2021
16
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 41

Publicerad 11:42 av Nigge

Zoomsnack, Peter Reid och Marcus Evans är dagens ämnen i panelen. Pelle och Dan reder ut begreppen.

Kapten Zoom

 

En liten diskussion uppstod i Zoom-hänget senast. Ska vi ha olika tänk på backplats beroende på motstånd? Ska ytterbackar som gillar att gå framåt mycket i planen ha förtur när vi möter svagare motstånd och vice versa? Eller var vi helt ute och cyklade?

Pelle: En fungerande strategi, tror jag. I alla fall om förändringarna görs med precision och inom måttfullhetens ramar. En mittbackskonstellation bör vara så intakt som möjligt, men att emellanåt byta ut en ytterback för en annan (baserat på spelarens spetskompetens i relation till motståndet) låter både vettigt som proaktivt. Jag är för.

Dan: Ni är inte helt ute och cyklar. Men jag tycker nog inte det ändå. Vi ska ha ett så pass starkt lag att vi inte ska behöva anpassa oss efter motståndet. Vi ska gå ut på plan och föra matchen, spela ut det andra laget och vinna matchen. Det är den inställningen vi måste ha. Och om vi byter ut offensiven mot en starkare defensiv, sänder vi fel signaler, och viker ner oss för motståndet. Det blir fel psykologi, helt enkelt. Men jag kan förstå om tanken uppstår, och det kan möjligen vara värt att testa om vi i nåt läge av säsongen behöver precis ett poäng för att komma sämst tvåa i serien. Men det lär nog ändå inte hända.


Vad tänker du om ryktena om Peter Reid som någon slags konsult/hjälpreda på Portman Road?

Dan: Nu har han blivit konsult. Så vi får väl se vad det innebär. Men eftersom han tidigare har varit i en liknande situation just i förhållande till Cook, när han lyckades i Wigan, så det kanske kan vara ett lyckokast. Och jag tycker nog att det är ett bra drag, vilket kanske alla förstår efter frågeställningen om Leam Richardson förra veckan…

Pelle: Har inget emot Peter Reid, en sympatisk kille med gedigen erfarenhet av ”branschen” och om Paul Cook nu gjort en bedömning att ett samarbete med honom kommer att vara av gagn för klubben så är det gott nog för mig. Men det är ju knappast något som får min puls att höjas nämnvärt, hade hellre sett att en assisterande tränare var på intågande.


Det rapporteras att Marcus Evans är intresserad av att ta över krisdrabbade Derby County. Vad är dina tankar om det potentiella partnerskapet?

Pelle: Ja jösses, den såg man ju inte komma. Med tanke på Evans sportsliga misslyckanden med oss (och den ekonomiska belastning som det blev för honom), så tycker jag att det är lite märkligt att han nu skulle vilja ge sig in i leken igen. Skulle han ha lärt sig något från åren med oss? Säkert. Men skulle han nu, helt plötsligt, vara beredd att satsa så mycket engagemang och pengar som det krävs för att Derby inte ska åka i samma regressiva rutschkana som vi gjorde under Evans styre? Tveksamt. Med Evans som ägare har Derby inget annat att se fram emot än en existens i grå tillvaro. Ett liv, men inte mycket till liv.

Dan: Stackars Derby. Ska de sjunka ännu lägre nu? Och så blir jag lite fundersam, Var inte Evans ett stort Ipswich-fan? Eller behövde han verkligen bara en förlustaffär, för att slippa skatta så mycket. I så fall är nog Derby ett gott val för honom, för de har väl skulder så det måste räcka till de allra flesta miljardärer i världen.

 

2021
9
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 40

Publicerad 10:40 av Nigge

Varför gick det sideways förra helgen? Varför gick det bra i Kalle Anka-cupen i tisdags? Varför går det inte jättebra för Cook? Varför är det så många frågor? För att panelen ska ha något att svara på givetvis.

Läs mer...

Helgen vecka 40

 

Islossning, var det ja. Yeah, right! Varför gick det så fel mot Accrington? Vad var det som fallerade?

Pelle: Inför matchen var vi, precis som Bob Hund sjunger om i sin gamla slagdänga, ”5 meter upp i luften”. Men förmågan att sväva kvar hade vi tydligen inte lärt oss, vilket resulterade i att vi istället landade hårt och brutalt i backen. Inget skyddsnät, ingen mjuk madrass under, utan bara en ilande smärta i ländryggen som återstående minne. Och jag måste bekänna att jag var duktigt irriterad efter att sett den mycket bleka insatsen förra lördagen. Matchen mot Bolton, eller rättare sagt resultatet av den, var ju en förnedrande upplevelse, men jag hade vid tidpunkt ändå en viss förståelse för det inträffade. Det här var något annat. Det här var ren och skär arrogans, från både spelarna som av Cook. Det går inte att vinna om du inte kämpar för det. Det går inte att plocka poäng om du har noll förmåga att adaptera till motståndet. Vi förtjänade inget från matchen. Inget annat än smörj, ska sägas. Men jag hoppas vid gud att man nu lärt sig att hantera den här typen av motstånd ….för det finns flera lag i den här serien som kommer att spela Accrington-style då det möter oss.

Kassör Hedensjö: Allt fallerade. Möjligen smög det in sig en övertro på den egna kapaciteten efter krossen av Doncaster i föregående match. Detta i kombination av underskattning av motståndet som även de blev mosade i matchen innan och som börjat säsongen trevande. Men spelarna är s k proffs och skulle givetvis gjorde det mycket bättre. Även om det var trist att få den påbörjade sviten om tre matcher utan förlust bruten så kan denna förlust tjäna som en nyttig lärpenning på sikt.

 

Och så den där pizza-cupen, med 11 nya startspelare efter helgens match. Det gick ju bra, resultatmässigt, men såg du nån som steg fram och visade att de ville vara med i truppen i dag?

Pelle: Det var en okej insats av samtliga. Ingen stack ut nämnvärt, ingen gjorde bort sig. Ska man lyfta fram någon/några spelare så tycker jag att Conor Chaplin visade prov på spelintelligens och god teknik, framförallt i andra halvlek. Likaså tycker jag att Luke Woofenden är värd att lyftas fram. Han var alert och hade bra precision i sina passningar. Men bäst i laget, om än marginellt, anser jag nog att Idris El Mizouni var. Duktig kille det där, med bra spelsinne och bra arbetskapacitet. Lite bortglömd inför den här säsongen, men faktiskt någon som kan vara med och konkurrera om platsen bredvid Sam Morsy på mittfältet.

Kassör Hedensjö: För ovanlighetens skull så upplevdes det som om laget faktiskt ville spela och vinna en cupmatch och man kunde se de fina kvaliteter som bl a Piggot och Chaplin besitter. Dessa båda torde rimligen vara med i truppen idag. Chaplin kanske rentav nyper en startplats i Celinas frånvaro. El Mizouni gjorde en bra insats och även Kane Vincent-Young ska nämnas men det räcker nog inte ens till bänken idag.

 

Vad tror ni egentligen om allt prat om att Cook inte räcker till utan sin gamla sidekick Leam Richardson, som typ gör succé i Wigan? Är det vad som saknas, nån som kan komplettera Cook?

Kassör Hedensjö: Det kanske ligger något i det men Cook har rönt ganska mycket framgångar i många olika klubbar så jag tror nog han har vad som krävs för att vända detta utan sin tidigare assistent. Flera spelare som kommit till klubben har ju hävdat att orsaken till det är att de vill spela för Cook så de borde veta tänker jag. Därmed inte sagt att assistenterna inte är viktiga och frågan är om Cook har rätt stab runt sig? Jag är mer inne på att vi behöver skapa en vinnarkultur och när det väl vänder så kommer sånt här snack försvinna.

Pelle: Jag vet inte om det är vad som saknas, inte heller om man kan skylla vår halvtaskiga inledning på just frånvaron av en assisterande tränare. Men jag är av åsikten att två är mer än ett. I de flesta sammanhang är det enbart av godo att ha någon i sin närhet att bolla med. Någon som har ett annat perspektiv på sakernas tillstånd, någon som kan bidra med andra egenskaper och erfarenheter och någon som inte är rädd för att konstruktivt utmana i dialog. Det är i dessa ”möten” som vi människor utvecklas, breddar oss och förändras. Så visst, som jag ser det, så vore det nog önskvärt om vi hade en tydligt definierad nr. 2. Och så tror jag också att det kommer att bli någon gång förr än senare.

 

 

2021
2
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39

Publicerad 08:43 av Nigge

Hallå ja, blev det verkligen 6-0 i tisdags?! Det blev 6-0 i tisdags! Hur bygger vi vidare på detta? Panelen har givetvis svaren. Let´s go!

Läs mer...

Islossning de luxe

 

I tisdags var det så kallad islossning! Hur ska vi bygga på detta?

AC: Nu gäller det att surfa på vågen, fortsätta spela vårt eget spel, hög press och inte backa hem och fega ur bara för det är en bortamatch som stundar. Doncaster-matchen var så otroligt befriande. Jag tyckte jag stack ut hakan när jag tippade 4-0 men gråter som sagt inte över 6-0. Visst, Doncaster är inte svinbra i år men vi gjorde en jävligt bra insats och min känsla är att historiskt har Doncaster alltid varit lite av ett spöke då man kunde ge sig fan på att James Coppinger gjorde årets match, just mot oss! Nu har han, tack och lov, lagt skorna på hyllan och Doncaster är åter ett lag som man bara SKA slå! Stackars Dahlberg i målet hade en rätt dyster afton hehe.

Nu väntar som sagt Accrington, som efter en fin inledning, befinner sig i en brutal svacka. 1-5 senast, tre insläppta i matchen innan dess, och lägg därtill 1-4, 1-2 så inser vi att det inte är ett formtoppat Accrington vi möter idag. Lyckas vi håva in offensiva hotet Colby Bishop ska vi se att det kan gå vägen igen.

Kassör Hedensjö: Ja, det var det onekligen även om Doncaster inte gjorde något större motstånd. Förhoppningsvis var detta vändpunkten (även om vi är obesegrade sedan tre matcher bakåt). Det viktiga nu är att vi inte dribblar för mycket med laguttagningen utan hittar en etablerad startelva som ges chansen att fortsätta utveckla samarbeten och skapa en vinnarmentalitet.

Dan: The only way is up! Men det gäller att inte bli alltför carried away. Det kan ju också komma en reaktion på det här. Att vi blir lite nonchalanta och svävar lite på moln, medan Accrington ger sig den på att slå det där laget som tvålade till Doncaster med 6–0. Och då kan vi bli sårbara. Och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig inför framtiden. Det är med viss tvehågsenhet jag ser den an. Men det är ju så det är att vara Ipswich-supporter, så fort man tror att det ska gå bra, går det käpprätt åt h-e, och så fort man är alltför negativ kan det plötsligt vända. Man får liksom aldrig vara för glad. Och det kände jag även i Doncaster-matchen. När Burgess fick sitt tidiga gula kort, kände jag: ”Jaha, det blir en sån dag. Om typ en kvart får han nästa kort och så är det kört.” Sen när Bonne satte ettan, tänkte jag i stället: ”Det här blir kul. Hur enkelt som helst. Målen kommer att rulla in.” För att i nästa sekund tänka att det var precis så jag tänkte mot Bolton… Så det är verkligen lite av en bergochdalbana att hålla på det här laget. Men nu vore det väl själve f-n om det inte kunde lossna, åtminstone i ett par matcher så att vi får lite kontakt med toppen. Doncaster var ingen riktigt värdemätare, men äntligen hade vi fått in en bollvinnare på plan: Morsy. Och med det, över till nästa fråga.


Sam Morsy. Vilken skillnad det blev med honom på plan, i mitt tycke. Vad kommer han att betyda för stabiliteten på mittplan?

Dan: Om han fortsätter som han gjorde mot Doncaster, kommer han att betyda allt. Han jobbade och slet, vann bollar och var allmänt jobbig att möta. Och han vågade avancera framåt med boll trots att han var omgiven av motståndare. Han känns helt otroligt trygg jämfört med de flesta andra spelare. Sen kanske han inte har allt, men det kommer att räcka lång väg i den här divisionen, om han fortsätter så här. Kanske vara han precis så där viktig som Cook hela tiden sa. Konstigt då bara att de inte tidigare har lyckats lägga beslag på en likande spelartyp. Men, bättre sent än aldrig.

AC: Ja jisses. Cook skojade inte när han lovordade honom. Jag vågar påstå att hans medverkan kommer bli direkt avgörande denna säsong. Ännu en ”orimlig” värvning av en spelare som var beredd att steppa ner en nivå... Hoppet lever!

Kassör Hedensjö: Enig med ordföranden. Sam Morsy bidrog med att spela enkla förstapassningar. Gärna till spelare som kommer med fart. Det kändes också som om han spred ett "lugn" med sin närvaro på plan och balansen såg bättre ut. Rollfördelningen på innermittfältsplatserna såg tydligare ut där Lee Evans hade större utrymme att gå framåt och där Morsy föll tillbaka och tog ett större defensivt ansvar. Med detta sagt är det givetvis för tidigt att avgöra efter bara en match och dessutom mot mediokert motstånd men han ser onekligen ut som den lagkapten och ledare vi har saknat under inledningen av säsongen. Morsy kan mycket väl vara den spelare som skänker stabilitet och balans i den offensiva uppställning och spelidé som Ipswich strävar efter.


I lördags hade vi årsmöte och det beslutades om medlemsresa i mars för herrarnas möte med Portsmouth och damernas med MK Dons. Beskriv vad du känner inför att ha detta (och/eller andra resor för att se Ipswich) att se fram emot.

Kassör Hedensjö: Det känns oerhört glädjande att äntligen kunna få blicka framåt igen och se fram emot kära återseenden med härliga gubbar och gummor, och en och annan medkidnappad ungdom, och diskutera vårt kära lags öden. Möjligen under inmundigande av en och annan välsmakande dryck. Alla ska med till Town!!

Dan: Jag känner mig otroligt sugen på att åka ut igen. Och det gör väl de flesta efter de här erbarmliga två åren nästan helt utan socialt sammanhang IRL och utan utlandsresor, och utan fotboll på riktigt. Ska förstås bli extra kul att se damlaget spela. Ett riktigt roligt och bra alternativ som ni hittade åt oss. Nu får vi bara hoppas att det blir av, och, förstås, att den där träliga pandemin faktiskt packar sig iväg bort från jorden. Men, då stänger säkert Boris Johnson ner hela landet för turism, i nån sorts väldigt konstig utveckling av brexit. Inget förvånar mig längre.

AC: Mars låter som en bra plan! Tidig vår i Suffolk brukar vara angenäm. Vädret är ju trots allt en faktor.

 

2021
25
Sep

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 38

Publicerad 10:20 av Nigge

Årsmöteshelg, vinst förra omgången, vackert väder. Det är upplagt för en härlig lördag! Eller?

Läs mer...

Vad kan gå snett liksom?

 

Hoppsan! Första vinsten, lite oväntat. Men oj, vad härligt. Och nu har det väl ändå vänt? Nu kan väl inget gå snett? The only way is up, liksom? Eller, vad har ni för tankar?

Nigge: En vinst var givetvis vad som behövdes för att lösa upp knuten som suttit i vägen för tre poäng. Det i sig kommer givetvis inte att betyda att det bara kommer att rulla på härifrån och framåt. Med fortsatt hårt jobb och fokus på uppgiften (hello VM i sportklyschor) så ska det definitivt gå uppåt, men i vanlig ordning kommer det infinna sig frustrerande bulor på vägen.

Pelle: Vilken lättnad. Efter den sega säsongsstarten så kändes det här som en välförtjänt supporterorgasm. Men huruvida det vänder nu? Ja, jo….det är nog en rimlig tanke, även om jag fortfarande tror att vi är några månader ifrån att se laget spela utifrån alla de kvalitativa förutsättningar som finns. Men min förmodan är att laget nu, åtminstone i maklig takt, kommer att börja röra sig uppåt i serien. På denna resas gång kommer vi fortfarande få uppleva en del onödiga poängtapp och se oss göra en del riktiga plattmatcher, men jag står fast vid mitt förhandstips om att laget kommer att befinna sig på play-off plats då säsongen avslutas i slutet på april 2022.

AC: Ja givetvis otroligt viktigt och som frågan säger, liiite oväntat ändå. Jag hade ingen möjlighet att se matchen så jag vet inte om jag kanske gör klokt i att INTE se dagens match för att inte bryta ”sviten”.

Tar vi trean idag så väntar inte helt formstarka Doncaster hemma i nästa och därefter Accrington borta. Jag vågar vara försiktigt positiv!

 

Bonne är i fantastisk målform. Fem mål på sex matcher. I ett lag som inte går jättebra. Ganska imponerande, men hur oroliga ska vi vara för att QPR ska ta hem honom i januari om det här fortsätter?

AC: Jag tror inte att det är risk för att QPR återkallar honom, men jag vet hoppas såklart att det inte längre är kutym att inkludera denna klausul. QPR är nog endast tacksamma att han lyckas så bra så de kan kräma ur oss på en rejäl slant om vi kommer i ett läge där det finns realistiskt möjlighet att göra vistelsen permanent… Vi får hoppas!

Nigge: Klart det finns en risk om det skulle vara så lyckosamt att killen stänker in ett tjog baljor innan årsskiftet och QPR får problem med målskyttet. Så länge de har ok anfallare så tror jag dock att vi får behålla honom även om han skulle skotta in mål för oss i parti och minut. Vi håller tummarna för att QPR är nöjda med sina anfallare och att Bonne öser på i samma takt som han inlett säsongen.

Pelle: Det är såklart en risk, även om jag bedömer den risken som minimal. När en spelare är över 22, 23 år (Macauley Bonne är 25 år) och lånas ut brukar detta indikera att spelaren inte återfinns i klubbens planer. Dessutom har QPR stjärnanfallare som Charlie Austin, Andre Gray och Lyndon Dykes i sin befintliga trupp, så nej jag har svårt att se att Bonne skulle kunna konkurrera ut någon av dem.

 

Årsmöte i dag, men vi tar väl ändå tre poäng? Ingen jinx på den, va? Och så tre poäng till av bara farten mot bottengänget på tisdag. Det är väl bara att kamma hem poängen?

Pelle: Njjjaaiiiyeee, så enkelt kommer det nog inte att bli, men jag tror faktiskt på en poäng idag och utesluter inte heller en vinst på tisdag mot Doncaster. Vi kommer fortfarande inte att vara ett självspelande fotbollspiano, men jag hoppas vi ska kunna ta avstamp (och givetvis vidareutveckla) de saker som vi gjorde bra i matchen mot Lincoln, d.v.s. att vara mindre naiva i anfallsomställningarna, att prioritera god balans istället för att tillgodose elva spelares pojkdrömmar om tiki-taka fotboll, samt att vara mer kompakta och synkroniserade i defensiven. Sätt det basala först, så kommer det andra sen.

AC: Ja jag skulle nog säga det. Precis så. :-)

Nigge: ÅRSMÖTE!! Äntligen får vi ses i riktiga livet igen! Vad gäller eftermiddagens match så är mina förhoppningar för en vinst medelstora. Med det årsmötesfacit vi sitter på så är det inte så att en sitter och hoppas på att traditionens makt visar sig vara stor just idag. Men det är klart vi vinner. Det är vackert väder utanför tågfönstret på väg till huvudstaden från Dalarna, det är medvind osv. Come on You Blues!!

 

2021
2
Sep

AKTUELLT

ÅRSMÖTE ITFC SWEDEN 2021

Publicerad 21:48 av Nigge

September betyder inte bara höst, det är även dags för årsmöte i vår supporterklubb. I år hoppas vi på mycket god uppslutning efter att knappt ha träffats på ett par år i riktiga livet. Vi kan utlova TREVLIGT SÄLLSKAP, EXTRA FINT PRIS I TIPSTÄVLINGEN samt DRYCK och SNACKS till självkostnadspris. Ta chansen att möta upp i Stockholm sista helgen i september! Vi ser fram emot att träffa just DIG på årsmötet! All info i pdf-filen som du hittar här. Väl mött!

 

 

2021
28
Jul

AKTUELLT

Medlemskap i ITFC Sweden 2021/22

Publicerad 20:46 av Nigge

Nu är det dags igen, sommaren går fort! Det är dags att förnya medlemskapet/bli medlem i ITFC Sweden för säsongen 2021/22. Instruktioner enligt nedan.

Var en proud member!

 

 

Häng med redan från början av säsongen så du inte missar någon omgång i Tipstävlingen! Succén med Swish gör att det är enklare än någonsin att förnya sitt medlemskap i ITFC Sweden. 

Genom att skicka 125 kr (50 för ungdomar under 15 år) till

Swishnummer 123 050 23 02

har du förnyat medlemskapet.

Enkelt va? Är du lite mer old school så går det bra att betala till

pg nr 46 73 05-9 eller

bg nr 282-7798.

 

Om du är ny medlem vill vi gärna ha både din mailadress och den adress som vanlig snigelpost hittar fram till.

 

 

 

 

 

 

 

 

2021
25
Maj

AKTUELLT

TIPSTÄVLINGEN - GRATTIS SAGA NORDIN!

Publicerad 21:49 av ITFC Sweden

Säsongen är över sedan några veckor och kanske kan man tro att tipsledningen har gått i ide, men vi är alive and kicking! Med detta sagt vill vi gratulera Saga Nordin till vinsten i säsongens tipstävling, där 116 poäng räckte gott och väl för att hålla övriga tippare stången med god marginal. Tvåan såg till att även denna placering hamnade i familjen Nordin, nämligen Michael. På bronsplats hittar vi Dan B. I sedvanlig ordning kommer en signerad matchtröja till vinnaren. Vi ska också titta i prislådan om det inte finns något till övriga på prispallen.

För kännedom har vi också några priser i Tipstävlingen Zoom Edition att skicka ut och de kommer, håll ut! Vidare har vi några medlemmar som betalade in medlemsavgift sent på säsongen, efter att vi skickat ut medlemspaket, och ni kommer också att få era pins och medlemskort med posten.

Ha en fin silly season-sommar så ses vi när serien drar igång igen till hösten!

//ITFC Sweden 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 23 oktober 2021 kl 16:00

Ipswich Town - Fleetwood Town

Senaste foruminlägget
2021-10-20 08:22 av Johnsson
Svar: Vilken trevlig tisdag!

"Visst var det efter ”turmålet” i 1:a!
Förr innan dess förlorades alla, i ..."

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2020 ITFC Sweden