Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 805 i arkivet.   
2024
2
Feb

AKTUELLT

MEDLEMSRESAN 2024 - ANMÄLAN

Publicerad 15:25 av ITFC Sweden

ITFC Sweden bjuder in till 2024 års medlemsresa! Denna säsong ser anmälan annorlunda ut än för tidigare säsonger, vilket innebär att man går in på länken nedan och anmäler sig till de matcher och aktiviteter som man vill vara med på. Observera att anmälan behöver göras separat för varje enskild medlem senast söndag 11 februari. Den nya formen för anmälan görs för att underlätta vår administration i samband med anmälningarna. Notera även att betalning för matchbiljetter kommer att bli först i mars, när vi får information från klubben om pris för våra biljetter.

Du anmäler dig på nedanstående länk. Kom ihåg att trycka på Skicka när du har gjort dina val.

Anmälan medlemsresa 2024

 

Så här ser programmet ut:

Onsdag 10 april
MATCHDAG

Säsongens medlemsresa inleds med matchen mot Watford på Portman Road kl 19.45. Vi kommer att samlas på en av stadens pubar, mer info kommer senare.

ITFC Sweden införskaffar i vanlig ordning matchbiljetter. Biljettpris kommer att bero på vilken kategori som matchen graderas till och vilken läktare och sektion vi kommer att bli tilldelade. 

 

Torsdag 11 april
LEDIG DAG

Fria aktiviteter, inga gemensamma evenemang planerade för torsdagen.

 

Fredag 12 april

EV STADIUM TOUR

Vi undersöker i skrivande stund möjligheterna att få till stånd en stadium tour av Portman Road för våra medlemmar som hänger med på medlemsresan. Vi har gjort denna aktivitet tidigare och den brukar vara mycket uppskattad. Nu är det ett antal år sedan vi gjorde det och med alla uppfräschningar på och kring Portman Road känns det spännande att försöka få till en tour igen. Denna är tänkt att ske under dagtid på fredagen.

PUBKVÄLL PÅ THE DOVE MED FD IPSWICHSPELARE

Enligt beprövat recept samlas vi för gemensamt häng på The Dove. Vi får nöjet att lyssna till och träffa en fd Ipswichspelare. Möjligen tillkommer ytterligare gäster med koppling till ITFC.

 

Lördag 13 april
MATCHDAG

ITFC-Middlesbrough kl 15.00. Vi kör givetvis samling på pub innan match, mer info om detta senare. ITFC Sweden införskaffar matchbiljetter även här. Biljettpris kommer att bero på vilken kategori som matchen graderas till och vilken läktare och sektion vi kommer att bli tilldelade.

EV GEMENSAM MIDDAG

Vi vill gärna fortsätta traditionen med gemensam middag på lördag kväll efter matchen och siktar på att kunna sy ihop en gemensam sammankomst. En liten brasklapp är dock på sin plats då det på senare år har blivit svårare och svårare att hitta restauranger som tar emot större sällskap, men vi gör givetvis vårt bästa för att hitta ett ställe åt oss.

 

2024
27
Jan

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 4 (NR 435)

Publicerad 12:40 av Nigge

Dan och Nigge håller panelen levande denna FA-cupvecka. Come on you Blues!

 

 

Vilken andra halvlek mot Leicester. Och vad skönt med en poäng. Men var det rättvist? Jag har hört rätt många Leicesterfans gnälla om både det ena och det andra. Hur upplevde du matchen?

Nigge:
Ärligt talat så satt jag och hoppades stenhårt på att det bara skulle stå 1-0 i paus till Leicester och att vi inte skulle råka ut för samma scenario som mot Leeds borta. Det kändes som att det var den första nyckeln för med 2-0, eller ännu fler baljor i baken, så hade det nog blivit för svårt. Lite flyt, men oerhört starkt förstås att få med en poäng från den matchen.

Dan:
Alltså, första halvlek var de klart bättre än oss, utan att skapa så där jättemycket. Vi låg bra i positionerna och försvarade oss bra. Och att ta ledning på ett självmål tyder väl på lite uddlöshet framåt? Andra halvlek var vi bättre än dem, med en helt annan aggressivitet och framåtanda. Och oj, vad skönt när det där målet tjongades in. Helt rättvist, tycker jag, även om Leicester möjligen var lite bättre; men de utnyttjade inte sitt övertag. Och på slutet kändes det som om det var vi som gick för segern och att de var ganska matta.


Ipswich är det lag som har tagit flest poäng efter underläge, hela 21 poäng intjänade. Om jag har räknat rätt, är de också tredje bäst, efter Leeds och Sunderland, på att förlora få poäng efter att ha varit i ledningen och har bara förlorat 5 poäng. Det talar väl om mental styrka, och kanske bra kondition, eller?

Dan:
Oerhört bra siffror. Och bättre siffror att fokusera på än de som säger att vi är det lag som släpper in flest mål den första kvarten… Men det känns som att just det där, att alltid kunna komma tillbaka och visa uthållighet, är två viktiga saker, av många, som herr McKenna har tillfört truppen. Och det talar ju också lite för att vi faktiskt kan gå hela vägen.

Nigge:
Givetvis är antal insläppta mål alldeles för många, men med detta sagt så påminner det inte så lite om säsongen för snart 20 år sen när Joe Royle var vid rodret. Vi kunde ligga under med 2-0, få en man utvisad och man visste ändå att chansen fanns att vi skulle vända på steken. Vad det beror på? Säkerligen fler än en faktor. Gissningsvis bra lagmoral, en närmast blind tro på managerns vision och de bitar som tas upp i frågan. Det är häftigt! 

 

Vad tycker vi egentligen om våra super subs? Jag har sett nån statistik om att Ipswich är det lag där inhoppare har gjort flest mål. Är det spelarnas kvalitet som avgör, eller att vi helt enkelt verkar ha jäkligt stark vilja? Och visst får de starta i dag?

Nigge:
Vi har inhoppare som har förmågan att ändra matchbilden, det tror jag är en starkt bidragande faktor. Bytena mot Leicester kom i precis rätt tid och med rätt spelare. Hutchinson gjorde ett utmärkt jobb när han kom in och ibland är det ju någon eller några av de spelare som startade mot Leicester som är inhoppare i andra matcher så det är en bra bredd (förutom på forwardspositionen då).

Dan:
Det är väl en kombination av vilja och kvalitet. Och att motståndarna är lite tröttare, samtidigt som vi, som ju ofta är i underläge eller vill avgöra en match, satsar mer framåt. Då blir det ju också större utrymme för dem att glänsa. Jag tror att många av bänkspelarna får chansen i dagens match. Aluko verkar startklar, och jag räknar med att både Hutchinson och Sarmiento får starta, liksom Travis och troligen Morsy, som har stått över två matcher. Möjligen får också Broadhead/Harness chansen att spela in sig lite på topp. Och jag hoppas verkligen att alla som får chansen, tar den och ger McKenna ytterligare huvudbry inför nästa helg.

 

Jaha, kommer vi att få en striker innan fönstret stänger?

Dan:
Vi verkar ju ha en del trådar ute, så jag hoppas och tror att det löser sig. Men Stansfield verkar vilja stanna kvar i Birmingham, och Blackburn verkar vilja suga ut så mycket som möjligt för Gallagher, så det blir nog ingen av dem. Nu ryktas om ett bud på Wimbledons al-Hamadi, men jag misstänker att McKenna och Ashton har fler på gång, som vi inte har hört talas om än, och att det kan bli en riktig överraskning, och en kvalitativ sådan.

Nigge:
Jag kan inte tänka mig annat än att vi har en ny anfallare på plats innan det berömda fönstret dras igen. Om det är Al-Hamadi eller någon annan låter jag vara osagt med tanke på vilka Ashton & co dragit upp ur trollerihatten tidigare. Väldigt spännande att se vem som kommer in genom januaridörren!

2024
20
Jan

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 3 (NR 434)

Publicerad 11:40 av Nigge

Backlinje, mittfält och anfall. Mycket att diskutera idag inför toppmötet mot Leicester på måndag.

Toppmöte på G!

 

Skadad, ute i kylan, bortglömd. Men så har han plötsligt dykt upp som en slags självklar klippa där i backlinjen - George Edmundson! Är du överraskad över hans insatser de senaste matcherna? Ska han få spela vidare när Burgess kommer tillbaka och vilka spelare utgör egentligen det ultimata mittbacksparet för tillfället?

AC:
Uppriktigt glad för Edmundson skull. Det är ju verkligen ingen bolltrollare, utan precis som Burgess, no nonsens. Jag gillar hans kompromisslösa spelstil, men precis som alla kraftfulla mittbackar känns det som han har ett misstag i sig per match, men det kan man ju säga om samtliga, och det får vi helt enkelt leva med. Om Edmundson fortsätter att övertyga så hoppas jag att han får fortsatt förtroende. Lite som för Hladky, som också kommit in från kylan, är det upp till Edmundson att behålla/förlora platsen. Typ 20 matcher kvar så det är ju inte direkt negativt att kunna rulla på Woolfenden, Tuanzebe, Burgess, Edmundson. Det ultimata paret just nu? Woolfenden/Edmundson.

Pelle:
Jag har alltid haft en liten soft spot för Edmundson, vilket troligtvis har att göra med att han verkar vara en superskön karaktär. Men samtidigt är han också en duktig mittback och en spelare som växer med den utmaning han står inför. Ju tuffare motstånd, ju bätttre Edmundson. Så jag kan inte säga att jag är helt förvånad att han nu kliver in och levererar. Han har förvisso inte samma särpräglade attribut som Cameron Burgess och dennes nickstyrka, men besitter kanske istället en bredare repertoar än vad Burgess gör. Och som det är nu, så är det väl som man brukar säga….hans tröja att förlora.

Dan:
Lite överraskad är jag allt. Men samtidigt tycker jag att jag känner igen det sen tidigare. Just att Burgess och Edmundson alternerar i rollen som en klippa där bak. Och Edmundson har gjort det riktigt bra. Men det han saknar, som Burgess har, är en vänsterfot. Och det är den som ger Davis lite extra tid på kanten, för Burgess når honom snabbare och enklare än vad Edmundson gör. Och då har vi plötsligt lite utlopp för vår kreativitet i anfallet. Och den biten har vi saknat lite utan Burgess. För mig är det ultimata mittbacksparet det som McKenna har kört mest på: Woolfenden och Burgess. Men både Edmundson och Tuanzebe är bra ersättare, som inte gör bort sig när han kallar på dem.

 

Vi hade ett helt nytt mittfältspar mot Sunderland i Travis och Taylor när Morsy var avstängd och Luongo skadad. Hur tyckte du de skötte sig? Och hur ska paret formeras på måndag när vi möter Leicester i toppmötet (givet att Luongo är skadefri förstås, Morsy är fortfarande avstängd).

Dan:
Travis såg lite vilse ut i början och hamnade lite för långt ner i banan. Men efterhand hittade ha alltmer sin plats, och skötte sig bra. Framför allt med tanke på den korta tid han hade tränat med truppen. Man kan säga att han växte in i matchen och laget. Taylor kändes lite mer hafsig, med många felpass och till synes enkla misstag. Men även han lyfte sig lite. För mig är det solklart att en helt återställd Luongo tar ena platsen på mitten. Och i nuläget föredrar jag nog Travis som hans partner.

AC:
Framförallt Travis gjorde en gedigen insats i mitt tycke och han visade med all tydlighet att han kommer bli mycket viktig för oss under våren. Är Luongo fit går han in bredvid och Taylor förpassas således till bänken.

Pelle:
Lewis Travis var precis så bra som jag hade hoppats på att han skulle vara och det såg verkligen inte ut som han spelade sin första match för oss. En pragmatisk tuff bollvinnare, men faktiskt också en bättre bolldistributör än vad jag hade trott. Hans medkombattant på mittfältet, Jack Taylor, verkar dock ha osedvanligt svårt att hitta sin plats i tillvaron. Det är inte så att jag tycker han varit direkt dålig, men faktiskt inte heller speciellt bra. Lite vilsen. Lite oskärpt i passningsspelet. Och otajmad i positionsspelet. Det känns som om han felutnyttjas, alternativt inte passar in i vår nuvarande spelmodell. Det borde han göra. Han är ju en väldigt typisk box-to-box-spelare, men den rollen tycker jag att Morsy gör bättre just nu. Det som framförallt sticker ut med Taylor är ju hans fantastiskt fina skottfot, men samtidigt kommer han väldigt sällan fram till några skottlägen längre. Det kanske är en självförtroendefråga? Vi får hoppas att KMac kan guida och stötta honom. Men som det är nu så tycker jag att valet är ganska självklart, d.v.s. att om Luongo kan spela på måndag, så ska han göra det ihop med Lewis Travis.

 

På tal om Leicester så har de ett gäng spelare borta till följd av afrikanska och asiatiska mästerskapen. Lägg därtill förlust mot Coventry senast och frågan om det är rätt tid att möta dem nu dyker upp, närmast per automatik. Vad säger du, är det en bra tid att möta Leicester eller spelar det ingen roll när det sker?

Pelle:
Det kan nog vara en bra tid att möta dem nu. Men kanske inte med anledning av de aspekter som lyfts fram i själva frågeställningen här, utan kanske mer beroende på det stora poängavstånd som finns ned till oss och de andra jagande lagen. Jag har en förhoppning om att det kan ha smugit sig in en liten känsla av bekvämlighet bland Leicester-spelarna. Hur man än vrider på det, så är dem ett betydligt bättre lag (även med många spelare borta) än vad vi är, men det kanske inte är 100 procent nödvändigt för dem att genomföra matchen med högsta växeln ilagd. Ett oavgjort resultat räcker ju för att de ska bibehålla avståndet ned till oss. Ett oavgjort resultat vore ju samtidigt jävligt bra för oss också.

Dan:
Dessutom har de Fatawu avstängd sen Coventry-matchen, eventuellt en skada på Dewsbury-Hall och så är Casadei återkallad till Chelsea. De saknar en del spelare, men deras trupp är ju ganska bred, om man säger så. Men frånvaro av spelare kan ändå ge en del avkall på kvaliteten. Det har inte minst vi märkt, ju. Vi studsade tillbaka i förra matchen, mot Sunderland, och Leicester hoppas troligen på att studsa tillbaka nu, efter sin förlust. Och hur troligt är det att de skulle förlora två matcher i rad? Nej, just det, men ändå känns det som ett hyfsat bra läge att möte dem; förutom att Hirst och Morsy saknas, och att vi inte har fått in en ny anfallare. Så, kanske är det en bra tid för dem att möta oss också, trots allt. Nej, jag vet inte. Bara vi vinner.

AC:
Utmärkt tajming med tanke på mästerskapen, och utöver mästerskapsspelare lider Leicester av några skador och avstängningar dessutom, så det är två något skadeskjuta lag som gör upp. Om det är positivt för oss att de kommer från en förlust är kanske mer tveksamt. Det finns risk att vi får plikta för den, för det ska mycket till för att Leicester ska förlora två i rad. Jag kan ta ett kryss och tror på 1-1.

 

När det gäller förnyelse på forwardssidan så ska Stansfield ha sagt att han vill stanna i Birmingham resten av säsongen och det verkar trögt med Gallagher från Blackburn. Kommer vi kamma noll i transferfönstret och får nöja oss med att ha Jackson på topp? Eller nöja oss, är det månne så att han börjar hitta någonting som liknar form?

AC:
Jackson har ju inte gjort sig känd för att vara direkt klinisk men ett par matcher för att hitta tajmingen och självförtroendet skadar nog inte. Ladapo har ju troligtvis/givetvis gjort sitt sista framträdande och Charlton är den senaste klubben som ska ha uttalat sitt intresse. Någon måste ju in…och om Ladapo lämnar är där således en plats ledig, så ju förr vi löser det desto bättre givetvis.

Pelle:
Ja, jo….oron har ju så sakteliga börjat gnaga sig in i min emotionella fotbollshjärna. Så med ett litet nervöst darr på stämman så säger jag att det här nog kommer att lösa sig och att det som allra minst kommer att dyka upp en ny anfallare innan fönstret stänger. Jag personligen hade gärna sett att han hetat just Sam Gallagher. Det är en spelare jag tyckt om väldigt länge, men det är väl tveksamt huruvida Blackburn vill släppa honom då deras trupp är tunn och samtidigt relativt oerfaren. Gallagher själv ska tydligen vilja komma till oss. Vi får avvakta och se vad som händer där….dörren är väl inte helt stängd och vi vet ju med oss att det kan svänga snabbt i den här världen.

Jay Stansfield passar väl annars lite mer in i vår definierade affärsmodell än vad Gallagher gör, d.v.s. en ung lovande talang, utvecklingsbar men samtidigt med ett antal välutvecklade och unika spelattribut. Men om det bara skulle röra sig om ett lån på sex månader, så spelar det faktiskt mindre roll för mig. Varför ska vi ombesörja utvecklingsarbetet åt olika PL-klubbar för att sedan inte kunna casha in? Vi har redan ynglingarna Sarmiento (Brighton) och Hutchinson (Chelsea) på lån. Det får räcka så. Nåväl, det ser ändå inte ut som att vi kommer att kunna landa Stansfield heller.

Jag tror att vi måste leta efter anfallare verksamma i andra ligor i Europa (men det kanske man redan gör?). Det måste ju finnas en drös av dem som skulle kunna matcha de kravkriterier som vi har. Och kanske också att vi bör titta lite närmare på vad som finns längre ned i den brittiska seriehierarkin. Har exempelvis en måltjuv som Macauley Langstaff i Notts County potential till att bli en ny James Vardy? Och screena av Skottland, för böveln. Vem älskar inte en hårdför skotte? Lawrence Shankland i Hearts känns ju som en intressant kandidat utifrån sina fotbollsegenskaper och är dessutom etiketterad med en prislapp som inte skrämmer.

Skulle dock absolut värsta tänkbara scenario inträffa, d.v.s. 0 anfallare in så skulle det bli till en enorm besvikelse och samtidigt indikera att vi inte har kapacitet, förmåga och vilja att fightas om en plats till PL i år. Något som signalerar saker som jag inte tror att ägarna vill. Så jag utgår ifrån att Ashton & Co gör sitt yttersta för att addera den anfallskvalité som är så fundamentalt nödvändig för oss om vi vill utmana drakar som Leicester, Leeds, Southampton och WBA om en plats till Premier League. Vem vet när den här chansen kommer åter?

Dan:
Nu när McKenna har släppt Ladapo, känns det plötsligt lite mer hoppfullt. För nu tror jag att han har nån på ingång, och troligen nån han sätter högre än Ladapo. Om det sen blir nån det ryktas om, som Stansfield, Gallagher eller till och med Moore, eller nån annan, är inte så avgörande, bara det blir nån som McKenna tror på. Och utifrån tidigare sajningar, så tyder väl det mesta på att det blir nån det inte har ryktats om; det känns som att det brukar vara så med McKenna och Ashton – inget slipper ut, förrän allt är klart. Men att det kommer in nån, det tror jag bergsäkert nu. Inte till matchen mot Leicester, men efter det. Och då jäklar…

Nästa match
den 2 mars 2024 kl 16:00

Plymouth Argyle - Ipswich Town

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.9
Copyright © 2002-2023 ITFC Sweden