Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 559 i arkivet.   
2018
13
Jan

AKTUELLT

TRÖJPANELEN - SESSION 19 2017/18

Publicerad 10:34 av Erik

Ibland är det svårt att hitta på panelfrågor och så händer plötsligt något fullständigt oväntat.

NY.

TRÖJSPONSOR.

 
En lite ångestladdad panel tänker tillbaka på sponsorer vi minns och undviker att hetsa upp sig över transferfönstret.
 
Inget mer Marcus Evans på magen alltså. Synpunkter och analys tack!
 

Magical Vegans?

AC: Ingen har väl något emot en extra inkomst i form av en extern tröjsponsor. Marcus Evans Group har väl alltid känts sådär ska erkännas, men i förhållande till vår nysignerade samarbetspartner hade jag trots allt föredragit Marcus Evans alla dagar i veckan. Ett visuellt haveri och ur ett moraliskt perspektiv är jag besviken. Det finns inget värre än promotion för alla dessa spelföretag.
 
Dan: Det är väl trevligt att vi kan få in pengar från någon annan än Marcus Evans själv. Och då kanske han kan satsa lite mer på spelartruppen – eller är det bara önsketänkande. Men synd att det inte blev snyggare än vad det blev. För hur diplomatiskt man än försöker uttrycka det, så är det ju verkligen inte den vackraste reklamloggan man kunde tänka sig: en klatschig färgklick helt utan finess; kanske den minst vackra och mest osmakliga vi någonsin har haft...
 
Nigge: Herr Kassör mejlade en länk till mig på förmiddagen när nyheten kom och min första reaktion var nog lik de flesta andra. Och med det menas gapande mun med hakan i golvet och en känsla av att tiden stannade upp på grund av estetisk härdsmälta. 
 
Vem är formgivaren och varför jobbar hen med en palett och design från 1983 på ett icke smickrande sätt? Nu kan vi väl kanske lämna just den aspekten därhän och istället fokusera på hur loggan smälter in på en fotbollströja. Svaret på den frågan är lika givet som när Anders Svensson med en sekunds fördröjning tämligen exakt beskriver vad som just hänt samtidigt som reprisbilderna rullar upp en missad målchans från Bulgariens nationalarena Vasil Levski. Loggan smälter in lika dåligt som en flamingo bland en flock pingviner.
 
Efter att ha hämtat mig från färgchocken, släppt Anders Svensson och bilden av diverse djur med olika former av flygduglighet vände jag mig till sociala medier för att få domen om den nya tröjsponsorn. Kort sagt kan man väl säga att den inte var särskilt nådig och uppmärksammade mig på det moraliskt tvivelaktiga att kränga reklamplats och utsugande spelbolag. 
 
Givetvis en het potatis, vi skulle ju knappast ha gjort reklam för exempelvis cigaretter eller sprit mitt på tröjan (om man ens får det?). Å andra sidan har folk i allmänhet en fallenhet att fördöma en del moraliskt tvivelaktiga företeelser samtidigt som man omfamnar andra suspekta förhållanden kring företag som gillar att tjäna stålars genom att utnyttja de mindre lyckligt lottade i världen.
 
Skulle vi exempelvis vara mer ok med att ha ett ölmärke på bröstet? En klädkedja som utnyttjar barnarbetare? Något brand som pysslar med att bespruta sina produkter med giftiga prylar? Atletico Madrid gjorde för ett par säsonger reklam för ett helt land sen vars statsskick knappast dyker upp som mönster när man söker upp demokrati på google. 
 
Givetvis spelar det mindre roll vad andra klubbar springer runt med för diverse dubiösa mecenater på bröstet, men det kanske kan vara bra att sätta det lite i perspektiv. Tydligen är sälj-/marknads- och ekonomiavdelningarna mycket nöjda med ersättningen om £2M och pengar behövs sannerligen, men: 1. Vad räcker det till? Eller snarare vem? En halvdassig championshiplirare. 2. Hur mycket kostar det att sälja sin själ till (spel) djävulen? Inte mer än £2M i alla fall, det vet vi nu.
 
Hur rankar du våra topp 3 historiska tröjsponsorer och varför? Vilken typ av sponsor vill vi helst ha egentligen? 
 
Nigge: Greene King. Jag vet, det är sannolikt minst lika moraliskt förkastligt att ha en tillverkare av alkoholhaltiga drycker som blickfång på matchtröjorna som att ha ett spelbolag men typsnittet är så enkelt, stilrent och rakt i sitt tilltal. När allt kommer kring så säljer jag också min själ till djävulen för en billig peng (så länge inte djävulen ifråga är en färgblind formgivare vars största konto är ett spelbolag som utger sig för att vara både magiskt och ha någon form av koppling till Vegas) och sätter form över substans. Bedrövligt egentligen men nu får vi jobba med vad vi har här va.
 
Fisons. Klassisk reklam och det faktum att kontoret låg när man svängde in mot Portman Road efter man kommit över bron gör det ännu mer elegant. Andraplats givetvis med en touch av inbakad moralisk tveksamhet, det vet väl alla vilka gamar som figurerar i läkemedelsbranschen.
 
Pioneer. Vem gillar inte storyn om när det backades in lastbilar med stereoapparater på parkeringen utanför Portman Road och spelarna laddade sina bilar fulla med högtalare, förstärkare och skivspelare av märket Pioneer? Bonus också att man 1983 och ett antal år framåt sponsrade den upphottade läktare som numera sponsras av East of England Co-operative (borde egentligen inte heller få sponsra någon över huvud taget utan att det kortar ner namnet avsevärt).
 
Radio Orwell. Helt briljant att ha spons av en radiostation.
 
Marcus Evans. Liten skrällvarning. De flesta ogillar både loggan och mannen, men jag har hyser inte samma aversion. Har jag sagt att jag är färgblind förresten?
 
Powergen. Inte riktigt lika ful som nedanstående.
 
TXU Energi och E-on. Så fruktansvärt fula. Inte flamingo-i-pingvin-flock-fula, men ändå inte bra.
 
Dan: Jag måste satsa på de äldre sponsorerna, för de senaste har nog inte gjort så många särskilt lyriska. Topp 3 för mig blir Radio Orwell, Greene King och Pioneer, i den ordningen. Men kanske är det nostalgin som talar.
 
AC: En topp tre är ju Fisons - lokal anknytning, nostalgi (det var då det började för mig), det blir inte vackrare än 86-88-tröjan. Ett extra plus för en otroligt bra schwung i namnet. Ska jag anmärka på något så är jag mer för symmetri än den diagonala placering, men jag har överseende här.
 
Sen är ju Pioneer en trevlig klassiker och ett varumärke som väcker minnen. Det var Pioneer eller Technics som gällde i slutet av åttiotalet och som plånboken räckte till när det var dags att stapla stereo. Snygg logga som smälter in bra. Både 81-84 och 84-85 tröjorna är väldans fina.
 
Sen måste jag säga Greene King på tredje plats. Jag inser dubbelmoralen i att först kritisera ett spelbolag, för att sen hylla ett bryggeri. Men ja, nu fick det bli så då jag inte känner så starkt för el-jättarna...
 
Vill ha och vill ha, helst helt utan något företag alls såklart, men tänk om vi kunde haft "each" på magen och helt enkelt struntat i den extra inkomsten. Det hade varit trevligt.
 
Inte nog med det, nu är ju silly season igång till råga på allt.Dags för lite silly business alltså? Kieffer Moore tack och adjö hittills, skulle vi ha hållit i honom eller var en värdestegring från £20k till £750k för bra för att vara sant?
 
Dan: Med en sådan värdestegring kan man egentligen inte klaga. Åtminstone inte ur ett ekonomiskt perspektiv. Men det är ändå allt synd att vi inte fick chansen att se honom i ett par matcher innan han såldes. Man vet ju aldrig om det trots allt kunde ha blivit nåt av karln. Och med vår vanliga otur, får vi väl skador på en tre fyra anfallare nu och får förlita oss på några trötta 35-åriga lånespelare, medan ungdomen ruttnar bort i U23-laget. 
 
Men, jag tror helt enkelt inte att han fick plats i truppen, och därför var en försäljning en smal sak så fort det kom in vettiga bud. Tyvärr kom det inga riktigt "bonkers" bud som MM pratade om, men rent ekonomiskt är det en bra affär.
 
Nigge: Jag tror inte han hade varit lösningen på våra problem på något sätt. För att vara det lag vi är så tycker jag inte att målgörandet är vårt största problem. Casha in, lägg till djävulspengarna och skaffa nån bra lirare i en annan lagdel längre bak i planen istället.
 
AC: Det är svårt att kritisera den affären och detta är kanske den bästa lösningen för alla parter. Riktigt kul för Kieffer Roberto Francisco Moore (älskar det namnet) och det hade varit girigt att låta honom fullfölja säsongen på lån för att eventuellt kräma ur några extra pund efter säsongen, såvida succén höll i sig. 
 
Hoppas han kommer ges chansen att lyckas. Våra forwards vi släpper har ju en förmåga att leverera i ett senare skede av karriären.
 
Inga nyförvärv i skrivande stund, utöver att Aaron Drinan äntligen kunde krita på sitt kontrakt. Tror du på några förstärkningar nu eller ska vi sitta lugnt i båten?
 
Dan: Jag tror inte på några förstärkningar, även om det skulle behövas. Jag ser ingen anledning till att vare sig sälja eller köpa några spelare förrän ledningen har bestämt sig för om MM får förlängt förtroende eller inte. En eventuellt ny manager (hoppas!) måste få sin chans att rumstera om i truppen, efter egna önskemål. Men ett eller två lån kan säkert slinka in – kanske en lätt överårig och överviktig mittback eller en winger som MM ändå inte förstår hur han ska använda. Det viktigaste är att inte sälja spelare i vettig ålder, som exempelvis Tommy Smith.
 
Nigge: Dessvärre tror jag på att vi blir av med vår supermålis :( Bart sägs vara skadad och Gurkan hoppar in mellan stolparna idag. Den konspiratoriska sidan av mig säger att Bartman knappast är skadad utan snarare vill prova sina vingar i större sammanhang och han skulle förstås inte göra bort sig i Premier League.
 
Sannolikt torde han kunna utmana om en plats i den polska vm-truppen om han kliver in som förstakeeper i något halvtaskigt gäng, typ Palace som har nämnts, och visar vad han går för. Jag vill givetvis inte bli av med honom men unnar honom samtidigt att ta sig an större uppgifter i sin karriär.
 
AC: Mycket hänger såklart på om truppen förblir intakt. Jobbiga rykten kring framförallt Bartosz givetvis, men även Tommy Smith ryktas ju bort (MLS). Det ryktet tror jag dock vi kan ta med en nypa salt med tanke på vår tunna backbesättning. Jag tror säkert att vi kommer hämta in en eller ett par free transfers på korta kontrakt.
 
2018
6
Jan

AKTUELLT

JUNIORPANELEN - SESSION 18 2017/18

Publicerad 10:54 av Nigge

Så är det äntligen dags för säsongens insats från juniorleden i ITFC Sweden! Varsågoda för knivskarpa analyser och inte minst briljant illustration till den avslutande frågan!

ITFC Youth in da house!

I Västerås hittar vi Svea och Felicia, båda 8 år och till vardags bolltrillare i succélaget VSK F09. De har sällskap av Elliot från Dalarna som spelar med Aspeboda SKs pojkar och flickor födda 08 och 09 och som har sin hemvist på den mäktiga Aspeztecastadion mellan Falun och Borlänge.

Senaste tiden har det inte gått jättebra för Ipswich och många som håller på laget är ledsna och tycker att det är tråkigt att det inte går bättre. Vad ska man göra åt det tycker du och hur ska supportrarna tänka för att bli lite gladare?

S: Vad är supportrar?

Dom som håller på ett lag.

F:
Alla som jobbar där borde träffas på nåt ställe där dom kan ha kul.
S: Typ på Gröna lund.
F: Och så ska dom träffas och ha roligt tillsammans. Och alla måste få vara med och bestämma.
E: Det tycker jag också är en bra idé, supportrarna träffas någonstans och gör nåt roligt tillsammans.
S: Jag tycker att dom ska ha en skrattfest! Dom kan liksom träffas och göra nåt kul och kanske få träffa spelarna och göra nåt roligt. Så får dom lite roliga tankar. Och så kan de ordna autografer och skicka till alla som skriver upp på en anslagstavla.
E: Som supporter kanske man kan tänka att de kan vinna ändå. Att Ipswich är lite bättre än de senaste resultaten.

Tror ni fotbollsspelare är roliga?

S: Jag tror de är roliga men inte på planen.
F: Där kanske dom är mer allvarliga?
E: När det är match är de nog allvarliga, men annars kan de ju vara roliga.
S: Ja, och aggressiva. Jag tror vissa är tråkmånsar men dom flesta är snälla. I alla fall dom som har familj. Zlatan är snäll. Aggressiva tråkmånsar borde inte få spela.
F: Dom typ slåss på plan. Och sparkas.
S: När dom kommer tillbaka är det vissa som säger tack för matchen men andra är mera sådär.. ”aaaaaah! varför vann vi inte?” Båda lagen borde göra nåt kul tillsammans så de inte är så aggressiva.
E: Mycket prat om aggressivt. Jag tycker inte de brukar vara SÅ aggressiva, men det händer ju att spelarna tacklas förstås. Men det är ju bra om spelarna har roligt på planen så kanske supportrarna tycker det är kul också.

Ipswich har inte så mycket pengar som rika klubbar som t ex Liverpool, Manchester United och Chelsea m fl som ligger i Premier League och har därför inte råd att köpa lika bra spelare. Vilka slags spelare ska man försöka köpa då om man inte har pengar så man kan köpa de bästa spelarna? Ska man tänka på något särskilt som laganda, unga och lovande spelare eller starka, långa, korta, tekniska spelare eller något helt annat?

F: Kostar spelare pengar?

Ja, alltså lag som brukar vara med i TV och så.. de vill ha de bästa spelarna och då får de betala till klubben där de spelar nu.

F: Fast alla är ju lika mycket värda. Alla borde få vara med oavsett hur man är så att det inte blir orättvist för någon annan. Och det spelar ju ingen roll hur man ser ut, det enda som spelar roll är ju att man vill spela. Men om man är skadad kan man ju inte vara med, om man till exempel har slagit i sitt knä.
E: Bra sagt Felicia, jag håller med!
S: Dom som ska vara med måste verkligen VILJA vara med, och tycka det är kul att spela.
F: Och att alla ska tycka det är bra att spela med alla.
S: Jag tycker inga småbarn ska vara med. Och inga som har gått i pension. Men allt däremellan går bra. Allt från kanske 19 till 50 år. Eller nej, 40 år.
E: Framför allt borde man satsa på att köpa unga spelare, typ mellan kanske 16 och 20. Man kan ju låna nån som är äldre än 20 och sen köpa den om den är tillräckligt bra. Men tänk om spelare inte kostade pengar, då skulle man kunna få vilka spelare som helst!

Men det skulle ju gälla alla lag i så fall?

E: Ja, precis. Alla lag, även de i lägre ligor skulle kunna få bra spelare.

Tror du spelarna skulle vilja gå till ett lag långt ner i seriesystemet då?

E: Nej, kanske inte. Men de kanske känner någon i det laget och vill spela med den personen.
F: Men alla måste få spela lika mycket så att inte en får sitta kvar och inte få spela.
S: Jag tycker att de borde ha intervjuer ibland, med folk. T.ex såhär ”Hej Christian! Vad har du för motiv för att vara med i Ipswich?” ”- Jo jag gillar att spela, och jag blir inte så trött.” Man borde ta in folk ibland typ som på Idol. Så kan de stå i kö och bli intervjuade om varför dom vill vara med.

Många lag brukar ha en maskot och Ipswich har faktiskt två, en blå häst som heter Bluey och en vit häst som heter Crazy. Om du fick välja, hur skulle Ipswich maskot se ut? Som något djur, en speciell färg kanske? Och framför allt, vad skulle den heta?

F: Jag tycker att man skulle ha både en människa och ett djur. Maskoten kan heta Ippie. Det skulle kunna vara en hund. Den kan vara i koppel.
S: OM det ska vara en hund tycker jag också den ska vara i koppel. För t.ex. såna som jag blir ju rädda för hundar annars.
E: Ett djur, helst en häst eftersom det är det djuret som är på deras märke. Ungefär som nu, men att den ena hästen är vit och den andra blå. Ippie är ett bra namn tycker jag. Den andra kanske kan heta Pippie?
S: Jag tycker att det ska vara typ som det är nu. Fast som Felicia sa en människa också, i spelarkläder fast inte en spelare. Det behöver inte vara en speciell person, det kan vara någon frivillig som går runt på plan med spelarkläder. Strumpor, skydd och allting. Och så ska den ha en enhörning, fast typ som en kentaur. En enhörningsdräkt för två så att den ena kan vara benen. Och den ska också heta Ippie.
F: Fast för att inte alla ska tro att det är en spelare som går runt så skulle den kunna ha speciella kläder. Den kan vara blå/vit med en häst på. Det kan stå lagets namn och så kan det vara stjärnor runt.
S: Dom som har fotbollskläder skulle kunna ha en skylt som åker upp på ryggen där det står ”inte en spelare” eller nåt sånt.
F: Jag tycker det ska stå på tröjan såhär: Love Ipswich
S: Ja den kan vara vit och blåranding och sen ett hjärta med Love Ipswich
E: Det kan till och med stå: I Love Ipswich
F: Den som är maskot skulle väl kunna gå runt med ett hårband i håret så man ser att det är en maskot. Med hjärtan på. Jag har ett sånt med hjärtan.
S: Ja det kan stå hjärta Ipswich hjärta i hårbandet.

 

 

2017
23
Dec

AKTUELLT

JULPANELEN - SESSION 17 2017/18

Publicerad 11:03 av Nigge

Lördagspanelen önskar God Jul till alla Ipswichsupportrar med säsongens julpanel. Tidigare år har den yngre generationen delat med sig av sina tankar kring att vara Ipswichfan, men i år skjuter vi lite på deras medverkan. Således blir det funderingar kring eftermiddagens fight och de därpå tätt följande matcherna i det hektiskta spelschemat kring jul- och nyårshelgerna. Ta hand om er där ute i julstöket!

Merry Christmas!

 

Nu är det jul igen osv. Finns det någon anledning att tro att den blåvita ITFC-tomten kommer lite tidigt i år och skänker ett julmirakel till bortalaget på Molineux i eftermiddag?

Pelle: Vi brukar förvisso tagga till ordentligt då vi möter Wolves, men då har de å andra sidan inte varit lika tekniskt överlägsna som de är nu. De kommer att göra slarvsylta av oss.

Dan: Nej, det finns det ingen anledning att tro. Men hoppas kan man ju alltid, och hoppet är ju det sista som överger människan, så det är väl det vi får göra: hoppas.

AC: Nej, det tror jag tyvärr inte. Wolves är riktigt vassa och är nu uppe i åtta raka utan förlust. Offensiva trion i form av Jota, Cavaleiro och Bonatini är minst sagt läskiga och det lär bli åka av. Tror inte på poäng.

Det är inte bara Wolves som väntar, utan ytterligare tre matcher står på programmet i anslutning till jul- och nyårshelgen. Två hemmamatcher mot QPR och Derby innan nyårsklockan klämtar och på nya årets andra dag en tripp till Craven Cottage. Mitt tips för poängskörd i decembers matcher var sju poäng och vi har redan skrapat ihop sex. Borde jag revidera mitt tips och kommer året starta bra eller dåligt för supportrar av Suffolks stolthet?

AC: Jag tror vi stannar på 10(!) poäng i december. Vi förlorar ju mot Wolves men i våra båda hemmamatcher känns det ganska öppet. Satsar på att vi besegrar QPR i nästkommande och drar till med ett kryss mot Derby.
Fulham är lite upp och ner och har endast mäktat med tre hemmasegrar i år, varav de två senaste faktiskt slutat med W, så hemmaformen är stigande får vi väl säga. Jag tror dock att vi har fina möjligheter till poäng och chansar på att vi börjar 2018 på bästa möjliga sätt och tar en trea.

En glögg, tack.

Pelle: Personligen så är jag tämligen tipsinkompetent och tycker att det är riktigt jobbigt med den här typen av frågor. Men låt säga att vi under de kommande fyra matcherna får med oss fyra poäng (vinst mot QPR och oavgjort mot Fulham) vilket i slutändan måste ses som en väldigt god december-poängskörd.

Dan: Tror faktiskt att de där tipsen bör revideras; själv trodde jag på åtta poäng, men efter de tre oväntade poängen mot Derby, kan det kanske bli så många som tio, men knappast mer (förlust mot Wolves, vinst mot QPR och oavgjort mot Derby). Jag tror också att det kan bli en tuff start på året. Fulham körde över oss hemma, men har å andra sidan inte den bästa formen just nu. Och för mig vore ett oavgjort resultat bra, så kanske finns det ändå en chans till en hyfsat bra start på året.

Hur kommer MM matcha laget i den här matchintensiva perioden tror du? Blir det många skiften eller orkar samma elva med 4x90 minuter över en tiodagarsperiod?

Dan: Jag kan tänka mig att han rumsterar om i startelvan redan till dagens match, för att komma ut lite mer defensivt mot serieledarna. Han kommer att motivera det just med den tuffa perioden spelarna har framför sig, och jag kan köpa det, eftersom det inte är den här matchen vi ska vinna. Så vila några spelare lite, ge några andra chansen att visa upp sig, och satsa allt på de kommande två hemmamatcherna. Inte mig emot, men för mig får Mick gärna gå ut och satsa offensivt även i dag, och överraska Wolves lite grann. Anfall är trots allt bästa försvar.

AC: Vi kan nog räkna med att vi kommer rotera en del för att inte slita för hårt på "startelvan" och kanske framförallt vissa mer skadebenägna spelare.

Pelle: Kan tänka mig att det kommer göras några enstaka förändringar för att avlasta uppe i anfallet (typ Sears och McGoldrick in och Ward och Celina ut) samt kanske även på ytterbacksposition. I övrigt är jag ganska så säker på att MM väljer att behålla formation och flertalet ”favoritspelare” då det faktiskt inte finns så många intakta spelare att rotera med.

Förra helgen var det under 14 000 på läktarna mot Reading och i måndags landade erbjudande om halvsäsongsbiljett i min maillåda. Tror du på någon rusning till biljettkontoret?

Dan: Nej. Inte så länge det inte bjuds på någon sorts nytändning i form av rejäla nyförvärv eller byte av manager eller annat folk i ledningen. Det behövs helt enkelt en vitamininjektion för att locka publiken tillbaka till Portman Road.

Pelle: Nej, det ska nog mycket till för att vi ska se den negativa publiktrenden vända under innevarande säsong. Biljettpriserna står ju inte i proportion till underhållningsvärdet, men ytterst tror jag att det handlar om Marcus Evans trötta satsning och de många åren av utebliven framgång.

AC: Nja, jag räknar inte med det. Delar av publiken som uteblivit i år är principfasta och svårflörtade och kommer inte tillbaka förrän det sker förändringar.

 

Nästa match
den 20 februari 2018 kl 20:45

Ipswich Town - Cardiff City

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden