Edun kändes som en spännande spelare även om han inte är vår egen. Teknisk och klok med bollen. Utöver Edwards tricks så var den stora ljuspunkten annars att få se Ben Morris in action, där har vi nåt på gång från akademin minsann.


Om jag har räknat rätt har vi fått in totalt nio nya spelare, de flesta ganska unga och orutinerade på den här nivån. Till det har ett antal, klart mer rutinerade spelare lämnat. Era tankar kring rutin kontra att ha något att bevisa, och kommer Hurst att bygga kring en rutinerad stomme (typ Bart, Chambers, Skuse) eller satsa på de som verkar bäst för dagen?

Erik: Jag tror att Hurst förstår att alla hans nyförvärv inte kommer att lyckas, så att behålla stommen av trygga spelare är ett måste. Truppen börjar se bra ut på bredden, det är bara att kolla hur välfylld nummerserien är. Men letar vi rutinerade Championshipspelare ser det gaaaaanska tunt ut. Det är ju samtidigt väldigt spännande. Med tanke på hur oerhört orutinerade många av våra spelare nu är i dessa sammanhang så är jag supernöjd med premiären.

Nigge: Mix it up! Som jag var inne på ovan så finns rimligtvis en plan såväl i Hurst huvud som i ett digert idéprogram i en matig lösenordssäkrad pdf-fil. Högst sannolikt är Bart, Chambers, Knudsen, Skuse och ev Sears en kvintett rutinerade rävar att ha som stabil ryggrad och som kan smyckas ut med diverse nyförvärv. Å andra sidan, vilka av "våra egna", såsom Dozzell, Nydam, Downes m fl ska ta plats? Det känns som att antalet utlåningar kommer bli ganska rikliga till en början. Men vi vet hur det brukar bli, plötsligt är hälften av mittältarna skadade och en lång säsong tarvar en bred trupp. Ett är i alla fall säkert, det kommer bli en grym konkurrens och väldigt många hungriga, unga, oerfarna up and coming spelare som vill ta en plats. Det kan väl ändå inte vara fel?

Pelle: En mix är ju alltid att föredra. Men har vi en bra mix då? Ja, jag tycker faktiskt det. Rutinen återfinns främst i de bakre regionerna, vilket är att föredra då stabiliteten måste komma därifrån. Och där återfinns ju Luke Chambers. Det går inte att underskatta hans betydelse som lagkapten för den här klubben (en roll han haft sedan 2011). Han tillhör inte längre ligans toppskikt då det gäller innerbackar, men som lagkapten….min gud, jag älskar honom. Härförare, pådrivare, budbärare, försvarsdirigent. Grym attityd, verbal, självuppoffrande och solidariskt, tja, sånt borde givetvis smitta av sig på de yngre och orutinerade spelarna.


Vad tror ni om dagens match, och sen om cupmatchen på tisdag – får vi äntligen se en liten cup-run i år?

Pelle: Hurst, Nolan och Nsiala borde gissningsvis vara väldigt sugna på revansch och vi kommer därför se ett väldigt taggat ITFC gå ut på plan idag. Men samtidigt är det ju som så att vi har en drös med spelare som inte är riktigt inspelade och jag tror därför att mycket kommer att påminna om insatsen i premiärmatchen, d.v.s. lite ängsligt, lite osynkat, men i stundom…… tendenser av briljans. En ny två – tvåa, kanske?

Och sen till frågan om cup-run. Ja, vi kommer absolut se en sådan. ITFC är nu ett betydligt hungrigare lag som har väldigt mycket mer att bevisa. Cup-spelet i år, kommer definitivt att vara på riktigt.

Erik: Rotherham borta ska vi kunna ta av bara farten. Exeter också för den delen, men cup run? Nääää.

Nigge: Pelle är en klok man och här tar jag rygg på honom. Unga, hungriga lirare kan ju faktiskt tycka att det är kul att spela cup! Och inte minst en ung och lovande manager. Mick verkade ju hellre ha haft en bridgekväll än spela cupmatch en tisdagskväll i en avlägsen håla. Det är en sinnessjukt skev prio, ingen spelar bridge på en tisdagskväll.

 

Nästa match
den 20 oktober 2018 kl 16:00

Ipswich Town - Queens Park Rangers

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden