Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 570 i arkivet.   
2018
10
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 27 2017/18

Publicerad 08:43 av Nigge

Är två raka vinster anledning att börja drömma igen eller ska vi hålla oss på mattan? Och hur är de med Celinas vara eller icke vara i startelvan? Sen var det där här med skador. Igen. En ganska vanlig lördag med vanliga frågor till panelen.

Får det lov att vara en skada till?

 

Plötsligt händer det! Två raka segrar och dessutom på bortaplan. Nu väntar hemmaplan och det hade ju varit finfint att fortsätta på den inslagna vägen i de två väntande hemmamatcherna så vi får lite kontakt med lagen ovanför strecken inför mötet med Bristol City på Ashton Gate. Borde jag bara sluta drömma och krypa tillbaka under min drömsten eller finns det faktiskt en realistisk chans att haka på i play off-racet?

AC: Jag vill ju tro att hoppet lever, men det jobbiga när man tittar på tabellen är antalet lag mellan oss och Boro på plats nummer sex. Jag är ju dock alltid optimist när vi behandlar Ipswich och vi spelar i en liga där känslan är att alla kan slå alla och så länge det är matetematiskt möjligt så kan jag intala mig att chansen finns.

Erik: Jag är ju alltid den som föreställer mig att det ska gå in i det allra sista. Men den här säsongen är det bara att acceptera faktum tror jag. Visst kan vi minska avståndet under en period och skapa lite nerv inför slutspurten i ligan. Men att vi skulle befinna oss längre upp än på plats 10 när domaren blåser av den sista matchen kan jag inte tänka mig. 

Pelle: Spelprogrammet framöver känns överkomligt, så rent realistiskt kan vi absolut haka på, ja…..men sen (vilket vi också avhandlade i förra veckans panel) är det ju det här med den kontinuerliga berg-och-dalbane-formen. Vi är för ojämna helt enkelt och kommer inte att kunna hämta in försprånget till de sex - sju lagen översta lagen (som dessutom är bättre rustade för slutstrid och knappast kommer att drabbas av någon ihärdig formsvacka). Nix. Nej. No. Det kommer inte att gå.

Dan: Fortsätt du drömma. Det finns inget som att ryckas med i den där kittlande känslan av att det mot alla odds faktiskt skulle kunna gå. Men, som du säkert vet, så är drömmar oftast inte särskilt realistiska, och, tyvärr slår de ytterst sällan in, såvida det inte är just en realistisk dröm man har, fast då kan man ju fråga sig om det verkligen var en dröm det handlade om. Men du behöver inte krypa under din drömsten, det finns så många andra av oss som redan håller till där – risk för trängsel, med andra ord.
Men, semantik åsido, så finns det väl en realistisk chans att haka på i play off-racet, men inte en chans i världen att vi verkligen hamnar i play off. Vi har just nu 51 poäng med 11 matcher kvar att spela. De senaste åren har det krävts nånstans mellan 68 och 80 poäng för att nå play off, med ett snitt på 74 poäng. För att få ihop så mycket som 74 poäng, måste vi ta 23 poäng på de 11 återstående matcherna, det vill säga 7 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster, eller eventuellt 6 segrar och 5 oavgjorda. Var får vi såna resultat ifrån? Jag antar att det finns en mikroskopisk chans att gå till play off, men det kräver enormt flyt, både i våra egna matcher och med resultaten i så gott som alla andra matcher. Men ta gärna upp det här igen, när vi trots allt når play off, så får jag sitta där och rodna i skammens bistra sken, och kanske äta upp min hatt, om jag hade haft någon.

 

Celina har fått taskigt med speltid på slutet men resultaten har gått vår väg ändå. Är det vansinne att lämna honom utanför startelvan och inte ens kasta in honom som super sub eller är det ett taktiskt genidrag?

Dan: Hm, taktiskt genidrag och Mick McCarthy? Hur går det ihop? Att Celina inte spelar har nog inget med vare sig taktik eller geni att göra. Och visst känns det som ett slöseri att inte använda honom nu, när vi har gjort det tidigare. Och att inte kasta in honom när det behövs en joker, eller någon som kan förändra matchbilden får väl ända anses som snudd på tjänstefel. Men varför klaga, när det ändå går bra? Frågan är bara hur länge det funkar.

AC: Han har fått nöta bänk i våra två senaste och med tanke på resultaten är det ju kanske svårt att vara alltför kritisk. Hade matchbilden/resultaten varit annorlunda hade han ju såklart fått hoppa in. Lite lyxig speare att ha på bänken.

Erik: Lånespelare ger mig lite blandade känslor. Visst är det kul när unga talanager får visa vad de kan och roa publiken, men att tänka långsiktigt är alltid bäst. Klarar vi oss lika bra utan honom så låt honom sitta på bänken för all del.

Pelle: Ja och nej på den. Så länge vi vinner så finns det inte så mycket att argumentera om, men visst hade det varit kul att få se honom och Carayol på vardera kant från start. Skulle åtminstone befrämja det fotbollsestetiska ……..

 

Carayol har blivit en ny favorit efter bara en och en halv match. Dessvärre fick han kliva av redan innan första halvlek var spelad i tisdags med "a niggle". Förhoppningsvis är det bara en mindre skada. Vad tycker du om det du sett hittills från honom?

AC: Tyvärr visade det sig vara allvarligare än så då han beräknas missa de kommande tre matcherna. Denna säsong överträffar ju det mesta i skadeväg...

Det var nog inte många som hade några förväntningar överhuvudtaget men Carayol visade sig vara en frisk fläkt med bra speed. Imponerade på mig i sin halvlek mot PNE.

Dan: Det känns lite som när andra spelare, som Huws i fjol, kommer in på lån eller korta kontrakt, och lever på inspiration och aggressivitet och gör bra ifrån sig. Det är ju trevligt i sig, men en och en halv match är inte mycket att bedöma någon efter. Men en frisk fläkt har han allt varit. Och det är bara att hoppas att skadan är av det lindrigare slaget och att han kan fortsätta på det inslagna spåret.

Erik: Typisk Mickvärvning med allt vad det innebär. Hoppas han kan få ordentlig fart hos oss och bli ett givet offensivt vapen. Risken är ju stor att han sakta halkar ur truppen över tid men än så länge har det sett klart lovande ut.

Pelle: Nu har vi ju som sagt bara fått se honom glimtvis, men det lilla man då fått ta del av har indikerat att: 1) Han är en snabb jävel. 2) Har förmåga att skoja bort sin ”gubbe”. Jag är tämligen svag för den där spelartypen och håller givetvis tummarna för att hans vårsäsong inte ska hackas sönder av olika skador och skavankor.

 

2018
3
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 26 2017/18

Publicerad 08:03 av Dan/Nigge

Det är nästan som gamla Tipsextratider med inställda matcher i helgen och dessvärre är Ipswich-Hull en av dem. Vi tröstar oss med frågor från Dan om hur svårt det ska vara att hålla en hög nivå över fler än enstaka matcher, vilka utlånade spelare som kommer tillbaka och gör succé samt vilka mittfältare som håller i längden. För kännedom kommer Hull-matchen istället att spelas tisdag 13 mars. 

Ingen match - fika hela dagen lång

 

Jaha, en överraskande vinst borta mot play off-aspirerande Preston. Inte illa, men varför måste vi varva bra resultat med sämre och bra insatser med sämre. Och hur svårt ska det vara att hålla en jämn nivå i längre tid än en ynka match?

Pelle: Det där med att vi är så inkonsekventa tror jag beror på att truppen inte har kvalitéter för att vara det motsatta. Återigen handlar det om bristfälliga tekniska färdigheter, vilket leder till att vi ofta gör riktiga plattmatcher mot sämre motståndare (som backar hem och låser spelet för oss) medans vi i nästa stund, då vi stöter på ett lite bättre lag, kan hävda oss rätt så bra på grund av att vi inte behöver vara spelförande.

Nigge: Ja, varför måste vi det? Bortsett från inledningen av säsongen med fyra raka ligavinster och en liten blipp i månadsskiftet november-december har vi inte vunnit flera matcher i rad. Det beror givetvis på att vi inte är tillräckligt bra. Den gamla klyschan om låg lägstanivå och hög högstanivå stämmer ganska gott in på Ipswich Town av denna säsong. Rätt som det är blixtrar laget till och levererar en kanonmatch för att i nästa fight se ut som ett amatörgäng. Märkligt nog har vi bara sju poäng upp till play-off, men med rådande omständigheter vet vi att endast ett mirakel kan få oss att nå ända upp ovanför strecket. Miraklet skulle i detta fall alltså vara att vi i resterande 12 matcher snittar över 2 poäng per match. Vi vinner hemmamatcherna och spelar oavgjort i alla bortamatcherna utom en som vi vinner. Ja, det skulle sannerligen stämplas alldeles i närheten av ett livs levande fotbollsmirakel.

Erik: Det känns som något vi ägnat många, många säsonger åt. Det vi har haft svårast för verkar vara att ha en stabil startelva som verkligen klarar olika situationer, jag tror inte riktigt på Micks förmåga att anpassa uppställningen efter motståndet. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Förra helgen gick det bra. Kul! Nu hoppas vi att det går bra fler gånger.

AC: Ja tyvärr är vi, även i år, sådär löjligt ojämna. Fjolårets bragd att inte mäkta med back-to-back segrar förrän i omgång 42-43 är ju snudd på perverst. Vi har varit extremt skadedrabbade (igen) på vårt mittfält och tyvärr har det varit skador på en hel del kreativa spelare vilket har satt sina spår. Det är bara att scrolla ner till frågeställning 3 och syna hur många av de centrala mittfältarna som varit otillgängliga. Flytet vi hade i början av säsongen har tyvärr vänts till lite oflyt nu på slutet.


Som bekant har vi en hel del spelare på lån hos oss, men också en hel del av våra som är på lån hos andra. Fowler och McDonnell har redan lämnat oss permanent för Aldershot. Vilka av de andra spelarna på lån kommer vi att se igen i Ipswich, och vilka kan känna sig rökta? (Jag fick de utlånade till Blanchfield, Downes, Emmanuel, Rowe och Woolfenden, men jag kan ha missat någon.)

Erik: Jag räknar med att Downes kommer att bli en spelare vi kan se i startelvan i många säsonger framöver, om vi inte skulle få något överraskande bra bud från något håll då såklart. Lite oklart varför vi lånade ut honom från första början. Sen tror jag att Rowe och Woolfenden kan få minst en säsong till. Emmanuel gillar jag men känns precis som en sån spelare vi brukar hoppas på och som sedan gör succé i någon League1 klubb. Blanchfield vet jag för lite om men med tanke på hur lite chanser han har fått hittills och att vi har så många bra ungdomar på väg upp skulle jag bli överraskad om han blir mer meriterad i Town än Josh Carson. Är det något man lärt sig under åren är det att inte hoppas för mycket på egna produkter. Både för att utvecklingen är osäker, och att vi tyvärr inte är så superbra på att lotsa in dem i A-laget.

AC: Mycket hänger såklart på McCarthys vara eller icke vara. Ska vi väga in MMs inställning i detta så tror jag i så fall att Rowe är rökt, Downes kommer tillbaka och kommer få chansen nästa säsong. Räcker det inte då får han en ny utlåning säsongen 18/19. Detsamma gäller för Emmanuel och Woolfenden vars kontrakt löper ut i juni 2019. Vad jag vet så går James Blanchfields kontrakt ut i sommar och trots att mycket gott har sagts så är jag inte så säker att han får plats tyvärr då vi har ett koppel av unga mittfältare som vi nog får se som ännu större talanger. Trist i så fall. Sen är där ju även Chris Smith, som kanske kalldes hem till bänken när det krisade(?). Han kommer iaf få ett nytt kontrakt och lånas ut. Slutligen har vi Monty Patterson på lån i Wellington Phoenix. Monty som ju faktiskt är en av våra få a-landslagsmän har vi nog sett för sista gången tyvärr.

Pelle: En utlåning under MM:s regi har ofta varit detsamma som ”tack och hej” för den spelare som lånats ut…..och i de allra flesta fallen så tycker jag att det har varit rätt beslut att ta. Av de spelare som är utlånade just nu, så är Flynn Downes den jag allra helst vill se returnera. Den lille lintotten dök upp från ingenstans under säsongsinledningen och visade sig vara både ettrig och tuff som spelskicklig och mogen sin ålder. Om inte en massa skador skulle komma att hindra honom i hans utveckling så är Downes en blivande nyckelspelare för den här klubben. Men att Danny Rowe verkar ha varit en felsatsning råder det inga tvivel om, han har med största sannolikhet gjort sitt hos oss och jag tror inte heller att Josh Emmanuel får fler chanser i truppen. Blanchfield och Woolfenden lär nog få finna sig i att bli utlånade igen och vi får väl se om de lyckas ta sig tillbaks till truppen igen. Vi kan väl återkomma i ämnet?

Nigge: Jag hoppas verkligen att Flynn Downes kommer tillbaka och tar en ordinarie plats till efter sommaren. Han kom verkligen som en frisk fläkt de matcher han startade och hoppade in i och förhoppningsvis utvecklas han under lånetiden, tränar bra i sommar och äter sin gröt och vips har vi nästa storspelare i vardande.


3. Med lite blåfärgade ögon ser det ut som om vi har ett riktigt kanongäng på framför allt det centrala mittfältet. Men vilka mittfältare står sig i konkurrensen? Finns det någon särskild i gänget Adeyemi, Bishop, Downes, Dozzell, Gleeson, Huws, Hyam, Nydam, Rowe, Skuse och Ward som du är särskilt svag för, eller kanske någon som du kan klara dig utan? Det vill säga, vilka ska ut och vilka ska in?

AC: Där brukar ju alltid finnas någon man gillar lite extra och givetvis någon man ogillar, men jag kan erkänna att jag uppskattar samtliga. Där är väl ett par som ligger lite skrynkligt till men jag kan ärligt säga att jag inte hade haft något emot om samtliga stannat. Adeyemi, Bishop, Dozzell och Huws får ju i princip ses som nyförvärv om de kommer tillbaka i full styrka.

Nigge: Downes är redan avhandlad ovan och utöver honom är Dozzell en given kandidat. Problemet är mängden skador på flera av spelarna. Bishop är väl den som är värst, Dozzell fick hela denna säsong förstörd, Hyam har varit borta i omgångar och lägg därtill Huws. Om våra egenproducerade kunde hålla sig skadefria och leva upp till sin sanna potential skulle det vara en dröm att ha killar som Bishop, Dozzell, Hyam, Downes och Nydam som regelbundna startmän. Huws är en klasspelare så hoppas han kommer tillbaka i fin form också. I verkligheten, till skillnad från min drömvärld ovan, så kommer Skuse spela ytterligare femtusen matcher, Ward dribbla sig igenom på kanten och slå många fina inlägg och Adeyemi kanske göra någon cameo. Av de egenproducerade återstår att se hur många som håller sig hela.

Erik: Bishop är ju en klasspelare, inget snack där. Jag tror dock att hans skadeproblem hittills är symptomatiska för hans fortsatta karriär. Håller verkligen tummarna för att han kan få vara hel och utvecklas som han ska, men vågar inte hoppas för mycket. Downes och Dozzzell kommer att bli riktigt bra spelare som vi kanske får svårt att hålla kvar på sikt. Troligen även Nydam. Så alla dessa ska vi hålla hårt i. Jag är lite svag för Huws spelartyp, men även han har ju haft rejäla problem med skador under karriären. Skuse är stabil och viktig i brist på bättre defensiva mittfältare, men jag kan tänka mig att han kan fasas ut mot någon yngre ganska snart. Adeyemi, Gleeson, Rowe och Ward känns typiskt ojämna.. Ward gillar jag skarpt men de andra har jag sett för lite för att kunna döma ut eller hylla.

Pelle: Tycker att mittfältet har varit vår akilleshäl under många, många år och blir inte speciellt överväldigad då jag ser namnen ovan. Det är allt för många spelare av samma skrot och korn; energiska box-to box, defensivt ansvarsfulla och rätt så skadebenägna. Downes, Nydam och Dozzel (i egenskap av unga & hungriga) ska vi absolut hålla fast vid, likaså Emyr Huws (som imponerade stort under föregående säsong). Adeyemis potential måste undersökas mer…resten kan vi faktiskt kassera. Rowe försvinner, troligtvis även Gleeson. Bishop och Hyam kan vi inte hålla fast vid längre….trots att det rör sig om ”våra” egna gossar. Skuse kommer ju vara kvar, vare sig man vill det eller inte. Personligen hade jag inte velat se att hans kontrakt förlängdes. Det är självklart viktigt att man tillgår den här typen av ”vattenbärare”i sitt lag, någon som gör skitjobbet i det tysta, men tyvärr upplever jag Skuse som allt för endimensionell i sitt spel för att det ska kunna ta oss framåt. Avslutningsvis sticker jag ut hakan lite med att önska mig en ”trade” av Grant Ward som jag numera har lite kluvna känslor för. Han är en ok ytter, marginellt bättre som centralmittfältare, men tycks ha stannat i sin utveckling. Inte tillräckligt snabb, inte tillräckligt klurig och lite slarvig i sitt passningsspel (och troligtvis överflödig när Dozzel kommer tillbaks). Kan vi byta bort honom mot ett riktigt kvicksilver till kantspringare så inte mig emot…….

 

2018
24
Feb

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 25 2017/18

Publicerad 10:44 av Erik

Denna härliga lördag gnuggar vi in det sena målet mot Norwich lite extra.
Till detta serveras en kopp med 10 000 miljonersfrågor och fläckfria laguppställningsanalyser. Tack för kaffet!

Inte svära åt supportrarna, Mick.

Vi börjar med att blicka tillbaka till The Old Farm. Inte för att gnugga in det ytterligare men vi måååååste prata om 1-1 målet. Analys tack.

Nigge: Vi gjorde en lysande första halvlek utan att få in bolluslingen i mål. I andra hade vi en chans och gjorde ett mål (eller egentligen hade vi två chanser och skulle ha dödat matchen på den andra om bara Kö-nuddsen kunde passat till sin medspelare 5 meter bort i straffområdet...) och var således oerhört effektiva.
 
Men så var det där med 1-1-målet. 5 minuter tilläggstid (även om vi undrar var de kom ifrån är det bara att acceptera att det stod 5 minuter på tavlan och då får man liksom förhålla sig till det) och trötta huvuden, kanske är det förklaringen till varför inte närmaste man fullföljde jakten efter bollen och därmed kunde fått Bart att stanna i målområdet och inte springa bort sig ut mot straffområdeslinjen (han gjorde en fläckfri match i övrigt med tre svettiga stoppar).
 
En kvart-tjugo minuter tidigare hade jag tagit oavgjort alla dar i veckan, men när man gör 1-0 i 89:e minuten och jublar bort ytterligare två så ska man bara hålla ut, särskilt i ett derby mot Naarwich. Besvikelsen var monumental.
 
Dan: Antar helt enkelt att spelarna slappnade av lite för tidigt. Jag blir inte riktigt klok på Bialkowskis agerande heller. Om han börjar gå ut så där, ska han inte sen tveka utan fullfölja; å andra sidan ser jag då en straff framför mig, så... Nej, han skulle ha stannat kvar i målet och närmaste back skulle ha varit mer aggressiv i sin attack på Norwich-spelaren.
 
Såg det inte ut som om det hade varit enkelt att bara pressa och stressa och tvinga honom att slå inlägget snabbare? Och med Bialkowski kvar i målet hade han säkerligen tagit hand om inlägget, som ju i ärlighetens namn var en ganska långsam lyftning.
 
AC: Riktigt tragiskt. Ingen högoddsare kanske att det är just Maddison som ligger bakom uppspelet och tyvärr misslyckas Knudsen med att knoppa bollen åt vilket j-a håll som helst, bortsett en vek touch bakåt, som gör att bollen lever. En i övrigt prickfri Bialkowski kryddar situationen med en olycklig otajmad utrusning som han DESSUTOM inte committar sig åt, utan vänder om och lufsar tillbaka, och effin´ Hanley av alla mina anti-spelare gör ett chockerande välriktat inlägg och debaklet fullbordas.
 
Om Connolly bara legat tätare på Maddison, om Knudsen bara tryckt till med pannan, om Webster bara inte slutat spela och vinkat efter inspark, om Bialkowski bara stannat kvar i målet, om Chambers bara varit mer resolut... En rad olyckliga beslut som kostade oss årets mest prestigefyllda resultat. Sick.  
 
Pelle: Ett sånt där misstag, som kan ske (och sker) i varje match, men helst inte ska ske i den 95:e minuten i ett derby. Det är en felbedömning av den annars så eminente Bart, i kombination med dåligt markeringsspel av mittbackarna (antagligen pga av trötthet)….. man ”tittar boll” istället för att ha koll på var i straffområdet motståndarna befinner sig.
 
McCarthy fick skapligt med kritik för sin kapten-Haddock-reaktion när Luke Chambers gjorde 0-1. Klart man måste få visa känslor i stundens hetta, eller tror du han egentligen hade velat peka finger åt hela östra England?
 
Pelle: Äsch, det där ...helt klart en överreaktion från vissa supporterfraktioner. Ett litet adrenalinstint ”fuck” kan man gott och väl unna MM med tanke på den oproportionerliga kritik han fått utstå. Jag har inte så mycket mer att tillägga om detta…...
 
Dan: Jag vet inte vem han riktade sin frustration/glädje mot, men redan i live-sändningen var det uppenbart att han skrek "f*** off", vilket han överhuvudtaget aldrig ska skrika i sin roll som manager, oavsett vem det var riktat åt. Det finns egentligen inga ursäkter för ett sånt beteende. Nånstans långt inne i den del av hjärnan som är riktigt logisk och rationell, kan jag förstå hans frustration och även varför han beter sig så, men det är ändå ingen ursäkt. Att han sen duckar för frågan om han verkligen sa de där orden, är bara svagt – "bevisen" är ju så tydliga. Nej, karln verkar faktiskt lite ur balans, minst sagt.
 
Nigge: Det var en väldigt märklig reaktion att vråla "Fuck off!!!" (tre utropstecken känns faktiskt i underkant) i riktning mot vår sektion på motsatt sida. Han kan förklara bort det bäst han vill, det såg inte bra ut.
 
Lyssnade på senaste episoden av Naked Football Show och gästen Benjamin Bloom från Blue Monday Podcast sa nånting klokt och nyanserat i debatten som tenderar att bli något svart och vit. Micks ovilja att möta supportrarna halvvägs hjälper ingen, varken honom själv, klubben, spelarna eller supportrarna. Likaledes leder supportrarnas hat mot honom med visat missnöje under matcherna inte heller till något konstruktivt. Varken spelare, klubben, supportrarna själv eller Mick går framåt. Allt hamnar i en stor korg full med skit som ingen förmår tömma (mina fina ord, Benjamin har bättre omdöme) och jag instämmer i Benjamins förhållningssätt att han vill se att klubben går framåt och att vi får se resultat av att antingen Mick och supportrarna blir sams igen eller att vi byter manager.
 
Så som det är nu är ohållbart, vilket också publiksiffran i onsdags mot Cardiff klart indikerar. 13 205 åskådare är den sämsta publiksiffran i en ligamatch på Portman Road på över 20 år och hade man räknat samtliga närvarande hade man sannolikt inte kommit över 12 000. Många supportrar är irriterade på MM och han verkar ha ett eller annat horn i sidan till den samlade skaran av Ipswichsupportrar vilket får mig att besvara redaktörens fråga med att han nog gärna velat hissa långfingret till hela Suffolk.
 
AC: Det känns som om McCarthys fuck off räckte och blev över åt hela östra England. Tycka vad man vill om McCarthy, spelare, spelsystem, ägare, whatever...så är jag alltid tveksam till att bua åt våra egna.
 
Majoriteten av fansen har bevisligen tappat förtroendet för McCarthy och situationen är minst sagt ansträngd. Jag förstår fansens reaktioner och inte minst blir det tydligt i det låga antalet åskådare och jag förstår samtidigt Micks ”jag ska minsann visa dem” reaktion.  

Cardiff. Bättre spel, ändå förlust. Det var ju inte så överraskande. Däremot var väl laguppställningen lite överraskande. Trebackslinje. Sears från start. Hyam! Hur tänkte han där tror du?
 
AC: Ingen vet väl hur den mannen tänker? :)
 
Jag vill inget hellre än att Hyam överträffar sig själv och bevisar för oss att han är värd ett nytt kontrakt. Jag ska dock erkänna att jag blev själv väldigt överraskad men tycker samtidigt att det är ett friskt val då Hyam spelar för sin existens i klubben då hans nuvarande är på väg att löpa ut, och jag känner personligen att det är bra att inte stänga några dörrar. Är det 100% klart att exempelvis Bru lämnar är jag mer upprörd över att han spelar. 
 
Pelle: MM ville få in lite fräscha ben (säger man så?) och med tanke på nyuppkomna skador och tajt matchprogram så tycker jag inte att det var feltänkt. Dessutom gjorde väl både Hyam och Sears bra ifrån sig?
 
Dan: Ja, hur tänkte han? Med McGoldrick och Garner borta, var man ju rätt säker på en Waghorn från start. Att sen Hyam fick förtroende från start, var ju trevligt – jag är lite svag för honom, får jag medge – men lite överraskande var det allt. Jag kan tänka mig att Mick ville lufta några spelare och spara några inför "viktigare" matcher.
 
Jag känner nästan att han spelade ett lag som först och främst skulle säkra hem i en match som på förhand kanske kändes lite svår att vinna. Och det är ju inget fel på Sears och Hyams kämpatag och slit i alla fall. Men lite negativ kändes uppställningen. Och då blev det ännu mer överraskande med hur det såg ut på plan, men verkligen skönt att spelarna som fick chansen verkligen tog den.
 
Nigge: Laguppställningen var en smula överraskande, ja. Vi spelade dock riktigt trevligt tycker jag och hade det där typiska missflytet som ett lag av vår kaliber har och som ett lag av Cardiffs kvalisort kan räkna in på plussidan istället.
 
Hur MM tänker när han tar ut sina lag till matcherna har jag ingen aning om, en redigt gammeldags 10 000 kronorsfråga det!
 
Det ryktas återigen om att Evans försöker sälja av till något asiatiskt konsortsium. Säkert bara påhitt men låt oss leka med denna tanke en gång till. Om det medför en ny manager, en injektion av pengar och vi förutsätter att den nya ägaren inte är helt tondöv för supportrarna hur skulle du känna för en sådan lösning?
 
Pelle: ...skulle vara otroligt välkommet. För utan en djärvare ekonomisk uppbackning så kommer det vara omöjligt för oss att ta steget upp till Premier League. Men som sagt, det finns troligen ingen substans i de ryktena. Skitsynd, för med Marcus Evans kvar som ägare kommer vi vara ett League One inom en till två säsonger.
 
Dan: Alltså, sånt här är alltid lite läskigt. Vi vet ju vad vi har, men inte vad vi kan få, men med dina premisser är jag helt klart intresserad. För som det är nu, och har varit de senaste två-tre åren, är ju inte särskilt lyckat. Och när en manager, och en ägare, väl har fått fansen emot sig, så är det ganska kört; då ska det mycket till för att det ska vända och normaliseras – otänkbart mycket.
 
AC: Just nu trampar vi vatten och har gjort under flera år så det känns så avlägset att det är svårt att veta hur jag skulle hantera situationen om vi blev det nya Wolverhampton eller liknande.
 
Nigge: Oj, här kommer 10 000 miljonersfrågan som ett brev på posten! Jag läste en tweet i onsdags från en snubbe med knappt 300 följare som hävdade just detta (hans polare har hört det från en av de fyra direktörerna i klubben) och det får väl var och en själv avgöra om det verkar troligt. Han har dock följt upp det med en tweet i fredags kväll där han tycker att MMs kommentarer på pressisen backar upp hans "källa".
Den roligaste passagen i den tweeten är dock hans jämförelse mellan MM och Arsene Wenger: "He is the Arsene Wenger of the Championship without the jacket or pretty football".
 
Nåväl, tillbaka till frågan. En ny manager? Ja, om han är nå bra så är jag på. Injektion av pengar? Det är minst sagt välbehövligt, så ja tack på den. Ett asiatiskt konsortium med en ägare som inte är helt tondöv för supportrarna säger du? Jo, om det finns någon sådan i omlopp så är denne någon välkommen. Som synes finns en viss skepsis och grunden får väl sägas vara den gamla klassikern om att vara lite försiktig med vad man önskar sig.
 
I något annat viktigt meddelande till allmänheten på något socialt media (plattform som jag inte riktigt kan dra mig till minnes namnet på) pekades finger mot alla oss som är lite försiktiga med vad vi önskar oss. Allt är bättre än vad vi har nu, sägs det i många läger. Är det? Sannerligen finns det en E-N-O-R-M förbättringspotential men det betyder ju faktiskt inte att vi har nått botten på något vis, vilket verkar bli en mer och mer utbredd uppfattning i Ipswichkretsar.
 
Jag är bekymrad över:

a) Det till synes irreparabla förhållandet mellan manager och supportrar. Hur lappar man ihop det utan att byta manager?

b) Den ekonomiska situationen. Hur tar vi oss ur den utan att hamna i klorna på någon skrupelfri skojare med noll intresse för vår fotbollsklubb?

c) De vikande publiksiffrorna (en troligt kausal följd av a))

d) Att likgiltighet inträder (om den inte redan gjort det) i passionens ställe.
 
Nu gjorde jag det igen, besvarade en fråga med fler frågor. Så pass förvirrad är jag av situationen. Hur fan ska det gå för oss? Se där, en fråga till som jag inte har en aning om var man hittar svaret till.
 
Nästa match
den 21 april 2018 kl 16:00

Ipswich Town - Aston Villa

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden