Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 586 i arkivet.   
2018
22
Sep

AKTUELLT

ÅRSMÖTESPANELEN - SAMMANKOMST 7 2018/19

Publicerad 11:07 av Nigge

Årsmöte, match på storbild, öl. Vad kan gå fel?

När kommer breaket?

 

Det har varit en faslig omsättning på startspelare i början av säsongen och det är inget som faller mig riktigt i smaken när det byts ett halvt lag emellan matcherna. Vad tycker du om tilltaget att byta en handfull spelare och vilken startelva vill du se idag?

Pelle: Nä jag håller med helt, det är ett satans otyg som bara bidrar med en massa osäkerhet. Samtidigt är det väl en konsekvens av utbudets tyranni och att våra nytillkomna spelare anländer till klubben strax före (eller i början av) säsongsstarten. Vare sig startelva eller taktik har då hunnit bli cementerad. Personligen tycker jag dock att Hurst ska fortsätta arbeta med sitt ursprungliga 4-2-3-1 system (och med ett oförargligt 4-4-2 som back-up plan).

..och så här ser min ”just nuiga” elva ut:

Bart / Donacien – Chambers – Nsiala – Knudsen / Edun – Skuse / Edwards – Nolan – Graham – Harrison. (Och på bänken: - Gerken – Chalobah – Rowe – Jackson – Pennington – Ward – Spence)

AC: Kan hålla med om att det är att föredra att vi spelar in en stomme, men resultaten, skador och avstängningar har talat lite emot det. Vi har en hygglig bredd, framförallt på mitten, och i jakt på rätt mix och uppställning har det ju som sagt roterats rätt friskt. Startelva är ett huvudbry, men jag ser gärna en variant av uppställningen i andra halvleken mot Brentford senast, dvs. inklusive Nolan och Edwards.
Pennington, Chambers, Knudsen - Ward, Skuse, Nolan, Chalobah, Edwards – Walters, Jackson. Eventuella balans- och positionssvårigheter är ingenting jag hänger upp mig på.

Dan: Jag är överens med dig om att det inte känns helt bra. Det känns lite som om Hurst (desperat) söker en formation och en uppsättning spelare som fungerar, men inte får alla brickor att falla på plats. Och i det perspektivet är det ju lite oroande, eftersom han ändå har fått chansen – tycks det – att faktiskt bygga en till stora delar ny grupp. Dagens startelva måste väl ändå bli ganska lik den som påbörjade andra halvlek mot Brentford, eftersom vi verkade hitta nåt som fungerade, åtminstone då... Så nånting i stil med en 4-2-3-1-formation med Donacien, Chambers, Nsiala och Knudsen i backlinjen, med Skuse och Chalobah lite defensivare och Edwards, Nolan och Ward mer offensivt på mitten, och så Jackson ensam på topp. På bänken skulle jag gärna se Dozzell som en pigg game-changer att ta in.

Erik: Håller med fullständigt, sätt en elva och byt inte runt mer än absolut nödvändigt. Detta ständiga skyfflande hade jag faktiskt inte förväntat mig av Hurst. Så om jag fick sköta skyfflandet.. okej, det var väl inte helt lätt då. Som målvakt hade jag valt Bart alla gånger, men tydligen är det Gerken som är förstaval just nu så jag får väl köpa det då - har inget emot honom alls. I backlinjen känns det som att Pennington och Chambers kan bli ett stabilt mittbackspar. Knudsen har inte alls varit så bra som han brukar men han får ta vänsterkanten, Donacien till höger. Skuse får spela lågt i mitten tillsammans med Nolan och Chalobah. Eller Downes. Eller Huws. Eller Bishop. Meh.. det VAR ju svårt. På topp får det i alla fall bli Walters i mitten flankerad av Edwards och Jackson. Eller borde vi satsa på 4-4-2? Sammanfattningsvis är det tur att jag slipper ta ut laget.

 

Gerken har fått ta vid mellan stolparna och har inte gjort bort sig. Var det rätt beslut att skifta keeper eller borde vi ha Bart som målman? Vad talar för och emot respektive burväktare?

Erik: Jag har inte sett eller hört anledningen till att Gerken plötsligt fick chansen men han har som sagt inte gjort bort sig, så visst.. kör på det. Jag känner dock att Bart måste ha varit ligans överlägset bästa målvakt förra säsongen så det är väl i så fall ett gott betyg till just den lagdelen. Nu behöver vi bara styra upp de andra 10 positionerna.

Dan: Och här kommer så målvaktsfrågan. Sett utifrån efter de tre matcherna med Gerken var det i alla fall inte fel att sätta in honom i stället fört Bart; han har på inget sätt gjort bort sig. Om det var rätt är en helt annan fråga, och mycket svårare att svara på. Som många har sagt genom åren är det väl ingen större skillnad på de två, och efter Barts förra säsong framstod han som tydlig etta på platsen, men han kanske inte har varit lika skarp i år, och Gerken har kanske sett bättre ut på träning, vad vet jag? Känns ändå som om jag har lite mer förtroende för Bart, som troligen kan skänka mer trygghet till försvaret, eller så kanske det visar sig bli Gerkens säsong nu, vem vet?

Pelle: Kluven. På sätt och vis har Gerken förtjänat en plats i startelvan och han har också besvarat förtroendet med att vara bra. Han är en helt okej Championship-målvakt, i sina bästa stunder påminner han en del om Bart, men hans bolldistribution är förfärlig (Guardiola hade inte tagit ut honom i en startelva, det kan jag lova). Samtidigt är ju Bart kanske ligans bästa målvakt, en fantastisk shot-stopper och försvarsinspiratör. Jag tycker inte att han kan lastas för våra tidigare poängtapp, men han har faktiskt sett lite seg ut. Och kanske gör Hurst rätt i att skaka om honom lite nu…..det handlar väl till syvende och sits om att han vill att Bart ska återfinna gnistan. I min startelva ovan har jag placerat Bart i mål, för det är så jag egentligen vill ha det, samtidigt så tycker jag nog att det vore strategiskt dumt att plocka bort Gerken i det här läget.

AC: Nä, Gerken har verkligen inte gjort bort sig, men visst kändes det lite oväntat att peta vår bästa spelare de senaste säsongerna. Samtidigt går det att argumentera för att målvakter inte ska vara untouchable. Personligen hade jag föredragit Bartosz mellan stolparna trots den lite skakiga inledningen. Han har varit direkt avgörande och räddat laget många matcher de senaste säsongerna.
Svårt att motivera då man inte har någon vidare inblick men jag går på ren känsla och Bartosz utstrålar ett lugn och jag förväntar mig en räddning varje gång. Med Gerken känner jag inte samma lugn och trygghet, gissningsvis för att jag inte sett tillräckligt mycket av Gerken. Otroligt tunn och orättvis bedömning.

 

Årsmöte i eftermiddag. Alltid lika kul att träffas, avhålla möte, dricka någon god öl och, eh, kolla fotboll. Om jag räknar rätt har vi sett en (1) vinst på 10 årsmötesförsök. Vad talar för att det ska bli vinst idag egentligen?

AC: Det kan helt enkelt inte få fortsätta så här. :) Spelarna måste vara sjukt taggade och det ska bli skönt att bryta förbannelsen i eftermiddag.

Erik: Vi avslutade riktigt bra mot ett starkt Brentford, så jag hoppas innerligt att de kan ta med sig den känslan in mot Bolton. De är ju också ett högst medelmåttigt lag och vår statistik mot Bolton över åren är överlägsen. De har förlorat två raka och.. just ja, det var årsmöte. Vi siktar på en poäng tycker jag.

Dan: Egentligen ingenting. Bolton har gått bra borta, vi har bara oavgjort hemma. Det tillsammans med årsmötesförbannelsen bör väl ge ett ganska väntat oavgjort resultat. Möjligen kan avslutningen mot Brentford senast ge oss lite skjuts in i den här matchen, om Hurst nu satsar på lite kontinuitet och inte byter ut alltför många spelare, och till råga på allt byter formation igen, för då lär det gå desto knackigare. Så kontinuitet, kontinuitet, kontinuitet – då blir det bättre.

Pelle: Egentligen inget än att vi för varje match som går, närmar oss vår första seger.

 

2018
18
Sep

AKTUELLT

ÅRSMÖTE

Publicerad 20:31 av Nigge

ITFC Sweden kommer att hålla årsmöte lördag 22 september kl 15.00 i Stockholm. Nu har vi också klart med lokal på Högbergsgatan 20, Södermalm. I bifogad pdf-fil finns alla detaljer kring tider, aktiviteter, dryck och snacks. 

OBS!! DIN ANMÄLAN VILL VI HA SENAST TORSDAG 20 SEPTEMBER! 

Hjärtligt välkomna!

 

2018
15
Sep

AKTUELLT

EFTER UPPEHÅLLET-PANELEN - SAMMANKOMST 6 2018/19

Publicerad 08:21 av Nigge

Championship är tillbaka! Lördagspanelen är tillbaka! Dan ställer frågorna, Pelle, Erik och Nigge ger svaren. Allt är som vanligt med andra ord. 

We¨re a-back!

 

Det var inte särskilt upplyftande att sitta på Friends i måndags. Vad finns det som talar för att det blir mer upplyftande i dag på KCOM Stadium, eller för den delen på Portman Road på tisdag?

Pelle: Förutom några dåliga halvlekar här och där så tycker jag att ”nya” Ipswich Town spelat en ganska så underhållande fotboll. Kan laget ta avstamp i det som hittills varit bra, samtidigt som man lyckas vara mer kliniska framåt, tja då kommer nog första vinsten idag. Eller på tisdag.

Erik: Hull City har ju alltid varit sjukt tråkiga och inte hjälper det att kalla sig Tigers om man spelar fotboll som en flock trötta kissekatter. Okej jag får väl medge att de har haft lite tuffare motstånd än oss såhär långt. Förhoppningsvis är självförtroendet i botten, och det kan vi ju utnyttja tänker jag. Tre raka förluster hemma, ska det vända mot Ipswich Town? Nej.

Brentford däremot.. där får vi nog vara nöjda om vi kan kriga till oss en poäng i det här läget. Trots vår historik att vässa oss mot bättre lag.

Nigge: När jag och redaktör Stridell hängde i Sheffield för några veckor sedan så träffade vi ett par från Hull som tyckte vi skulle komma till Hull när Ipswich kommer på besök. Nu var det lite kort varsel, men som föregående talare så elegant uttrycker det hela; Hull har ju alltid varit sjukt tråkiga (Cheryl och Steve undantagna, obviously, möjligen även The Housemartins). Om vi håller oss till själva fotbollsmatchen idag så känns det som att det måste lossna snart och att bolluslingen rullar med oss, men fan vet. Gurkan i buren igen (vad händer med Bartman??). Huws och Bishop kämpar på med sina skador, Dozzell harvar med U-23 och hur är det egentligen med Walters? Hull kan vi plocka men Brentford känns som en tuffare nöt att knäcka. Såg delar av en tv-sänd match härförleden och de såg ruggigt bra ut! 

 

Hur hoppas ni att Paul Hurst och spelarna har utnyttjat uppehållet? Finns det nåt speciellt de borde ha tränat på, och som kan ge utslag i de närmaste matcherna?

Nigge: Hoppas de har tränat på att göra mål, för det har ju varit lite si och så med den varan i de inledande matcherna, om en säger.

Pelle: Fasta situationer, både för och emot, samt anfallsspelet i den sista tredjedelen.

Erik: Fasta situationer, vi bara måste sluta läcka onödiga mål. Sen hoppas jag på några listiga spelvarianter men det är nog inte fokus just nu. Se till att spela ihop laget så fort det bara går, jag tror potentialen finns där men för att lyckas med ett lag med så pass lite kollektiv erfarenhet är det bara laganda och att de verkligen känner varandra på planen som kan avgöra.


Med risk för att frågan har blivit ställd tidigare, men vad hittar ni för ljuspunkter i exempelvis spel, attityd och vilja, som gör att ni fortfarande tror på en lite ljusare framtid och att nedflyttning till League One bara är nåt de allra värsta pessimisterna bör ägna sig åt?

Erik: Jag tycker trots allt att vi har visat tecken på att vilja spela ganska fyndigt. Ännu lite mer vilja och lite mer flax med både bollstudsar och domslut så kan vi nog skrapa ihop tillräckligt med poäng för en position på nedre halvan. Det viktigaste är ju att minst tre andra lag i ligan visar sig vara sämre än oss sett över säsongen, och att det inte skulle hända ser jag som ytterst osannolikt. Onwards and upwards. Minst ett par ligapositioner.

Pelle: Det är mycket som känns positivt. Men givetvis så finns det även en del saker som är….låt säga, mindre bra. Först; jag gillar Paul Hurst fotbollsfilosofi, det känns som om han är rätt man för uppdraget och jag tycker om flera av hans nyförvärv. Samtidigt så tycker jag att han har tagit in för många spelare på för kort tid. Självklart vill Hurst sätta sin egen prägel på truppen, det förstår jag, men det är sällan som en så stor spelartillströmning för med sig någon framgång redan under första säsongen.

Hurst satsning på hungriga, lite oprövade förmågor är helt rätt (och är den enda väg som klubben kan ta), men kommer eventuellt några år för sent. Och här kan jag inte låta bli att spekulera i vad som hänt om en Hurst-typ tagit vid direkt efter misslyckandena med Keane och Jewell. Nu, är en annan tid, det internationella intresset för ligan har ökat och den osympatiska fotbollskommersialismen har således tagit ett järngrepp om Championship. Det är de ekonomiska förutsättningarna som dikterar villkoren, även här. Som en konsekvens har kvalitén på ligan förbättrats avsevärt och konkurrensen mellan storlagen ökat. Möjligheterna till att lag av ITFC:s kaliber numera ska kunna ta sig till PL är försvinnande liten. Vi är i sammanhanget inget annat än en liten sketklubb från bondvischan….. det är lika bra att vi tuggar i oss den vetskapen. Men vi kan åtminstone jobba på att vara en fotbollsestetisk sketklubb från bondvischan. Och det är väl det som Hurst nu försöker göra.

Det är möjligt att den nya satsningen inte heller räcker till för att hålla oss kvar i ligan. Nu tror jag väl inte att det ska gå så illa, men kan inte låta bli att dra paralleller till Barnsley och deras föregående säsong. De gjorde då en satsning på hungriga, lite oprövade förmågor, spelade riktigt trevlig fotboll och …..är inte kvar i Championship längre. Rent ekonomiskt så är ITFC inte en självklarhet i det här sammanhanget längre. Marcus Evans har bidragit med ekonomisk trygghet och stabilitet under många år, men är uppenbarligen inte den ambitiösa och risktagande ägaren som en klubb i den här serien behöver om man nu strävar efter något annat än en mittenplacering i början på maj. Och vad tycker då jag om det? Tja, självklart suktar jag efter framgång, men laget är ju ändå mitt oavsett vad som händer. Jag kommer fortsätta följa matcherna på iFollow, spekulera i laguttagningar, irriteras över spelarnas tillkortakommanden, glädjas vid vinst och sörja vid förlust. Vad skulle jag annars göra? Det här är en väsentlig del av mig.

Nigge: De positiva bitarna är ändå rätt många om man frågar mig (och det är ju det du gör, Dan). Först och främst finns en vilja att hålla bollen inom laget och ta sig fram lugnt och metodiskt från de bakre leden och framåt. Det som saknas är lite edge den sista tredjedelen, men förhoppningsvis kan Walters återinträde i klubben i kombination med någon av herrar Jackson eller Harrison göra under för målfabrikationen. Stämningen i truppen verkar också vara god, trots att det vällt in nya spelare (eller kanske tack vare?). Många verkar också ha fått tillbaka tron på fotbollen och tagit sig tillbaka till Portman Road för att stötta laget trots den motiga inledningen av säsongen. Visst finns skeptikerna, och visst finns det anledning till oro om det fortsätter i samma resultatmässiga stil, men så kommer det vara även om vi ligger på play-off. Jag väljer att se ljust på det hela, men gissar att det kommer ta tid innan Paul Hurst har fått laget dit han vill.

 

Nästa match
den 23 november 2018 kl 20:45

Ipswich Town - West Bromwich Albion

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden