2017
18
Nov

ITFC SWEDEN INFORMERAR

MEDLEMSRESAN 2018!!

Publicerad 13:08 av Nigge

 

Hey ho, let´s go!!

 

Äntligen kan vi komma med information kring Medlemsresan 2018 och den kommer att bli till matchen mot Aston Villa 21 april. Missa inte chansen att hänga med fellow svenska Ipswich-supportrar på plats i Ipswich! Som tidigare aviserats kommer vår tionde medlemsresa innehålla många roliga aktiviteter och vi har följande planerat redan nu:


• På fredag kväll 20 april har vi hyrt in oss på Portman Road från kl 18.00. När man planerar flygresa etc rekommenderar vi att man ser till att man är i Ipswich för att kunna vara med hela kvällen. Vi kommer att börja med en stadium tour för att sedan avnjuta en 3-rätters middag i Sir Bobby Robson Suite som är vår under hela kvällen. I samband med middagen kommer vi att ha minst en legendarisk spelare med oss som kommer berätta om sin karriär och i skrivande stund har vi goda indikationer på att John Wark kommer vara den som gör oss sällskap. Vi har även förhoppningar om att kunna locka honom att ta med en lagkamrat från det tidiga 80-talet. Vi kommer också ha quiz under kvällen med fina Ipswichpriser.

• Vi har några krokar ute om en gruppbokning av hotellrum för att kunna samla alla på samma ställe till ett förmånligt pris. Information om detta kommer att skickas ut i mail samt på hemsida och i vår Facebook-grupp inom den närmaste veckan.

• Ny merch kommer att tas fram till resan, vi återkommer om detta när vi har mer information i ämnet.

• Lördag kväll kommer också att innebära någon form av gemensam aktivitet efter matchen, vi återkommer även om detta.

• Söndag innebär i regel hemresa för många, men vi rekommenderar att man stannar för att åka hem på måndag. Vi tänker oss en repris av någon tidigare aktivitet, exempelvis en båttur på River Orwell eller annan utflykt i det vackra Suffolk, förhoppningsvis i vackert vårväder.

• I vanlig ordning tar ITFC Sweden upp beställningar på matchbiljetter. Flyg bokar var och en själv efter eget tycke. När det gäller hotellbokningar återkommer vi som sagt denna vecka med information om vi kan erbjuda bokning via specialdeal för ITFC Sweden.

Vi hoppas att vi ses i Ipswich till våren! Come on you Blues!

 

 

2017
12
Nov

AKTUELLT

Ipswich Town i Old School Football podcast

Publicerad 13:06 av Nigge

 

 

 

 

 

 

Per Malmqvist Stolt driver ett hjärteprojekt som fokuserar på engelsk fotboll från Tipsextratiden, dvs 1969-1995. Ordförande Nygårds hade ynnesten att gästa Per och prata om Ipswich, vilket sedermera har utmynnat i tre avsnitt som man med fördel kan ta del av på iTunes eller direkt på Old School Footballs sida på Svenska Fans.

 

2017
4
Nov

AKTUELLT

UPPEHÅLLSPANELEN - SESSION 12 2017/18

Publicerad 09:25 av Dan/Nigge

Match mot ett lag som har samma poäng som oss, men något bättre målskillnad. Gäller placeringslogiken då eller är den satt ur spel? Kan det bli säsongens första kryss? Vad händer i Micks huvud mellan matcherna? Frågorna hopar sig i vanlig ordning och panelmedlemmarna gör sitt bästa för att räta ut de anhopande frågetecknen. Den här veckan är det Dan som ställer frågorna och AC, Kassör Hedensjö och Nigge som ger svaren. Håll tillgodo!

Vi vill ha Moore mål

 

Det gick väl som väntat i de senaste två matcherna, även om segern mot Burton var mer flaxartad än rättvisande. Men vad hände egentligen i Micks huvud mellan matcherna? Hela sex byten från en vinnande uppställning, med Bru från start och ingen Nydam, och lite väl defensivt, eller?

AC: Lite rotation för att minimera slitaget på en redan skadeskjuten trupp var nog tanken men jag måste erkänna att Brus återkomst var överrakande efter sågningen av honom inför säsongen.

Kassör Hedensjö: Jag tycker det var riktigt att byta ut lite spelare m h t det täta spelschema och det faktum att Ipswich är det lag som använt minst spelare hittills under säsongen. I ärlighetens namn så var spelet mot Burton riktigt uselt (i bästa fall) och sett till spel och chanser var segern inte rättvis. Håller dock med om att det kändes defensivt mot Cardiff och att det i vissa fall var "fel" spelare som byttes in respektive ut.

Nigge: På frågan om vad som hände i Micks huvud mellan matcherna gör jag som den gamla klassikern från Vi i femman och säger som så att på a) säger vi på och på b) vet ej. Hans tankegångar äro svindlande och ibland minst sagt svåra att följa. Burtonmatchen var första matchen jag inte sett den här säsongen och tydligen var den undermålig, för att uttrycka det milt, men vi tog ändå tre poäng och fick se ett oerhört vackert frisparksmål från Celina. Varför då byta sex (6) spelare till mötet mot topplaget Cardiff på bortaplan? Jag hade köpt om tre man fått sätta sig på bänken och bana väg för tre fräscha (nåja) spelare. Men 6? Nu blev det som det blev och även om bara tre man bytts ut eller om samma line-up fått fortsätta så tror jag att vi kammat noll i Wales. Cardiff såg ruggigt starka ut och jag tror de kommer fortsätta utmana om topp-två när vi kommer till våren.

 

Sju segrar och sju förluster än så länge. Vinsterna har kommit mot lag på plats 16 och ner och förlusterna mot lag på plats 15 och uppåt. Så hur ska det sluta i dag mot Preston som, i skrivande stund, ligger på 10:e plats?

Nigge: Ska man följa någon slags logik rent placeringsmässigt så ser det ju ut som en förlust, men tabellskillnaden beror på två måls sämre målskillnad och då kanske inte placeringslogiken gäller? Tittar man istället på Prestons form är de faktiskt ännu sämre än vad vi är med bara två poäng på de fem senaste mot våra tre pinnar. Två formsvaga lag således och utgångstipset torde vara att första krysset kommer nu. Hjärtat säger i vanlig ordning vinst medan den lilla djävulen på ena axeln kraxar olyckligt att det blir ännu en neslig hemmaförlust. Vad kostar en helgardering? 

AC: Två lag som desperat försöker återfinna säsongsinledningens fina form. Preston kommer från tre raka förluster, är utan vinst på sina fem senaste och saknar dessutom en hel del spelare. Vi kommer fixa en trea i eftermiddag. Helt säkert.

Kassör Hedensjö: Resultaten hittills visar ganska tydligt att vi är för bra för att tillhöra bottenskiktet och inte tillräckligt jämna för att blanda oss i toppstriden. Vissa matcher mot högre placerade lag har vi förtjänat mer i poängväg men vi ligger nog där vi förtjänar. Preston började liksom oss väldigt bra men är inne i en negativ form med fem raka utan vinst och många spelare som dras med skador. Tror Ipswich har en högre högstanivå och hemmaplan fäller avgörandet idag. Det blir seger och sviten att förlora mot lag över oss i tabellen bryts.

 

Ska vi ta hem Kieffer Moore från Rotherham efter nyår, eller ska han få fortsätta frodas på den nivån? Karln har ju ändå gjort 12 mål på 16 matcher.

Kassör Hedensjö: Svårt. Tycker vi har bra anfallare och anfallsspel som det är. Skulle vilja avvakta med att svara på frågan till januari för att se om det behövs en frisk injektion då. Om det fortsätter att se ut som det gjort hittills tycker jag ändå han kan få stanna i Rotherham och få mer erfarenhet, självförtroende och höjt värde så kan en eventuell ny tränare till sommaren kika på honom och bedöma om han kan göra ett jobb åt oss.

Nigge: Grymt kul för Moore, men låt honom hänga kvar på New York Stadium och fortsätta sin fina säsong. Cause w got (klapp klapp) JOEY GARNER. 

AC: Fantastisk inledning på säsongen och ett fint kvitto på vad en utlåning kan göra för en spelare. Det hade nästan varit synd att ta hem honom och parkera honom på bänken för att hoppa in sista tio. Jag är övertygad att det hade slutat så och då tycker jag att det är bättre att han får fullfölja säsongen i Rotherham.

 

Vad tror ni, finns det nåt korn av sanning i ryktet om att Arsenal är intresserade av Nydam? Och i så fall, hur mycket krävs det för att vi ska släppa honom, om vi ens ska göra det?

AC: Tyvärr får vi nog leva med den här typen av rykten gällande våra unga talanger och Nydam, såväl som Downes, har överträffat alla förväntningar med moget och imponerande spel. Jag tror två miljoner pund har nämnts? I dagens fotboll känns summan förnedrande låg och givetvis inget vi ska på långa vägar acceptera. Särskilt inte då det är en klubb av Arsenals dignitet som nämnts.

Övergångssummor är alltid svårt att spekulera i och vi är väl inte direkt kända för att sälja oss dyrt. Potentialen är enorm så det skulle svida rejält om vi tappade Nydam redan nu. Jag tror dock inte att det är något vi behöver oroa oss för redan denna säsong.

Kassör Hedensjö: Har sett Nydam för lite för att kunna uttala mig om hans värde men det lilla jag sett så har han visat god potential. Det har ryktats om två miljoner pund vilket är mycket för en spelare som spelat så få matcher men å andra sidan får man inte mycket för de pengarna idag om vi skulle behöva leta en ersättare. Det ger ett bra signalvärde till både ungdomar i akademin och supportrarna att ha hemvävda spelare som gått genom akademin i laget. Behåll.

Nigge: Om det är Arsenal eller några andra klubbar som har korn på honom är säkerligen sant och de vill förmodligen handla relativt billigt för att vidareutveckla i egen regi. Jag tror dock inte att han är på väg ännu, så mycket har han inte visat upp. Han är en av våra mest lovande spelare dock och ett par säsonger till i Ipswich tror jag är bra för honom och nästa säsong eller den därefter är han nog mogen för större uppgifter, gissningsvis utanför Suffolk då jag har svårt att se att vi kan erbjuda "större uppgifter" inom en överskådlig framtid. Killen är grym, men att sälja honom för £2M nu vore ett misstag. Och trist.

2017
28
Okt

AKTUELLT

LÖRDAGSPANELEN - SESSION 11 2017/18

Publicerad 08:52 av Nigge

Panelen har återigen kallat in super sub Kassör Hedensjö och tillsammans med Dan och Erik summeras derby-debaclet, de kommande två matcherna och uttalande av före detta om passionen från dagens spelare.  

Läs mer...

What to do, what to do?

 

På plats i söndags upplevdes första halvlek som hygglig från vår sida. I andra öppnade vi bra men sen dog det. När jag kollade extended highlights efteråt kändes det som vi hade de absolut hetaste chanserna utan att kunna sätta dit bolluslingen. Hur uppfattade du det hela framför skärmen?

Dan: Jag har väl lite samma uppfattning. Framför allt öppnade vi bra och skapade lite chanser, men egentligen bara en enda riktig chans – Knudsens stolpskott. Och vi mattades väldigt tydligt redan i första halvlek, tyckte jag. Ganska snart stod det klart att spelidén var lika enkelriktad och ensidigt som vanligt, men till en början ganska effektiv – långa, höga bollar på tomma ytor, framför allt till Waghorn. Men när väl Norwich upptäckte det och täppte till hålen, blev det liksom inget av det. Våra bollar gick fel och de började spela boll. Och frånsett den första halvan av första halvlek och de kanske första 5–10 minuterna av andra, dominerade Norwich fullständigt. De anpassade sig efter vårt spelsystem och spelade bollen effektivt genom mittfältet, och visade att de just nu är ett klart bättre lag än vi. Att det sen inte blev mer än 1–0 beror mest på att de nöjde sig med att bevaka matchen och inte ta några onödiga risker, och det kändes som att de hade full koll på det. Vi spelade, och spelar, alldeles för enkelt och när vi väl möter ett lag med en manager som kan fotboll, då blir vi sönderlästa och har inget att sätta emot. Inte minst för att Mick saknar förmåga att ställa om under match – det finns helt ingen plan B, när plan A fallerar. Det har tyvärr märkts alldeles för ofta genom åren.

Kassör Hedensjö: Jag håller med om att vi hade de vassaste chanserna och var det bättre laget fram till baklängesmålet. Samtidigt såg Norwich vassa ut i sina omställningar och fick mycket ytor att transportera bollen på så det fanns hela tiden en olustkänsla att ett baklängesmål kunde komma. Tyvärr hade vi inget att svara med efter målet och då var känslan att 0-2 låg närmare till hands än en kvitteringsboll.

Erik: Håller med om analysen. Jag hade goda förhoppningar om 1-1, det måste väl statistiskt sett vara det vanligaste derbyresultatet? Men bollen ville inte in. Samtidigt gjorde Norwich det bra, och det kunde ju ha slutat hur som helst. Tyvärr har #mickout fantasterna fått ny luft under vingarna och jag gissar att det kommer att fortsätta tunna ur på hemmaläktarna framöver. Och det bekymrar mig mycket mer än att vi fick torsk med 0-1 mot the scum.

 

Två bortafighter lördag tisdag med start mot Burton idag. Kan vi studsa tillbaka lite idag och få lite momentum till den på papperet något svårare matchen i Wales på tisdag?

Erik: Mjaa.. jag tror vi har goda chanser mot Burton men är inte så säker på att det hjälper borta mot Cardiff. Men visst vore det väldigt skönt med en vinst efter den senaste tidens uppförsbacke. Allra viktigast är att vi får igång målskyttet ordentligt igen, full fart på Garner och McGoldrick tack!

Dan: Jag är säker på att vi kan studsa tillbaka och ta tre poäng mot Burton. Det är ett överkomligt motstånd och just den typen av lag som vi har haft lätt mot den här säsongen. Lika säker är jag tyvärr på en förlust i tisdagens match mot Cardiff. De är på tok för bra för oss, och vi ska vara glada om vi klarar oss undan med en uddamålsförlust. Men de tre poängen mot Burton ska vi bara ha på vår väg mot vår numera klassiska "mid table mediocrity".

Kassör Hedensjö: Som alltid med Ipswich kan det gå hur som helst. Burton har fem raka utan att göra mål så då vet vi hur det kommer att gå i den här matchen. Förhoppningsvis gör vi fler. Jag tycker att spelet och offensiven har sett bra ut även i förlustmatcherna och i senaste matchen hade vi med lite flyt och mer skärpa gjort 2-3 mål. Men det kanske lossnar igen. De närmaste matcherna inkl Preston hemma nästa lördag kanske kommer att ge en fingervisning om åt vilket håll säsongen kommer att gå. Har fortfarande feeling för att det kan bli en trevlig säsong.

 

Är det flytet från upptakten som undflyr oss eller brist på passion? Russell Osman gick ut ganska hårt i sin dom efter derbyt och klagade på att spelarna visar för lite passion. Har han rätt?

Kassör Hedensjö: Nu kan jag inte kika in i spelarnas hjärnor men jag har inte upplevt att det saknats passion. Chambers och Garner är exempel på två karaktärsspelare som visat mycket passion. Det kanske ligger mer i att de flesta bollarna hittade nätet i inledningen av säsongen medan vi den senaste tiden har fått bevittna några ramträffar och andra klara chanser som inte resulterat i mål.

Erik: Vi hade en jäkla flax i början av säsongen, så är det ju helt klart. Men vad karmapoängen beträffar så tycker jag de har balanserats nu. Vi misslyckades kapitalt med att dra nytta av all feelgood efter Sunderland-matchen och nu känns det som att vi har parkerat i mitten av tabellen och kommer att förbi där resten av säsongen. Men så är det ju såklart inte. Vad vi skulle behöva är en riktigt stark ledare, Chambers i all ära men jag tror det är svårt att peppa alla från backlinjen. Holland, Magilton.. ja du hajar. Osman har rätt, men jag tror inte problemet sitter i spelarna individuellt utan i ledarskapet både på och vid sidan av planen.

Dan: Det är absolut flytet, i kombination med att vi är alldeles för lättlästa och inte har nåt att sätta emot när motståndarna har förstått hur vi spelar (se ovan om avsaknad av plan B). Själv blir jag lite förvånad över Osmans dom. Jag tyckte nog att det enda vi visade upp på plan av värde var aggressivitet och just passion. Det var genomgående högt tempo och uppoffrande insatser av spelarna. Men enbart passion räcker inte – det krävs även någon form av ledarskap från management-sidan...

 

2017
21
Okt

AKTUELLT

OLD FARM PANELEN - SESSION 10 2017/18

Publicerad 10:06 av Erik

Så var den nästan här, Derby Day.. D-day.. en fotbollsdrabbning i östra england så oerhört viktig och avgörande att de allierade valde att döpa landstigningen i Normandie efter den. Men anade de redan då att vi skulle ha fallande publiksiffror, två förluster i bagaget och en TV-jinx emot oss? Upp till kamp!

Läs mer...
Vi tar och kollar peppen hos panelen som idag har ersatt ordinarie Pelle med en lovande ekonomigeneral från Uppsala i form av Robin (som min dator autocorrectar till Robson.. är det ett omen?!). 
 

Dagen D.

Okej, vi kan väl konstatera att vi kunde ha önskat oss lite bättre flyt och form inför just den här matchen. Finns det något som talar för att vi lyckas mot Norwich på söndag?
 
Dan: Egentligen inte. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra och har inte den kvalitet som krävs för att vara med och tävla i toppen av tabellen. Och allra minst kvalitet har vi väl i vår käre manager, som fortfarande har ganska dålig koll på mittfältsspel och alternativa game plans. Intet nytt där, med andra ord.
 
Å andra sidan är ett derby alltid ett derby, och hemmaplan (jo, den här gången har jag koll) ska väl hjälpa oss lite grann. Kanske är det dags för den där första oavgjorda matchen för säsongen?
 
AC: Tyvärr fin form för våra motståndare, men jag tror ju alltid på poäng och skulle säga att ett derby är ett derby och då kan allt hända. Sen försöker jag minnas när vi senast vann, och därefter läser jag på TWTD att vi inte mäktat med en derbyseger på över åtta år. Det är ju rätt jävla illa men samtidigt betyder det att det är hög tid för oss. Hemmafördelen...?
 
Robin: Även om formen resultatmässigt är dalande och våra antagonister i norr visar gryende form har jag ändå lite ”feeling” för att det är vår tur nu. Spelet har varit avsevärt bättre än förra säsongen och framåt ser det ofta farligt ut när firma Waghorn/McGoldrick/Celina/Garner öser på även om den sistnämnde eventuellt är knäskadad till denna match.
 
Publiksiffrorna är förvisso låga men det känns ändå som om det är en positiv atmosfär kring klubben för närvarande. Tror på uddamålsseger för Tractor Boys.
 
Nigge: Kan vi kanske hoppas på att vi har sparat flytet till just den här fighten? I ett derby kan som bekant allt hända och så OERHÖRT osannolikt är det ändå inte att vi faktiskt vinner. Spelarna kommer givetvis vara ruskigt taggade och med Waghorn och McGoldrick på spelhumör så kan det bli roligt. Har inte koll på Garners fysiska tillstånd, men hans slit och retsticka-egenskaper vore guld värda!
 
Vi saknade Garner senast, annars ställde vi väl upp ett hyfsat lag. Är det taktiken det är fel på eller vad ska vi hitta på egentligen?
 
AC: Ja vi behöver verkligen bryta vår förlustsvit för att haka på topp sex. Jag hoppas att Adeyemi och Garner hinner bli spelklara. Adeyemi för Norwich-kopplingen och Garner för att jag vill se honom jaga livet ur backlinjen. Vi har väl alla någon eller några spelare som vi har lite extra svårt för, Grant Hanley är en av mina, men han lär väl tyvärr inte spela, annars hade det varit ett nöje att se Garner mot honom.
 
Robin: Matchen mot Sheffield U kändes fram till ledningsmålet öppen hur den skulle sluta. Även om hemmalaget förde spelet tyckte jag Ipswich såg farliga ut i kontringarna. I backlinjen anser jag att Iorfa, Webster och Chambers är givna.
 
På mittfältet saknar jag Huws eller Adeyemi på mitten för att komplettera Skuse även om våra ungdomar, Downes och Nydam, har gjort det riktigt bra så här långt. Vi har betydligt mindre resurser och har investerat betydligt mindre än lag såväl framför som bakom oss så jag tycker bara att det är att fortsätta på den inslagna vägen. Heder åt McCarthy för bra värvningar och att han ändrat taktiken till mer positiv fotboll.
 
Nigge: Vi gjorde en hygglig match och med lite flyt hade vi fått med oss en poäng mot ett bra lag på bortaplan. Vad är fel? Beats me. Vi är för ojämna i mitt tycke och kan vi steppa upp en smula slipa av ojämnheterna så kan vi hålla oss runt kvalstrecket i bästa fall.
 
Dan: Jag tror faktiskt inte att det är nåt fel på taktiken, egentligen. Felet ligger nog snarare i Micks oförmåga att ändra game plan när den gamla inte fungerar, och att han inte har en aning om hur en kreativ, offensivt inriktad mittfältare ska användas. Det där med att det behövs någon som levererar den där sista avgörande passningen, som tar långa löpningar som sliter isär försvaren och som gör det där lilla oväntade, i stället för att bara jobba hem och vara mer destruktiv. Det som behövs är en manager som kan hantera spelet över hela banan, som kan motivera spelare och snabbt kan ändra game plan om så skulle behövas.
 
We have better players than them, we are a better club than them... ja, så uttryckte sig Norwichanfallaren Oliveira i veckan. Är han inte klok? 
 
Robin: Nja, det tillhör väl spelet att piska upp stämningen lite inför det laddade derbyt. Chambers gick senare i veckan ut och bemötte det på ett dräpande men ”sportsligt” vis och visade var (pris-)skåpet ska stå. Nu är det upp till bevis på planen på söndag.
 
Dan: Äsch, allt för att piska upp derbystämningen. Det bästa är väl bara att ignorerar stackarn, och i stället visa honom var skåpet ska stå under själva matchen. Kanske kan fungera som bra tändvätska för de våra.
 
Nigge: Han hade inte femma i historia, den killen. Och om jag får fortsätta killgissa, inte så mycket högre betyg i övrigt heller. Jag säger som Chambers: Vi har tre stjärnor på bröstet. Men vi ska ju inte glömma att Norwich har kommit tvåa i båda liga och cup, muhaha.
 
AC: Ett tamt försök att elda på. Alla vet ju vilken klubb som är storebror...
 
Och så kanske den viktigaste frågan inför denna superviktiga TV-match... vågar du titta och har du några tips på hur vi kan avjinxa den?
 
AC: Jag är tyvärr inte hemma på söndag och "tar en för laget" och avjinxar således genom att inte titta. Eller första halvlek kommer jag nog hinna se, så då antar jag att vi inleder svajjigt i första, men har alla möjligheter att vända på steken efter paus...
 
Dan: Jag tror inte så mycket på det där med jinx – ren vidskeplighet. Men nu har jag väl antagligen jinxat allt som går att jinxa. Sorry. Jag skulle gärna se matchen, och kanske är det nåt på gång i Stockholm, eller?
 
Nigge: Jag gör allt för att bryta TV-jinxen och infinner mig på Sir Bobby Robson Stand, hänger upp ITFC Sweden-flaggan för säsongens 15 seconds of fame och skriker för full hals. Känner att jag kommer göra vad jag kan. C-O-Y-B!!!
 
Robin: Självklart ska jag kika på matchen och stötta Town. Det behöver inte avjinxas: ju fler förluster desto närmare en tv-vinst... :)
 
2017
14
Okt

AKTUELLT

NYSTARTSPANELEN - SESSION 9 2017/18

Publicerad 09:21 av Nigge

Dags att damma av panelskillsen efter uppehåll för landslagsspel. En fulltalig panel redogör för utgången av eftermiddagens drabbning, startelvan och nosar lite på derbyt nästa helg. COYB!!

Läs mer...

The Championship is back!

 

Match idag mot ett gäng som resultatmässigt påminner om oss själva. Varvar fina vinster med mer mediokra framträdanden. Enligt oddssättare och tippare är dock Blades storfavoriter. Har vi nåt att hämta idag?

Pelle: Senaste matchen mot Bristol City var en klar missräkning och den taffliga insatsen efterlämnar tyvärr fler frågetecken än utropstecken. Det är alltjämt omöjligt att avgöra vad som är maxnivå för den här säsongens ITFC-upplaga. Det troliga är väl att vi är varken fågel eller fisk, utan tenderar återigen att vara lite mittemellan. Hur som helst, jag har svårt att förstå varför Sheffield United är tipsfavoriserad i den här matchen, utan konstaterar att det i sedvanlig ordning kan sluta hur som helst. Kanske dags för vår första oavgjorda den här säsongen?

Erik: Jag hoppas att vi kan överraska. Förra säsongen hade jag bara ryckt på axlarna och konstaterat förlust, men vi ska inte glömma bort att vi har ett betydligt mer spännande anfallsspel när det vill sig. Sheffield United har lyckats göra många tidiga mål så kan vi bara hålla igen första halvlek har vi nog en god chans. Och inte ge Billy Sharp en millimeters utrymme, om han får starta.

Dan: Eftersom de, precis som vi, varvar topp- med botteninsatser, har vi givetvis en del att hämta. Det gäller bara att matcha vår topp mot deras botten, vilket förstås är lättare sagt än gjort. Å andra sidan verkar det som om vi har svårt att hävda oss mot lag som ligger långt upp i tabellen, så det kanske helt enkelt finns en kvalitetsskillnad mellan oss och dem, men möjligen kan hemmaplan avgöra till vår fördel. Dags för första oavgjorda, kanske?

AC: Tyvärr har jag en dålig känsla inför dagens match. Bortamatch mot Blades känns som en alltför svår nöt att knäcka och jag förväntar mig inga poäng idag.

Hur ska vi ställa upp idag efter uppehåll för landslagsspel?

AC: Adeyemi saknas och frågan är väl om Nydam eller Downes startar i hans ställe. Mer intressant är hur MM kommer formera backlinjen då Webster är tillgänglig. Jag tror att han går in från start bredvid Chambers idag. Fortsätter vi med fyra där bak (4-2-3-1) tar gissningsvis Spence platsen till höger på Iorfas bekostnad. Övriga laget är som tidigare match.

Pelle: Jag hoppas på så lite förändringar som möjligt, förutom att jag gärna skulle vilja se Flynn Downes ta Cole Skuse plats från start på mitten (medveten om att det aldrig kommer att hända). För övrigt tycker jag att man kan fortsätta med den där rörliga 4-4-2-formationen (eller om det nu var 4-5-1, 4-3-3 eller 4-2-4) som vi fick bevittna i matchen mot Sunderland.

Erik: För min del skulle det funka bra med en klassisk 4-4-2. Iorfa och Knudsen, Spence har gjort det bra och Chambers kan få en chans till i mitten. Celina kan vi plocka in i mitten av andra när tröttheten sätter in, så för mig får gärna Ward och Waghorn starta. Och så Garner och McGoldrick på topp, om han är frisk. Innermittfältet lite knepigare, men jag hoppas Adeyemi kan visa samma form som han gjorde mot Sunderland. Han kan få starta med Nydam. Inte för att McCarthy någonsin skulle bänka en frisk Skuse, men nu var det ju jag som skulle bestämma eller hur? Just det.

Dan: För en gångs skull har Mick ett antal spelare att välja på i backlinjen, så det blir nog lite knivigt för honom. Men jag tror att han inleder med Chambers och Webster i mitten, Knudsen till vänster och sen är det hugget och stucket mellan Iorfa och Spence till höger, med Iorfa som svag favorit. På mitten är Skuse sen länge en inventarie och lär få fortsätta. I övrigt är det rätt öppet på mittfältet, men mitt tips är att Nydam får fortsätta och att Downes börjar på bänken. På kanterna blir det troligen Celina och Waghorn, med Ward som en outsider. Och så McGoldrick och Garner på topp. Det låter väl rimligt?

Dagens fight i all ära, men nog är det nästkommande helgs drabbning som tilldrar sig störst intresse. Vi lär återkomma till den i nästa panel men redan nu vore det intressant att höra vad du tycker om att vi kommer spela den med typ 75-80 % fylld stadion?

Dan: Det blir väl trevligt att spela inför lite större publik för en gångs skull, även om det så att säga är fel färg på den. Ett derby är alltid ett derby, och ska ha stor publik. Svårare är det väl inte?

AC: Vi har ju tyvärr fått uppleva något lägre hemmasnitt i år mot tidigare. Lite trist att vi, trots poängmässiga framgångar och mer optimistiskt spel, inte kan locka fler till Portman Road. Våra rivaler har precis som vi 18 poäng inför dagens match och möter Hull i eftermiddag vilket jag tyvärr tror resulterar i att vi kommer vara några poäng efter inför derbyt. Vi får hoppas på att vi inte åker på några ytterligare skador eller avstängningar utan har möjlighet att mönstra starkast tänkbara lag, och kan hoppas på/räknar med storpublik nästa helg...

Pelle: Självklart tråkigt, men samtidigt är det som det är. Tror inte bara att det handlar om bristande skönspel och dyra biljettpriser utan tror att fotboll på den här nivån inte attraherar lika många längre, framförallt inte den mindre lojala yngre generationen. Man sluter upp kring helt andra aktiviteter, ofta förenat med status och social kredd. Och att följa Ipswich Town är ju generellt sätt en väldigt glamourbefriad företeelse. Nåväl, nog om detta, jag hoppas såklart på schysst inramning och att ett ljudligt och passionerat supporterstöd ska kunna ge laget samma energidos som vi såg när de mötte Sunderland.

Erik: Jag hoppas och tror att de kan sälja lite fler biljetter när peppen stiger inför nästa helg. Men det är ju väldigt tråkigt överlag att lokalbefolkningen inte känner pulsen på samma sätt den här säsongen, när det finns så mycket att bygga vidare på.

 

2017
30
Sep

AKTUELLT

SUCCÉPANELEN - SESSION 8 2017/18

Publicerad 07:26 av Nigge

Plötsligt lirar Ipswich Town finfin fotboll och humöret är på topp bland fansen! Vad är det som händer och är vi verkligen så här bra? Panelen har givetvis svaren i vanlig ordning. COYB!

Läs mer...

Vad är det som händer?

 

The boys are back! Utbrast Stewart Watson på lokalblaskan Evening Star. Jag tyckte att vi såg tydliga tecken redan i förlusten förra helgen, men matchen mot Sunderland i tisdags var ju helt magnifik. Är vi verkligen... bra? Nu? Analys tack!

Nigge: Det verkar uppenbarligen som att vi är bra just nu, åtminstone framåt. Fortfarande en smula för darrigt i de bakre leden, till och med Bart darrade ju uppe i Leeds och kastade in en hörna i egen kasse. Men jag kan leva med att det är skakigt bakåt så länge vi gör fler mål än vi släpper in, påminner en del om hur det såg ut under Joe Royles era. Skillnaden i andra halvlek förra lördagen och hela matchen i tisdags är att vi faktiskt spelar med rörelse och finfint passningsspel. Jag bokstavligen gnuggade mig i ögonen och nöp mig i högra underarmen för att förvissa mig om att det var Ipswich i blått på skärmen. Det var en av de roligaste matcher jag sett på flera säsonger med Town inblandat.

Dan: Det har onekligen sett riktigt bra ut på sistone. I motsats till i början av säsongen spelar vi bra nu också, och har inte bara flyt med att göra mål på varenda skott riktat mot målburen. Samtidigt ska vi väl ta med i analysen att Sunderland knappast är ett lag som är i högform precis, så kanske ska vi inte dra alltför höga växlar av den senaste segern. Och om man ser på tabellen har vi slagit de fem sista lagen, plus Millwall på 12:e plats, samtidigt som vi har förlorat mot lag på 2:a, 11:e och 14:e plats. Å andra sidan var vi mer än jämspelta med Leeds, så visst finns det kvaliteter att plocka ut just nu, men det tar nog ytterligare några veckor innan man kan skönja vilka som är topp- och bottenlag. Fast med den positiva stämning och det spelhumör som verkar finnas på plan nu, kan man åstadkomma mycket.

AC: Efter andra halvan av Leeds-matchen och den makalösa insatsen i tisdags känns det verkligen som vi är just så bra. Uppställningen senast, med vår offensiva fyra, föll återigen riktigt väl ut och jag hoppas att Mick fortsätter våga satsa på samma formation. Att vi är seriens målgladaste lag (med en match mindre spelad) är även det smått overkligt. Nu får vi hoppas på att publiken återvänder till Portman Road för vårt spel förtjänar betydligt mer än 14-15000.

 

Chambers gick ut i veckan och hyllade truppen, och det faktum att det finns ännu mer kvalitet att hämta hos klubbläkaren så småningom. Vem (om någon) på den nuvarande skadelistan längtar du efter?

AC: Svårt att singla ut någon speciell. Tyckte dock det var fruktansvärt tråkigt att just Dozzell gick sönder då jag hade sett fram emot att se honom utvecklas och verkligen få chansen i år. Bishop är ju en annan bolltrillare med minst sagt oroväckande och sorglig skadehistorik och det kändes lite som att det var make or break för honom i år, då där är en del yngre förmågor som han riskerar att bli omsprungen av. Att nämna Hyam är väl som att svära i kyrkan? :)

Nigge: Visst behöver vi få tillbaka åtminstone en mittback, så Webster och Smith får gärna tillfriskna. Dock är den jag helst vill se tillbaka en viss Flynn Downes (Dozzell är ju inte tillgänglig igen förrän nästa säsong). Med detta sagt är förstås frågan om någon slår sig in i ett lag som spelar som vi gjorde i tisdags. Tveksamt.

Dan: Den man direkt tänker på är givetvis Huws som vi ännu inte har sett i år. Han kan säkert tillföra en hel del på mittfältet med sin löpvilja och aggressivitet. Samtidigt längtar jag också efter att få tillbaka Dozzell och se honom utvecklas vidare, men det får tyvärr vänta till nästa säsong. Sen har jag alltid varit svag för Hyam, men efter ännu en operation lär det ju dröja, och dessutom har jag svårt att se honom ta en plats i laget just nu.

 

På temat spelare, vilken av sommarens truppförstärkningar vill du lyfta fram som extra viktig och varför?

Dan: Måste säga att de flesta har varit riktigt stabila. Både Iorfa och Spence har gjort bra ifrån sig i backlinjen. Och Garner och Waghorn, som jag såg som lite nödlösningar när vi inte fick dem vi egentligen ville ha, har verkligen överträffat alla förväntningar, som visserligen var väldigt låga. Vi ska heller inte glömma Celina, som verkligen tar chansen när han får den. Jag kan inte riktigt välja ut en, för jag tycker att alla har överträffat förväntningarna och bidragit på viktiga sätt, och det var verkligen längesen man kunde säga det om sommarens värvningar.

AC: Samtliga nyförvärv har gjort det väldigt bra i mitt tycke men Garner har blivit lite av favorit med sin uppoffrande, kompromisslösa spelstil.

Nigge: Wahorn och Garner känns ju som ett självklart val, men jag har fastnat för en annan av de nya lirarna. Med risk att bli kölhalad så vill jag lyfta fram Iorfa. Inte helt stabil defensivt men hans löpningar offensivt är briljanta. En överraskning för mig hittills.

 

Viktig match mot Bristol City denna helg, ett annat lag som det går oväntat bra för. Och så TV-sändning på det... hur ställer vi upp och hur går det?

AC: Viktig match i kampen runt strecket. City har nollat motståndet i tre raka matcher, är obesegrade i sina senaste tio(!) matcher och har hunnit med att slå ut både Watford och Stoke i Carabao Cup. Senaste två bortamatcherna kryssade man (3-3 mot Wolves och 0-0 mot Norwich). Imponerande form på båda lagen med andra ord. Tror och hoppas att vi ställer upp med samma startelva som senast och satsar. Som vanligt tror jag på seger, 2-1 efter mål av Garner och Waghorn. Det mest förutsägbara tipset, någonsin.

Dan: Vi ställer givetvis upp med samma lag som mot Sunderland. Bara skador och sjukdomar, eller personliga skäl, kan göra att någon i startelvan ställs över i dag. Bristol City ligger sjua, och det talar för att det kan bli lite svårt för oss, eftersom vi än så länge inte har lyckats besegra nåt lag högre upp än 12:e plats i ligan. Men vi spelar hemma, så chansen finns, och vi måste tro på en positiv upplevelse på tv. Och den där tv-förbannelsen kanske har gått över nu när man kan se varenda match via iFollow. Så, vi säger väl 3-1, efter mål av Waghorn, McGoldrick och Celina.

Nigge: Samtidigt som risken känns överhängande för baksmälla så känns det som att det bara är att surfa på framgångsvågen. Kör samma uppställning som mot Sunderland, inget att tveka på.

 

2017
17
Jul

AKTUELLT

Medlemskap ITFC Sweden 2017/18

Publicerad 16:20 av Nigge

Nu börjar ny säsong närma sig och det betyder givetvis att det är hög tid att förnya medlemskapet i ITFC Sweden! Precis som de föregående nio säsongerna kommer medlemsavgiften i ITFC Swedens tionde säsong vara oförändrad, dvs 100 kr för vuxna och 50 kr för barn och ungdomar (under 15 år). Följande ingår:

 

 

* Medlemspaket med medlemskort och 2017/18 års medlemspin (skickas ut under hösten)

* Deltagande i tipstävlingen med lika finfina priser som föregående säsong

* Möjlighet att följa med på den årliga gemensamma resan till Ipswich

* Inloggning till medlemssidor på hemsidan

* Inbjudan till samlingar i samband med tv-matcher etc

* Delaktighet i sponsring av ungdomsakademin

 

Som synes är det rejäl valuta för pengarna! För att bli medlem säsongen 2017/18, betala in medlemsavgift och ange medlemsnummer på betalningen. Om du är ny medlem, ange även namn och adress samt e-mailadress. Betala via Swish till ITFC Sweden på 123 050 23 02, till pg nr 46 73 05-9 eller bg nr 282-7798.

 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 22 november 2017 kl 20:45

Ipswich Town - Sheffield Wednesday

Senaste foruminlägget
2017-11-09 16:30 av Rogge
Svar: Medlemspaketet?????

"Ta de lugnt min vän, var bara lite nyfiken!"

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2015 ITFC Sweden