Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 604 i arkivet.   
2019
9
Feb

AKTUELLT

DERBYPANELEN - SAMMANKOMST 23 2018/19

Publicerad 10:02 av Nigge

Så var det dags igen. Derby. Ångest. Och så vidare plus.

 

 

Kan du dra dig till minnes att vi varit mer nederlagstippade inför ett derby någonsin? Eller känner du kanske inte alls att vi är underdogs?

AC: Nej, detta är ju det på förhand ”mest avgjorda” mötet. Vi möter ett minst sagt målfarligt lag och formen är ju ”hyfsad”, så vi har ju verkligen noll förväntningar på oss och slår ordentligt ur underläge. I Norwich-läger är gissningsvis enda ovissheten HUR stor förnedringen kommer att bli, snarare än vilket tippstecknet kommer att bli. Bra där.

Dan: Nej, det kan jag inte. Och jag känner verkligen att vi är underdogs. Men just det gör ändå att ett litet hopp tänds. Kanske det här kan bli vår cup run i stället för de två chanser vi slarvade bort. Det, plus att det är ett derby, kanske kan få laget att tända till det där lilla extra. Para sen det med att Norwich kanske blir lite för självsäkra. Då kanske det trots allt kan gå vägen. Men då måste nog allt ovanstående slå in samtidigt. Och chanserna för det är väl kanske inte så otroligt superstora...

Kassör Hedensjö: Toppen mot botten ska väl egentligen bara kunna sluta på ett sätt och visst känns förhandstipset givet. Men om man ändå ska gripa efter ett visset halmstrå så ska det väl vara att detta är The Championship där de flesta matcher kan sluta hur som helst. Även det faktum att det är ett laddat derby och där åtminstone en del av äran kan räddas vid seger mot ärkerivalerna borde kunna borga för en spännande match med oviss utgång. Och vid hemmamatchen i höstas tyckte jag att vi förlorade två poäng snarare än vann en. Men mycket vatten (och med det våra spelares självförtroende) har flutit under broarna sedan dess och mycket ska till för att vi ska få med oss något från den här matchen. TV-match brukar ju inte heller innebära någon vinstgaranti så det föreligger tyvärr hög risk för "global embarrassment"...

Pelle: Så som saker och ting har utvecklat sig under de tio senaste åren så är vi alltid att betrakta som underdogs, i synnerhet då vi ska till att möta våra värsta rivaler. Men frågan gäller väl mer nu än innan? Tja, i så fall är svaret tveklöst…..NEJ. Vi har aldrig varit lika nedlagstippade och det finns nog få normalt funtade personer som skulle säga att vi har en tillstymmelse av chans i derbyt.

Jag är emellertid en mammas pojke. Min mor, som tyvärr inte finns med oss längre, var aldrig speciellt intresserad av fotboll, hade nollkoll på alla brittiska lag, men var (på 80-talet) av någon konstig anledning, en passionerad stryktipstippare och gick då alltid emot alla experter och förståsigpåare (mig inkluderad). Saken var den att hon använde sig av en liten tipsbordssnurra. Det fanns en knapp på den och då man tryckte ned denna började en skiva att snurra. Denna stannade sedan slumpmässigt på antingen 1, X eller 2. Detta resulterade i flertalet (på förhand) icke-rationella stryktipsrader, men innebar samtidigt att min mor faktiskt vann flera gånger. Aldrig 13 rätt, men tolv och elva ……och framförallt så brukade hon ofta ha fler rätt än vad jag som självutnämnd fotbollsvetare brukade ha.

Jag ärvde aldrig den där snurran, men tänker att jag så här inför dagens derby ska anamma samma typ av metodik och utgå ifrån någon slags inre slumpgenerator. …….Och. Vi vinner. Det blev en 2:a.

 

Hur ska vi ställa upp laget och hur ska vi spela för att ha bästa chans att rubba Narwich?

Pelle: Det finns ju en del frågetecken kring vår backlinje, men jag hoppas innerligt på att Collins och Chambers kommer till start nu på söndag. Vi behöver den stabiliteten, deras rutin och deras egenskaper som pådrivare. I övrigt ser jag gärna att vi dagen till ära, överraskar våra motståndare med en välbalanserad 4-4-2 uppställning. Bart i mål, därefter en backlinje från höger till vänster;
Pennington, Chambers, Collins, Knudsen. Ett fyrmannamittfält från höger till vänster; Edwards (vill ha tillbaka honom från frysboxen), Skuse, Downes (alternativt Chalobah), Alan Judge. På topp; Keane och Quaner (alternativt Sears).

Hoppas på så sätt på ett rakare och lite snabbare spel. Vinn boll, gå snabbt emot motståndarens straffområde, max en till två passningar, sen skott, pang, mål….typ.

AC: Nu har vi ju inte vår senaste kanariedödare med i truppen troligtvis, så vi får väl hoppas på att någon annan kliver fram. Jag räknar med att Collins och Chambers är tillbaka annars står Pennington/Nsiala redo. Bartosz står kvar och Bree fortsätter som högerback. Vänsterbacken är i så fall mer oviss, men jag tror att Kenlock för förnyat förtroende och startar över Elder. På mitten lär Skuse och Downes starta, och jag tippar att Bishop tar den sista platsen. Will Keane centralt med Judge och Sears bredvid sig. Hårt jobb.

Dan: Jag tror att det bästa är att ställa upp väldigt offensivt och helt enkelt satsa på att göra fler mål än Norwich, hur nu det ska gå till. Men det skulle möjligen kunna överraska. För de väntar sig säkert ett defensivt inriktat motståndarlag. Men med tanke på att Collins är borta är det väl ändå lite si och så med defensiven. Nä, Paul, go for it!

Kassör Hedensjö: Jag skulle vilja ställa upp med en 3-5-2 formation i denna match med Bart i kassen och framför honom Pennington (till höger i trebackslinjen), Collins (el Chambers) och Nsiala i en fysisk backlinje med Edwards (hm), Judge (om), Skuse (dm), Bishop (om) och Kenlock (vm) med Sears och Quaner längst fram. Men som det sett ut hittills så tror jag knappast att Lambert blir särskilt imponerad över min laguttagning utan det blir nog fortsatt en 4-4-1-1-uppställning.

 

Paul Lambert, Norwich och hela den biten. Vad får han för mottagande tror du?

Kassör Hedensjö: En tidigare manager som numera tränar antagonisten i deras ögon lär knappast dra ner applådåskor på Carrow Road utan jag tror nog snarare att han får utstå en hel del glåpord och otrevligheter från sina forna supportrar. Men skotten Lambert var spelare för Celtic i många år och spelade många derbyn mot Rangers i Old Firm-derbyna så han lär nog vara härdad och ha mängder av erfarenhet av derbymiljöer så eventuella påhopp kommer nog inte att röra honom i ryggen nämnvärt.

Pelle: Jag har faktiskt inte en aning. Har ingen känsla för det alls och har inte heller hunnit med att göra någon research om vad Norwich-supportrarna tycker om honom och över faktumet att han nu tagit över skutan hos deras antagonister nere i söder. Det kommer säkert att häcklas en del, men med tanke på rådande status för respektive lag, så tror jag inte att Norwich-supportrarna kommer att lägga så mycket energi på det..

Dan: Det kommer nog att bli väldigt blandat – ömsom vin, ömsom vatten. Det kommer nog i alla fall inte att bli nån frånvaro av ljud när han tar Carrow Road i besittning. Frågan är bara om de positiva eller negativa ljuden kommer att överväga, men livligt kommer det absolut att bli. Men oväsendet dämpas effektivt av vår seger, kan man väl i alla fall få drömma om.

AC: Vi kan nog räkna med att det säkerligen kommer vara en del visslingar och ramsor. Bra tändvätska för Lambert.

 

2019
5
Feb

AKTUELLT

SUPPORTERTRÄFF - EAST ANGLIAN DERBY

Publicerad 12:03 av Nigge/John

Viktigt meddelande från festfixare John Nilsson!!

 

 

 

 

 

Uselt tabelläge och derby mot serieledarna Norwich på bortaplan och då lanserar vi en supporterträff i detta elände. Så känner du för att sörja med likasinnade nästa vecka? Klockan 13:00 så öppnar dörrarna till Tudor Arms (Östermalm, Stockholm). Där har vi möjligheterna att se matchen och samtidigt inta mat och dryck. För bordsreservation krävs matbeställning.

 

För att underlätta processen, då matchen startar samma tid som puben öppnar, så kan (bör) du även meddela undertecknad (i tråden eller via PM) [Facebookgruppen, reds anm. Om man inte har FB, mejla i så fall oss på info[a]itfcsweden.com] vilken mat som önskas. Jag förmedlar då detta till kocken på plats, så slipper du denna process och kan fokusera på matchen omgående. Vi hoppas på god uppslutning trots den sportsliga faktorn. Meny och information om Tudor Arms finner du på http://www.tudorarms.com/. Jag hoppas att vi ses på plats!

 

2019
2
Feb

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 22 2018/19

Publicerad 12:45 av Nigge

Dan bullar upp med tre spörsmål lagom till febrari månads första match, hemma mot Sheffield Wedenesday på vårt älskade Portman Road. Pelle och Nigge gör sitt bästa för att leverera vettiga svar. 

Keep calm and carry on

 

Det såg väl stundtals bra ut mot Villa, men det är som om det inte riktigt vill sig. Vad tycker du att managerteam och spelarna ska ta med sig från matchen och bygga vidare på?

Pelle: Jovars, det såg rätt skapligt ut nu senast, men problemet som vi har (och har haft under hela säsongen) är att vi inte trycker upp tillräckligt många spelare då vi anfaller. Efter att vi erövrat bollen och ska till och göra en omställning, så går det på tok för långsamt, vilket utmynnar i att det finns för få (eller inga) passningsalternativ för den spelare som anfaller. Jag tycker därför så här; bibehåll laguppställningen så långt det nu går, men låt Alan Judge få en fri roll som spelfördelare på mittfältet strax bakom den centrala anfallaren (som jag vill ska heta Will Keane) och placera Collin Quaner på högerkanten istället. På så sätt tror jag att vi kan ”speeda” upp spelet lite, få bättre rörelse och bättre levererade passningar upp till anfallet.

Nigge: Nu hade jag dessvärre inte möjlighet att se hela matchen utan fick nöja mig med kortare brottstycken och highlights. Missflytet grinar oss i ansiktet och det är tyvärr helt i linje med ett bottengäng, inget går med oss. Det vi kan ta med oss är att vi ändå skapar riktigt vassa chanser och nån gång måste det ju bara bli lite proppen ur, så att säga. Kanske idag?

 

Som panelen och andra har diskuterat om och om igen, så gäller det att börja ta poäng snart, så att inte konkurrenterna ovan drar ifrån för mycket. Hur många poäng lyckad vi få med oss från februaris fem matcher? Och hur står vi oss mot våra närmaste konkurrenter på det?

Nigge: Fyra av fem matcher känns som överkomliga motståndare och februari känns som en bra månad att få lite momentum och poäng in på kontot. Vinst i eftermiddag, en grym kämpainsats och en poäng hos pippifåglarna i Norfolk så är vi igång. Av bara farten vinner vi sen två av de tre efterföljande och kryssar i den tredje. Det blir 11 av 15 poäng i månaden februari (kan väl påminna om min förutsägelse för december som var helt bedrövlig och allt för optimistisk, så att eh....).

Pelle: Vi står oss helt okej mot bottenkonkurrenterna, åtminstone då det gäller den spelmässiga kvalitén …..eller kanske bristen på den. Istället tror jag att den stora skillnaden handlar om att de andra lagen bättre förstått sina förutsättningar och utifrån detta kunnat spela smartare (och på så sätt kunna knipa fler poäng).

Februari månads poängskörd, då? Tja, höftar till med sju poäng. Tänker mig att det finns en del goda förutsättningar för att vi ska kunna ta med oss samtliga pinnar idag mot Wednesday. East Anglian-derbyt däremot blir en tuffare uppgift. De senaste åren har det inneburit förlust eller oavgjort……men tror och hoppas på det sistnämnda. Sen dubbelpisk mot Derby och Stoke innan vi avslutar februari med en övertygande vinst mot ett mitt-i-säsongen nykomlingstrött Wigan.

 

McLoughlin ryktas vara på väg till Wimbledon, och McKendry och Webber har provspelat för Wigan. Är det här nåt vi får vänja oss vid nu, att en del unga och lovande börjar röra på sig? Det är säkert bra för spelarna och deras karriärer, men hur bra är det för oss, med tanke på att League one kommer allt närmare och på att fansen kanske vill ha ett större inslag av egna produkter?

Pelle: Det är inte alls bra om våra unga talanger förvinner, för det är ju naturligtvis kring dem som vi ska bygga upp det här laget igen......samtidigt som lönekostnaden för dem borde vara mer kompatibel med en striktare League One-budget. Nu ska det väl i sanningens namn sägas att de spelare det rör sig om här, inte är att betrakta som de hetaste av heta. Utifrån vissa kravkriterier har klubben kommit fram till att de inte riktigt räcker till och att det är bättre att de försöker utvecklas någon annanstans. Det är ok med mig. Men rör tamejfan inte Lankester, Bishop och Downes.

Nigge: Det är givetvis inte bra att talanger försvinner, men det verkar oerhört svårt att se vilka som kommer att blomma ut och i vilken miljö det kommer att ske. Om de nu ens blommar ut, i många fall blir det harvande i serierna under Footbolla League. Att spelarna du nämner provspelar för andra klubbar känns verkligen inte som någon katastrof, vi har gott om egenproducerat på lönelistan ändå. Det är bara att titta på spelartruppen och inse att den är stor och att utlåning är sättet att få yngre förmågor att bli bättre. Med detta sagt så är inte utlåning alltid av godo och kan sätta griller i huvudet på den bäste, se bara Downes och hans grubblerier under utlåningen till Luton. Och då var han ändå väldigt uppskattad där.

För att någorlunda besvara frågan: Tror att det är ok för oss med utlåningar då vi ändå har hyggligt med hemvävt i truppen ändå samt att vi behöver blod utifrån också.

 

Nästa match
den 30 mars 2019 kl 16:00

Ipswich Town - Hull City

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden