2023
25
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 12 (NR 404)

Publicerad 10:59 av Nigge

Matchledigt denna helg, men panelen jobbar vidare. Trevlig helg!

Spelledigt :(

 

Ingen match mot Barnsley idag. Hur känns det att den blev flyttad en månad framåt i tiden?

Pelle:
Jag har förståelse för att klubben ville skjuta upp matchen, men tillhör samtidigt den skara av supportrar som gärna sett att vi tagit oss an den idag. Inte enbart för att lördag eftermiddagen nu ter sig som innehållsligt tom och meningslös, utan för att vi faktiskt har en trupp som ska kunna hantera att ett antal ordinarie spelare inte är tillgängliga, kombinerat med att vi just nu är inne i ett väldigt bra flow. Nu finns det risk att vi tappar rytm och momentum, samtidigt som det finns en stor risk att vi hamnar poängmässigt längre bakom plats ett och två, vilket kan bli jobbigt mentalt även om vi har matcher tillgodo. Barnsley är förvisso inne i ett liknande flow, men vi är trots allt ett bättre lag. The show must go on.

AC:
Två lag i monsterform så det är väl dött lopp om vem som förlorar på flytten. Nu landade ju matchen den 25/4 vilket är säsongens tredje sista och således är eventuell ”reparationsmöjlighet” vid förlust minst sagt begränsad. Men vårt öde är väl beseglat vid det laget så fine by me!

Martin D:
Tråkigt med så långt uppehåll mellan matcherna, men även om vi haft bra form har Barnsley haft grym form så kanske ändå bra att den blev flyttad när vi då skulle sakna två i förstauppställningen.

Dan:
Den första känslan är: tråkigt. Det är alltid roligare när det blir match. Men om man tänker lite på det är det väl det enda logiska och förnuftiga. För både Burns och Broadhead har varit bra på sistone. Samtidigt känns det synd eftersom vi är i våldsamt bra form nu (vilket visserligen Barnsley också är), och jag får lite oroande vibbar från Lambert-eran, då den ena matchen efter den andra sköts upp, när vi hade hyfsat bra form; matcher som vi sen förlorade (känns det som i alla fall). Så, det känns tråkigt och lite oroande, men trots allt som ett riktigt val. Konfunderande? Ja, men så är det ju ofta med känslor.

 

Orsaken till matchflytten ovan är landslagsspel och vi har både Wes Burns och Nathan Broadhead på samling med Wales. Hur orolig är du för att någon ska komma tillbaka till Ipswich skadad?

Dan:
Det hade jag inte en tanke på. Tack för att du påminde mig, liksom. Nu är jag hastigt och mindre lustigt väldigt orolig för just det. Det vore jobbigt att förlora en av dem, eller värsta scenariot, båda. Men med det sagt har vi bra täckning och djup i truppen, så vi står inte och faller med just dem. Och det vore så klart ett rejält avbräck. Men samtidigt får man se det positiva en landslagssamling ger, i form av större utmaningar och att man växer som spelare. Jag tänker hellre: vad härligt om de får spela och gör världens match. Det du, olyckskorpen!

Martin D:
Burns kom igång i senaste matchen och kan han fortsätta hålla den formen är han viktig för oss, annars har jag ju glunkat om att vi har ett alternativ i Jackson. Vi lider väl egentligen inte någon brist på ersättare till Broadheads position, men allt eftersom han kommit igång så känns han all mer värdefull. Just Broadhead är en spelare som KMac har jobbat försiktigt med för att få upp i fitness så om inte landslagscoachen är lika varsam ser jag högst skaderisk på honom. Bägge dessa Walesare är viktiga för oss så låt oss hålla tummarna att det går vägen utan skador och att de tvärtom kommer tillbaka stärkta av landslagserfarenhet.

Pelle:
Inte speciellt. Båda anses tillhöra den ordinarie startelvan, men samtidigt så har vi (i princip) fullgoda ersättare i Kyle Edwards, Sone Aluko, Marcus Harness och Kayden Jackson.

AC:
Huga, risken är ju tyvärr alltid där. Det är väl mer tveksamt om någon startar, eller får speltid(?), vilket förvisso gör att skaderisken inte är lika stor. Dock överväger förhoppningsvis den positiva boosten att vara uttagen i landslaget framför missnöjet till förmodad begränsad speltid.

 

Nu verkar Barnsley ha blandat sig i striden om direktuppflyttning efter en formidabel formtopp, särskilt de 10 senaste matcherna. Formtabellen över den perioden visar Barnsley i topp på 26 poäng, Ipswich på 24 och Sheffield W på tredje plats med 23. Först på sjätte plats finns Plymouth med 19. Vi återvänder till den ständiga frågan: hur stor chans tillmäter du en plats bland de två första för Ipswichs del?

AC:
Svårt. Varje match är ju kniven-mot-strupen och en måstematch och jag är lättad över hur vi lyckats mobilisera efter den något svajiga inledningen på året. Jag flaggade för Barnsley i förra panelen och nu vet jag ärligt talat inte längre vilka jag håller som favorit till direktuppflyttning. Personligen hade jag ju räknat in Wednesday som helt klara, men f-n vet. Usch detta scenario är inte bra för pumpen.

Dan:
Jag tycker att vi har en riktigt stor chans. Men jag tror också att det kommer att bli historiskt tajt i toppen, och att trean kanske missar direktuppflyttning trots över 90 tagna poäng. Och det blir ju otroligt surt för lagen efter de första två, att ”bara” få kval trots ovanligt höga poängnivåer. Men jag hoppas fortfarande på att Ipswich kan lyckas ta sig förbi Plymouth och hålla Barnsley bakom sig. Men frågan är hur det ska gå till. Vi får helt enkelt fokusera på vårt eget, ta så många poäng vi bara kan, och hoppas att det räcker. Det allra viktigaste hindret att överkomma på vägen är den nu framflyttade matchen mot Barnsley; 25 april lär bli ett ödesdatum av stora mått.

Martin D:
Inte så stor chans, även om det tightat till sig i toppen. Topp fyra verkar nu brutit sig loss med ett 8-poängsgap mellan Barnsley och Derby. Det är dock fortfarande ett litet glapp till topp 2 där både Plymouth och Sheffield har på papperet lättare motstånd kvar än vi. Som sagt tidigare så är vi alltså beroende av att de tappar flera oväntade poäng och att vi konsekvent kommer nära maxutdelning härifrån in i kaklet. Det har vi inte visat kapacitet till tidigare under säsongen… Sheffield har nu två täta matcher (sön + ons) mot klubbar i de lägre regionerna av serien och det ska bli intressant att se om den ovana förlusten mot Barnsley leder till att t o m de kan svaja till. Barnsley spelar sig ikapp denna vecka så man slipper de mest förhatliga försåtliga haltande tabellerna. Men jag tror tyvärr fortfarande att vi kommer landa i play-off-lotteriet.

Pelle:
Det är absolut inget orealistiskt scenario, men samtidigt så tror jag inte att det blir så. Som den emotionella ITFC-supporter jag är, så handlar det nog för egen del om att ombesörja mig själv, för skiter det sig så mildras ju fallet av mina modesta förväntningar……och skulle det ändå gå vägen, ja då kommer ju glädjen att vara större än livet själv. Så jag fortsätter med att vara måttligt hoppfull och menar på att våra bleka insatser i januari och februari gjort oss en stor otjänst. Sheffield Wednesday (som förvisso förlorade i tisdags) är med största sannolikhet bortom räckhåll och Plymouth har, hur vi än vänder och vrider på det, ett väldigt mycket lättare avslutningsprogram än vad vi har.

 

2023
18
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11 (NR 403)

Publicerad 11:43 av Nigge

Lördag, ny match, nya insatser och ännu en storpublik på Portman Road. Håller formen i sig tro? Vi håller tummarna! COYB!

Läs mer...

Nollor gillas

 

Fem raka segrar och sex hållna nollor – nu börjar det likna nåt! Hur länge kan vi fortsätta så här, och hur länge måste vi fortsätta för att det ska bli ett lyckligt slut, med direktuppflyttning?

AC:
Plymouth fick smaka på en rejäl överkörning av Barnsley senast och visst hade det varit festligt om Norwood fått näta. Han fick dock nöja sig med en assist. Gott så. Barnsley släpar efter på 34 matcher spelade till skillnad från oss och Plymouth som spelat 36. Vinner de dessa hängmatcher så är de ikapp oss, så vårt enögda fokus på Plymouth ska kanske vidgas något. Nästa lördag skulle vi gjort trippen till Oakwell för en s.k. sexpoängare, men denna match är ju nu uppskjuten… Efter detta svamlande – till frågan: tio matcher kvar, trettio poäng att spela om. Rotherham som slutade tvåa ifjol slutade på 90 poäng (Wigan vann på 92) och vi måste säkert upp på dessa höjder. (Som jämförelse kan vi notera att vid samma tid (36 matcher) ifjol var ställningen följande: 1.Rotherham 79p, 2.Wigan 75p, 3.MK Dons 69p, 4.Plymouth 65p. I år: 1.Sheffield 77p (34ma), 2.Plymouth 74p, 3.Ipswich 72p, 4.Barnsley 66p (34ma). Vi har ett relativt tufft spelschema in, med många övre-halvan-lag som har chans på kvalplats, men även lyckligtvis några som skvalpar runt i mitten och som således har mindre att spela om. Tyvärr ser Plymouth resterande matcher orimligt enkla ut (Forest Green, Accrington, Bolton, Morecambe, Lincoln, Exeter, Shrewsbury, Cambridge, Bristol, Burton, Port Vale…ja ni fattar). Även Barnsleys motstånd klart överkomligt… Det här kommer bli stenhårt!

Nigge:
Ja, äntligen! För första gången på länge är vi tillbaka på ett poängsnitt på två per match. Jag har tjatat hål i huvudet på många om att lyckas vi hålla oss över två pinnar så kommer vi att lösa direktuppflyttning. Skulle vi ha 2.0 eller högre men ändå inte hamna på de två översta platserna så är det bara att lyfta på hatten för Wednesday och Plymouth plus skriva trist historia som första laget som inte fixat direktuppflyttning trots att ha snittat två poäng per match. Hur fortsätter vi för att hålla igång detta? Tja, vinna hemma och kryssa borta kanske? Nån plump i protokollet kommer det förstås att bli så någon vinst borta behövs nog också.

 

Det var längesen jag var så nervös under en match som den senaste mot Bolton. Hur upplevde du den? Var matchen en riktig nagelbitare, eller var det bara som det kändes eftersom motståndet var avsevärt tuffare än i de senaste matcherna? Eller hade vi rent av full kontroll?

Nigge:
Full kontroll var väl att ta i med tanke på straffen som Bolton brände, men bortsett från den så hade grabbarna bra koll på skeendet. Vi är inne i ett sånt där flyt som gör att man känner att det nog kommer att gå bra, till skillnad från perioden tidigare under säsongen när känslan var den totalt motsatta. 

AC:
Efter en hel del tuffa år så är jag i stort sett alltid nervös och bombsäker på att det ska skita sig, men i år har det infunnit sig ett lugn a la ”vi löser det”. Ovanlig men angenäm känsla. Jag tror att mot just Bolton, dessutom på bortaplan, var det precis som i frågeställningen att vi stötte på ett lag av helt annat kvalité än säg våra 4-5 matcher innan det. Vill helst inte tänka på vad som hänt om Dion Charles tryckt dit straffen…

 

Hyfsat tuff hemmamatch i dag mot ett formstarkt Shrewsbury som släpper in få mål på bortaplan. Hur ska vi lyckas dyrka upp deras försvar?

AC:
Ett Shrewsbury som blandar och ger och som med lite god vilja fortfarande har en minimal chans att nå sjätteplatsen. Inget i deras offensiv skrämmer mig och där vi befinner oss för stunden bedömer jag att vi kommer ha detta under total kontroll. Tre säkra.

Nigge:
Det är bara att fortsätt jobba stenhårt på att flytta bollen snabbt. Det kräver mycket rörelse och att inte falla in i Shrewsburys försvarsfällor. Slår vi sedan hål på deras nolla så gäller det att envetet fortsätta trycka på och gå för ett andra mål. Som vi har gjort de senaste fem matcherna alltså. Svårare än så behöver det inte vara.

 

2023
11
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 10 (NR 402)

Publicerad 11:43 av Nigge

Kan Ipswich Town FC fortsätta vinstraden och behålla hoppet om direktuppflyttning? Panelen presenterar sina tankar kring det hela. COYB!!

Läs mer...

att-komma-till-avslut-angst-problematiken

 

Plötsligt är vi inne i ett stim och har fyra raka trepoängare. Beror det på att vi mött lag från lägre regioner i tabellen eller ser du några andra faktorer som gjort att vi sett 12-0 på den senaste kvartetten ligamatcher?

Pelle:
Skulle väl säga att det är en kombination mellan att vi just mött lag i den nedre delen av tabellen samtidigt som vi börjat variera vårt spelsätt utifrån motstånd och olika skeenden i matchen. Det passningsorienterade grundspelet finns alltjämt kvar, men vi passar inte boll in absurdum längre utan värderar lägen och matchsituationer bättre, samtidigt som det nu finns en angenäm adderad direkthet i spelrepetoaren. Sen har givetvis våra januarinyförvärv en stor inverkan på att vi blivit mer effektiva. Samtliga av dem tillför kvaliteter som höjer vårt spel med flera snäpp.

AC:
Gissningsvis en kombo av finfina prestationer och halvknackigt motstånd, men det är synd att klaga. Spelmässigt har det sett riktigt stabilt ut, möjligtvis lite svaj mot MK Dons och första kvarten nu senast, men i övrigt positivt. All problematik med att-komma-till-avslut-angst kändes plötsligt som bortblåst och anfallsspelet gick inte att känna igen mot tidigare svårigheter. Behagligt för en gångs skull.

Dan:
Det är nog mycket att vi har mött just lite sämre motstånd. Men också att vi har fått utdelning framåt i första halvlek. För när vi väl tar ledningen verkar det lite som om en tyngd släpper från våra axlar och vi kan spela ut lite. Och undantaget som bekräftar den regeln är matchen mot MK Dons, där vi inte gled iväg som mot övriga motstånd, men ändå lyckades avgå med segern. Och nu gäller det ”bara” att rida på vägen och fortsätta som om vi ställs mot ytterligare lag av sämre kvalitet.


Hur ska vi ta oss an det tidigare så formstarka (nu två matcher utan vinst) Bolton i eftermiddag?

Dan:
Se förra frågan: det är ”bara” att rida vidare på våg och gå på i ullstrumporna. Det blir förstås lite hårdare i dag, och jag tror att det är väldigt viktigt att få första målet, gärna tidigt, så att Bolton börjar svaja lite. För vårt självförtroende borde vara bättre än deras. Och det kan betyda mycket. Så, satsa framåt och sikta på tre poäng, är receptet som gäller. Och jag har ändå en känsla av att det kan gå riktigt bra. Känner vi måhända en femte raka seger och en sjätte raka nolla bakåt? Kanske, men det viktigaste är de tre poängen.

Pelle:
Jag hoppas att vi ska fortsätta spela på det sätt som vi gjort de senaste fyra matcherna. Lite mer respektfullt, lite mer varierat. Och med återerövrat självförtroende och med betydlig bättre spelarkvalitet än Bolton, så finns det ingen anledning för ”de våra” att gå ut på plan och vara ängsliga. Gör alla sitt jobb, så finns det all anledning att tro på tre fina poäng. Jag tror åtminstone inte att vi kommer att förlora.

AC:
Eftermiddagens batalj blir fruktansvärt viktig och jag skulle säga att det egentligen är helt fel läge att springa på Bolton just nu, som efter ett par poängtapp har kniven mot strupen. Kvaljagande Wycombe har två matcher färre spelade och är sex poäng efter…och det är i vanlig ordning lite getingbo om kvalplats fem och sex. Vi ska naturligtvis fortsätta spela med självförtroende och inte bli för fega. I normala fall skulle jag säga att ett försiktigt optimistiskt spel med fokus på att inte gå bort oss hade gjort sig bra, men vi är inte i den angenäma situationen. Varje match måste vinnas!


Det är inte bara Ipswich som ångar på, Sheffield Wednesday och Plymouth fortsätter också att vinna. Ska vi ge upp hoppet om direktuppflyttning eller ser du anledning att inte tappa det riktigt än?

AC:
Visst släcktes, eller dimmades, det något senast när Plymouth lyckades vända och vinna mot Derby. Avgör dessutom på en ruskigt soft penalty vilket inte gör frustrationen mindre direkt. Jag får nog dra fram den gamla klyschan ”så länge det är matematiskt möjligt så…” och för att spä på dramatiken ytterligare så reser Plymouth till Oakwell och tar sig an fjärdeplacerade Barnsley! Ja jag säger då det… :)

Dan:
Vi ska inte tappa hoppet riktigt än. Allt kan fortfarande hända. Fem poäng känns i och för sig ganska mycket, framför allt som båda lagen går riktigt bra. För det är ju svårt att knappa in på lag som bara vinner; det funkar liksom inte. Men redan efter i dag kan det se oerhört mycket bättre ut. Om Barnsley slår Plymouth och vi gör vårt mot Bolton, är gapet plötsligt bara två poäng, och det är ju ingenting. Fast å andra sidan kommer Barnsley starkt bakifrån, så det finns fler lag som kan blanda sig i det här. Men jag tror på Sheffield W. och Ipswich. Där har ni de två som tar direktplatserna.

Pelle:
Nej, det här med direktuppflyttning fipplades nog bort i januari och februari. Det är framför allt konsekvenserna av de horribla insatserna mot Cambridge och Oxford och att vi inte heller lyckades vinna mot vare sig Wednesday som Plymouth. Nu får vi istället fokusera på bygga upp oss formmässigt och mentalt inför det kommande play-off spelet.

 

2023
4
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 9 (NR 401)

Publicerad 09:00 av Nigge

Kan vi bygga vidare med ytterligare en seger eller två? Roterar KMac startelvan eller kör han på ett vinnande koncept? Och kan Morsy hålla sig ifrån att syna ostskivan i eftermiddag? Frågorna hopar sig, men var lugn, panelen reder ut det hela. COYB!

Läs mer...

Rotera eller inte rotera?

Visserligen seger och tre poäng mot MK Dons senast. Men det hackade betänkligt, och det krävdes en hel del tur för att avgå med segern. Vad var det som gick fel? Men, nu är det väl ändå läge att bygga upp segerraden till fyra raka med två på pappret enklare hemmamatcher?

Martin D:
Ja, ska vi ha att göra i playoff så är det ett måste med två hemmasegrar mot på papperet svagare motstånd. Burton har väl dock det senaste inte för dålig form, man vinner och förlorar varannan på bortaplan, och vinterfönstrets lånespelare behöver kontrolleras för att inte detta ska bli en obehaglig upplevelse. Som kanske märks så har jag tappat självförtroendet lite. Det blir så när vi då lite turligt får kämpa oss till tre poäng med en 1-0 seger när våra toppkonkurrenter i det senaste vunnit med 5-2 resp 5-0… Vår hemmaform är ju inte för stabil, vi vinner och spelar lika varannan match. Visst finns problemet att vi inte varit tillräckligt effektiva med tanke på våra chanser, men det är också fantastiskt dåligt hur vi fördelar våra mål o insläppta. Vi har på hemmaplan målskillnaden 33-12 och med det bara lyckats vinna 9 matcher. Plymouth har nästan identisk målskillnad med 32-12, men har då med det vunnit 14 matcher... Nu ser det ut i ligan som att topp 6 ryckt ifrån övriga lite. Antar vi att Barnsley vinner sina ”games in hand” så halkar vi ned till fjärde plats. Ställningskriget utvecklar sig till ett veritabelt getingbo och det gäller då att vi tar poäng i de matcher där vi bör göra det.

Pelle:
Bortsett från en möjlighet till MK Dons i första halvlek som kunde slutat med 4-0 under ett och samma anfall, så tycker jag att vi gjorde en bra och disciplinerad match. Visst borde vi fått in minst en boll till (den här gången var det Broadhead som missade öppet mål), men samtidigt kontrollerade vi matchen fullkomligt i andra halvlek och jag tyckte aldrig att vi blev riktigt hotade. Skulle säga att vi tog en tung typ av Sheffield Wednesday seger. För det är ju så de brukar göra i merparten av sina matcher, d.v.s. göra 1-0 tidigt för att sedan hålla resultatet matchen ut. Så nej, jag håller inte riktigt med om att spelet hackade betänkligt. Men jag gör det på ett ödmjukt sätt (inte håller med alltså). Det är precis den här typen av segrar vi behöver ta mer av. Och även på det sätt vi gjorde det på. Dessutom befriande skönt att vi inte vann bollinnehavet denna gång.

Nigge:
Jag hade bara möjlighet att se nästan hela första halvlek, så har svårt att uttala mig om hur det såg ut i andra. Baserat på vad jag fatkiskt fick se under de ca 40 minuter jag hann med innan annat kallade så var det ändå hyfsat bra. I vanlig ordning borde vi förmodligen ha gjort mer än ett mål, men i ärlighetens namn även släppt in ett. Att MK Dons inte lyckades göra mål på super-duper-chanserna när Walton m fl räddade oss är ett mysterium i paritet med Erik Niva ännu inte tagit upp Ipswich Towns säsong 1980/81 ännu i sin succépod When We Were Kings. Och visst, det är läge att vinna två till matcher de närmaste dagarna innan det är dags för Bolton borta nästa helg. MEN. Men, men men. Har vi varit i den här situationen tidigare den här säsongen? Ja. Hur har det gått då? 1-1 mot lag vi anser oss ska klå lika lätt som en björn skulle kunna mumsa i sig en fjällräv (OBS, ej kollat om björnar rankar fjällrävar högt på sin lista över tjänlig föda). Låter det bekant? Det går således inte att ställa in skorna, ha dålig rörelse och tänka att det ordnar sig. Presteras på topp, det är vad som ska göras och inte bara i de närmaste fighterna utan hela vägen in i början av maj. Good luck to us.

 

Till mångas förvåning valde McKenna att stoppa rotationen till MK Dons-matchen. Blir det fortsatt stopp för rotationen, eller blir det några byten inför dagens match? Och vem tycker du förtjänar att få plats i startelvan?

Nigge:
Jag börjar med vilka jag vill ha som inhoppare: Hirst, Jackson och Edwards. Med detta sagt så är min åsikt att samma gäng som startade senast kliver ut på Portman Roads gröna gräs och manglar Burton. Tätt matchande gör att det får bli rotation i tisdagens match istället. Rent generellt önskar jag lite mindre rotation, en eller ett par gubbar in och ut från match till match men en stabil stomme under de 13 sista matcherna i serien. 

Martin D:

Något märkligt att sluta på inslagen väg (ständig rotation) utan att man hittat något nämnvärt mer vinnande koncept än tidigare. Jag är dock som sagt tidigare inte ett stort fan av stor rotation, speciellt på vissa platser såsom mittbackarna. Nu hoppas jag att Burgess och Wolfie får köra resten av säsongen och att de håller formen då de jagas av Edmundsson och kanske Keogh (som väl mer börjar likna ett coachingalternativ). Annars vad gäller försvaret så är ju ytterbackspositionen en mycket slitsam position och jag tycker att Leigh sett mycket pigg och positiv ut när han kommit in så jag hoppas lite på att han kan få lite fler chanser, dock så verkar Leffe lagt beslag på förturen på vänsterkanten. Om vi flyttar upp till mittfältet så hoppas jag att Loungo nu är fit nog att kunna starta matcher så att vi får ihop samspelet mellan honom och Morsy till de tuffare matcherna som stundar. Humphreys får gärna göra inhopp i slutet av matcherna. Till anfallet så känns det väl som vi borde försöka nöta in Broadhead och Chaplin så att de blir ett radarpar. Aluko och Edwards bra bolltrollare att tillgå efter matchminut 60. Harness tycker jag vägt för lätt och har inte fått till sin målform. Sedan ska jag säga något oväntat och det är att kanske skulle Burns reagera bra på att bli bänkad till förmån för Jackson på kanten. Jag tycker fortfarande att Jackson chansar för mycket och inte hittar samspel, men för att kunna skaka liv i Burns så vore det något jag skulle vilja testades. Gällande striker så är jag velande. Om vi nu ska tro på KMac så bör han nog satsa fullt ut på Hirst och ge honom ett riktig chans att komma igång, problemet med det är att jag inte tycker att Ladapo är en bra inhoppare.

Pelle:
Ja, det var rätt så överraskande, men tror att vi framöver, i de allra flesta fallen, ändå kommer att se ett antal spelare in och några spelare ut från match till match. Det blir nog oundvikligen så när man har en så stor trupp av relativt jämbördiga spelare som KMac har. Den spelare som jag framför allt tycker borde givits mer chanser i startelvan är Kyle Edwards. Han har offensiva kvaliteter som ingen annan i truppen har, han är också relativt snabb och inte heller oäven att hjälpa till i defensiven (vilket inte alltid är en självklarhet för tekniskt skickliga yttrar). Tycker inte att det skiljer något mellan honom och Wes Burns, och anser att han är en rätt så mycket bättre spelare än exempelvis Marcus Harness.


Jag tror inte att Morsy lyckas gå fyra matcher utan varning, men hoppas givetvis. Vad tror ni om partnerskapet Humphreys/Luongo om det värsta inträffar? Och bör McKenna vila Morsy om vi leder en match stort, dels för att han ska återhämta dels för att han ska undvika en varning till?

Pelle:
Jag gillar Luongo utifrån det lilla jag sett av honom och tror att ett potentiellt partnerskap med Humphreys kommer att funka smärtfritt. Luongo utstrålar lugn och trygghet och Humphreys är tämligen anpassningsbar och spelar boll med en, för åldern, unik mognad. Som svar på den andra delfrågan, så tror jag inte att Sam Morsy är en spelare som man behöver eller ens ska vila, om det inte finns medicinska skäl till detta. Det är en tuff kille, den där Morsy.

Nigge:
Att Morsy ens skulle klara av första halvlek mot Burton utan att han får syna ostskivan tar jag för osannolikt, så det är nog läge att fundera över vem Humphreys ska kampera ihop med på mitten. Och särskilt mycket funderande blir det inte eftersom Luongo framstår som det självklara valet med tanke på hur det ser ut med skador i övrigt. Ball sägs vara på väg tillbaka, men jag tvivlar på att han är fit for fight för någon av matcherna mot Burton eller Accrington. Om vi leder stort i en match kan Morsy kliva av, men då är vi sannolikt i andra halvlek och med tanke på vad jag skrev ovan om vad som kan tänkas hända i första halvlek redan i eftermiddag så är det kanske för sent. Åker han på ett gult så åker han på ett gult och han kommer att åka på ett gult för han är väldigt bra på just att åka på ett gult.

Martin D:

Om det förra säsongen var platsen som vänsterback som spökade så har det denna säsong varit mittfältet. Som tidningarna skriver så har uppställningen för oss hela tiden varit Morsy + 1. Vi har på papperet tre fullgoda alternativ där Camara har varit skadad hela tiden, Ball i princip hela tiden och Evans iväg på sitt andra längre skadeutbrott. När vi nu testar det fjärde alternativet med free transfern Luongo så påstås han åtminstone besitta den rutin och spelnivå som krävs vilket ju är bra. Däremot har vi inte sett hur han presterar som spelpådrivare och bollfördelare än, i det fall det inte blir Morsy + Luongo, utan Luongo + 1. Oklart om han direkt kan kliva in och ha förmågan att styra upp laget. Humphreys har jag tyckt presterat fantastiskt utifrån sina förutsättningar, men för blekt för vad vi behöver så att bli beroende av honom i två raka matcher skulle inte kännas lugnt. Speciellt i matcherna mot Barnsley och Derby behöver vi en Morsy i storform. Detta är en tydlig oroshärd.

 

2023
23
Feb

AKTUELLT

Skarp anmälan till ITFC Swedens medlemsresa 2023

Publicerad 21:47 av Styrelsen ITFC Sweden

Nu är det dags för skarp anmälan till medlemsresan 2023 vilket i vanlig ordning sker genom betalning av matchbiljetter samt ett mail med uppgifter om match/er och aktiviteter man vill vara med på (se mer info sist i mailet). Om man inte är medlem sedan tidigare går det bra att inkludera medlemsavgiften i betalningen, 125 kr för vuxna och 50 för ungdom under 15 år (för att vara med på medlemsresans aktiviteter och biljettinköp ska man alltså vara medlem i ITFC Sweden).

We believe in Magic!

 

Så här ser det preliminära programmet ut: 

Fredag 14 april

PUBKVÄLL

Enligt beprövat recept samlas vi för gemensamt häng på The Dove. Vi kommer även denna säsong att få sällskap av en före detta spelare som kommer att berätta om sin karriär. Start ca kl 19.00 men är inte spikat i skrivande stund.

 

Lördag 15 april

MATCHDAG

Säsongens medlemsresa inleds med match mot Charlton på Portman Road. Vi samlas på The Greyhound för att värma upp inför matchen. Vi tar oss därifrån via Black Horse till Portman Road. Kick-off kl 15.00.

 


ITFC Sweden införskaffar i vanlig ordning matchbiljetter och följande priser gäller (vi sitter på Magnus Group Stand, dvs gamla Britannia Stand):


Vuxna: 340 kr

Senior, 65+: 250 kr

Under 23: 175 kr

Under 19: 90 kr

Under 12: 40 kr

 

GEMENSAM MIDDAG

Vi kommer att boka in oss på en trevlig restaurang i Ipswich för gemensam middag på lördag kväll. Vi återkommer med mer information om detta närmare avresa.

 

Söndag 16 april

UTFLYKT OCH MATCHDAG

Vi åker supporterbuss till Milton Keynes för att heja fram Ipswich Town Women! Avfärd gissningsvis mellan kl 9 och 10 på söndag morgon/förmiddag. Matchstart kl 14.00. Bussresan kostar 200 kr/person och matchbiljett köpes på plats. Den kostar ca £5-10.

 

Måndag 17 april

LEDIG DAG! ??

 

Tisdag 18 april

MATCHDAG

 

ITFC-Port Vale kl 19.45. Vi återkommer om samlingsplats och tid. ITFC Sweden införskaffar matchbiljetter och följande priser gäller:

 

Vuxna: 340 kr

Senior, 65+: 250 kr

Under 23: 175 kr

Under 19: 90 kr

Under 12: 40 kr

 

Betalning för matchbiljetter och bussutflykt på söndagen görs till ITFC SWEDEN och pengarna ska finnas på vårt konto senast måndag 6 mars. Märk betalningen MEDLEMSRESA. Betalning till något av följande:

 

Pg: 46 73 05-9

Bg: 282-7798

Swish: 123 050 23 02

 

OBS!! Förutom betalning behöver vi också få ett mail med anmälan som innehåller:

Match/er som man kommer vara med på. Ange namn och medlemsnummer.
Aktiviteter som man vill vara med på (pubkväll, gemensam middag och utflykt på söndagen).


Om det finns några frågor kring medlemsresan får man gärna återkomma till ordförande Niklas Nygårds.

 

Med vänliga hälsningar

ITFC Sweden

2023
22
Jan

AKTUELLT

TIPSTÄVLINGEN X-MAS EDITION AVGJORD

Publicerad 18:58 av Nigge

Efter en rafflande avslutning på Tiprstävlingen X-mas edition så kan vi konstatera att Magnus Granberg avgick med segern. Det satt hårt åt efter att Magnus och Victor Fahlberg landade på samma poäng efter matcherna i december och det hela fick avgöras i sudden death i de nästföljande matcherna. När Magnus kammade hem en poäng i FA-cupmatchen mot Rotherham så stod han som segrare. Stort grattis till Magnus! Den signerade tröjan postas i veckan som kommer :) Det kommer även priser till Victor, Sambasvante och Hasse L. Snyggt tippat, gänget!

Santa Claus is coming to Town

 

2023
8
Jan

AKTUELLT

INTRESSEANMÄLAN - ITFC SWEDENS MEDLEMSRESA 2023

Publicerad 11:14 av Nigge

Idag har vi skickat ut mail till alla medlemmar för att få in intresseanmälningar till säsongens medlemsresa. Mailet enligt nedan.

Medlemsresa!

 

Säsongen 2022/23 är det dags att återuppta ITFC Swedens medlemsresa, givet att inga yttre omständigheter sätter käppar i hjulen igen. Som vi tidigare gått ut med så är det matcherna mot Charlton och Port Vale, 15:e respektive 18:e april hemma på Portman Road som gäller. För att ha en idé om hur många vi kommer att bli på resan och de aktiviteter vi planerar så går vi nu ut med en intresseanmälan. Om du/ni vill hänga med så ser vi fram emot ett mail med svar på hur många i ditt sällskap som vill vara med på följande:

 

1 Fredag 14 april: Pubkväll på The Dove med en fd Ipswichspelare och allmänt skönt häng.
2 Lördag 15 april: Matchbiljett till Ipswich - Charlton.
3 Lördag 15 april: Gemensam middag. Restaurang ännu inte spikad.
4 Söndag 16 april: Bussutflykt. Vårt huvudspår är att hyra buss för att ta oss till Milton Keynes för att se Ipswichs damer spela mot MK Dons och göra en del stopp på vägen. Reservplanen, om inte huvudspåret inte blir av, är att bussutflykten istället går till att besöka några smultronställen runtom i Suffolk.
5 Tisdag 18 april: Matchbiljett till Ipswich - Port Vale.

Vi önskar svar på ovanstående senast på söndag 15:e januari, dvs om en vecka. Svara med vilka av de fem punkterna som du är med på och, om ni är flera i sällskapet, hur många som är med på respektive punkt.

Vi ser fram emot svar på ovanstående och framför allt ser vi fram emot att träffas igen till våren!

//Resekommittén ITFC Sweden

 

2022
21
Jul

AKTUELLT

Medlemskap i ITFC Sweden 2022/23

Publicerad 12:05 av Nigge

Nu är det dags igen, sommaren går fort! Det är dags att förnya medlemskapet/bli medlem i ITFC Sweden för säsongen 2022/23. Instruktioner enligt nedan.

Vi kan meddela att kommande säsongs pin redan är designad och kommer att beställas direkt när vår leverantör är tillbaka från semester den 1:a augusti. Således kommer medlemspaketen komma i tid säsongen 2022/23 :)

Var en proud member!

 

 

Häng med redan från början av säsongen så du inte missar någon omgång i Tipstävlingen! Succén med Swish gör att det är enklare än någonsin att förnya sitt medlemskap i ITFC Sweden. 

Genom att skicka 125 kr (50 för ungdomar under 15 år) till

Swishnummer 123 050 23 02

har du förnyat medlemskapet.

Enkelt va? Är du lite mer old school så går det bra att betala till

pg nr 46 73 05-9 eller

bg nr 282-7798.

 

Om du är ny medlem vill vi gärna ha både din mailadress och den adress som vanlig snigelpost hittar fram till.

 

 

 

 

 

 

 

 

2022
10
Maj

AKTUELLT

TIPSTÄVLINGEN - COPY PASTE!

Publicerad 22:21 av Nigge

 

 

 

Säsongen är över och vi kan även denna säsong konstatera att vi har en tipsmästare av rang i medlemsleden. Vi gratulerar återigen Saga Nordin till vinsten i Tipstävlingen! Precis som förra säsongen var det en rejäl segermarginal och 118 poäng räckte mycket väl för att hålla övriga på säkert avstånd.

Tvåa blev Anders Gustavsson och på bronsplats hittar vi Pelle Hagback. I sedvanlig ordning kommer en signerad matchtröja till vinnaren. Vi ska också titta i prislådan om det inte finns något till övriga på prispallen.

Ni väntar förstås alla tålmodigt på medlemspaket och ni kommer att få dessa med posten.

Ha en fin silly season-sommar så ses vi när serien drar igång igen till hösten!

//ITFC Sweden

 

 

 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 1 april 2023 kl 16:00

Derby County - Ipswich Town

Senaste foruminlägget
2023-03-29 18:30 av Klas
Bra resultat

"... och plötsligt verkar Sheffield Wednesday tappa det när de tappar poäng på ..."

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.8
Copyright © 2002-2020 ITFC Sweden