Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 782 i arkivet.   
2023
2
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 35 (NR 414)

Publicerad 08:16 av Nigge

Så var ännu en transferperiod över och här står vi med ett litet Jaha? igen. Vad säger panelen om nytillskotten? Cupfråga igen! Och vad kan vi lära oss av målkalaset förra helgen som slutade med noll poäng?

Fönstret är stängt

 

Verkligheten kom ikapp oss lite i lördags när Leeds plötsligt gjorde tre snabba mål på kort tid i första halvlek. KMac sa att laget har mycket att lära av Leedsmatchen. Vilka lärdomar tror du att laget drar?

Conny:
Ja, vilka lärdomar kan man egentligen dra utifrån en helt galen match där nästan samtliga mål utom Ipswich sista (fint avslut av Chaplin) föregås av suspekt och undermåligt försvarsspel? En lärdom är väl att vi kan spela jämnt mot ett före detta Premier League-lag vars frontlinje förmodligen har kostat mer än hela vårt lag. En annan att det inte håller att vara naiv eller slarvig mot just en sådan frontlinje. Kanske har McKenna även påmints om att det kanske behövs något nyförvärv i backlinjen för att vi ska kunna matcha de bästa lagen i serien (huruvida Leeds är ett av de bästa lagen återstår att se).

Dan:
Att försvara sig lite mer fokuserat och cyniskt. Det var många små missar, och nästan lite tafatthet, som visade på vår sårbarhet bakåt. Samtidigt hoppas jag att de lär sig att vi ändå, trots allt, gjorde en bra match och faktiskt gjorde tre mål. De gånger vi gör tre mål, lär vi vinna de flesta gånger. Så, det är en positiv lärdom att dra.

Martin D:
1) Att vi med nuvarande försvarsspelare har svårt att hänga med när Championships bästa anfallare sätter fart. Att Leeds anfallare länkats med toppklubbar i Europa talar om vilken kvalitet vi mötte. Med detta sagt så tycker jag att vi haft en del flyt med att inte släppa in fler mål även i de tidigare matcherna (tack vare motståndarnas ineffektivitet och att vi haft marginalerna på vår sida), så jag är orolig att vår försvarskvalitet inte kommer att räcka till mot övre tabellhalvans lag. Låt oss se om Williams kan ändra på sin mardrömsstart och eventuella Tuanzebe kan ändra på den saken.
2) Leeds har inte ligans bästa försvar och utan att ta något bort ifrån vårt anfallsspel så visade vi att vi kunde skapa många bra chanser mot ett bra lag så på det sätt räcker vi till, dock så visade vi tyvärr samtidigt också att vi saknar den kliniska anfallaren som alltid hittar målet, uten det var flera som brände jättelägen. Trots det så lyckades vi ändå göra 3 mål mot ett lag som just kommit ned från PL så grunderna finns där för oss – det gäller bara att förvalta chanserna bättre.

 

Vi är vidare i ligacupen, hurra! Eller? Frågan om cupernas förträfflighet på en skala från 1 till 10 dyker upp lika säkert som Leif Davis när det vankas hörna från höger. Vad hoppas du på i nästa omgång och önskar du dig en cup run mer än nånting annat just nu?

Dan:
Ja, faktiskt: hurra! För min egen skull är det inte så jättekul, eftersom det är svårt att se matcherna, men jag tror att det är bra för laget, med några andrahandsval som får chansen att glänsa, och framför allt får chansen att spela tävlingsmatcher. Och det blir riktigt kul med ett Premier League-lag i nästa omgång, och ett som inte är ett av de allra bästa. Det kan bli en schyst värdemätare och en kul match som man får hitta nåt sätt att se på. Och ja, jag önskar mig en cup run, men inte mer än nånting annat. Fred i världen måste ändå gå före.

Martin D:
Ligan är alltid rent generellt överordnad för mig och om det är en cup run så kan den få vara i en lite mer etablerad cup en Carabao-variant. Det är ett visserligen ett bra tillfälle att lufta resten av squaden och i slutändan få lite stardust av PL-lag så varför inte... En annan sak som talar för att vi skulle kunna vikta upp cupen är att jag anser att avsaknaden av känslan av en fortsatt jättesatsning i transferfönstret nu gör att fokus ligger på det långsiktiga arbetet och det i sin tur gör att det skulle kunna passa att satsa på en cup för att kunna få chans till lite pokaler under uppbyggnadsåren i midtable, Men – om vi nu har flera spelare med internationella uppdrag, någon kanske t o m borta hela januari, och ett hektiskt ligaschema som kommer leda till skador/avstängningar så kanske det ändå kan räcka med ett lagom cupäventyr och sedan fokus tillbaka på uppåt/framåt för att etablera sig i denna nya division.

Conny:
Jag klankade ju ner på cupspel i förra lördagspanelen och mina känslor har inte direkt förändrats bara för att vi straffade bort Reading en sketen tisdag. Men ok, då! Wolverhampton hemma på Portman Road känns åtminstone lite ljummet. De är ju trots allt ett Premier League-lag och på sikt är det ju drömmen att det är den typen av lag vi ska tampas mot, vecka efter vecka. Man ska kanske inte heller underskatta värdet i att hålla andra spelare än de som är givna i startelvan i gång.

 

Igår fredag stängde transferfönstret och nu vet vi vilket folk vi har att röra oss med fram till nästa fönster öppnar. Vad säger du om skörden? Fisk, fågel eller mitt emellan?

Martin D:
* Alltså det är nog ingen katastrof, vi kan nog vara ett hyfsat mittengäng med den truppen om tillräckligt många får vara skadefria och inte tappa för mycket form, men det ger mig inte heller mig någon anledning att revidera min tro på en midtable-slutplacering. Detta fönster kändes ovanligt segt och många gjorde sista-sekunden-affärer. För oss som följt rykten som känns det som att det blev ett fönster där vi blev blåsta på alla våra möjliga affärer. På något sätt kände jag därför ändå ett styng av besvikelse. Jag hade vant mig vid fartvinden som blåste i våra hår under förra säsongen när vi var en stor fisk i en liten pöl. Det här fönstret kan nog sägas vara måttfullt och klokt. Och lite tråkigt… Jag hoppades på 3-4 nya startspelare till denna säsong, ägarna pratade ju om ”what got us here wont get us there” och tränaren om att man behöver tillföra kvalitet och att han såg 2-3 till värvningar även efter Williams. Vi verkar ju ni inte ha värvat några startspelare jämfört med förra säsongen (Hirst borträknat eftersom vi redan hade honom på plan förra säsongen). På så sätt måste väl sluttampen på fönstret ses som ett misslyckande? Tränaren ville ha 2-3 och vi fick… ingen… Vi gjorde ju dock ett fantastiskt januarifönster förra året så vi transferjunkies kan väl redan nu då hoppas på en favorit i repris…

* Så min besvikelse över värvningskvaliteten är för att det inte ger oss en boost på kort sikt, utan det skvallrar om en långsiktig plan där man bygger upp ett lag över tid innan det kan börja leverera. Problemet med den tanken är att jag tror att denna säsong var sista säsongen som vi fick ha alla våra spelare från förra säsongen i princip lämnade i fred från värvningsförsök ovan- eller utifrån. Under kommande sommar vore jag inte förvånad om vi tappar en eller flera ur ryggraden Walton, Davis, Morsy och Broadhead. Kontraktstiden på spelare är ju bara en indikation på hur mycket pengar det kostar att lösa dem, ingen är ju livegen. Detta gör ju att vårt bygge riskerar att rasa lite efter varje säsong och därmed kommer en uppbyggnadsfas vara lite av ett evighetsprojekt.

* Att vi nu lånar in från topplag (Chelsea, United och Tottenham) gör att vi får en välskolade spelare som kanske inte vi kunnat få i L1. Däremot så är de vi får in inte spelare av den bästa klassens lån utan det är antingen oprövade spelare som gör sin allra första seniorsäsong (Hutchinson), eller omatchade spelare som tar tid att få fart på (Williams), eller spelare som spelat i League One (Scarlett). Vad gäller den sistnämnda så har ju dock KMac smörat rejält för honom under ganska lång tid och kallat honom ”en av de bästa unga anfallsspelarna”, och det hade ju låtit mycket lovande om vi såg honom hos oss närmaste 2-3 åren. Men låt oss hoppas att KMac kan trolla fram något bra ur honom redan under denna säsong, för att köpa loss honom ser inte ekonomiskt möjligt ut då han är relativt nytecknad av moderklubben. Det verkar som att man nu fortsätter samtal med Tuanzebe och därmed får den önskade mittbacksförstärkningen. Inget snack om att han har erfarenhet och känner KMac sedan tidigare, men skadeproblem oroar, dock så kanske han ska spela en lite viktig roll utanför som på planen och då är skador inte ett lika väsentligt avbräck.

Conny:
Nu är det några timmar kvar av transferfönstret när detta skrivs och komplett facit saknas. Som det ser ut just nu så hade jag helt enkelt hoppats på mer och betyget blir mitt emellan, knappt. David Hirst är ett fantastiskt nyförvärv, men han var med oss redan förra säsongen och är väl den enda som har etablerat sig i startelvan. Jack Taylor kan bli bra medan nog de flesta Town-supportrar sätter stora frågetecken för Brandon Williams och Omari Hutchinson. Senaste tillskottet är Dane Scarlett från Tottenham, en forward som Kieran McKenna säger är en av de mest lovande unga spelarna i världen. Inga dåliga ord, men jag har ändå svårt att veta vad man ska ha för realistiska förväntningar. Given bänknötare eller kan han utmana Hirst om att få starta?

Dan:
Lite mittemellan, va? Hirst är en kvalitetsvärvning, och så klart jättekul, men samtidigt inget nytt, så att säga. Men han blir värdefull. Taylor är en bra värvning, även om han inte har fått chansen att visa upp sig än. Men en fullt kapabel backup när Morsy blir avstängd efter för många varningar, eller när Luongo blir lite tröttkörd. Slicker är inte så jättespännande, men har visat bra takter i cup-matcherna. Men han lär förbli en backup, så inte jättespännande. Sen har vi de tre lånen, där Hutchinson glänser till ibland, men i stort känns lite för vek, men förhoppningsvis växer han in i rollen. Williams fick ju ingen jättebra start i nån av matcherna han har spelat i, men som nån påpekade, var det lite samma sak med Davis, och det blev ju ganska bra. Scarlett känns spännande, om McKenna kan få honom att leverera, men vem vet? Och nu i slutskedet pratas det om Tuanzebe som free agent. Ytterligare en spelare som McKenna har bra koll på, så vi ska nog lita på att han vet vad han gör. Om hälften av de här gör en bra säsong, får vi vara nöjda, och förhoppningsvis kan vi då sajna nåt av lånen. Men summa summarum, kanske man hade önskat sig nåt lite häftigare, framför allt defensivt, men McKenna löser säkerligen det här på bästa sätt.

 

2023
26
Aug

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 34 (NR 413)

Publicerad 08:38 av Nigge

Sedvanlig dagsaktuell tippning, hur bra är egentligen TownTV och vad tycker panelen om spelare in och ut? COYB!

We believe in Magic!

 

Äntligen tajtar spelschemat till sig igen, med tre matcher på åtta dagar. Matchen mot Leeds i dag lär ju bli en höjdare, och visst tvålar vi väl till dem? Men hur engagerande är en cupmatch mot nyblivna League 1-laget Reading en tisdagskväll?

Conny:
Visst är det alltid något speciellt med Leeds? Man har ju hört uttrycket ”Everybody hates Leeds” och även om jag aldrig är förtjust i hatuttryck så får jag väl erkänna att just Leeds, förutom N*rwich, är ett av de skönaste lagen att vinna mot.

Tvålar vi till dem i eftermiddag? Jag är inte så säker. Leeds har börjat väldigt svagt, men kollar man på deras trupp så borde det rimligtvis vara en tidsfråga innan de klättrar i tabellen. Är vi riktigt så bra som tabellen visar? Förmodligen inte (men blir så gärna motbevisad). Jag tror på en tät drabbning. Tippar jag med hjärtat så säger jag 2-1 till Town. ITFC Sweden har några härliga gubbar på plats idag, bara det talar ju starkt för tre poäng.

Cupspelet känns lika hett som en nöjesresa till Skephult. Ärligt talat så har jag svårt att tända till över huvud taget när det gäller cupspel (om vi nu inte skulle ta oss en liten bit i FA-cupen och slå ut något storlag längs med vägen). Reading borta på tisdag kommer jag att följa engagerat. Genom att kolla resultatet efter matchen.

Pelle:
Vem av oss har inte en till tre Leeds-supportrar i bekantskapskretsen, så om vi lyckas tvåla till dem idag så skulle det innebära fantastiska möjligheter till att pika dessa dryga jävlar till bekantar. Och Leeds verkar inte vara ett lag i harmoni just nu, så bra tillfälle att möta dem så här tidigt in på säsongen, tänker jag. Tror också att vi kan vinna. Oavsett vad, så kommer det att vara en fantastisk inramning med rejält tryck på samtliga läktarsektioner.

Och sen har vi ju cupmatchen på tisdag. Just tisdagar är troligtvis djävulens påfund. Det är i särklass den tråkigaste dagen i veckan….alltid grått, alltid regn, alltid ett tandläkarbesök och bara en massa surdegar på jobbet. Därför skönt att ha något att se fram emot på kvällen. Ligacupen som sådan engagerar mig minimalt, men med anledningen att det är en tisdagsmatch så är jag trots allt alltid lite förväntansfull, oavsett om motståndet skulle heta Reading, Boreham Wood eller nåt annat.

AC:
Leeds har fått en rejält tuff start och ineffektiviteten har skrattat dem i ansiktet. Extremt problematiskt med spelare som vägrar spela, en otrolig mängd som lämnat klubben på lån, då den klausulen skrevs in i kontrakten vid en eventuell degradering. Samtidigt ska vi inte lura oss och tro att det blir en enkel match i eftermiddag. Vi kommer möta ett vilt krigande Leeds men givetvis tror jag på en ny trea, det gör jag oftast, men så länge vi inte kammar noll är jag väl okej med det. Reading-matchen kommer tätt inpå och det är ett utmärkt tillfälle att rotera vår breda trupp. Jag gillar cupen.

 

Town TV. Vad tycker du så här långt? Är det värt prisökningen jämfört med iFollow?

AC:
Jag ska erkänna att jag inte plöjt utbudet, sett en del givetvis, men fokuserat mest på matchandet. Jag tycker att det känns som mycket väl spenderade slantar, men det hade jag ju tyckt oavsett kvalité… Jämfört med ifollow är det ett rejält steg upp. Gillar studion och gillar att det även går att se matcherna i efterhand.

Conny:
O ja. Vilket lyft med studio, lite uppsnack och en helt klart förbättrad matchproduktion med fler kameravinklar och repriser. Det enda jag har att klaga på är väl röran vid lanseringen där man inte kunde välja säsongsabonnemang, men det har rättats till nu. Sedan saknar jag Brenner Woolleys röst som kommentator (BBC Radio Suffolk). Han är helt klart bäst, även om TownTV:s egna experter är helt ok.

Pelle:
Ja och nej. Låt mig utveckla; prisökningen är kanske i saftigaste laget relaterat till vad mer vi nu erbjuds (en tillrättalagd TV-show och lite andra småkuligheter), samtidigt är mitt engagemang för klubben så pass stort så jag utan någon som helst tvekan tuggar i mig säljargumenten och den ökade kostnaden. Men det är jag det.

 

Williams på väg in från Manchester U. och Leigh på väg bort till Oxford. När vi tar in nån måste nån annan bort. Är det här en värvning som faller dig i smaken?

Pelle:
Värvningar är kul. Den här känns väl sådär, ett låneavtal (det ryktades initialt om ett lån med en option att köpa) och till en position som inte känns helt nödvändig att stärka upp. Hur som helst, vi får åtminstone in en ung, utvecklingsbar spelare från Man U som KMac tidigare har varit involverad i. Men vem Brandon Williams är (annat än till namn) eller vad han kan har jag ingen aning om. Vad jag har läst mig till, så är han högerfotad, ska föredra att spela som vänsterback (men kan även spela som högerback och inneback). Således har han den där positionsflexibilitet som KMac eftersträvar. Han har en hel del Premier Leauge erfarenhet (för Man U och Norwich), men samtidigt tror jag inte att han är en spelare som kommer att gå direkt in i startelvan. På kort sikt är han nog tänkt som en uppdaterad back-up till Leif Davis (när denne är allmänt sliten eller skadad), på längre sikt, om vi kan köpa honom efter att lånet har gått ut vill säga, är han troligtvis påtänkt som Leif Davis fullgoda ersättare (när vi säljer den sistnämnda för rekordbelopp efter säsongsavslutningen).

Att det här innebär att den sympatiske och defensivt solide Greg Leigh lämnar är såklart trist, men samtidigt inte förvånande. Det är ju så här det fungerar och om bedömningen är att vi med Brandon Williams höjer kvalitén på laget och samtidigt fortsätter bygga utifrån målsättningen att ta oss till Premier League, så är jag väldigt kompatibel med detta. Men återigen, spontant kan jag tycka att värvningen inte är till en position som vi behöver prioritera just nu, men förstår också att ibland måste man agera då tillfället dyker upp (vilket det verkar ha gjort nu).

AC:
Leigh har som sagt aldrig gjort mig besviken, men jag inser ju samtidigt att detta är ett rejält stepp upp. Williams har gått genom hela akademin i United så McKenna känner ju givetvis honom otroligt väl. Statistiken säger att han debuterade för a-laget säsongen 19/20 och gjorde då imponerande 17 framträdande, som nittonåring. Sammanlagt 47 matcher i Premier League, 14 i Europa League/Champions League och 10 FA-cupmatcher, så det är ju ingen orutinerad yngling som ansluter. Att han var på lån hos Norwich, tja, vi får väl se mellan fingrarna. :-)

I intervjuerna gör han ett mycket bra intryck och talar otroligt gott om ledarstaben och relationen med den. Det värmer såklart att höra att kontakten bibehållits även efter McKenna och co lämnade United.

Vi får in en högerfotad vänsterback, som kan spela på vilken kant som helst och jag tror vi kommer få se honom i en hel del olika roller längs flankerna. Helt enkelt en riktigt riktigt bra värvning under en lång och tuff säsong.

Conny:
Jag har aldrig hört talas om Williams tidigare, men det spelar mindre roll. Leif Davis var för mig också totalt okänd när vi värvade honom och det har ju blivit skapligt (minst sagt…). Williams är precis den typen av spelare som vi verkar söka efter nu för tiden – relativt unga, flexibla, utvecklingsbara och med en viss erfarenhet av Championship/PL-spel. Det enda som är lite tråkigt är att vi inte lånar honom med en option om att köpa som det först ryktades. Å andra sidan så kanske det ändå blir så till nästa säsong om han trivs i klubben och vi trivs med honom.

Greg Leigh ja. Har inte spelat så mycket men när han har gjort det har han gjort det med den äran. Vilket hjärta och vilken inställning! Kolla bara hans reaktion när vi gör mål mot Stoke. Gladast på Portman Road! Alltid tråkigt när spelare med hjärta för klubben lämnar, men i dagens fotboll finns inte så mycket utrymme för att vara sentimental.

 

 

2023
19
Aug

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 33 (NR 412)

Publicerad 10:39 av Nigge

I veckans panel hälsar vi Conny Bengtsson välkommen som ny medlem! Vad är det som gjort att vi vunnit de två inledande ligamatcherna och hur fortsätter vi i samma fina stil? Och vad händer om vi får skador på nyckelspelare? Har vi den back up som behövs? Conny, Dan, AC och Pelle har förstås koll.

Välkommen, Conny!

Svårt att klaga på inledningen av serien. Det höga tempot verkar passa vår spelstil väl. Vad är det för faktorer i de två seriematcher som spelats som avgjort till vår fördel?

Conny:
Här kan Kieran McKenna inte få nog med beröm. Ärligt talat så muttrade jag lite för mig själv när McKenna bytte in Jackson och Harness i matchen mot Stoke, men hans drag visade varför det är han som är tränare för Ipswich Town medan jag får ägna mig åt att spela Football Manager. Laget är oerhört väldrillat och spelarna vet exakt vilka roller de har. Det spelar ingen roll om vi försvarar och jagar boll eller bjuder på tiki-taka-fotboll. Laget känns oavsett som en enhet på ett helt annat sätt än för några år sedan.

Sedan har vi så klart riktigt bra spelare på individnivå, men det blir ofta tydligt att det inte spelar stå stor roll om man inte får ihop det hela till ett lag.

Pelle:
Ett; att vi går in i den här serien med en bibehållen och bevisligen välfungerande startelva, medans våra motståndare (hittills) haft en större omsättning av spelare och istället kämpar med att spela ihop laget till något som är kompatibelt (Paul Cook brukade exempelvis kalla detta för ”gel”). Vårt grundspel är redan på plats, trygghet och tillit finns, spelmönstren intakta (men förbättrade), samt att spelarnas intuitiva förståelse för varandra rimligtvis har ökat.

Två; laget har under sommaruppehållet gått in för att hantera scenarion som bygger på att vi inte kommer att äga bollen på det sätt som vi gjorde i League One (därav bl.a. träningsmatcher mot lag som Red Bull Leipzig och Werder Bremen). Aggressivt presspel, snabbare bollförflyttningar och galopperande kontringar har uppenbarligen också stått på KMacs träningsagenda. Inte för att ersätta det passningsorienterade grundspelet, utan mer för att tillföra ytterligare ett verktyg till verktygslådan. En Plan B, om ni så vill.

Tre; vi tillgår en fenomenal mittfältsduo i Morsy och Luongo. De äger mittfältet, käkar gräs, boll och motståndare och möjliggör att våra offensiva spelare kan fokusera mer ohämmat på just offensiven.

AC:
Vi har hanterat tempot imponerande och anpassat vårt spel väl till det, och det något mer kvalificerade motståndet. Bollinnehavet är naturligtvis annorlunda mot League One, konstigt vore väl annat, men vi har bemästrat de inledande matcherna på ett imponerande sätt och framförallt med ett självklart lugn och med ett självförtroende som imponerar. Ska vi se till individuella prestationer verkar ju inte Morsy/Luongo gjort annat än spelat Championship-fotboll. Och vår överlägset mest laid back spelare som Cookie trodde noll på har visat att Championship är inget att stressa upp dig för. Woolfenden är älskvärd.

Otrolig trygghet som sagt trots att vår kanske viktigaste spelare åkte på en kännbar skada men jag är så imponerad av Hladky och han är till synes opåverkad. Cool as a filbunke. Väldigt tacksam just nu att han knutit näven, trots solklar tvåa, och kört på.

Dan:
Avgörande har nog varit att vi alltid verkar skapa chanser och hittar ständigt nya vägar mot mål. Och att vi, mot förmodan, uppträder väldigt stabilt i försvaret. Vi hänger med, helt enkelt. Och det riktigt bra, över förväntan måste jag säga. Och jag tror inte att det bara är nykomlingens glädje över att ha gått upp, som sakta tynar bort, utan vi är här för att stanna och göra bra resultat, eller åtminstone insatser, mot de flesta.


Vi har en bred trupp men jag är ändå livrädd för skador på spelare som Morsy, Broadhead och Davis. Klarar vi att ersätta dessa vid ev långtidsskador, givet den trupp vi har nu eller behöver vi ha in mer backup?

Dan:
Den där rädslan finns ju alltid. Jag känner att vi har lite bättre backup för Broadhead och Davis, men Morsy blir svår att ersätta. Men det skulle inte förvåna mig om vi fixar det ändå, för det här laget känns bättre än sina delar, som man brukar säga. Om nån faller bort, kommer nån annan att fylla hens plats, kanske inte rakt av, men med hjälp av att nån eller några andra fyller en del av platsen, så att summan av helheten ändå blir i stort sett densamma. Men oavsett är jag ändå lite nervös över att Morsy redan har två gula kort, och är mer eller mindre ödesbestämd att snart åka på en avstängning. Men, den dagen den sorgen; eller glädjen, då vi kanske trots allt fixar det bra.

Conny:
Skador på ovanstående spelare skulle så klart innebära ett hårt slag. Woolfenden, Chaplin och Hirst skulle också vara tuffa avbräck om de gick sönder. Jag tycker att bänkspelarna har visat att de är redo att kliva fram när det krävs, så överdrivet orolig är jag inte. Skador ingår i sporten, bara att hoppas att det inte blir för många utan håller sig på en hanterbar nivå. Med det sagt så hoppas jag fortfarande på två-tre spelare in. Det är något som både McKenna och Ashton har pratat om och det vore lite oroväckande om vi har värvat klart. Det är långt till januarifönstret…(även om känslan då kommer att vara att det var för fem minuter sedan som jag skrev dessa rader)

Pelle:
Jag skulle vilja säga att det är ett problem som de flesta lagen i den här serien brottas med. Nyckelspelare är alltid svåra att ersätta, det är ju därför som de är just nyckelspelare. Min utgångspunkt är dock att den befintliga ”back-upen” faktiskt är ganska okej. Skulle någon av ovan nämnda spelare gå sönder (eller Hirst och Chaplin för den delen), så skulle det ju naturligtvis bli ett avbräck, men det är ett avbräck som kan hanteras. För vi har en standardmässigt väldigt jämn trupp med spelare med flera olika spetskompetenser. Ingen skulle kunna ersätta Morsy genom att spela som Morsy men Dominic Ball är t.ex. med sina unika spelarattribut en jävligt bra bollvinnande defensiv mittfältare han också. Med allt detta sagt, visst behöver vi fortfarande addera mer kvalitet till truppen i form av en ny innerback och kanske även en till anfallare. Just nu verkar det sitta långt inne, men det kommer att hända……

AC:
Håller med och vi har ju givetvis inte likvärdig kvalitet i truppen, men vill samtidigt inte röra till ”dynamiken” i truppen för mycket. Davis är otrolig och one of a kind, men Leigh har aldrig gjort mig besviken när han har spelat. Morsy är ju egentligen omöjlig att ersätta men vi har galen bredd centralt. Broadhead är även han unik. Jag vet inte var jag landar efter detta svammel…men säg en eller ett par spelare in då.

 

Har inledningen av serien fått dig att höja ribban för var i tabellen du förväntar dig att Ipswich ska ligga eller står du kvar med fötterna på den jordmån där just du befinner dig?

AC:
Otrolig start som man knappt vågade drömma om. Vi var ju som nykomling rejält uppskrivna och jag såg relativt nyktert på det och hade en förhoppning om topp tio innan säsongen, sen får vi se hur långt det räcker… ”En match i taget” får ju gälla så vi inte svävar iväg men jag tror faktiskt att vi är fullpoängare även efter dagens fajt.

Dan:
Omedvetet har nog ribban och förhoppningarna höjts, men rationellt står jag kvar i den skånska mylla jag typ härstammar från (mina föräldrar är smålänningar, så…), trots att jag bor i Stockholm. Så, jag tror fortfarande på nån form av mid table obscurity och tror att jag kommer att vara helnöjd med det vid säsongens slut. Nånstans plats 10 till 15 blir det. Men, jag har inget emot en högre placering, om man säger så.

Conny:
Mina egna förväntningar ligger nog kvar där de låg från början. Mitt hopp har legat kring topp 10 och kanske till och med en kvalplats om vi får in ytterligare ett par klassvärvningar. Det som har förvånat mig lite är att vi har blivit såpass uppskrivna i pressen. Kvällstidningarnas tipsexperter tror på oss och berömmer vårt fina spel. När hände det senast, liksom? Som Ipswich-supporter har jag lärt mig att den bästa inställningen är att vara lätt luttrad och att ta både fram och motgång med en klackspark. Men efter de senaste 20 årens ökenvandring så hoppas och tror jag att vi äntligen är värda lite mer av framgång…

Pelle:
Även om försäsongen indikerade eventualiteten av kommande stordåd, så måste jag medge att jag är mycket glatt överraskad av hur laget agerat inledningsvis. Men som den fundamentala ”party pooper” man numera är, så tänker jag att säsongen är väldigt låååååång och det finns en överhängande risk att entusiasmen falnar i takt med att de förväntade topplagen får upp ångan. Jag tror alltjämt på en lite mer sansad slutplacering någonstans strax över mitten.

 

Nästa match
den 3 oktober 2023 kl 20:45

Ipswich Town - Hull City

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.9
Copyright © 2002-2023 ITFC Sweden