Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 529 i arkivet.   
2017
17
Apr

AKTUELLT

ITFC SWEDENS PÅSKPANEL - SESSION 32 2016/17

Publicerad 15:04 av Nigge

Panelen är återuppstånden! Ingen påsk utan panel, även om den anländer sent. Vad kan vi hoppas på idag, vad har VVV Venlo med Ipswich att göra och hur ska vi fira den här fina supporterklubben nästa säsong egentligen?

Jo vi vet, det är faktiskt måndag idag

 

Bra långfredag ändå, vinst mot Burton och mer eller mindre säkrat kontrakt. Vad kan vi vänta oss/hoppas på i dagens tv-sända fight mot automatic promotion place Newcastle?

Dan: Jo, långfredagsmatchen gick väl som väntat, även om jag var lite rädd för att Burton skulle förstöra för oss. I dag kan vi nog vänta oss ett taggat Newcastle som vill göra allt för att ta ett steg närmare den där Premier League-platsen, vilket de troligen kommer att lyckas med. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för att rubba dem. Men vi kan väl hoppas på att Murph får chansen att visa upp sig på PR.

Robin: Jag tror vi kommer att få se ett mer avslappnat Ipswich då Championshipstatusen är mer eller mindre säkrad nu mot ett väldigt motiverat men frustrerat Newcastle som börjar känna flåset från Huddersfield vid ytterligare poängtapp idag. Det kan bli en ganska öppen och fartfylld match dagen till ära (Sir Bobby Robson Day).

AC: Newcastle lär ju garanterat vilja kriga om "titeln", så länge det är matematiskt möjligt, så det lär bli åka av i eftermiddag. Jagande Huddersfield är så pass långt efter, förvisso med en match in hand, men direktplatsen är inte hotad. Vi får väl hoppas på en öppen och trevlig match, med ett offensivt välspelande Newcastle och ett krigande Ipswich. Chanser lär säkert dyka upp och förhoppningsvis är vi lite mer beslutsamma framför mål idag. Det känns som en match som passar Sears ganska så bra så han blir vår målskytt i denna, håll i er, 1-1 match.


VVV Venlo är tillbaka i holländska förstaligan!! Vad har det med Ipswich Town att göra? Jo, det ryktas om att tränare Maurice Steijn kan vara aktuell för en flytt till Suffolk. Vad tror du a) om sanningshalten i detta? b) om svaret på a) skulle visa sig vara 100%, om Maurice som manager i Ipswich Town?

AC: Det har till och med gått så långt att jag har börjat följa John van Zweden i sociala medier. Vad är det för en gök tänker ni då - han är väl insyltad i Swansea (och ADO den Haag)? Sant. Förutom ett fantastiskt namn, med förvisso tveksamt förflutet, propagerar han för att sin vän Maurice Stejin är mannen att föra tillbaka vår klubb till finrummet och hans ITFC-inkluderande tweets är ganska underhållande att följa då de eldar på ryktet. Maurice Steijn då? Kopplingen till sin mycket förmögne vän van Zweden går tillbaka till Haag och ADO den Haag-tiden. Han har nu coachat VVV i två säsonger och alltså lyckats med att ta upp klubben i Eredivisie. Precis som Mick har han ett år kvar på sitt kontrakt och måste alltså lösas från detta. Risken är även stor att där är andra intressenter. Steijns filosofi, liksom förvisso samtliga holländska lag, handlar om offensiv fotboll. Hittills i år har VVV gjort 72 mål på 34 matcher och året innan 85(!) på 36 matcher. Vi ska inte lura oss att tro att holländska andradivisionen liknar vår egen, men visst vattnas det lite i munnen. Den holländska kopplingen är ju inte direkt av ondo heller.

Ingen rök utan eld och personligen tycker jag Steijn i Ipswich låter rätt spännande. Han har väl egentligen allt som en stor del av fanskaran gapar efter i form av ålder, spelfilosofi etc. Jag är dock inte så säker att Mick gör sin sista match hos oss den sjunde maj på City Ground i Nottingham...

Dan: Ger inte mycket för sanningshalten i olika rykten vid den här tiden - de kommer att komma och gå. Men klart är att Mick måste gå, för han har inget kvar att ge. Och en up-and-coming typ som denne Maurice Steijn skulle väl passa ganska bra. Många har ju pratat om att om Evans fortsätter snåla med pengarna, så krävs det en managertyp som är van vid att använda små medel och förädla ungdomar och hitta fynd i lägre divisioner. Så han, eller nån annan yngre förmåga från League 1 eller 2, skulle nog passa ganska bra - om de har lite fräscha idéer och en lite modernare syn på fotboll.

Robin: Spontant låter det spännande med en holländsk tränare med tanke på våra anor (Thijssen, Mühren, Reuser m.fl.) och att den holländska filosofin är offensiven främst. Kan vara kul som omväxling till tjongandet och stångandet... Han är relativt ung, 43 år, och känns "roligare" än de som brukar snurra runt i Championship. Ingen rök utan eld brukar man säga men sanningshalten känns ungefär som 1,8 %. Min feeling är att McCarthy är kvar när nästa säsong startar och detta är nog snarare en del av den vanliga ryktesfloran när någon tränare anses hänga löst. Men om ryktet trots allt skulle visa sig stämma så är jag positivt inställd till Steijn även om jag ska erkänna att jag ännu vet ganska lite om honom.

 

Nästa år firar ITFC Sweden 10 år som officiell supporterklubb och det finns lösa planer på överjävligt roliga aktiviteter både på hemmaplan och för medlemsresan. Har du någon idé som du tycker vi ska förverkliga?

Robin: Vi har tidigare pratat löst om att bjuda över en Ipswichlegend till våra breddgrader vilket fortfarande vore en höjdare om det gick att förverkliga. Tänk er John Wark med oss på en jubileumsträff. I samband med medlemsresan vore det kul om någon från klubben ville komma och uppmärksamma föreningens "jubileum" i någon form av aktivitet. En annan rolig sak vore att sätta ihop en jubileumsbok från de första 10 åren med bilder och reseberättelser från medlemsresor, årsmöten och tv-träffar. Eventuellt också medlemmarnas egna bilder och berättelser om utrymme finns.

AC: Oj vad svårt. Kan det bli bättre?? Här får jag nog tänka lite...

Dan: Inte speciellt många idéer så här på annandag påsks morgon, men det kanske vore ett bra tillfälle att bjuda in nån gammal spelare till Sverige, så som det länge har pratats om. Och kanske försöka späcka medlemsresan med några av tidigare års höjdpunkter i repris - som en derbyvinst på hemmaplan, i solsken. Och gärna bra spel och stora vinster i matcherna - det vore det absolut bästa om nån kunde fixa.

 

2017
25
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS NAGELBITARPANEL - SESSION 30 2016/17

Publicerad 10:08 av Erik

Plötsligt blev säsongen intressant igen, av helt fel anledningar. Och sällan har väl matcherna på en medlemsresa visat sig bli nagelbitare av bibliska proportioner.

 
Hur oroliga ska vi vara då? Inte särskilt, enligt Lördagspanelen som denna vecka har simulerat slutspurten i TWTDs ligakalkylator. Puh!
 

Ingen panik. Än.

Åtta matcher kvar, och vi kan redan höra den feta damen harkla sig i spelartunneln. Vilka av dessa kan vi vinna, och varför? Vad är det bästa vi har att hoppas på?
 
Pelle: Vi kan väl egentligen vinna alla matcher utom en eller två, och det bästa vi kan hoppas på är naturligtvis att vi också gör det. Men självklart kommer det inte bli så. Självklart kommer man tvingas sitta och lyssna på Ipswich Player och BBC Suffolk den 7:e maj (avslutningsmatchen mot Forest) med ångest, magkramp och ljummen bira.
 
AC: Vi har svåra matcher hela vägen in. På pappret några enkla motståndare, men samtliga ”svaga” lag är indragna i bottenstriden så Birmingham, Wigan, Burton kör vi ju direkt inte över. Ska vi ändå våga oss på ett segertips så är jag endast säker på två segrar, Wigan hemma och Rotherham borta.
 
Dan: Jag tror att vi har störst chans att vinna mot Birmingham, eftersom de befinner sig lite i fritt fall. Ärligt talat är det nog det som är nyckelmatchen. Vinner vi den har vi tre poäng ner till dem, och det får de svårt att ta in igen.
Sen borde även matcherna mot Wigan, Burton, Rotherham och Nottingham vara vinnbara, men nåt säger mig att det kommer att bli svårt i alla de matcherna.
 
Wigan, och framför allt Rotherham, är ju in princip redan avsågade, vilket innebär att de kan spela på ett annat sätt och kanske tar en del spelare chansen att visa sig lite extra på styva linan inför nästa säsong. Så de matcherna är lite läskiga. Av nån anledning har jag en känsla av att Burton kommer att gå bra på slutet och att vi får svårt att ta poäng där.
 
Matchen mot Nottingham ska vara betydelselös, åtminstone för oss, och kan, och får gärna, gå lite hur som helst. Övriga matcher tror jag blir för svåra, så mitt tips är att vi kammar in nånstans mellan fem och åtta poäng, vilket räcker för att hålla sig kvar. Men det blir lite av en pina, de här sista matcherna.
 
Nigge: Vinnbara: Birmingham och Wigan hemma samt Rotherham borta. Vi är dåliga men de är sämre. Ev är Brum inte så risiga som jag skulle vilja, men det är ju medlemsresa så då behöver vi en vinst för en gemytlig lördag i Ipswich. Vi spelar oavgjort mot Burton, Forest och Wednesday pga orimligt att vi vinner eller förlorar mot dessa lag. 
 
Vilka förlorar vi säkert, och varför?

Dan: Inga, med säkerhet. Men som sagt ovan, så tror jag på förluster mot Newcastle, Sheffield W, Fulham och Burton. Det är lite pessimistiskt, jag vet, men vad ska man tro?
 
Nigge: Solklar förlust mot Newcastle. Bättre lag, Murphy gör hat-trick och vi har svårt för dem. Borta mot Fulham är det väl obligatorisk båt-tur och holabaloo före matchen för ITFC-fansen så större jinx än så blir svårt att uppbringa. 
 
Pelle: Vi kommer inte ha skuggan av en chans mot ett spelskickligt Sheffield W. Känns inte som att jag behöver vidarutveckla det mer än så….
 
Newcastle ska vi normalt sett inte heller ha någon suck mot, men om de vid tidpunkt redan är klara för spel i PL (vilket jag tror de kommer att vara) så bör vi kunna kriga till oss en poäng. Ska vi säga 1-1?
 
Alla andra matcher kan sluta hur som helst. Och lär också göra det.
 
AC: Mycket beror på var i tabellen våra motståndare befinner sig givetvis, men känslan ”klara förluster” är gissningsvis Fulham (B) som krigar runt kvalstrecket, Newcastle (H) blir svår tror jag också. Sen har jag en orolig känsla angående sista hemmamatchen för säsongen mot Sheffield W. Har Wednesday allt att spela för (en kvalplats) tro jag att den matchen blir för svår.
 
Var landar vi till slut, enligt din egen eminenta tippning? Vilka lag åker ur? Behöver vi ens vara oroliga?
 
AC: Det delikata är att ALLA motståndare (utom Rotherham) är antingen involverade i en toppstrid/kvalplats eller indragna i en bottenstrid, men ska vi försöka oss på att summera detta så är det alltså trepoängare mot Wigan och Rotherham, vi kryssar mot Birmingham (H) i nästa match, kryssar Burton (B) och kryssar borta mot Nottingham i sista, vilket skulle ge oss 9 poäng. Igen, allt beror på hur situation är just då. Med tanke på vårt spel ska vi nog vara oroliga tills det är matematiskt säkert, men jag tror trots allt att vi landar runt 17 plats, alltså där vi ligger nu.
 
Jag gissar att det blir Burton som gör Wigan och Rotherham sällskap och får spela League 1 nästa säsong.   
 
Nigge: Så här slutar bottenstriden enligt min kalkylator:
 
Wolves 57
Ipswich 57
Bristol C 54
B-ham 50
Forest 44
Rovers 43
Burton 42
 
Avsågade Wigan och Rotherham tar således med sig Burton ner till League One, men ju mer jag tittar på min sluttabell och jämför med rådande tabell desto mer inser jag att den är sjukt orimlig.
 
Å andra sidan, skulle vi skrapa ihop 57 pinnar är vi safe och det är ju ändå det som är det viktiga här.
 
Pelle: Efter lite lattjande med ”League Calculator” får jag det till att vi kommer att sluta på en 16:e plats. Alltså, ett snäpp upp från där vi ligger idag. Men inser samtidigt att jag kanske varit lite väl optimistisk i mitt tippande. Och jag måste nog förvarna; mitt track record då det gäller att tippa fotbollsresultat är…låt säga, mindre bra. Jag kommer vara fortsatt orolig. Ni bör vara detsamma…..
 
Men enligt mina beräkningar blir det så här; ut åker (självklart) Rotherham och Wigan.  Sen blir det Burton Albion som tvingas följa efter…. således blir deras första sejour i Championship bara ettårig. Arrivederci eller nåt...
 
Dan: Vi kommer att landa på en till synes betryggande 17:e plats (Hurra!), men med bara fyra poäng som skiljer oss från nerflyttning. Klart är att det kommer att bli tajt i botten. Föga förvånande är jag tämligen säker på att Rotherham och Wigan åker ut, och de får följe av inga mindre än Birmingham, som fortsätter sin kräftgång - dock bara på målskillnad mot Blackburn, som precis lyckas undvika det ödesdigra fallet.
 
Men, jag kan förstås inte lova att det blir så. Och visst har vi all anledning att vara oroliga, men om vi bara - med stöd från förhoppningsvis tillresta ljudliga svenskar - lyckas slå Birmingham i den första av de åtta ödesmatcherna, så borde det gå bra.
 
Om inte, kan det gå riktigt illa. Huga.

 
Hey!
Gör gärna din egen simulering och ge oss facit i forumet!
 
http://www.twtd.co.uk/league-calculator/ 

 

2017
18
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS FRAMTIDSPANEL - SESSION 29 2016/17

Publicerad 10:22 av Nigge

I mörka tider kan det vara en bra idé att titta framåt mot vad som förhoppningsvis kommer bli ljusare tider. Fast frågan är om det verkligen finns något ljus i tunneln i någorlunda närtid? Panelen är en smula skeptisk.

Framtiden är...halvmörk?

 

Nu när säsongen gått i stå (ännu en gång) känns det som en bra idé att titta framåt. Om vi lyckas säkra kontrakt i början av april, hur många kids ska släppas fram i de sista matcherna?

AC: Så många som möjligt, under ordnade former. Vi har ett koppel av spelare (se fråga två) som snart riskerar att få se sig om efter ny arbetsgivare, så jag hoppas verkligen att någon av dessa ges en seriös möjlighet att visa upp sig innan yxan faller.

Erik: Så fort vi säkrat kontrakt är det bara att släppa fram alla kidsen. Och be till fotbollsgudarna om att det blir kul att se, av rätt anledningar. Igår morse bekräftades prishöjningen på säsongskort som läckte redan i torsdags kväll och fansen är helt vansinniga. Eller, ännu värre - deklarerar att de helt enkelt inte bryr sig längre. Och vad har de att bry sig om? De flesta spelare som gjort någon form av succé den här säsonmgen är här på lån. Tack och hej om 9 matcher alltså. Våra egna talanger har knappt fått sitta på bänken, och våra egna löften som skulle vara ryggraden i laget den här säsongen, Bishop, Webster, Hyam, Smith, har mest varit hos doktorn.

Jag tror ändå att den nya laguppställningen och det faktum att några av de yngre egna spelarna såsom Emmanuel och Kenlock fått chansen hade gjort många fans ganska hoppfulla om att säsongen skulle kunna avslutas roligare. Fick vi bara igång målskyttet, så kanske det skulle bli kul att gå till Portman Road ändå? Men så kom det här med de nya priserna och om de var trötta på Marcus Evans tidigare så är de arga nu. Och Ian Milne verkar ärligt talat inte heller helt övertygad om att det här beslutet var så bra. McCarthy rycker på axlarna och säger att han har anställningsavtalet kvar. Fair play Mick. Kör på tills du får sparken, det hade jag också gjort.

Så för att sammanfatta är det ju inget snack om att det är stenhårt flörtande med fansen som gäller från och med nu. På ett eller annat sätt.

Pelle: Vilka kids då? Adam McDonell gör inget väsen av sig längre, Ben Morris gick precis ut på lån och Andre Dozzells utveckling verkar ha stannat av (åtminstone tillfälligt). Josh Emmanuel och Myles Kenlock har vi redan sett en hel del av…..så tja, kanske Tristan Nydam och/eller James Blanchfield, de sägs vara lovande. Släng in någon av dem (eller båda dårå) i en eller två matcher.

Dan: Så många som möjligt - ut med dem på plan, bara! Mick har ju själv antytt att han ska vädra en del kids, men fan tro´t om han gör´t. Och i den miserabla takt som poängen par in, så lär det kanske ändå dröja ett tag innan vi lyckas säkra kontraktet. Men vi måste helt enkelt vädra våra egna spelare, unga och gamla, och inte förlita oss på de lån vi ändå inte kan knyta till oss.

 

Vilken ung spelare i de egna leden tycker du känns mest spännande och varför?

Erik: Jag får gå på Kieron Dyers rekommendation och säga Tristan Nydam, även om jag inte har sett honom själv. Några gånger under de här åren jag har engagerat mig i Ipswich Town har det snackats om unga spelare som verkligen har det där lilla extra. Shane Supple är den första jag kan komma på att många runt klubben pratade om innan vi ens sett honom i FA Youth cup laget. Senare Connor Wickham, och nu Tristan Nydam. men vi lär knappast få se honom i startelvan den här säsongen. Det är bara att hålla tummarna för att förhoppningarna infrias så småningom.

AC: Är det något jag älskar så är det ju talangutveckling och egna spelare så varning för onyanserat svar.
Det är väl näst intill spöstraff att inte svara Dozzell här. Han är det självklara valet och kommer han upp i farsgubbens nivå är jag mer än nöjd. Tyvärr är fotbollsklimatet i England någon annorlunda nu än då och Dozzell den yngre är kanske dessutom ett ännu större löfte med ännu mer boll i sig och således FÖR het för att stanna kvar hos oss. Ipswich-förbannelsen…
Utöver Dozzell är där ju faktiskt ett rejält gäng som lovordats genom åren, men som nu börjar komma upp i tjugoårsåldern och det är väl lite make or break för det gänget, vars kontrakt går ut i juni i år (med option på ytterligare 12 månader ska sägas), men man kan ju bara hoppas att någon av Blanchfield, McLoughlin, McDonnell (06/2018), Benyu, Joe Robinson, Monty Patterson (som ju faktiskt är A-landslagsspelare) kan hänga på Emmanuel/Kenlock och ta nästa steg, om möjlighet ges.
Det känns dock som tilltron är större för ungdomarna därunder och då tänker jag framförallt på Tristan Nydam och inte minst Ben Morris som jag vid sidan av Dozzell vill lyfta fram som kanske mest spännande. En annan knatte är ju Ben Knight, 15, som hyllats som en av de största talangerna i England och som länge scoutats av drakarna, intensivast av Manchester City, så vi vet hur den sagan lär sluta... Fy f-n säger jag bara.

Pelle: Jag har dålig koll på vår akademi och de yngre spelarna och har således svårt att peka ut någon som ”coming star”. Men precis som många andra ITFC-supportrar hoppas jag att Andre Dozzell inom en mycket snar framtid ska ta det stora klivet och bli en viktig offensiv nyckelspelare för oss.

Dan: Nydam och Morris känns väldigt spännande, men är kanske fortfarande för unga för att få chansen. Men jag hoppas verkligen att Nydam kan växa ut till den bollvinnande, kreativa mittfältaren som vi så bittert saknar.

 

Resultaten går knackigt, förtroendet för managern verkar minst sagt vacklande, dalande publiksiffror med rykten om många icke förnyade säsongsbiljetter och allmänt dålig stämning kring klubben. Vad kan vi se fram emot till kommande säsonger egentligen? Kommer det vända eller är vi inne i Championship-spiral som vi aldrig kommer ur?

 

Är det den här rackaren vi är inne i och inte kommer ur?

                  

Dan: Förhoppningsvis kan vi se fram emot ett lyft och en nysatsning, men då måste Evans bestämma sig för att satsa ytterligare och antingen lätta på plånboken, eller skaffa en ny manager som är mer intresserad av att satsa på det unga gardet. För utan ett rejält pengatillskott, måste vi odla våra egna talanger och kanske också ta några mellansäsonger - vilket vi ju ändå redan har fått stå ut med. Dessutom skulle det kännas trevligt med en manager som var mindre lagerbäckig och vågade satsa positivt och framåt, i stället för att som nu bara försöka säkra poäng. Om det varken kommer nya pengar, eller en större orientering mot ungdom. så får vi nog finna oss i en alltmer nedåtgående spiral, tyvärr.

Pelle: Jag är sedan en tid tillbaka en förespråkare av både MMexit och Evans-exit. Men för att klargöra innan jag vidareutvecklar mitt resonemang; jag tillhör den falang som fortfarande har stor respekt för Mick McCarthy och hans gärningar. Han har med begränsade resurser åstadkommit väldigt många bra saker: han har lyft laget organisatoriskt, skapat stark sammanhållning (glöm aldrig hur det såg ut under Magilton, Jewell och Keane), byggt en bra lagstomme samt gjort ett antal fina spelarfynd. Men han har nu nått vägs ände. Sedan ett och ett halvt år tillbaks är det väldigt tydligt att han inte är mannen att ta oss vidare in i framtiden. Vi behöver istället få in en annan fotbollsfilosof, en ledare med ett annat kontaktnät och med förmåga att tänka innovativt ……eller låt säga, tänka fotboll på ett annat sätt än Mick. Om denna någon sedan skulle förespråka en charmig och anfallsinriktad fotboll så skulle ju det vara bra inte minst då det gäller intresse och publiktillströmning (både unga som gamla). För de flesta av oss supportrar rangordnar väl en spelmetodik enligt nedanstående:

1) Attraktiv fotboll som ger oss resultatmässig framgång
2) Tjong och tjoffa-fotboll som ger oss resultatmässig framgång
3) Attraktiv fotboll som inte ger oss resultatmässig framgång
4) Tjong och tjoffa-fotboll som inte ger oss resultatmässig framgång

Kommer det att hända? Ett nytt tränarnamn till nästa säsong, alltså? Tveksamt. Evans är på gott och ont en tålmodig typ. Dessutom måste ju den potentiella ersättaren vara någon med modesta budgetkrav……..för sannolikheten att vår ägare plötsligt skulle börja trolla fram sedelbuntar ur innerfickan på sin exklusiva tweed-kavajen är inte stor. Evans kommer aldrig bli tillräckligt dedikerad, aldrig tillräckligt riskbenägen (i den här kontexten) och aldrig inse att en ung, lovande spelare kan kosta mycket pengar, men många gånger tenderar att bli en lönsam investering.

Så vad ser jag då för framtidsscenario? Som den muntergök man är: vi kommer under Evans ägande (för honom kommer vi inte bli av med på ett tag) fortsätta att bli omsprungna av ”mindre meriterade”, men nytänkande lag med god scoutingverksamhet. Samtidigt kommer de PL-urtrillade drakarna att fortsätta hävda sig med hjälp av sina ”paraply-utbetalningar”….och vi då, med rådande modell, kommer att kunna hålla stånd i ett eller två år till…..men i längden......tja ni kan väl dra era slutsatser själva……

AC: Vi är inne i en Championship-spiral som vi inte kommer ta oss ur på ett bra tag är jag rädd för. Det känns tyvärr som om vi trampar vatten år efter år och precis ”allt blir fel”. Uteblivna satsningar, försäljningar, oinspirerat och många gånger väl försiktigt spel, ifrågasatt manager, för dyra biljettpriser, dyrare(!?) årskort etc. Listan är lång och att harva runt i mitten av tabellen och ha siktet inställt på att säkra kontraktet är frustrerande även för den störste optimisten…

Erik: Nu känns det som att det kan bli minst 2-3 år till innan vi tar oss ur Championship. Om det sedan blir till Premier League eller League One hänger i mångt och mycket på Marcus Evans. Vi andra kan bara fortsätta drömma och älska klubben som vi vet finns där bakom marknadsstrategierna, bolagsstrukturerna och skatteplaneringen.

 

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden