Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 578 i arkivet.   
2018
4
Aug

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 1 2018/2019

Publicerad 10:00 av Nigge

Äntligen är det säsongsstart och därmed äntligen dags för ITFC Swedens Lördagspanel igen! Vi går ut hårt och avhandlar vår nye boss i the dugout, nykomlingar i truppen, supportrarnas tålamod och mycket mer! Enjoy, folks!

In Paul Hurst we trust!

 

Så drar säsongen igång, äntligen! Paul Hurst är på plats och det har trillat in ett gäng nya spelare (och en del har försvunnit eller verkar vara på väg ut). Vad tycker du om nuvarande trupp och hur tror du Paul Hurst kommer att lyckas med att svetsa samman den till ett vinnande gäng? Och var i tabellen hamnar vi?

Pelle: Vid säsongsavslutningen tänkte jag i mitt stilla sinne att den nya tränaren (vem det nu än skulle bli) skulle få ta över en trupp med en väletablerad och riktigt bra centrallinje. Tänkte då främst på Bart, Webster, Huws och Waghorn. Till en sådan stomme hade det bara behövt adderas en tre, fyra nya spelare; en innerback (ersättare till Tommy Smith eller Carter-Vickers), två kreativa yttermittfältare (något som MM aldrig hittade annat än på lån) och en target-typ av anfallare (för att vi saknat Daryl Murphy mer än vad vi kommer att sakna McGoldrick). Förvisso kritade Bart på (extremt viktigt), men så försvann Webster (vår enda spelintelligenta back), med största sannolikhet så försvinner snart vår bästa utespelare (Waghorn, om ni nu inte fattade vem jag avsåg) och Huws som jag dessvärre inte tror kommer komma tillbaka på den här nivån igen. Således lite uppförsbacke för den nya tränaren….kan man tycka…eller så är det kanske precis tvärtom? Hurst möjligheter att snabbt skapa ett lag hängivet hans sätt att tänka fotboll har definitivt ökat nu. Ut med det gamla, in med det nya. Friskt vågat, bära eller brista….och framför oss väntar en väldigt spännande säsong.

Valet av Paul Hurst som Ipswich-tränare känns helrätt. Det behövdes en radikal förändring och efter att tidigare ha prövat ett antal etablerade namn, så var det här den enda vägen som Evans kunde gå. Hurst står för en annan typ av fotboll än sin föregångare, men har samtidigt dennes förmåga att svetsa samman gäng och få spelare att underordna sig systemet. Huruvida detta skulle räcka för att skapa ett succégäng redan under säsong-1 tvivlar jag på……det blir nog mid-table obscurity igen.

Erik: Äntligen! Jag hoppas och tror att han kommer att lyckas bra efter förutsättningarna. Vi får komma ihåg att varken vår nya manager eller de nyförvärv vi har fått in har någon Championship-erfarenhet att tala om och det kan nog spela stor roll, såhär första säsongen. Truppen är fortfarande tunn men det ska ju finnas pengar att göra förvärv så jag hoppas att det kan förbättras en hel del ännu.

Mittback känns mest kritiskt att lösa. På kanterna i försvaret har vi fler alternativ, och skulle Knudsen bli såld är det ingen katastrof det heller (även om han bevisade i VM att han faktiskt KAN lyckas med ett långt inkast). Mittfältet är spännande med våra mest lovande ungdomar som Downes och Dozzell i spetsen, och så några redan klara nyförvärv på kanten som vi ju saknat länge. Anfallet kan nog vara okej om vi kan slippa skador, men något extra nyförvärv skulle behövas där också. Läge för ett Premier League-lån? Och sälj inte Waghorn, tack... Just ja, målvakt tänkte jag inte ens på.. vi har ju ligans bästa <3

Jag tror vi landar någonstans strax under mitten, säg plats 15-19. Spelprogrammet ser rätt bra ut initialt, och kan vi bara få en bra start så behöver vi nog inte oroa oss för nedflyttning.

AC: Riktigt inspirerande att vi är tippade som ett av bottengängen. Det finns inget skönare än att veckla ut långfingret och motbevisa ”experterna”. Förhoppningsvis fungerar förhandstipset som lite tändvätska för spelartruppen, som jag tror att Hurst och co drillat effektivt och svetsat samman rejält. Bara grejen att inte göra pre-season nummer femtioelva på Irland (inget ont om Irland som land vill jag braska) har ju varit ett uppsving.

Personligen är jag som bekant alltid optimistisk och tippar oss på övre halvan, men det var ju inget roligt odds på det så då återstod det att tippa oss antingen på topp sex eller före Naaarwich. Det sistnämnda verkade för enkelt så det blev istället topp sex. Vi får väl se hur det blir med det... :)
Truppen i sig känns väl dock tyvärr inte riktigt klar ska erkännas och visst saknas det lite bredd.

 

Om det skulle gå knackigt i början, hur stort tålamod tror du klubben och Marcus Evans har med Paul Hurst? Är han en flerårsinvestering oavsett hur det går? Och hur kommer supportrarna, dvs vi, att reagera om vi har tagit bara en handfull poäng på de första tio matcherna?

AC: Hurst känns som ett spännande val och jag tror att Evans kommer ha relativt stort tålamod. Vi supportrar bör se nyktert på situationen och ska nog i ärlighetens namn inte förvänta oss mirakel. Allrahelst inte om Waghorn säljs. Gissningsvis kommer svaret idag när laget släpps. Är där långtgående förhandlingar har Waghorn antingen en känning och är inte med i matchtruppen, alternativt är cementerad på bänken under hela matchen. Då är det kört. Oavsett hur det blir är det ju önskvärt att situationen får ett slut så snart som möjligt. Blir det försäljning kommer dock andra klubbar utnyttja detta när vi jagar ersättare så det skadar ju inte att ha ersättaren klar.

Pelle: Paul Hurst är en investering för framtiden, det vet alla och därför kommer Evans, klubben samt merparten supportrar att ha ett väldigt stort tålamod med honom. Om det inledningsvis skulle gå lite knackigt kommer det givetvis att gnällas lite på olika supporterforum, men inte ens en degradering till League One kommer att förändra detta nämnvärt, istället kommer all supporterterilska att riktas mot Marcus Evans; för att han inte satsar / för att han gjort en felsatsning / för att han inte kan något om fotboll / för att han är en imbecill i största allmänhet. På så sätt kan man säga att Paul Hurst verkligen sitter i en guldsits.

Erik: Hurst är ju precis vad många supportrar har tjatat om i många år, en ung spännande manager med bra track record från de lägre divisionerna och som värvar lovande spelare därifrån. Jag tror han kommer att ha supportrarna med sig länge, oavsett hur det går. Marcus Evans är en annan historia. Han kommer att backa Hurst men börjar det gå trögt så får vi nog räkna med mycket gnäll och en fet "Evans Out"-kampanj, baserat på att han inte satsar tillräckligt på truppen. Särskilt om några fler spelare säljs innan fönstret stänger.

 

Vad tycker du om nyförvärven så långt? Spännande? Boring? Intressant, eller vad?

Erik: Jag tycker att det är helt rätt taktik, men vi ska nog inte ha för stora förhoppningar på att de ska briljera i Championship. Någon kommer att bli en succé och några andra kommer att fastna på bänken, så är det ju bara. Det ska bli spännande att se om Ellis Harrison och Gwion Edwards kan stärka offensiven och vilken backlinje Hurst ställer upp om han inte lyckas med sina pågående förhandlingar. Det behövs som sagt lite fler alternativ.

AC: Nyförvärven känns riktigt spännande! Jag tror att både våra nya walesare Ellis Harrison och Gwion Edwards har goda möjligheter att bli stora publikfavoriter. Även övriga ska bli intressanta att se. På tal om intressant så hör det inte till vanligheterna att de fyra vi kanska främst jagar har samtliga lämnat in transfer-requests. Kayden Jackson verkar dock bli svår att få loss och det verkar som om vi tar in Omar Bogle på lån istället.
I ärlighetens namn är man väl inte lyrisk när managers plundrar sina tidigare lag, men det är ju så det fungerar, och jag tar gärna emot både Nolan och Nsiala. Hade vi löst Tilt från Blackpool hade det varit kristyren på tårtan.

Pelle: Den initiala känslan är att det är potentiellt duktiga spelare som är här för att de passar in i Hurst spelmodell. Jag hade sen tidigare lite koll på Ellis Harrison och tror att han kan bli ett vasst anfallsvapen och Gwion Edwards från Petersborough känns som en blivande publikprofil. Förhoppningsvis en ny Ryan Fraser. De övriga nyförvärven känner jag inte till alls, vilket givetvis inte gör de mindre intressanta för det. (Och i skrivande stund vet jag inte hur det kommer bli med Shrewsbury-duon Joe Nolan och Toto Nsiala eller den spelskicklige backen Curtis Tilt från Blackpool….. hoppas vi lyckas ta in samtliga, så att vi måste panikvärva sista transferdagen….för vi vet hur det där kan sluta.)

Hur som helst, jag tvivlar inte på Paul Hursts förmåga att hitta utvecklingsbara, ambitiösa spelare, men ……det här spåret med att enbart plocka dem från de lägre divisionerna….. det är uppfriskande men samtidigt också en rejäl chansning.

 

Vilka två klubbar tror du tar hem tätplaceringarna i den kommande upplagan av The Championship?

Erik: Oj.. Stoke känns som en typisk jojoklubb som kommer att vinna det mesta med sin välbevarade Premier League trupp. Jag får nog lägga min röst på dem som seriesegrare, fast det tar emot. Men det andra laget vetti tusan, både West Bromwich och Swansea känns som bäst som play-offmässiga. Jag får nog säga Middlesbrough, de har kämpat på och varit nära så många år - det kanske är deras tur nu? Brasklapp: Derby.

Pelle: Ja du, vad ska man svara på det? Svårt, med tanke på att det finns en drös av tänkbara toppkandidater. Swansea ser intressanta ut och har dessutom tagit in den eminenta tränaren Graham Potter från Östersund, så ja, jag får väl säga dem då. Sen borde ju någon av endera Derby eller Middlesbrough kunna knipa den andra platsen. Båda dessa klubbar har goda ekonomiska förutsättningar och väldigt bra truppkvalité.

AC: Oviss säsong som alltid känns det som, inte bara i den absoluta toppen. Stoke får ett av tipsen och som nummer två dammar jag till med Nottingham Forest som dock haft rejäl spelaromsättning, men en fin sådan, och har lite att jobba med.

2018
15
Maj

AKTUELLT

HIPP HIPP HURRA!

Publicerad 20:40 av Nigge

 

 

Vi får börja med att be om ursäkt för de senfärdiga gratulationerna, men bättre sent än jättesent!

Den vi i första hand vill gratulera är givetvis säsongens segrare i Tipstävlingen, Ove Ankarsund, som skrapade ihop 110 pinnar, vilket visade sig räcka till seger med fyra poängs marginal. Andraplatsen landade hos Dan Brundin med 106 poäng medan det behövdes 104 poäng för att lägga rabarber på tredjeplatsen, vilket Michael Nordin lyckades med.

Till segraren skickas Ipswich Towns hemmatröja, signerad av säsongens spelartrupp. Övriga som nådde upp på pallen får priser av något mindre skrytvärde. Priserna kommer med post inom de närmaste veckorna.

Grattis önskar vi på ITFC Sweden och väl mött igen i augusti när säsongen 2018/19 drar igång!

2018
28
Apr

AKTUELLT

MARCUS EVANSPANELEN - SESSION 32 2017/18

Publicerad 10:23 av Dan (frågeställare)/Nigge

Vi har precis varit på medlemsresa och haft en formidabel långhelg i Ipswich med omnejd, men den stora snackisen är givetvis att vår skygge ägare plötsligt bestämde sig för att ställa upp på en längre intervju framför kameran. Panelen ger sin syn på om det var något att hänga i midsommarstången eller om det bara var en rad med floskler. 

Evans finns på riktigt?!

 

Jaha, vad tycker ni om Evans tal, då? Hoppingivande eller deprimerande – vilket håll lutar ni åt? Vad var bäst, vad var sämst?

Pelle: Medietränad och ödmjuk i sin framtoning (hur skulle han annars vara med tanke på syftet med kameraintervjun?) framförde han sina reflektioner, som föga överraskande även innehöll lite självkritik. Det var en ok intervju och det är uppenbart att vi inte har att göra med någon obalanserad och nyckfull person. Det känns skönt. Kanske är det så att jag trots allt tycker att han är en okej ägare….åtminstone litegrann. Men fan vet om jag känner någon större tacksamhet över att han är det. För det var nämligen ett av de underförstådda budskapen; att vi supportrar kanske borde vara lite tacksamma över att han investerat i klubben, för uppenbarligen finns det få som skulle ägna sig åt denna Moder Teresa-gärning.

Det är Evans klubb och hans pengar. Fine. Han är inte villig att satsa mer än vad han gör. Således kommer det även fortsättningsvis att handla om att hålla saker och ting flytande…..och det är väl här det börjar kännas lite jobbigt igen. För det kommer att behövas mer än en välfungerande ungdomsakademi för att ta oss till PL. Det måste till ett uns av risktagande för att göra oss till något annat än det mid-table obscurity lag vi varit under hela den tid vi haft Evans som ägare.

Nigge: Jag är en smula mind blown av hans uppenbarelse, måste jag säga, och vet inte riktigt var jag ska börja. Det fåt nog bli i den änden att jag inte för mitt liv kan begripa varför han inte talat ut framför kameran tidigare. Vilken otroligt ödmjuk, klok och balanserad karl han ger intryck av att vara. Han ger ju svar på i stort sett allt som vi undrat över och sättet han gör det på ter sig inte på något vis som några inövade standardsvar enligt maill 1A. Jag lutar helt klart åt det hoppingivande hållet, men inser precis som han att det är ett hårt jobb att vinna tillbaka fansen. Sättet han förmedlar sin syn på hela fotbollsklubben, dess plats i det lokala perspektivet och att det är klubben och inte hans bästa som alltid måste sättas främst är väldigt uppfriskande. Sen är jag inte dummare än att jag begriper att han inte pysslar med det här för att vara någon form av välgörare som inte bryr sig om sina investerade medel. Självfallet är han mycket mån om att få en return on investment, vilket han också är helt öppen med, men samtidigt svarar han till synes ärligt på frågan om han är sugen på att sälja klubben om någon slantar upp en mijlard eller så.

Han hade kunnat vara så mycket mer av en benhård business ice man med tanke på hans lite diffusa affärer, men framtoningen i intervjun och det han säger går rakt in i hjärtat på mig. Kanske kommer jag stå där som ett fån och känna mig lurad efter ytterligare fem år av ökenvandring i medioker-land, men jag tror verkligen inte det. Och hans högra hand, Ian Milne, har jag träffat några gånger i supportersammanhang och jag kan förstå att de hänger ihop. Oavsett idiotiska beslut, som att höja biljettpriserna (vilket han också erkänner var fullständigt fel), så är min samlade bedömning att de verkligen bryr sig om klubben, fansen och hela sammanhanget som de verkar i. Kalla mig naiv och skicka mig till Norfolk, men det här var bra! Uppåt och framåt, Ipswichvänner!    

AC: Haters gonna hate oavsett. Han säger ju såklart helt rätt saker och det alla vill höra då han är affärsman och slipad, men jag är en sucker för i stort sett allt han säger. Incognito-stilen han hittills haft har inte hjälpt någon, allra minst han själv, men han säger samtidigt att han inte ska vara alltför involverad i “fotbollsbesluten”. Vi står inför en extremt viktig period och det är ett extremt viktigt beslut som skall fattas så jag hoppas han tar sitt förnuft till fånga och anställer någon som tickar alla boxar. Jag är dock lite orolig, men det hör väl till…

Erik: Varken eller måste jag säga. Jag tycker det kändes ärligt och ungefär som jag har förväntat mig att han ser på saker och ting. Han är tydlig med att det inte kommer att ske någon större ändring på budgetsidan och det är ju tråkigt men klart förväntat. Alla vi som tänker att grunden i laget egentligen är ganska bra men att filosofin har varit fel kommer att få våra kort synade nu, med en ny manager och i stort sett samma trupp är det upp till bevis. Så bäst var att det kändes ärligt och sakligt. Sämst att han egentligen bara bekräftade det vi redan visste, det blir ingen större skillnad framåt.

 

Hur ser ni på Klugs och Nashs ledarskap? Visst har de väl försökt sig på en lite mer offensiv, positiv fotboll? Är det den vägen vi ska staka ut inför nästa säsong?

Erik: Jag håller med, och det kändes positivt mot Villa förra helgen fram till utvisningen. Försöka spela fotboll på riktigt är vägen framåt om supportrarna ska återvända och stanna. Jag tror de har överseende med rätt mycket sålänge ambitionen finns där.

AC: Jag har tyvärr inte sett tillräckligt för att utvärdera Klug/Nash, men det hade ju såklart varit trevligt med lite positivare fotboll. Allt beror såklart vem som tar över inför nästa säsong men Evans var ju bestämd med att det var den vägen han ville ta det vidare. Lite populistiskt såklart men vi hoppas på det. Fruktansvärt många namn som det surras om. Jag fick intrycket att Evans föredragit att göra klart med sin rekrytering i hyggligt god tid, vilket jag tror hade varit positivt.

Pelle: Ja asså, jag vet inte. Upplever det mer som om att en del tycker det är bättre spel bara för att MM nu är borta. Personligen tycker jag att det ser ut precis som tidigare. Samma 5-3-2 system, samma defensiva mittfältstriangel (där Cole Skuse agerar mittfältslibero) och två anfallare som isoleras därför att vi spelar utan offensivt stöd och med ytterbackar som inte är lämpade för det här systemet. Men jag förebrår inte Klug på något sätt. Han tillgår just nu få offensiva alternativ och ska väl egentligen bara ta oss igenom de här sista matcherna. Hur den nya fotbollsmässiga inriktningen kommer att bli, får vi veta först nästa säsong. Gott så.

Nigge: De försöker nog applicera lite av akademitänket på spelet, så jovisst. Drömmen är givetvis att vi ska spela offensiv och positiv fotboll, men så länge det är roligare att titta på och resultaten går framåt så är jag nöjd. Kan vi hålla oss topp-6 under hela säsongen? Hoppas det för då blir det en rolig säsong. Men nyckeln här är ju återigen vem som rattar managerspakarna nästa säsong.

 

Var ligger nyckeln till nästa säsong? Vad är det viktigaste som måste klaffa för att vi ska lyckas bättre än de föregående säsongerna?

Nigge: Med risk för att framstå som norra Europas tjatigaste Ipswichsupporter så får jag dra fram managernyckeln igen. Vem blir det? Förhoppningsvis innebär Evans utfästelse om att gå en lite annorlunda väg att man satsar på en tränare som inte ingår i trojkan som snurrar i den etablerade managerkarusellen. Låt vederbörande få tid på sig att sätta sina idéer och inte få panik om vi ligger 17:e efter ett dussin spelade matcher. TÅLAMOD! 

Erik: Med risk för att låta som en skiva som hakat upp sig, vi behöver någon som gör mål. Många mål. Waghorn kan vara den personen, men då behövs rätt backup bakom. Och att vi använder våra ungdomar på ett bra sätt, som engagerar supportrarna och ingjuter stolthet på läktarna oavsett hur resultaten blir.

AC: Att vi får in rätt person som samtliga sluter upp bakom. Jag tror att stämningen var god och att Mick hade spelartruppen med sig in i slutet och det blir direkt avgörande för kommande manager.

Pelle: Fyra saker som jag ser det: 1) Att den nya tränaren får spelarnas förtroende och lyckas ta tillvara på den starka lagkänslan. 2) Att ett antal av våra unga spelare kliver fram, och gör tydliga avtryck i startelvan. Tänker kanske närmast på Dozzel och Downes. 3) Att vi, med den modesta budget vi har, ändå lyckas få in ”rätt” spelare. Vi måste framförallt bli mer selektiva då det gäller nyförvärven. Hellre två kvalitetsspelare med fotbollsteknisk spelkompetens in, än en hel drös av det motsatta. 4) Att inte skadehåvetet från innevarande säsong upprepar sig.

 

Nästa match
den 29 september 2018 kl 16:00

Birmingham City - Ipswich Town

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden