Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 589 i arkivet.   
2018
20
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 10 2018/19

Publicerad 10:37 av Nigge

Ytterligare ett tråkigt uppehåll för landslagsspel är över och äntligen får vi återvända till lunken i The Championship! 

 

 

Äntligen kom den, trepoängaren! Och i Wales av alla ställen! Vad var det som gjordes bättre i den matchen jämfört med tidigare? Uppställningen, inställningen, omställningarna, eller vad?

Pelle: Avgörande mål i slutminuterna, säsongens första vinst, eufori….och så missar man den matchen. Typiskt! Jag kan med andra ord inte tillföra så mycket här, men har läst mig till att Freddie Sears var riktigt bra i rollen som ensam anfallare.. Och att han, Dozzel och Edwards såg ut att ha hittat varandra offensivt. Låter fint.

Dan: Vet inte om det var nåt speciellt egentligen. Kanske var det mest tillfälligheter som gjorde att resultatet gick vår väg. Eller så kanske Hurst äntligen fick till en lite bättre blandning mellan rutin och hunger i uppställningen, som också gav bättre balans. Sen spelade det säkert in att vändningen i första halvlek gick så pass snabbt när det väl hände. Det gav säkert en liten extra kick och välbehövligt självförtroende och tro på sig själva. Och avgörandet i slutet kan kanske betyda en hel del även i dag.

Erik: Jag vet inte om jag tycker att vi var så sensationellt mycket bättre än i tidigare matcher även om laget som helhet gjorde ett jättebra jobb i Wales Det vore ju fantastiskt att få känna att Hurst nu har hittat den vinnande formeln, men jag misstänker starkt att det mest var tur som gjorde skillnaden mellan 3 eller 1 poäng. Otroligt viktigt för att ha en chans att börja jobba på tabellplaceringarna innan det är för sent, dock. Bara det faktum att vi vann borta mot ett så pass bra lag kan vara avgörande mentalt tror jag.

 

I eftermiddag står QPR på menyn. Vad tror ni om möjligheterna till tre nya pinnar?

Erik: Blandad kompott i ligan för QPR så här långt. Jag tror att det här kan vara ett ganska bra tillfälle att möte dem hemma. Jag hoppas innerligt på bättre publiksiffror och att vi lyckas göra några mål. Vårt eget försvar känns fortsatt som att de när som helst kan slarva in en boll, trots insatsen mot Swansea. Nyckeln blir alltså att göra mål. Tre poäng till är fullt möjligt men jag är nog ganska nöjd med ännu ett kryss också.

Pelle: Mycket viktig match idag…en förlust och vi är tillbaka på ruta 1. Jag tror dock på ett oavgjort-resultat. QPR är ett överkomligt lag, men har inför den här säsongen stärkt upp sin offensiv bra och är mycket farliga framåt….så, 2-2, kanske?

Dan: Möjligheterna är nog ganska goda till säsongens första hemmavinst. Men en liten brasklapp: har vi inte varit lite sämre när vi möter på papperet lite sämre lag. Men det kanske är dags att bevisa motsatsen i dag. Måste ändå tro på tre klara poäng i dag, och en början på lyftet från bottenträsket.

 

Hur ska vi ställa upp i anfallet idag? Det ser onekligen en smula tunt ut med tanke på skadorna som ställer till det.

Dan: Tycker nog att vi ska starta som i förra matchen, med Sears på topp. Han var bra senast, och kan visa vägen för anfallarna med sin rutin. Sen kan Jackson, eller varför inte Lankester, komma in på slutet och fira triumfer mot QPR-försvararna som fått springa sig trötta i kampen mot Sears. Men det ser onekligen tunt ut på anfallsfronten, med Harrison skadad, Walters borta och exempelvis Morris utlånad. Så det är väl upp till bevis för Freddie.

Erik: Jag tror vi ska fortsätta med Skuse och Chabola längst bak i mitten i en rörlig 4-2-3-1 med tanke på materialet vi har att tillgå. Sears som ensam striker känns inte som grunden till en vinstmaskin men med Dozzell och Edwards och gissningsvis Ward strax bakom är det nog ändå det bästa alternativet. Jackson funkar väl också som alternativ men det blir ju samma spelidé ändå. Vi får nog helt enkelt hoppas på att vi har lite flax med oss även i eftermiddag.

Pelle: Det kommer bli Freddie Sears som spelar ensam på topp. Gott så. Och Kayden Jackson kommer säkert komma in någon gång under matchen. Om han då kommer att bilda ett tvåmanna anfall med Sears, beror helt på matchbilden. Tror också att den mycket lovande ynglingen Jack Lankester kan finnas med som en back-up på bänken, alternativt Jordan Roberts som spelat en hel del som anfallare i U23 under hösten.

 

2018
6
Okt

AKTUELLT

SISTA-CHANSEN-FÖR-HURST(?)-PANELEN SAMMANKOMST 9 2018/19

Publicerad 10:35 av Erik

Dags att byta manager? Hoppas på en ny mittfältsfrälsare? Åka till Wales och få stryk i fotboll? Ta in utemöblerna? Dan ställer frågorna - Pelle, AC och Erik spekulerar. 

Ny månad, gamla problem.

Jaha, ett steg framåt i lördags, men snabbt två steg tillbaka i tisdags. Och det såg verkligen allt annat än bra ut mot Middlesbrough.

Är det så här Hurst vill att det ska se ut? Som det gjorde när Mick ledde trupperna.

Pelle: Självfallet vill han inte det, men det är ju tydligt att spelarna har tappat självförtroendet helt. Det som oroar mig mest är att vi nu spelar utan någon tydlig struktur och utan något jävla anamma.
 
Hurst måste illa kvickt hitta rätt balans i startelvan, gjuta mod i truppen och antagligen involvera några av de spelare som gjort bra ifrån sig i U23-laget. En seger kan förändra allt...
 
AC: Nja. Hurst hade nog högre förväntningar på hur vi ska föra oss och hur han vill att vi ska spela. Jag tror att steget upp till Championship, världens svåraste serie som bekant, kanske tagit honom lite på sängen om man kan slänga sig med sådana uttryck.

Vi tappade som bekant en hel del rutinerade och viktiga spelare inför säsongen som Hurst har fått ersätta med sina nyförvärv, vilket är helt naturligt med en ny manager, och så bör det ju vara. Omsättningen på spelare har dock varit enorm och vi tappade några väldigt viktiga spelare och det har tyvärr straffat sig.
 
Erik: Unpopular opinion, men jag tyckte att vi var helt okej andra halvlek mot Middlesbrough. Men jag räknade efter när jag såg startuppställningen och bara fem av spelarna fanns i truppen förra säsongen. Ett lag som köper världsspelare kanske kan göra så, men inte Ipswich Town. Lite naivt, nånstans.
 
Det som gör mig mest bekymrad just nu är dock inte våra nya junisar som ska förväntas prestera utan att en sån som Chambers verkar ha hamnat i en komplett formsvacka. Okej han räddade ytterligare förnedring med en fantastisk brytning mot slutet men matchen i stort såg han ju hopplös ut. Jag håller inte alls med om att det ser ut som under Mick McCarthy, vi försöker ju spela på ett helt annat sätt. Med ännu sämre utfall!
 
En ljuspunkt, om än liten, i tisdags, var väl ändå att Dozzell fick chansen, om än bara i en kvart. Ändå hann han med att visa skön speluppfattning, med några fina genomskärare. Kan han bli en tänkbar frälsare för oss, upp ur den här mediokra sörjan?
 
AC: Ja det hade ju varit drömmen. En game changer som besitter fantastiska egenskaper och har en sällan skådad potential, som dock konkurrerar med Nolan om platsen gissningsvis. Jag tror att Hurst helst hade skyndat långsamt med en något skadebenägen nittonåring, då han passar sig nog för att göra en ny Walters, men han borde samtidigt vara desperat att vända denna säsong till varje pris. Jag tror vi får se mer av mini-Dozzell i eftermiddag… 
 
Erik: Jag tror inte vi ska hoppas på frälsning, men han har absolut en viktig roll att spela den här säsongen, och i framtiden (tills Evans beslutar sig för att casha in). Jättekul att få se en glimt av talangen. Ska vi ha någon nytta av snabba anfallslöpare behöver vi de där smarta bollarna på ytor bakom backlinjen som är så svåra att slå men ser så enkla ut för en spelare som Dozzell. 
 
Pelle: Jag hoppas och tror att han ska kunna göra ordentliga avtryck under den här säsongen, men frälsare? Nä, det tror jag inte. Att en nyligen långtidsskadad 19-åring som knappt spelat i A-laget, ska kunna bära det här laget på sina axlar håller jag som väldigt osannolikt. Men han bör åtminstone ha en given plats i startelvan.
 
Och så Swansea borta i dag. Ett Swansea som har lite problem med målskyttet, men det finns det ju andra lag som har. Så det här kan väl bara gå på ett sätt, eller?
 
AC: Ja tyvärr är det nog så. Jag befarar att vi inte har något att hämta mot Swansea i eftermiddag. Men jag brukar ha fel...
 
Pelle: Som jag ser det så finns det väl tre möjligheter här…..men du har nog rätt Dan. Det kommer bli en målsnål historia det här. Tippar 1-0 till Swansea.
 
Erik: Det ryktas att ITFC Swedens kassör är på plats, minst en poäng ska vi ha med oss. 
 
Bonusfråga: Röster börjar höjas lite varstans om att Hurst tid borde vara räknad. Hur lång tid tror ni att han får på sig, om den där vändningen inte kommer?
 
Erik: Så länge det inte öppnar sig ett gap i tabellen mot övriga bottenlag så tror jag åtminstone han får till julhelgen på sig. Sen kallar Marcus Evans ihop några toddyrosiga direktörer till krismöte, plockar in ett stort namn som interimsmanager för att rädda oss kvar i Championship och låter denne bränna transferbudgeten som Hurst skulle ha fått från början på ett antal svindyra journeymen på lån resten av säsongen. Sen är det tillbaka till ritbordet igen. Inget önsvärt scenario. 
 
Pelle: En fem, sex matcher till, kan ju tyckas vara rimligt. Har vi efter att ha mött lag som Preston, Millwall och Reading, inte fått rätsida på spelet och plockat med oss några vinster.. tja då skulle inte jag protestera om Evans lät Hurst gå. Men jag hoppas verkligen inte att det ska gå så långt. 
 
För vad är alternativen? En annan oprövad tränare som tvingas bygga ett Ipswich-lag för framtiden, men med Paul Hurst grabbar? Eller någon som bara ska förvalta och hålla oss flytande (lite så som MM gjorde)? Burley och Butcher, säger ni kanske? Jo, tack..men det är ett nostalgiskt ”då”. Nu är något annat och framtiden måste innefatta större visionärer än så.
 
AC: Efter några matcher tryckte man på att vi fick ge det tid och att det tar tid innan spelet sätter sig med en ny manager, och en mängd nya spelare, vilket naturligtvis är helt sant. Frågan är bara hur lång tid vi har… Detta är som sagt en djävulsk serie utan några enkla matcher.
 
Nu har vi Swansea som inte är någon enkel bortamatch och vi ska nog inte räkna med att få med oss något resultat från denna, och därefter är det ju uppehåll för landslagsspel. Min tro är att oavsett Swansea-matchens utgång får Hurst fortsätta ett tag till.
 
Därefter har vi ett koppel av matcher mot QPR, Leeds, Millwall, Preston, Reading till och med mitten av november och efter dessa fem (sex med Swansea) bör vi fått med oss lågt räknat 6-8 poäng annars är det tack och godnatt.

 

2018
29
Sep

AKTUELLT

TUFFT-LÄGE-PANELEN - SAMMANKOMST 8 2018/19

Publicerad 11:24 av Erik

Panelen firar att äntligen slutet på en månad att glömma. Hur menar vi? Månad? Va? Exakt så.
 

En månad att glömma.

Tack för den här gången då, Jon Walters. Hur ska vi arrangera anfallet framöver?
 
Nigge: Ja jävlar, tack och hej leverpastej. Vi visste ju om skadeproblemen från den senaste tiden för Walters och Hurst erkände till och med i efterhand att det var en inte så genomtänkt handling att spela honom senast. Hur arrangerar vi anfallet? Tycker både Jackson och Harrison ser lite veka ut, men kanske anpassar de sig till Championship alltjämt? Tror att Nolan och Edwards på mittfältet blir nycklarna till att få upp motståndarförsvaren och få igång målskyttet för våra strikers. 
 
Dan: Onekligen synd det där, både för Walters och för laget, men det är sånt som händer, och nu slipper ju Hurst ställa över en lånespelare varje match. Jag antar att Hurst ändå kommer att köra vidare på en ensam forward med två wingers. Just nu känns väl Jackson lite hetare än Harrison, även om ingen av dem har imponerat så där över sig mycket. Kan mycket väl vara dags att damma av Sears också, som ändå har rutin på den här nivån. Kanske kan han bli en liten joker nu, eller varför inte en supersub – det skulle verkligen behövas, samtidigt som det vore oerhört kul för honom.
 
AC: Nej det var en chansning som tyvärr inte gick hem. Vi får fortsätta med en jagandes Kayden Jackson ensam på topp helt enkelt.
 
Pelle: Jag är fortfarande inne på att Hurst bästa formation är en 4-2-3-1 uppställning. En ensam anfallare på topp alltså. Och för ett sådant system är nog Ellis Harrison bäst lämpad. Kayden Jackson och Freddie Sears får hoppa in då vi behöver ändra matchbilden.
 
Jag brukar ju själv hävda att det här är helt lugnt, minst 3 lag är ju trots allt sämre än oss sett över säsongen. Men.. kan ni hjälpa mig att peka ut vilka dom där tre lagen är och varför? 
 
AC: Inga problem…ehheheh. Rotherham, Millwall och Preston. Har inga egentliga teorier men de är alla eviga lindansarlag och har inte de starkaste trupperna direkt.
 
Pelle: Har inte sett alla lag i år så frågan är lite knepig att besvara, men skjuter lite från höften; Rotherham känns inte som ett lag som ska kunna hålla sig kvar, de har liksom vi, begränsat med resurser, dock mindre Championship erfarenhet. Frågan är om de kan spela tillräckligt cyniskt för att stanna kvar i ligan. Reading ser inte ut att vara ett bättre lag än vad de var förra säsongen (de var usla då). I min värld är de en stark nedflyttningskandidat. Det var två lag det. Och nu blir det svårare….men så här, sett till hur det hittills har gått så är vi absolut ett potentiellt nedflyttningslag. Det kan man ju inte blunda för, hur blått hjärta man än har. Ändå blundar jag för det, just för att jag har ett blått hjärta. Och utan att kunna motivera det, menar jag att både Millwall och Hull är sämre lag än oss. För inte fan ska vi väl åka ut? Det är ju sånt som andra lag gör…
 
Nigge: Hoppet är det sista osv. Tycker att vi har mött några riktigt risiga gäng utan att kunna slå tillbaka dem. Nu är vi framme vid tionde matchen och det är en riktig sexpoängare då Birmingham ska vara ett av de tre lagen som ska hamna bakom oss. De övriga är Rotherham och Hull med Preston som bubblare. Varför? Norra England, dvs allt norr om Oxford, är kraftigt överrepresenterat i Championship.
 
Dan: Just nu ser det ju verkligen inte ut så. Men lag som Preston, Reading, Rotherham, Millwall och Bolton känns lite som pretendenter, bland annat för att de har börjat nästan lika dåligt som vi, och helt enkelt inte ska vara lika bra som oss. Preston får kanske en liten backlash efter förra säsongens storverk, och Rotherham såg väldigt svaga ut, liksom Bolton. Sen kan jag tänka mig att Blackburn också ligger i farozonen. De har visserligen börjat bra, men som nykomlingar riskerar de att förr eller senare tappa fart och börja dala. Men, man vet aldrig, och det ser onekligen inte alls bra ut just nu. Det är lika svårt att tippa topp som botten i den här ligan. Men visst klarar vi det. Bara den där så viktiga första segern kommer... 
 
Septembers sista match idag. Låt oss snabbt glömma denna månad och gå vidare. Hur ser du på chanserna att kamma hem fler poäng under Oktober? Spelschemat ser liiiite svettigt ut, eller?
 
Pelle: Sant, det gör det onekligen. Men nån j-vla gång måste det ju vända och förhoppningsvis passar spelskickligt motstånd oss lite bättre (än när det finns en kollektiv förväntansbild på att vi ska fixa att slå lag som Rotherham, Bolton och Exeter). En sju – åtta poäng hoppas jag att vi ska få med oss under oktober-månad.
 
Dan: Nja, det ser onekligen tufft ut. Störst chanser till poäng är så klart hemma mot QPR och borta mot Millwall. Men det finns alltid utrymme för överraskningar, även om det ska mycket till för att ens hoppas på poäng mot Leeds och Swansea borta. Så det blir nog ganska poängsnålt i oktober. Och desto viktigare då att första segern kommer senast då, så att vi får med oss lite poäng och inte halkar för långt efter de där andra tre lagen vi måste vara före i maj nästa år. En väldigt optimistisk gissning skulle vara att vi får med oss 7 poäng, en mer realistisk kanske 4–5 poäng. Så efter oktober gäller det att öka takten lite, om det inte ska börja se riktigt läskigt ut.
 
AC: Verkligen inga roliga matcher, på pappret. Vid nästa månadsskifte har vi dessutom två riktigt viktiga matcher. Först Millwall och sen Reading. Två, i dagsläget, bottenkonkurrenter. Får vi inte med oss något i eftermiddag slutar vi på endast tre poäng i september och det ska ju inte vara någon omöjlighet att slå trots ett tufft schema.
 
Nigge: Herrejösses, vad ska oktober ge?! Boro blir brottartufft, men vi spelar åtminstone hemma. Att sen åka till Wales och Potters mannar blir en övermäktig uppgift. Förhoppningsvis tvålar vi till QPR hemma innan vi avslutar månaden med att överraska Leeds med en uddamålsvinst i blåsigt och regnigt väder samt kryssar på The Den. Vad är det jag skriver egentligen, det blir ju sisådär 7-9 poäng i oktober?! Fan tro´t.

 

Nästa match
den 22 december 2018 kl 16:00

Ipswich Town - Sheffield United

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden