2023
30
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39 (NR 418)

Publicerad 09:03 av Nigge

Hur agerar man som supporter när det går så här bra? Panelen ger sin syn på frågan. COYB!

 

 

Hur ska man egentligen förhålla sig till denna Ipswich Town-iga idealtillvaro när vi är vana att bli dragna i skiten med ansiktet före? Jag känner mig vilsen (men lycklig). Please advise!

Conny:
Ja, visst är det en konstig känsla för tillfället? Då jag själv inte riktigt var talbar under klubbens storhetstid (jag föddes samma år som vi tog hem FA-cupen, 1978) så är mina erfarenheter av framgång med Ipswich begränsade. Femteplatsen 2000-2001 och UEFA-cupspelet säsongen efter är så klart höjdpunkten. Just nu så jämför jag enbart med känslan av över 20 års ökenvandring (även om vi trots allt gjorde några bra säsonger i Championship) och konstaterar att det är en fantastisk resa som vi har gjort under de nya ägarna och Kieran McKenna. Det är härligt att stötta ett lag som, även om det kanske inte räcker hela vägen just denna säsong, är på uppgång och har klara ambitioner. Skarp kontrast gentemot Marcus Evans tid då klubben de sista åren var i fritt fall och förfall. Motgångar kommer alltid när man håller på en lite mindre klubb, men just nu njuter jag bara och hoppas att framgångsvågen håller i sig ett bra tag.

 

AC:
Ja det är onekligen en ovanlig sits vi befinner oss i men det är bara att sväva vidare! Det ska erkännas att för varje seger ökar ju tron men samtidigt även ”förvåningen”. MEN, efter en kvart i tisdagens match smög den sig på, den där tanken om att verkligheten nu hunnit ikapp oss, sen hände det igen, och känslan försvann. Vi är på riktigt! Vi spelade med en centrallinje som i stort sett endast spelat i cupen och ändå reser vi oss. Otroligt starkt.

Dan:
Ja du, jag frågar mig detsamma. Typ varje dag. Det är som att man måste nypa sig i armen, för att se om det är på riktigt eller bara en dröm helt utan verklighetsgrund. Och kanske är det därför jag har lite svårt (faktiskt) att njuta av det. Man är verkligen inte är van vid det och åtminstone jag har väldigt svårt att förhålla mig till det. Jag är knappt ens nervös under matcherna längre. Det känns bara som att vi kommer att fixa det. Och så gör vi det! Jag fattar inget, och hoppas bara att det håller i sig länge, länge till. Och då kanske jag slutligen kan börja greppa hur jag ska förhålla mig, men fan tro’t.

 

Det pratas bara gott om Kmac, både i och utanför klubben. Vi har touchat det förr men vad tror du det är som han gör för att få alla att dra åt samma håll?

Conny:
Jag tror att han är väldigt tydlig om vad som gäller redan från början. Hur man som spelare förväntas agera både på planen och utanför. Och det är oavsett om det handlar om en ungdomsspelare som ska slussas in i laget eller om det värvas spelare utifrån. Han uppmuntrar spelarna att göra det de är bra på, men det är alltid laget framför jaget. Samtidigt som jag tror att McKenna har en mjuk sida så råder det nog inga tveksamheter om att han kan bita ifrån också. Är det någon som inte gör sitt jobb eller inte köper klubbens filosofi så blir de inte långvariga i Ipswich Town. Vilken skillnad mot Evans-epoken där spelare som Leon Best kunde lalla omkring och dra in pengar till den annalkande pensionen!

Dan:
Jag tror att han har en väldigt tydlig vision i alla delar, och att han är väldigt, väldigt bra på att förmedla den och få folk att tro på den. Och när då allt funkar så bra som det gör nu, finns det ju ingen som kan kritisera den visionen. Och sen verkar han, och Ashton, vara väldigt smarta när det gäller värvningar, och ser till att bara värva spelare med rätt attityd och som förstår visionen och de stora dragen. Kanske är det lite av det som krävs för att få alla att dra på samma håll, förstaval som andraval som övriga. Och så är han säkert jäkligt bra på att möta och bemöta spelarna på helt rätt sätt. En briljant psykolog, med andra ord.

AC:
Ja, just nu känns det bara som att vi får vara tacksamma för varje säsong vi får behålla honom. Men han har verkligen omfamnat hela ”med-på-resan-grejen” och givetvis ser han en stolthet i det. Jag har ALDRIG varit så trygg med en manager tidigare och risken att ”omklädningsrummet tappas”, även i eventuell motgång, känns totalt obefintlig. Nu vet man ju inte exakt hur det ser ut bakom kulisserna men även ”reservspelarna” verkar vara i harmoni. Man kan ju annars tänka sig att exempelvis rutinerade spelare som Evans, Ball m.fl. kokar i sina nya roller med kraftigt begränsad speltid mot tidigare, men icke.

 

Våra reservlirare gjorde en kanonmatch mot Wolves i tisdags, åtminstone efter att bortalaget gjort de två första målen. Ska det här reservbetonade gänget få fortsätta i nästa omgång eller är det dags för de stora kanonerna i startelvan?

Dan:
Ja, de gjorde en kanonmatch. Fantastiskt att kunna komma tillbaka och vinna en sån här match. Och sen att McKenna byter in ytterligare två spelare som knappt har figurerat (Aluko och Humphreys) i stället för nån av kanonerna på bänken, när det gäller att hålla ställningarna och se ut matchen. Snacka om att ha förtroende för att alla spelare klarar av att göra sitt jobb på ett bra sätt (också en grej, förresten, som kan komma in i förra frågan). Men nej, de får inte fortsätta i dag; de blir till största del en startelva vi har vant oss vid. Och så ska det vara, för ingen av dem har gjort sig förtjänt av att inte få spela, och de kommer att sköta sig bra igen. Frågan är väl mest om det blir Taylor eller Evans som ersätter Morsy; jag gissar på Taylor.

AC:
Helt sjuk match (igen). Efter den inledande kvarten var jag som sagt tämligen säker på att det var nu det var dags att komma ner på jorden igen och tankarna om att ”det tro fan att det inte går att hoppa in var fjärde match och prestera på topp som ingenting”. Men det gick! Ja, jag tycker att vi ska fortsätta. Nu spelade förvisso Hladky cupmatchen också, vilket var något överraskande, men det kanske sänder ut signaler att Walton är nära comeback. Den konkurrenssituationen har onekligen fått en twist…

Conny:
Ju längre lagen tar i cupen, desto fler ordinarie spelare brukar slussas in. Och det är möjligt att det blir så även i nästa omgång. Även här känns det som att McKenna har en plan. Spelarna som står utanför startelvan i Championship är verkligen inte ute i kylan. De är en del av laget och ska vara redo att hoppa in när de än behövs. Då är det bara en fördel att de får hålla uppe matchtempot i cuperna. George Edmundson, Jack Taylor, Elkan Baggott och Freddie Ladapo är spelare som lär fortsätta få chansen i cupspelet.

 

2023
23
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 38 (NR 417)

Publicerad 09:30 av Nigge

Kan den osannolikt framgångsrika inledningen av säsongen fortsätta på samma sätt? Panelen klurar på om det kan fortsätta, om Morsy snart straffat ut sig med sitt femte gula plus lite annat smått och gott. Enjoy!

Läs mer...

 

 

Två knappa, småhafsiga vinster. Vi vinner på många olika sätt den här säsongen. Är det det som kommer att ta oss hela vägen?

Pelle:
Om det med hela vägen här menas ett avancemang, så tror jag att det kanske behövs lite mer än så. Men att vi har förmågan att variera vårt spel utifrån motstånd, matchbild eller andra förutsättningar är glädjande och samtidigt också en nyckelfaktor till att vi just nu är så framgångsrika. Jag var inför säsongsstarten lite fundersam över hur KMac och laget skulle agera i Championship. Skulle man fortsätta att spela samma vägvinnande possession-fotboll som man gjorde i League One eller skulle man på något sätt anpassa sig till en ny och tuffare miljö? Det hela har utmynnat i att vi nu gör både och. Man har bibehållit själva grundfilosofin med att spela ut från målvakt/backlinje, vara energiska och att sträva efter att äga bollinnehavet, men har samtidigt också adderat alternativa taktiker (plan B och plan C, om ni så vill), för att hantera den unika motståndaren. Så ja, även om de senaste två vinsterna varit knappa rent målmässigt, så har de varit organisatoriskt och försvarsmässigt övertygande. Och matcherna kommer att vara kontinuerligt tajta framöver också.

Conny:
Det är trots allt Championship vi spelar i. Visst är kvalitén långt mycket bättre jämfört med League One, men vi kanske lite till mans har glömt av att även andradivisionen bjuder på sin beskärda del av tighta, icke fashionabla matcher där det tekniska kunnandet inte alltid matchar det höga tempot? Det ska också tilläggas att vi vinner båda matcherna rättvist. Att vi vinner även när det kanske inte är jättevackert är en styrkedemonstration. Tar det oss hela vägen? Det blir tufft, men just nu njuter jag bara av resan med det här fantastiska laget.

AC:
Det är absolut en styrka! Som konstant optimist, när det kommer till tron på vårt lag, vågade jag ju ändå inte riktigt tro att det skulle gå SÅ HÄR bra. Jag borde inte säga mer än så då all form av anti-jinxande åtgärder måste vara prio i mitt fall. Men ja, en vinst är en vinst är en vinst, oavsett hur.

 

Skönt att Leif Davis skada inte verkar så jätteallvarlig. Men klarar Clarke och Williams att dra lasset tills han och Donacien är tillbaka? Eller får vi se mer av Ball, och vill vi det?

AC:
Än en gång visar sig vår bredd vara ”räddningen”. Leif är helt fantastisk, och i stort sett oersättlig, men Williams kommer visa sig vara otroligt viktig för oss under säsongen. Hans mångsidighet är minst sagt angenäm under en lång säsong. Ball är solid och har rutinen så det är definitivt ingen jag är orolig för.

Pelle:
Ja, verkligen superskönt. Men tills Leif är helt återställd så får en Premier League-erfaren Brandon Williams vikariera på vänsterbacken helt enkelt. Ett upplägg som inte oroar mig. Han är inte riktigt samma spelartyp, men är energisk och hårdför och jag tycker att han det senaste börjat visa glimtar av varför KMac ville ha hit honom. Och då det gäller Harry Clarke, så har han efter en lite tyngre inledning, nu fått det att börja lossna. Han har varit riktigt bra i de två senaste matcherna, vilket gör att en eventuell avsaknad av Donacien handlar om något annat än det rent fotbollsmässiga. Och Ball då? Jamen han är ju alltid solid. När gjorde han någonting dåligt senast? Jag gillar honom bättre som defensiv mittfältare, men jag gillar honom även i rollen som högerback. Man skulle kunna säga att jag gillar honom, helt enkelt.

Conny:
Clarke och Williams är absolut godkända ersättare. Williams kändes som en malplacerad rundningsstolpe i sina första framträdanden, men sett bra mycket bättre ut efter det. Värt att minnas att även Leif Davis inte direkt imponerade från start. Ibland krävs det helt enkelt lite tid. Slutligen, håll Ball utanför startelvan, tack!

  

Morsy på fyra gula redan. När får han sitt femte och en avstängning? Och vem ersätter honom då? Är ni oroliga, eller kommer allt bara att rulla på ändå?

Pelle:
Morsy äger förmågan att vara taktiskt disciplinerad och har vid några andra tillfällen klarat sig undan den typen av avstängning (senast under förra säsongen) genom att ”hålla sig i skinnet” i exakt det antal matcher som man behövde spela och förbli ovarnad för att de gula korten skulle avskrivas (lite osäker på hur många matcher det rör sig om…är det tio?). Håller det inte för osannolikt att det kan hända igen. Men om inte. Jag har ju nyligen deklarerat att jag gillar Dominic Ball. Så det får väl bli han som jag tycker ska in och ersätta. Han är undantaget Massimo Luongo, den av våra spelare som är mest lik Morsy som tuff jobbig jävel på mitten.

AC:
Det kommer naturligtvis vara ett rejält kännbart tapp, men man hoppas ju att den som ersätter växer med uppgiften. Det är ingen högoddsare om McKenna försöker sig på en kombo med Taylor/Luongo tänker jag.

Conny:
Jag räknar kallt med ett gult inom kort, kanske redan på lördag. Men Morsy har definitivt blivit klokare under McKennas guidning så kanske dröjer det några matcher till. Morsy är ju trots allt Morsy, med en och annan onödigt ful tackling på köpet. Svårt att ersätta en spelare av den kalibern, men Jack Taylor, Cam Humphries och Lee Evans kan definitivt göra ett gott jobb i lagbygget.

 

Vad tror ni om rotation inför dagens match? Blir det tillbaka till det gamla vanliga och sen en andrauppställning i cupen mot Wolves? Eller hur tror ni att McKenna resonerar?

Conny:
Skador gör sig påminda och McKenna har redan tvingats att rotera i leden. Är övertygad om att han alltid vill spela det, som han bedömer, är den bästa elvan för dagen. Men det jag gillar med McKenna är också att han har en god känsla för när det är läge att vila trötta eller halvskadade spelare och han litar på att de som kommer in gör jobbet. Givetvis kommer det att roteras inför Wolves-matchen samtidigt som det kanske blir något färre ändringar jämfört med om vi hade mött, låt säg, Torquay United.

Pelle:
Får bli ett kort svar här. Ja, jag tror att det blir precis på det sätt som antyds i frågan. Tillbaks idag till vad som verkar vara en relativt konstant förstauppställning, för att därefter på tisdag kunna slänga in killar som Slicker, Edmundson, Scarlett, Lee Evans o.s.v. Och just cupmatchen kan ju vi svenska supportrar avnjuta på TV (förutsatt att man har ett abonnemang på Viaplay). Kul tycker jag, som råkar ha just ett sådant abonnemang.

AC:
Det blir i stora drag ”det gamla vanliga” och sen tror jag som frågan lyder att det blir en form av andrauppställning i cupen. Slicker, Ball, Evans, Harness, Baggott, Humphreys och co. Helt ok!

2023
16
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 37 (NR 416)

Publicerad 10:31 av Nigge

Det är för väl att ligauppehållet för landslagsspel är över. Dags för lite riktig fotboll igen!

Läs mer...

Äntligen!

 

Under Fans Forum i onsdags framkom att den största frågan från fansen är priosystemet som sjösattes till den här säsongen. Hur ska man få bukt med att en del köper biljett för att samla biljettpoäng men sedan vaskar plåten, alternativt säljer den vidare?

Dan:
Jag måste erkänna att jag inte är helt insatt i systemet, men har förstått att det finns en hel del irritation om det. Och i Facebookgruppen Ipswich Town FC Forum, har det också blivit förbjudet att sälja biljetter vidare (om jag förstod det rätt). Men det verkar ju som om nåt har gått snett i systemet; det finns säkert en välvillig tanke bakom det, men det verkar ju inte funka som avsett.

Pelle:
Ja, jag har förstått att det är ett riktigt gissel för många supportrar, men då det inte påverkar mig i någon större utsträckning, så har jag valt att inte sätta mig in i vare sig problemet som i potentiella lösningar. Så nej, jag har tyvärr inget vettigt svar att komma med här, men tänker väl att klubben behöver se över priosystemet igen. Tror dock att det blir svårt att göra alla fans nöjda, rakt över…och hela tiden. Oavsett vad det landar i, så kommer det att finnas vinnare och förlorare. Det handlar väl om att reducera antalet supportrar från den sistnämnda kategorin.

Conny:
Jag får erkänna att jag är lite dåligt insatt i det här, men om jag förstår det hela rätt så arbetar klubben redan på flera lösningar, så som sanktioner mot dem som säljer biljetter vidare genom inofficiella kanaler. Det är så klart ett angeläget bekymmer, det är åt helsike att vissa fans inte får biljetter bara för att några få vill sko sig själva. Tankarna går lite till när det anordnas eftertraktade konserter och folk köper på sig en stor mängd biljetter bara för att sälja vidare till överpris.

 

Klurig match idag på bortaplan mot ett Sheffield Wednesday som inlett serien väldigt svagt. Det har gått lite tungt för oss på Hillsborough på senaste tiden men det kanske är dags att ändra på det? Vad tror du om eftermiddagens drabbning?

Conny:
Sheffield Wednesday ser bedrövligt dåliga ut, både på planen och utanför. Varför man sparkade en duglig manager som Darren Moore förstår jag helt enkelt inte. Han gjorde ett bra jobb med tanke på begränsade resurser och det faktum att han fick arbeta under en ordförande som verkar helt annat än….stabil? Före uppehållet spelade man 0-0 borta mot Leeds och det kan så klart ha lyft självförtroendet en aning. I offensiven ser Ugglorna dock väldigt tama ut.

Ingen match är enkel i The Championship. Ser man till förväntade poäng skiljer det faktiskt bara fyra poäng mellan Wednesday och Ipswich. Med andra ord så förväntar jag mig ännu en tuff match, men där jag ändå tror att vi lyckas plocka tre pinnar.

Dan:
Om man ser på form hittills i höst, vinner vi solklart. Nu är det ju tyvärr aldrig så enkelt. Och som sagt, vi har ju haft det tungt mot Sheffield W. de senaste åren. Det mesta talar egentligen för oss, men det är väl just då det omvända sker. Kanske är det nu Sheffield W. börjar sin marsch uppåt. Fast nån gång måste det vända, så varför inte nu? Jag känner ändå att det blir vinst i dag, och ganska enkelt. Men jag är å andra sidan inte jättebra på att tippa. Men visst vinner vi.

Pelle:
Snacka om att det just nu är riktigt turbulent i Wednesday. De stackars fansen (som man inte avundas för en sekund) är verkligen hårt prövade och grundorsaken kan nog tillskrivas att klubben styrs av en nyckfull stolle till ägare (den thailändske affärsmannen Dejpon Chansiri). Med det sagt, vi möter idag ett lag som inte är i harmoni. Ett lag som inte infinner sig i ett positivt momentum. Ett lag som under märkliga omständigheter sparkade sin tränare Darren Moore, några veckor in på sommaruppehållet. Ett lag med en väldigt vag spelidé och ett lag som är tämligen ålderstiget. Allting är precis tvärtom än vad det är för oss. Och ändå...så måste vi förbereda oss på en riktigt tuff drabbning. De flesta matcherna i den här serien tenderar ju att bli det. Och den största risken som jag ser det, är att vi underskattar dem p.g.a. ovan nämnda röra och/eller p.g.a. rådande tabellplacering. Kom ihåg hur matchbilden såg ut i mötena mot exempelvis QPR eller Cardiff...två lag som tippats strida i botten på serien. Vi kom ju undan med blotta förskräckelsen. Så vad tror jag då om idag? Jo, vi är ett mer energiskt, explosivt och fartfyllt lag än vad Wednesday är och jag tror att det blir det som slutligen kommer att avgöra till vår fördel.

 

Ett helt gäng återkommer från landslagsuppdrag och Wes Burns åkte på en lättare skada. Vill du se någon annan än the usual suspects få chansen från start under den intensiva matchperioden som drar igång i och med dagens fight?

Pelle:
Egentligen inte, men samtidigt så känner jag mig hyfsat kompatibel med att Omari Hutchinson eller Kayden Jackson ersätter den eventuellt skadade Wes Burns och att Freddie Ladapo kommer in på topp (om nu inte George Hirst är fit for fight). Dessutom tror jag att den här matchen kan komma att passa Jack Taylor rätt så bra, men vem han skulle ersätta på mittfältet har jag dock svårt att resonera mig fram till. Sen är jag extra nyfiken på att se våra tre senaste nyförvärv in action. Kanske inte riktigt läge att redan nu peta in Axel Tuanzebe i försvaret eller att låta en relativt oprövad Dane Scarlett få starta i anfallet….men den som ligger närmast till hands för en plats i startelvan idag, är ju Brandon Williams (istället för Harry Clarke)….och ja, så kan det nog bli.

Conny:
Det känns som att Kieran McKenna har hittat en pålitlig startelva som jag inte gärna ruckar på om det inte är absolut nödvändigt. Med det sagt är jag otroligt nyfiken på att se om Tuanzebe (när och OM han blir skadefri) kommer att kliva in i stället för Burgess, som ju har varit överraskande stabil. Dane Scarlett och Omari Hutchinson (som gjorde ett bra inhopp senast) tror jag också kan komma in i laget mer och mer framöver. Angående Wes Burns eventuella frånvaro så ligger väl Marcus Harness närmast till att få starta.

Dan:
Jag antar att det är läge för McKenna att inleda nån sorts rotation, med tanke på det hektiska programmet de närmaste veckorna. Jag är väl mest nyfiken på om Hutchinson kan lyfta sig lite mer. Jag tycker att han såg lite vek ut i början, men har börjat visa lite mer på sistone. Och kanske får han några fler chanser nu, med tanke på Burns skada, som förhoppningsvis inte är så allvarlig. Det ska också bli intressant att se vad Tuanzebe går för, om han får några chanser. Det vore också roligt att se Scarlett, Taylor och Humphreys visa upp sig och visa lite klass och potential. Och jag känner att truppen är bred och djup, så jag tror att laget, och de flesta av spelarna, kommer att klara sig bra, riktigt bra.

 

Det surras om ett tredjekit. Vilken färg vill du ha på tröjan?

Conny:
Får man välja blått och vitt? Egentligen tycker jag väl att två kit räcker gott och väl. Ett tredjekit känns mest som en gimmick för att tjäna pengar. Med det sagt är jag lite förtjust i rött och svart och de randiga retrotröjorna från säsongen 1992-1993 tyckte jag var rätt så häftiga när det begav sig. Som ett tredjekit skulle det duga gott. Ljusblått a la Manchester City skulle också funka.

Pelle:
Rosa och orange-randigt, kanske? Nämen, asså allvarligt, jag vet inte…. det spelar mindre roll för min del.

Dan:
Ja du, det var knivigt. Kanske en inventerad version av första tröjan, med rött i stället för blått, blått i stället för vitt och vitt i stället för de röda detaljerna. Men det kanske blir helt anskrämligt, vad vet jag?

 

2023
10
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36 (NR 415)

Publicerad 12:20 av Nigge

Det är en sån där tråkhelg när det är speluppehåll för landslagsspel. Öken, som Robban Broberg skulle ha sagt. En vecka tills det drar igång igen och då blir det desto matigare schema med sju matcher på tre veckor!

Läs mer...

Tråkhelg :(

 

Vilken vändning senast, va? Själv var jag tvungen att stoppa matchen precis efter Cardiffs andra mål, och hade väl inte så stora förhoppningar senare på kvällen när reprisen kom. Jag blev nästan chockad. Hur kände du?

Pelle:
Hade bara möjlighet att se matchen sporadiskt och blev därför inte så känslomässigt uppvarvad som jag ibland kan bli. Men all heder till samtliga våra spelare som aldrig gav upp. Och framförallt kul för den lite ifrågasatta Freddie Ladapo att få sätta dit två bollar på det sätt som klassiska målkungar också måste kunna göra. De enkla, icke-spektakulära målen som samtidigt är så snygga i all sin grisighet…och framförallt väldigt avgörande.

Nigge:
Precis som Pelle så hade jag inte möjlighet att se hela matchen, men såg fram till Broadheads reduceringsmål och lyssnade sedan på resten av matchen i bilen på väg till Dalhalla (det är viktigt att fotbollen varvas rikligt med musik). När Ladapos båda mål trillade in infann sig den där känslan igen av att "Ska det vara så här den här säsongen också? Ska det rulla vår väg mest hela tiden?" Så kommmer det givetvis inte att fortsätta i all oändlighet, men jag är väldigt glad över att vi har spelat in 12 av 15 möjliga poäng i de fem första matcherna. Och förvånad.

AC:
Magiskt skön vinst och en sån här match måste betyda precis allt för självförtroendet. Inte minst för Ladapo som tog tillvara på möjligheten och var på rätt plats vid rätt tillfälle. Även om han har Championship-erfarenhet så ska det erkännas att jag inte förväntade mig några direkta stordåd utan ser/såg honom som solklar tvåa efter Hirst och tänkbart tredjeval beroende på vem vi skulle landa innan fönstret stängde. Nu blev det Scarlett och allt jag vet har jag läst mig till. Han har nyligen skrivit på ett kontrakt till 2027 med Tottenham, är den yngste debutanten för Spurs med 16 år och 247 dagar och ses som ett jättelöfte.

Till ämnet, det är den här typen av segrar man lever för!

 

Tråkigt nog, nu när vi kanske surfar på en positiv våg, blev det landskampsuppehåll. Och fem spelare (om jag inte har missat nån) är i väg på landslagsuppdrag. Hur känner du för det? Är det enbart positivt eller fasar du för skaderiskerna?

AC:
Hade vi fortsatt spelat i League One hade jag varit lugn och enkom positiv, men nu är det en helt annan nivå och hur kul det än är får spelarna i fråga har vi inte råd med skador på våra absoluta nyckelspelare. Bara att kryssa fingrarna och hoppas på det bästa.

Pelle:
För en gångs skull ser jag faktiskt fram emot uppehållet. Det kommer lägligt. Många av spelarna behöver den mentala som fysiska vilan och de ger både dem som oss supportrar ett lite längre tillfälle att stanna upp och faktiskt njuta av vad som har åstadkommits så här långt. Åratal sedan vi gick in i ett uppehåll med sådan positiv känsla. Dessutom hoppas jag på att den så kallade ”trialen” av Axel Tuanzebe ska löpa väl ut nu under speluppehållet och att en kontraktsöverenskommelse ska kunna nås. Men som sagt, det är vad jag hoppas på, för jag har samtidigt en hel del tvivel som hänger ihop med Tuanzebes frekventa skadehistorik. Och sedan sägs det dessutom att La Liga-klubben Real Betis också är ute efter honom. Och tja, de kan väl erbjuda mer pengar, högre sportsligare nivå, godare mat och bättre väder än vad vi kan. Så risken finns att vi återigen står där med lång näsa. Vi får se vart det hela landar. (Textuppdatering: Och det landade ju rätt iom att han skrev på under fredageftermiddag, så nu håller vi tummarna för att skadorna inte ska sabba det här.)

Nigge:
Frågan om skaderisk dyker alltid upp när det blir landslagsuppdrag och jag har själv ställt den. Svaret ligger kanske närmare än man tror. Hur stor är risken för skada i samband med träning och ev match på ett landslagsuppdrag kontra vanlig träning hemmavid? Jag vet inte, men det slog mig att det borde inte vara jättemycket högre risk på en landslagssamling, särskilt som många av våra spelare nog får nöja sig med inhopp i matcherna. Med mitt nya tänk är jag inte alltför orolig för skador (jinx, anti-jinx och hela den biten).

 

Efter uppehållet står matcherna som spön i backen: sju matcher på tre veckor. Blir det det första stora testet? Klarar vi att hålla kvaliteten i det täta matchandet? Och fortsätter bollen att rulla vår väg i de flesta av matcherna?

Nigge:
Som jag var inne på i fråga 1 så kommer bollen inte rulla vår väg hela tiden, men om den gör det med tillräckligt jämna mellanrum så kommer jag att vara nöjd. Det här sjumatchersmatchandet vi har framför oss är underbart för oss som supportrar, åtminstone på förhand, och säkerligen något som spelarna också ser fram emot, om än med en smula skräckblandad förtjusning. Lördag-tisdag-lördag-tisdag-lördag-tisdag-lördag. Det är bara att fylla på öl- och chipsförrådet och göra sig redo. Kommer flytet vara med oss under den här perioden? Som du skriver Dan, det blir nog det första stora testet. Med vår breda trupp så vill jag tro att vi kommer ut på andra sidan sjunde oktober med värdigheten i behåll (jinx, anti-jinx och hela den biten).

AC:
Nästan omöjligt att redan skapa sig en bild av motståndarna, sett till tabellplacering. Det fick vi surt erfara mot Leeds om inte annat. Vi lär få användning av vår, i mitt tycke, väldigt breda trupp och förhoppningsvis klarar vi oss ifrån allvarliga skador och bollen rullar vår väg även fortsättningsvis… Jag tror det är viktigt att vi startar bra efter uppehållet, då vi springer på formsvaga Sheffield Wednesday på Hillsborough. Tuffast känns Southampton borta och Hull och Preston, förvisso hemmamatcher.

Pelle:
Nja, jag tror att det i längden kommer att bli svårt för oss att upprätthålla den kvalitén i längden. Refererar här till vad jag tycker blev till ett mindre lyckat transferfönster och att vi inte fick in spelare till positioner som vi verkligen behövde stärka upp. Det kommer föra med sig en del negativa konsekvenser framgent (vi kommer att sjunka i tabellen). Medans vi inledningsvis har kunnat rida på det faktum att vi är ett homogent och samspelt lag med samma manager, samma startelva, samma spelfilosofi, sammansvetsad tillhörighet, så har många av de tilltänkta topplagen haft stora förändringar i sina trupper. De kommer givetvis att bli starkare och mer samspelta allt efter som hösten lunkar på. Många av dessa lag fick dessutom in riktigt jävla bra spelare under transferfönstrets slutskede.

 

2023
1
Jul

AKTUELLT

Medlemskap i ITFC Sweden 2023/24

Publicerad 13:23 av Nigge

Nu är det dags igen, sommaren går fort! Det är dags att förnya medlemskapet/bli medlem i ITFC Sweden för säsongen 2022/24. Instruktioner enligt nedan.

Var en proud member!

 

 

Häng med redan från början av säsongen så du inte missar någon omgång i Tipstävlingen! Succén med Swish gör att det är enklare än någonsin att förnya sitt medlemskap i ITFC Sweden. 

Genom att skicka 125 kr (50 för ungdomar under 15 år) till

Swishnummer 123 050 23 02

har du förnyat medlemskapet.

Enkelt va? Är du lite mer old school så går det bra att betala till

pg nr 46 73 05-9 eller

bg nr 282-7798.

 

Om du är ny medlem vill vi gärna ha både din mailadress och den adress som vanlig snigelpost hittar fram till.

 

 

 

 

 

 

 

 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 3 oktober 2023 kl 20:45

Ipswich Town - Hull City

Senaste foruminlägget
2023-09-26 16:04 av Rogge
Svar: Tipstävlingen....?

"Gott jobbat, påminner er även nästa omgång i cupen........."

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.9
Copyright © 2002-2023 ITFC Sweden