2017
23
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 7 2017/18

Publicerad 10:07 av Nigge

Lördag igen, bortamatch mot Leeds och tittar man på tabellen är det minsann vad som brukar refereras till som en toppmatch! Panelen dryftar ungdomarnas framfart i U23, vad man är mest nöjd med så här långt samt förstås hur det går i eftermiddagens match.

Spelar vi verkligen toppmatch idag?!

 

Ungtupparna tuffar på i U23-serien. Fyra raka segrar nu, och fem av sex möjliga. Nu ska man kanske inte dra för stora växlar på det, men visst är det kul med positiva vibbar därifrån? Är det månne dags för fler ungdomar att få chansen i A-laget, och vem tycker du verkar mest spännande av dem som inte redan har fått chansen?

Pelle: Det ska erkännas, flertalet av dessa ynglingar hade jag ingen koll på alls, men jag är verkligen positivt överraskad över deras framfart i U23-serien. Mycket glädjande. De som har stuckit ut mest är kanske Folami och McKendry och jag ser gärna att dessa två ges möjligheter till inhopp i A-laget relativt snart. Men MM brukar normalt inte släppa fram offensiva unga talanger förrän i slutet på april (förutsatt att vi är trygga då), så det kan nog dröja lite…..

Erik: Det känns fantastiskt kul att vi har så goda förutsättningar när det gäller att fylla på med egenutvecklade talanger. Av det FA Youth Cup vinnande laget från 2005 blev det inte mycket, men så ser situationen också lite annorlunda ut nu. Om det är så att vi haft lite flax med ungdomsrekryteringar eller att satsningen på akademin verkligen ger frukt låter jag vara osagt. Som medlem i ITFC Sweden är man ju automatiskt sponsor av akademin, så jag vill gärna tänka att det är tack vare oss...

Jag tycker också att ett bra U23 är en perfekt nivå för spelarna utanför A-laget, vi har chansen att lufta spelare som Danny Rowe utan att det känns som att han hamnat bland reserverna. Och att spela "riktiga" tävlingsmatcher är mycket mer värt som förberedelse för the real thing. Downes och Nydam får chans att blomma ut och hålla matchtempo i kroppen, och vi verkar ha flera spännande prospekt på gång. Buster-romantikern i en är alltid ute efter nästa Bowditch eller Wickham, så ska jag plocka ut enskilda spelare så får det bli Ben Morris eller Folami. Men kanske först nästa säsong.

Nigge: Det är inget annat än fantastiskt att följa U23-lagets framfart! Man öser in mål och det verkar allmänt kul att gå och titta på dem. U18 är dessvärre lite tvärtom så långt då man läcker som ett trasigt durkslag och bara mäktat med en vinst och en oavgjord.

Vad gäller att ge ungdomarna chansen så tycker jag ändå att det är vad man har gjort den här och förra säsongen. Vi har Nydam, Downes, Dozzell (dock skadad), Kenlock och Emmanuell (utlånad) och det är inte illa. När man lyssnar till akademins mål så vill man få upp en per säsong, i bästa fall två, så nog har man plockat upp spelare i såväl bra kvantitet som bra kvalitet. 


Som vanligt är det lite upp och lite ner med resultat och insatser. Vad är du mest nöjd med respektive minst nöjd med än så länge? Och vad ska laget göra för att åstadkomma mer av det förstnämnda och mindre av det sistnämnda?

Nigge: Poängskörden måste vara nummer ett. Hur är det ens möjligt att vi har 15 av 21 poäng hittills? Jag är sjukt nöjd med det. Vidare tycker jag att McGoldrick har varit lysande hittills och Celina börjar visa vad han går för (han har i och för sig inte fått så många chanser än). Lagandan verkar också ha hittat tillbaka och de värsta armageddon-vibbarna som omgav klubben från förra säsongen har i mångt och mycket blåst över. Å andra sidan behövs bara några förluster på rad så finns risken att den hittar tillbaka.

Det jag är minst nöjd med har mer indirekt med resultaten och insatserna att göra. Ju fler människor på plats, desto mer drag och förhoppningsvis bättre insats på planen. 14 000 förra matchen? Bedrövligt.

Pelle: Tippade inför ligastart att vi skulle åka ut, men hitintills har laget överraskat och varit väldigt stabila. Jämnbra, jämntråkiga. Men som sagt, mycket nöjd med vår säsongsinledning och att vi har vunnit mot de lag vi faktiskt måste vinna emot. Gillar också att vi släppt fram så många ”juniorer”, även om det delvis är ett unikt skadeläge som har tvingat fram detta. Det jag är mindre nöjd med är att MM fortfarande formerar sitt lag med ett antal spelare ”out of position”…..och då menar jag inte de som är framtvingade av just omnämnda skadesituation. Likaså tycker jag att han fortfarande safe:ar för mycket. En tränare ska givetvis inte vara supernaiv, men samtidigt så handlar väl fotboll om att våga och att vilja. Vi behöver helt klart öka den fotbollstekniska kvalitén om vi ska kunna ”äga” vårt eget spel. In med Celina, testa att köra med Rowe på högerkanten, låt Flynn Downes ersätta Skuse och ge Waghorn chansen att starta på topp bredvid McGoldrick.

Erik: Resultatmässigt kan jag inte vara annat än helnöjd, jag tror de flesta är överens om att vi ligger oförtjänt bra till i ligan med tanke på hur spelet har sett ut. Men det spelar ju ingen roll, eller hur? Spelet kan alltid bli bättre, roligare, stabilare. Så länge vi har chans att få haka på i toppen så ska vi göra det mesta av det. Så länge inte Mick faller tillbaka i defensiva 1-poäng-hemma strategier är jag rätt nöjd. Jag är mest nöjd med poängskörden, och minst nöjd med att både försvar och anfall verkar tappat en del av stinget. Vi ska fokusera framåt, fortsätta som vi gör och göra säsongen till en arbetsseger.


Bortamatch mot serieledande Leeds i dag. Finns det nåt sätt att komma från matchen med hedern i behåll? Finns det kanske rent av en vinnande strategi vi kan tillämpa? Dela gärna med dig av den till oss andra, och skicka den sen även till Mick & Co; misstänker att de kan behöva en intelligent game plan.

Erik: Jag är övertygad om att vi får stryk men med hedern i behåll. Vi kan hoppas på att de klantar till det, men så länge vi vågar ta matchen och spela så har vi alltid chans att vinna. Gå för tre poäng, och åker vi hem utan så får vi blicka framåt och ta ut frustrationen på Sunderland nästa vecka. Den matchen är jag övertygad om att vi vinner.

Nigge: Lite gammal klassisk bondröta, en Bartman i fortsatt toppform och en Celina med en kanonfinish så har vi 1-0 med oss hem i kappsäcken. Lika enkelt uttryckt som svårt att genomföra, men man kan väl få drömma?

Pelle:
Leeds är ett bra lag men samtidigt så tycker jag att vi ofta brukar hävda oss väl mot dem . Finns nåt i deras kaxighet som jag tror passar vår underdog-mentalitet rätt så bra. Så kan vi bara spela äckligt discplinerat och med ett välavvägt försvarsunderstöd så tror jag faktiskt att vi kan hugga en poäng idag. Utgår från att Leeds kommer att starta med sitt sedvanliga 4-2-3-1-system och det gäller framförallt för vår backlinje att få stopp på den målintensive tysken Pierre-Michael Lasogga (som ersatt PL-flyktade Chris Wood). Där kommer Chambers verkligen få något att bita i. Och Skuse och Adeyemi kommer att få jobba mycket hårt defensivt för att neutralisera Leeds offensiva mittfältare Sáiz och Alioski. Men om de lyckas, samtidigt som vi kan trycka upp våra ytterbackar, få till lite effektivt kontringsspel och lite McGoldrick-magi så kan det förhoppningsvis räcka till 1-1.

 

2017
16
Sep

AKTUELLT

LÖRDAGSPANELEN - SESSION 6 2017/18

Publicerad 07:48 av Nigge/Erik

Idag diskuterar vi Chambers återkomst, att flyttade matcher kan vara toppen och om det här med hemmamatch mot ligajumbon verkligen ska behöva vara något att oroa sig över.

El capitán está de vuelta

Oh captain, my captain! Luke är tillbaka! Vad betyder detta för laget förutom att det blir en högerback mindre i startelvan?

Erik: Jag ska villigt erkänna att jag har haft ganska varierande syn på Chambers position i laget. Men det har nog mest varit relaterat till frustrationen av att han inte får spela i mitten där han enligt mig är som bäst. Den här säsongen verkar alla backar få spela i mitten då och då, så chanserna torde vara goda. 
 
Oavsett position har det dock blivit tydligt att han behövs på planen, som ledare. Baserat på vad vi såg senast så betyder det mycket.
 
Pelle: Att vi får ta tillbaka en pådrivare och vinnarskalle, som ger försvaret både tyngd och nödvändig erfarenhet. Viktig comeback. Väldigt viktig.
 
Dan: Förhoppningsvis betyder det större stabilitet i försvaret, även om det har gått förvånansvärt bra utan nån av de ordinarie mittbackarna i laget. 
 
Det betyder väl också att vi får en tydligare ledargestalt på planen, vilket aldrig kan skada. Det är nog hög tid för kaptenen och träda in och visa att han verkligen är kapten och rätta upp skutan och styra den åt rätt håll igen.
 
Var det bra eller dåligt att matchen mot Derby blev framflyttad tycker du?
 
Dan: Det var nog bara av godo. De verkar ju vara på väg i rakt motsatt riktning som oss, med tre segrar på de fyra senaste. Det måste väl vara bättre att möta dem senare, och då förhoppningsvis med tre hela mittbackar och kanske en Huws tillbaka i laget?
 
Pelle: En skänk från ovan, skulle jag vilja säga. Har gett oss mer tid till att läka fysiska som mentala åkommor.
 
Erik: Ingen aning. Å ena sidan undvek vi att få pisk mot ännu ett lag som har råd med en bättre trupp än vi. Å andra sidan, hade vi kunnat vinna den? Självklart hade vi det. Och då hade det inte känts alls lika nervöst i dag. Så jag lägger ner min röst tror jag.
 
Dagens motståndare Bolton har varit allt annat än stekheta i inledningen av ligan. Gör vi processen kort med dem eller riskerar vi att gå på den klassiska pumpen i eftermiddag?
 
Pelle: Den här matchen får vi bara inte förlora....vilket självklart gör mig lite nervös. Vi har liksom gjort plattmatcher förr. 
 
Men vi är betydligt bättre lag än Bolton, och det vore ju fan själv om vi inte lyckas ladda om och tagga till efter att ha förlorat två tuffa ligamatcher. 
 
Tror att det goda humöret (efter de fyra inledande ligavinsterna) är fortsatt intakt, men om vi inte vinner idag, förändras ju allt det där. 3-1 till oss skulle kunna vara ett tips.
 
Erik: Jag tror att vi tar dem. Bara vi gör mål så kommer det att gå bra. Dags för Garner att vakna till och vara sådär jobbig som bara han kan. 
 
Dan: Vi kan säkert riskera att gå på pumpen rejält, i alla fall om det offensiva spelet låser sig så som det verkar ha gjort de senaste matcherna. Och värt att notera är att Bolton har tagit sina två poäng hittills på bortaplan, så de kanske kniper ihop rejält på bortaplan och inte riskerar för mycket. Och då känns det som om vi kan få problem med att knyta upp dem. 
 
Men visst är det ett ypperligt läge att få tillbaka lite optimism och positiv anda i laget. Det gäller väl bara att Mick vågar satsa på en uppställning som kan leverera större bredd och snabbhet på planen, för i de senaste matcherna har vi nästan helt övergivit kanterna, och det funkar inte.
 
Celina gör mål som en riktig klasslirare. Ska han in i startelvan idag?
 
Pelle: Ja, det är absolut dags nu. In med honom på vänsterkanten.  Go. Go.
 
Erik: Tveksam. Vi drömmer såklart om att han ska kliva fram i Tom Lawrence rollen, men vad jag har sett hittills är det en annan spelartyp. Han hade varit lite småskadad också tror jag? Skulle vara istället för Sears då, om vi börjar köra med fyra forwards igen. Vilket kanske visserligen vore rätt kul.
 
Dan:  Om han kan fungera som en klassisk kantlöpare ska han definitivt gå in från start och se till att vi får både bredd och fart i spelet. Sen skadar det ju inte att han verkar ha en del vackra mål att spotta ur sig, för om det är nåt vi behöver i dag så är det mål.

 

2017
9
Sep

AKTUELLT

HÖGERBACKSPANELEN - SESSION 5 2017/18

Publicerad 10:31 av Erik

Denna vecka fokuserar panelen lite extra på inflationen av högerbackar och siar om September månads utfall. Vill du ställa någon av de inblandade till svars rekommenderas ett besök på Wirströms i Gamla stan från 15.00 i eftermiddag. 

Transferfönstret slog igen med en smäll och vi gick miste om mittbackförstärkningar men fick istället ÄNNU en högerback, välkommen Callum Connolly! Dina tankar om detta?

Dags att registrera McCarthy som spelare?

Dan: Att vi hade lite otur med att inte få Goldson, och att Mick fick aktivera plan B. Tur att det fanns en plan B i alla fall. Sen känns det ju lite märkligt att få in en 19-årig högerback när Mick egentligen ville ha en rutinerad mittback. Men tydligen kan grabben även spela mittback, vilket han stundtals gjorde under sin förra låneperiod, hos Wigan. Men lite konstigt blev det ändå.
 
Pelle: Besviken? Ja, men givetvis inte förvånad. Dessa ”transfer deadline days” är ju närmast en farsartad företeelse, åtminstone om man ser det utifrån ett ITFC-perspektiv. Men synd, vi hade faktiskt behövt en meriterad mittback….och Connor Goldson, som ju verkade vara MM:s prio nr. 1, hade tickat alla boxar.
 
Nåväl, omständigheter som klubben och MM inte kunde råda över avgjorde, samtidigt kan jag inte låta bli att poängtera att Cristophe Berra såldes så tidigt som den 23:e maj, samtidigt som det då även stod klart att Steven Taylor inte skulle erbjudas någon förlängning. Att bara tillgå tre mittbackar under en lång, hård Championship-säsong är enormt riskfyllt. Klubben borde givetvis ha löst detta i ett tidigt skede.
 
Om Callum Connolly vet jag inte så mycket. Everton–supportrar har pratat gott om honom, men oavsett vad de och MM säger om grabbens förmåga, så tycker jag att vi hade kunnat klara oss utan. Ser faktiskt ingen poäng med det här alls.
 
Nigge: "Man kan aldrig få för många högerbackar". Eller hur går det där ordspråket nu igen? Han verkar ju kompetent den gode Callum, men nog hade det smakat bättre med en mittback, det får jag ju erkänna. Men jag tänker lite som så att hela laget måste kliva fram och ta ansvar nu och visa att de ska lösa det här trots alla skador.  
 
Först har vi inga högerbackar på cirka ett decennium och plötsligt har vi nu typ tre stycken. Och dessutom Emmanuel utlånad. Vilken är din favorithögerback i Ipswich Town genom tiderna?
 
Pelle: Kan inte komma på någon som jag tagit till mig på samma sätt som jag gjort med en rad av våra gamla vänsterbackar. Hade frågan istället gällt det senare så hade jag kunnat nämna en drös av favoritspelare; Mick Mills, Aaron Cresswell, Jamie Clapham, Tyrone Mings, Mauricio Taricco. Nåväl, nu var det högerbackar vi skulle fokusera på här, så då gör vi väl det. Och jag måste ta tillfället i akt och erkänna att jag är väldigt förtjust i nuvarande lagkaptenen Luke Chambers pondus och karaktär, på sätt och vis är han lite ikonisk, men någon högerback blev/var han aldrig. Antagligen är David Wright den senaste högerbacken vi haft av rang, men Roy Keane tyckte något annat och den sista tiden hos oss blev ju inte så lyckad.
 
Gillade även tidigare nämnda Taricco som primärt var vänsterback, men fick (om jag inte har fel för mig) spela de två sista säsongerna som högerback innan han ersattes av holländaren Fabian Wilnis (som aldrig lyckades övertyga mig).  Nja, nej jag får nog blicka längre tillbaks än så för att hitta min potentiella favorit.
 
Mitt val faller på George Burley från den klassiska upplagan av Town, men helt ärligt, han var där och då, den i startevan som jag gillade minst.
 
Dan: Usch, jag hatar såna här frågor. Jag kommer aldrig ihåg den mest uppenbara spelaren att välja ut, och får ständigt se de andra panelarna lyckas mycket bättre. Och högerback? Ärligt talat kan jag inte dra mig särskilt många till minnes, så det får väl duga med Fabian Wilnis. Men som sagt, jag har garanterat missat nån, som vanligt.
 
Nigge: Först tänkte jag Fabian Wilnis, vilken kung! Men visst spelade han annat än högerback också tänkte jag och visst var det så. Han hade kunnat lira mittback i dagens Ipswich. Eller högerback. Eller vänsterback. Riktig chef Fabian. Men sen tänkte jag lite på George Burley. Elegant lirare och ruggig högerback. Ska vi säga dött lopp mellan George och Fabian? Det gör vi.
 
Även om det blev välförtjänt pisk mot Fulham får man väl vara nöjd med resultatet i Augusti. Nu är det ny månad och nya möjligheter med allt från otäck bortamatch i Leeds till måste-vinna-såna-här-hemma-fajt mot Bolton. Vad tror du om våra kommande utmaningar, och var parkerar vi i tabellen när dessa sex matcher är avblåsta? 
 
Nigge: Vi vet alla hur det brukar gå efter en succémånad och som lök på laxen är MM nominerad till månadens manager och vi har årsmöte idag och ska kolla match tillsammans. Öppningen av september verkar så fett jinxad att man nästan tror att den är regisserad av Stephen King.
 
När vi kliver ur September är jag rädd för att man hittar Ipswich Town i mitten av tabellen, i bästa fall. I vanlig ordning hoppas jag att min pessimism är fullständigt uppåt väggarna, särskilt med tanke på eftermiddagens övningar på Wirströms.
 
Pelle: Dags för laget att bekänna färg och dessvärre tror jag att kulören kommer att ha många nyanser av dassgrått. Och varför denna osympatiska pessimism, då? Vi har ju trots allt inlett säsongen på ett förträffligt sätt.  
 
Tja, kanske för att jag tror att en skadelista lång som Nilen, ett sargat mittfält, noll mittbackar och påtagliga kreativa brister till slut tar ut sin rätt. Detta ska också sättas i relation till att vi nu kommer att stöta på lag som alla är bättre rustade än oss. Det blir som bäst sju poäng och således kommer vi i slutet på september att befinna oss i mer välbekanta regioner i mitten av tabellen.
 
Dan: Det här var verkligen svårt att sia om, för det kan verkligen gå precis hur som helst – allt från total pannkaka till som en bal på slottet, men troligen hamnar det väl nånstans mittemellan.
 
Så jag tänker att vi har stora möjligheter att håva in hel del poäng hemma, men att vi får det lite svårare borta – QPR och Leeds kan bli för svåra. Så, säg att vi lyckas knåpa ihop sex-sju poäng och ligger kvar i topp sex nånstans, men är samtidigt sakta på väg neråt i tabellen.
2017
26
Aug

AKTUELLT

LÖRDAGSPANELEN - SESSION 4 2017/18

Publicerad 08:46 av Nigge

Kan succén fortsätta? Och varför har det varit ett sådant flyt och sällan skådad effektivitet i inledningen? Som vanligt har panelen svaret på det mesta och den här helgen är inget undantag. Enjoy!

Läs mer...

Buzzing!

 

Alltså, Waghorn, Garner och McGoldrick bombar in mål på kul. Varför händer det här nu tro? Och hur har stämningen i och kring klubben kunnat gå från att vara totalt i botten till att vara "buzzing"? Och hur snabbt kan den nya positiva atmosfären försvinna om flytet vänder?

Pelle: Det här behöver man inte vara senioranalytiker för att kunna besvara; ynglingarna som har släppts fram har visat sig hålla mer än väl, vi försöker spela snyggt och viktigast av allt….. vi vinner. Och vips så har vi alla fått lite framtidstro…….men det är ett skört tillstånd, några mindre bra resultat och så är vi tillbaks i offergäggan igen.

Erik: Det här med att skapa och behålla buzzen är en riktigt svår parameter i vilken grupp människor som helst. I ett lag är det förstås lättare än i många andra grupper, det handlar bara om att hela tiden vara lite bättre än förväntat. När vi som förra säsongen konstant är lite sämre så dör buzzen snabbt. Och det finns en stor risk att det händer igen, och klagokörerna kommer igång igen. Men så länge McCarthy bibehåller sin nyvunna och chockerande Royleistiska filosofi att anfall alltid är bästa försvar så tror jag ändå att supportrarna har betydligt större tålamod efter den här inledningen. Och att vi har haft våra stora skadebekymmer vilket tvingat fram våra fantastiska ungdomsspelare är väl att betrakta som en blessing in disguise.

Det som ändå oroar lite är publiksiffrorna på Portman Road. Vår ägare har säkert tvingat igenom en serie skadekontrollerande workshops bland slipsarna på Marcus Evans Plc som resulterat i de publikfriande initiativ som har tagits de senaste månaderna. Men jag tror tyvärr att det enda sättet att få tillbaka de säsongskortsinnehavare som var fly förbannade i våras är att lyckas med en uppflyttning till Premier League. Och hur bra vi än startat denna säsong känns det lika osannolikt som att Östersund skulle kvalificera sig för Europa Leauge.

AC: Det går inte att blunda för nyförvärvens betydelse. Nyförvärv som vi inte riktigt visste vad vi kunde förvänta oss av och som mottogs med viss skepsis, vilken är helt naturligt. Jag tror att med Waggy och Garny i laget (sorry Nigge kunde inte låta bli – tro mig, jag hatar det mer än du) får vi ett lite annorlunda anfallsspel än tidigare och det gör naturligtvis rätt stor skillnad att inte spela med duon Skuse/Douglas centralt. Skuse börjar sakta men säkert tvätta bort hackkyckling-stämpeln och med exempelvis Ward bredvid sig har det fungerat riktigt bra. Det ska bli intressant när (om) Huws och Adeyemi blir spelklara.

Den oväntade succén, trots skadeläget, är såklart nyckeln. Att vi på grund av skadeläget tvingas släppa fram spelare från akademin som dessutom gjort succé, energin nyförvärven bidrar med och inte minst att vi försöker spela boll istället för att alltid skicka långt, bidrar alla till buzzen. Hur snabbt den nya positiva atmosfären försvinner om flytet vänder – det kan gå snabbt. Jag tror trots allt att ingen förväntade sig den här starten med vår skadeskjutna trupp så jag tror och hoppas att Mick/laget bunkrat lite förtroendekapital.

Dan: Ja, det kan man verkligen fråga sig, för det fanns inte mycket som tydde på det inför säsongen. Men det kanske helt enkelt handlar om att få in rätt typer av fotbollsspelare, såväl på som utanför plan. Kanske är det just det som har hänt, att de nytillkomna har rört om i dynamiken på ett oerhört lyckat sätt, eller så är det kanske bara nyhetens behag. Men i stort verkar det faktiskt finnas en enorm buzz kring laget. Av nån oförklarlig anledning, även om en del förklaras av det närmast osannolika flytet i matcherna. Och det lär ju inte bestå i all oändlighet, men framgång föder som bekant framgång, och vi får hoppas att laget kan studsa tillbaka snabbt efter den första motgången, så att den snabbt försvinner ur systemet. För kommer gör den, förr eller senare – och självklart helst så sent som möjligt.

Det var lite delade läger tidigare i veckan kring beslutet att spela ungtupparna i cupen. De flesta verkade överens med Big Micks beslut, men flera, däribland den gode twitterbekantingen Renegade Statman, var upprörda för att vi inte spelade bästa laget. Vad tyckte du innan match? Och efter?

Dan: Jag tycker alltid att det är kul och bra när ett gäng ungtuppar får chansen. Det var inte annorlunda nu. Och i det här läget, med intensivt matchande och alla skador och sjukdomar, var det nästan oundvikligt. Och ingen kan väl klaga efteråt, även om det förstås hade varit trevligt med en cup-run, men den tar vi i FA-cupen i stället. Och det måste ju bara stärka ungtupparna, och buzzen kring laget, att hålla emot så bra mot ett Premier League-lag, även ett något reservbetonat sådant.

Pelle: Tyckte det var helt rätt. Både före som efter. Den här Kokkaburra-cupen är ändå inget för oss.

Erik: Jag tycker inte det är några konstigheter med den skadelista vi har. Hade vi spelat vår förstaelva och fått styk med 2-1 hade det känts som att vi gav det ett helt okej försök. Hade ungdomarna fått storstryk med 4 eller 5-0 hade det känns lite tråkigt för dem men ändå inget att gå och gräma sig över. Nu gjorde vi en kanonmatch och även om Palace inte var i sin bästa form åkte alla hem nöjda. Gott så.

Många supportrar blev sura över bristen på ambition och påminde om när Priskin gjorde 1-0 på Arsenal. Fast ingen påminde om när Lampard gjorde 7-0 på Stamford Bridge va? Just det. En cupsatsning är en lyx man kan kosta på sig om man har en bred trupp, eller inget att spela för. Det är precis raka motsatsen till vår situation.

AC: Statman har ofta sunda idéer men med tanke på skadehelvetet vi befinner oss i stod jag bakom Micks beslut till 100%. Det var såklart lätt att kritisera laguttagningen, speciellt när det blev respass, men föreställ er stormen om vi mönstrat ett ordinarie och lite slitet lag och åkt på ytterligare skador på ett par nyckelspelare. Brrrrrrr… En cup-run är ju alltid trevligt, men med tanke på hur vi startat ligan i år/skadeläget och hur våra unga spelare presterade, förlusten till trots, står jag fast vid att det var ett korrekt beslut att vila våra tillgängliga ”ordinarie” spelare.

Den här skadesituationen vi befinner oss i. Nu kommer landslagsuppehållet lägligt, men hur ska MM tackla det här i ett längre perspektiv?

AC: Ja jag kan då inte dra mig till minnes att vi varit med om något liknande. Inte ens i närheten. Nu är jag inte helt uppdaterad på beräknad tid för våra skadade mittbackar (ankle, ankle, hamstring) men gissningsvis kommer en mittback in på lån såvida vi inte tittar utomlands och gör ett prisvärt fynd. (Kan inte riktigt släppa att Mick var på Djurgården-Halmstad. Utan att ha några synpunkter på respektive lag naturligtvis, är jag lite förvånad att man tittar i Sverige. Tiden för att fynda i Sverige känns nästan förbi, eller inte lika aktuell nu som tidigare iaf. Vi brukar ju i och för sig ligga lite efter :)). Vad gör Zondervan nu för tiden? Inte för att holländska ligan är känt för sitt disciplinerade försvarsspel, men kan han inte scouta fram någon Ajax-talang i stil med Nabil Abidallah/Guillermo Graaven (fast bra)?

Dan: Den kan ju vara ren otur, men kanske är det läge att se över försäsongsträningen och andra förberedande verksamheter, för det känns som om nåt har gått fel där. Men för tillfället är det bara för Mick att gilla läget och matcha de spelare som finns tillgängliga, samtidigt som han letar lån som kan täcka upp för våra sargade mittbackar. Men å andra sidan verkar ju många av ungtupparna mogna för större uppgifter.

Pelle: Bekymmersamt det här med alla våra skador, framförallt då det gäller våra mittbackar och även om Spence och Knudsen fungerade bra nu senast, så tror jag inte de kommer att kunna stå emot lika bra då vi efter uppehållet börjar möta mer kvalificerat motstånd. Tommy Smiths och Adam Webbers skadestatus är oroväckande (med tanke på föregående säsong) och jag tror att det kommer dröja länge innan vi kommer att se de spela frekvent igen. Viktigt därför att vi innan transferfönstret stänger, får in en gå-rakt-in-i-startelvan-försvarsspelare.

Annars så tycker jag att vi har täckning på de flesta positionerna framförallt med tanke på Downes och Nydam nu börjat knacka på dörren till startelvan (att vi sedan saknar en del kreativitet på mittfältet har ju inget med den befintliga skadesituationen att göra).
Utgår ifrån att Adeyebi kommer att gå in rakt i startelvan så fort han är kurerad, medans Huws comeback lär dröja, tyvärr.

Erik: Jag gillar ambitionen att ha två dugliga spelare på varje position, så det första steget är att nå dit. Det var därför jag blev lite konfunderad över utlånet av Emmanuel till Rotherham. Chambers i all ära men han är bäst centralt. Och Grant Ward ska absolut inte behöva spela högerback. Nåväl, skador kan man aldrig komma undan och jag ser hellre att vi fortsätter fylla på med ungdomar än plocka in några avdankade snubbar som reserver med "rätt attityd". Med det sagt skulle jag gärna se några fler köp i stil med just Ward. Talangfulla spelare som försökt men inte platsar i toppen av Premier League just nu.

Det ligger tydligen till som så att vi vid fyra tidigare säsonger har inlett med fyra raka segrar men aldrig fem raka. Med överhängande jinx-risk så undrar nog alla ITFC-supporters om det kan bli aktuellt att räkna in en femte raka vid pass 18-tiden svensk tid?

Erik: Tyvärr, Fulham är för starka. Men med lite flax kan vi nog ta en poäng.

AC: Jag borde egentligen bara skriva PASS då jag jinxar precis allt, men om vi börjar med motståndarna. Fulham som parkerar på 19:e plats har inlett lite trögt med tre oavgjorda och en förlust (mot Sheffield Wednesday), men Jokanovics lag är såklart inget bottenlag och jag är helt övertygad om att Fulham kommer vara med och slåss om topplaceringarna i vår. Det betyder att jag tror att det blir åka av på Portman Road i eftermiddag. Förhoppningsvis fortsätter vår otroliga effektivitet men jag garderar tidigt med ett kryss. Tar vi vår femte raka blir det till att printscreena och rama in!

Dan: Det kan det säkert, men det blir ingalunda enkelt. Fulham har visserligen inlett säsongen ganska trevande, men det är nog inte för inte som de har tippats bli ett av ligans topplag. De besitter absolut kvaliteter. Men jag tror faktiskt att vi rider på framgångsvågen och lyckas få till ännu en vinst. Det kommer liksom att gå av bara farten.

Pelle: Nej, nu tar det nog stopp. Jag tippar kryss.

 

2017
19
Aug

AKTUELLT

NYBÖRJARPANELEN - SESSION 3 2017/18

Publicerad 09:48 av Dan/Nigge

Lördagspanelen förnyar sig genom att växla utfrågare! Den här veckan är det Dan som debuterar i rollen som den som ställer spörsmålen. I övrigt är det sig likt (förutom att ITFC vunnit fyra matcher i rad).

Läs mer...

Vad är det som händer?!

 

Herregud, fyra vinster i rad! Vem hade trott det före säsongsupptakten? Men hur länge håller det i sig med tanke på det skakiga försvarsspelet och alla chanser vi släpper till?

Pelle: Det håller möjligtvis i en match till (d.v.s. idag mot Brentford), men vi bör nog hålla tummarna för att MM relativt snart får hit en lugn och sansad innerback som är bra på huvudet. Jordan Spence i all ära, men någon innerback är han då rakt inte.

Erik: Inte ens den mest löjligt tidningen-Buster romantiska idiot till ständigt positiv supporter hade kunnat tro det, absolut inte. Och samma person tror naturligtvis inte heller att det kommer att fortsätta såhär. Men skit i det nu, VILKEN START! Och så otroligt viktigt för självförtroendet och lagkänslan som verkar ha varit rätt risig i våras.

Jag tror det höll i sig tills idag, eller om vi möjligtvis kan klämma 3 poäng av Brentford också tack vare form och hemmaplan. Sen blir det tuffare spelprogram, Fulham, uppehåll, QPR borta, Derby borta... släppa in 3 mål går ju inte an, alls.

Nigge: Av en miljon olika scenario inför säsongsstarten får nog det som nu har spelat upp sig som det verkliga scenariot inför våra ögon på iFollow anses ha legat runt 900 000:e plats i ordningen. Det är närmast störtlöjligt vilken effektivitet och vilket flyt vi har haft. För det ska vi komma ihåg, både effektiviteten och flytet. Har man de båda så ligger det nära till hands att det flyter på (pardon the pun) utan att man riktigt tänker på det. Vad hade hänt om det gått som det gick förra säsongen? Alltså att Birmingham tagit ledningen i premiären på någon av sina chanser, lika med Luton, och om Barnsley ökat på till 2-0 på någon av sina chanser? För att inte nämna senast i tisdags när Millwall såg ut att vara på väg att vända när plötsligt Jordan Spence fick för sig att det vore väl händigt om jag kunde knoppa in ett vinstmål i 88:e, bara sådär? Jag är lite inne på samma spår som tidigare talare, dvs att risken är överhängande att baksmällan kommer idag. Hoppas jag har fel, men med den akuta bristen på mittbackar och försvarsförvirringen från de fyra första fighterna på säsongen i färskt minne har åtminstone jag väldigt svårt att tro att vi ska kunna freda vår egen kasse tillräcklig stor utsträckning för att antal mål framåt ska överstiga antal mål bakåt. Jag menar, Bart kan ju inte rädda oss i varenda match. Eller?

AC: Jag är ju alltid optimistisk, men att det skulle gå så här bra hade jag inte vågat drömma om givetvis. Otrolig bedrift, inte minst med tanke på sjukstugan vi hade och vår långa skadelista (Smith, Webster, Bishop, Adeyemi, Hyam, Dozzell, Huws och nu även Chambers + småskavanker och sjukdom på några till). En lista man inte skojar bort. Nu väntar en hemmamatch mot Brentford, som på förhand rankats högre än oss, men som startat säsongen mindre bra då man endast skrapat ihop 1 ynka poäng (2-2 hemma mot Bristol City). Brentford har förtjänat mer och är säkert revanschsugna, slår ur underläge och lär se sin chans…
Förväntningarna på oss har ökat i takt med framgångarna, men jag har svårt att se att vi kan spika igen med backbesättningen vi har att tillgå. Vi har alltså en(!) tillgänglig naturlig mittback i form av Woolfenden och därtill endast Iorfa, Spence, Knudsen och Kenlock. Mick kastar inte in unge Woolfenden så det blir gissningsvis de resterande fyra som bildar backlinje med Spence och Knudsen centralt. Klarar vi av Brentford idag är det en bedrift.

Det har framförts tankar om att McGoldrick ska sparas så mycket som möjligt och bara tas in när han verkligen behövs, för att inte bli skadad igen. Men klarar vi oss utan vår mest kreative spelare, och vilka anfallare ska egentligen starta? För inte kommer väl Mick att starta med fyra anfallare igen?

AC: Jag tror nog vi kommer få se alla fyra kampera ihop en hel del, kanske redan i eftermiddagens match då jag tror vi kommer spela 4-4-2 och vi kommer behöva mål, för jag är som sagt tveksam till att vi håller nollan. Att spara en spelare är alltid svårt då jag gissar att man som fullblodsproffs alltid vill spela och prestera, även som skadedrabbad och lite ”laid back”. Samtidigt är vi nog många som är nervösa över McGoldricks skadehistorik och är ganska inställda på att han kommer gå sönder någon gång under säsongen, tyvärr, så vi kan nog vänta oss en ”naturlig rotation”. Förhoppningsvis är han så pass ärlig mot sig själv och MM/TC att de vet när det är dags att känna efter och ta det lite piano.

Erik: Knepigt det där, han är helt klart den mest spännande fotbollshjärnan vi har i truppen men kan också vara osynlig långa stunder.. ingen super sub direkt i mina ögon. Fyra anfallare får vi nog sortera in bland ovanligheterna, även om det kunde tolkas som att Sears och Waghorn egentligen var yttermittfältare i en rätt basic 4-4-2.

Att Joe Garner ska spela varje match är det inget snack om, han kommer att bli en kulthjälte i Ipswich. Läste statistiken igår om att han är den som både råkat ut för och själv orsakat flest fouls i hela ligan så här långt. Äntligen en anfallare som vågar vara dryg, Norwichfansen kommer att hata honom till världens ände. Och McGoldrick passar ju utmärkt strax bakom honom.

Angående kreativiteten så hoppas jag även att mittfältet kan fortsätta bidra där, trots att Dozzell får spendera säsongen i sjukstugan. Ward är ju högst inblandad i anfallsspelet, och till och med Skuse slår passar framåt nuförtiden.

Pelle:
Det är klart som fan att vi ska spela McGoldrick om han är fräsch och inte har några skadekänningar. Allt annat vore ju kriminellt. Så tror jag även att MM och TC resonerar. Och att vi på frekvent basis skulle starta med fyra anfallare, såsom i tisdagskväll, håller jag inte för troligt, skadesituationen som förelåg då var ju exceptionell. Däremot kan jag tänka mig att MM allt oftare kommer att utgå ifrån ett rörligt tremanna-anfall med McGoldrick, Garner och Waghorn…….och med Sears, alternativt Celina som inhoppare.

Nigge: Eftersom jag har nöjet att läsa övriga panelmedlemmars svar på frågorna innan texten läggs ut för allmän beskådan skulle jag vilja gå i klinch med Pelles svar och eventuellt vara lite semikriminell. Jag tycker det finns en poäng i att spara McGoldrick emellanåt, karln är ju ändå något av Ipswich Towns svar på Jack Wilsheres läkarjournal. Nu menar jag inte att han ska bänkas hela september men vila honom gärna mot Palace på tisdag och kasta in honom till andra halvlek i nån match und so weiter. Säsongen är, till skillnad från McGoldricks perioder av skadefrihet, lång. Och till skillnad från Erik tycker jag att den gode David passar mycket väl som inhoppare lite då och då.

Startduon i nuläget längst fram är verkligen en no brainer. Garner och Waghorn (de heter så och ska inte kallas för Garny och Waggy) retar och springer sönder försvaren som de har spelat hittills. Vilken otrolig start i deras nya klubb! Rangers-fansen fattar ingenting och inte vi heller. Har vi verkligen köpt ett anfallspar som kommer stänka in baljor i parti och minut? Jag är skeptisk men tänker njuta av varje minut de är mitt uppe i ansiktet på varje motståndare och förpassar bollen i nät bakom motståndarkeepern.

Bakom de här två får gärna Sears älga på en kant och McGoldrick (när han inte är super sub) kreera i mitten.

Säsongsstarten har visat upp en hel del nya och försigkomna förmågor på mittfältet, mycket på grund av skador och sjukdom. Men hur formerar Mick mittfältet när alla är skadefria och friska? För inte kan han väl lämna Huws och Adeyemi utanför? Och när ska Celina få chansen på riktigt?

Nigge: Jag är lite småkär i Flynn Downes och hans orädda start, väldigt trist att han åkte på en skada. Vet inte om han är fit for fight igen eller hur det ser ut? Nu kan inte han lira varje match, men jag hoppas verkligen att han försvarar sin plats. Skuse känns given även om det flödar över av mittfältare. Kan inte riktigt se någon annan som gör det han gör och så bra. Glädjande också att Hyam är på väg tillbaka och att Grant Ward verkar få ut lite mer av sitt spel än förra säsongen. Och som du säger, vi har Huws, Adeyemi och Celina att tillgå, men frågan är hur mycket de kommer att få spela? Men man kan väl lita på att det kommer en del skador även i denna lagdel, Bishop blir exempelvis borta ett tag till efter ny operation. Men hur formerar han sitt bästa mittfält? Tja, om Garner och Waghorn köttar på i anfallet så täljer Sears på en kant och McGoldrick strax bakom toppduon. Kvar blir en plats till Skuse i mitten och en som får en ovan roll på vänsterflanken. Celina? Nydam? Ward? Huws? Är de bekväma med det? God knows. Celina kanske kan bli en oväntad succé som vänsterspringare? Med tanke på vad som hänt hittills den här säsongen så är det väl ingen spejsad killgissning ändå. 

AC: Ruskigt svårt. Skuse är given i Micks system men även Huws kommer spela när han är 100%, vilket kommer förpassa Ward till en kant om vi väljer att spela 4-4-2. MM värdesätter Sears arbetskapacitet så det är inte omöjligt att vi ställer upp med en fyra bestående av Ward-Skuse-Huws-Sears. Kan det funka tro? Mick är ju verkligen 4-4-2 i grunden, men kanske vårt material lämpar sig mer för 3-5-2?
Hursomhelst tycker jag vi har en rätt ok bredd när alla är friska (aldrig med andra ord) i Bishop, Celina, Adeyemi, Rowe, Hyam, Downes, Nydam, Dozzell, McDonnell + Waghorn vid behov, utöver ovanstående fyra.

Erik: Jag tror vår manager har helt rätt i sin kommentar i ämnet, “When they all come back we’ll be shit!”. Celina får nog chansen på kanten i 4-4-2, eller om (gud förbjude) McGoldrick blir skadad så kan han ta plats bakom Garner. Sears får mycket ros av McCarthy men det kan nog räcka med en förkylning för att ska få sitta på bänken ett tag och Rowe får kliva fram. Annars ser det tunt ut på yttermittfältet, i vanlig ordning.

Mick nog håller fast vid Skuse och Ward i mitten så länge det funkar, när det sedan inte funkar så måste han ha fingertoppskänslan att ta rätt beslut om vad som ska ändras och det är väl där jag är lite orolig. Risken är väl stor att vi snart blir överkörda på mittfältet av något lag och han känner sig tvungen att växla upp innermittfältet med någon bitigare typ än Ward. Huws kommer nog att få chansen i den rollen så småningom, Adeyemi känns lite som samma typ av spelare så det blir nog insatsen på träning som avgör där.

Det känns åtminstone bra att vi inte har någon Douglastyp i år. Men så är ju transferfönstret inte stängt än.

Pelle: Med tanke på att vi inte har några riktigt vassa yttrar i truppen (förutom kanske Celina dårå), så tror jag att MM kommer föredra en 4-3-3 uppställning (alternativt 5-3-2), där hans val av mittfältstrio troligtvis skulle kunna se ut enligt följande; Skuse som sedvanlig kvastgumma tillsammans med löpstarke tvåvägsspelaren Huws (eller möjligtvis Adeyemi) och Grant Ward i en lite högre utgångsposition som spelfördelare. Downes, Nydam och de andra ynglingarna får nog finna sig i att mestadels nöta bänk. Och Celina då? Tja, med tanke på den befintliga truppens skadehistorik så lär han nog få sina chanser…… men kanske är hans naturliga position ändå uppe i anfallet.

 

2017
17
Jul

AKTUELLT

Medlemskap ITFC Sweden 2017/18

Publicerad 16:20 av Nigge

Nu börjar ny säsong närma sig och det betyder givetvis att det är hög tid att förnya medlemskapet i ITFC Sweden! Precis som de föregående nio säsongerna kommer medlemsavgiften i ITFC Swedens tionde säsong vara oförändrad, dvs 100 kr för vuxna och 50 kr för barn och ungdomar (under 15 år). Följande ingår:

 

 

* Medlemspaket med medlemskort och 2017/18 års medlemspin (skickas ut under hösten)

* Deltagande i tipstävlingen med lika finfina priser som föregående säsong

* Möjlighet att följa med på den årliga gemensamma resan till Ipswich

* Inloggning till medlemssidor på hemsidan

* Inbjudan till samlingar i samband med tv-matcher etc

* Delaktighet i sponsring av ungdomsakademin

 

Som synes är det rejäl valuta för pengarna! För att bli medlem säsongen 2017/18, betala in medlemsavgift och ange medlemsnummer på betalningen. Om du är ny medlem, ange även namn och adress samt e-mailadress. Betala via Swish till ITFC Sweden på 123 050 23 02, till pg nr 46 73 05-9 eller bg nr 282-7798.

 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 30 september 2017 kl 16:00

Ipswich Town - Bristol City

Senaste foruminlägget
2017-09-26 14:10 av Ilche
Tv3

"Fan va gött...IPSWICH från Portman Road
på Tv3 på lördag!!! Tack för den ..."

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden