2024
13
Apr

AKTUELLT

MEDLEMSRESA PÅGÅR - INGEN LÖRDAGSPANEL IDAG

Publicerad 08:55 av Nigge

Lördagspanelen är tillbaka nästa helg. Come on you Blues!

 

2024
6
Apr

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 14 (NR 445)

Publicerad 09:35 av Nigge

Man har fått gnugga sig i ögonen varje dag sen Långfredagen för att tro på att tabellen verkligen stämmer. Det är Derby Day igen och vi åker till Carrow Road som serieledare! Hur går det och hur ska det gå på medlemsresan nästa vecka och i de därefter avslutande matcherna? Panelen gör sitt bästa för att reda ut det hela. Come on you Blues!

Derby Day!

 

Vilken påskhelg vi fick, och vilken makalös upplösning i måndags, rena aprilskämtet bara att det var sant! Sex poäng till oss, fyra till Leeds, tre till Leicester och ett ynka poäng till Southampton, och upp i ligaledning. För mig känns vi och Leeds starkast, medan Leicester känns lite nerviga och krampaktiga. Hur ser du på de tre topplagen och deras form?

Conny:
Att döma av våra möten med de andra topplagen så är Leeds det enda laget som jag har känt att ”oj, det där gänget är på en annan nivå än vad vi är”. Leicester är såklart ett bra lag i grunden, men de känns mer svajiga än Leeds. Det känns dock lite lurigt att prata om form då det är så pass tight i toppen och en ynka poäng hit eller dit kan avgöra skillnaden mellan direktuppflyttning och att behöva kvala. Förutom Southampton då går det ju inte att säga att något av topplagen har direkt dålig form. Det här blir tight!

Pelle:
Håller med. Leeds och vi känns starkast för nu, men sånt där kan ju svänga snabbt och jag är lika ambivalent i mitt tyckande som ett bettingbolag. För när solen skiner är det svårt att föreställa sig dagar av regn….och vice versa. Men oavsett hur det här än slutar så har ju allt med den här säsongen varit fantastiskt. Precis allt. Inte bara för att vi just nu ligger etta i serien. Inte bara för att vi är etta i serien med enbart sex matcher kvar. Inte bara för att vi legat i toppen av serien under princip hela säsongen. Inte bara för att vi just nu är etta i Championship, men förra året spelade i League One. Utan kanske främst för att vi är etta i serien under en säsong som av alla experter bedöms vara den konkurrenskraftigaste någonsin iom fallskärmslagen Leeds, Southampton och Leicester. Att vi nu avpolletterat ett av dem och att vi kommer att konkurrera med de övriga två om en direktkvalificeringsplats in i det sista är enastående. Vi är bäst, vad som än händer. Men det visste ni ju redan.

Nigge:
Vår form är lika osannolik som avslutningen av förra säsongen. Hur är det ens möjligt att ha sånt medrull som vi har haft, Cardiffmatchen undantagen förstås, kan man undra. Och framför allt, kan det hålla i sig? Tja, möjligen. Men det kan ju också gå åt andra hållet, så det är fruktansvärt svårt att sia om. Vad som däremot högst sannolikt kommer bli ett faktum är att det lag som slutar trea kommer ha fler poäng än någon annan trea i Championships historia. Igår kväll roade jag mig med att gå igenom alla sluttabeller i Championship ända bak till säsongen 1989/90 (jag vet vad ni tänker, men ni är fanimej inte ett dugg bättre). En gång (1!) har det hänt att ett lag som skrapat ihop 90 poäng inte har fixat direktuppflyttning, nämligen Sunderland säsongen 1997/98. Med 6 omgångar kvar (Leicester har 7 matcher kvar) så har topp-tre fått ihop 85, 86 och 87 poäng. Lägg därtill att Southampton har en god teoretisk chans att också få ihop 90 poäng med sina 8 matcher kvar att spela. Hur ska man kunna se i spåkulan vilka av de tre topplagen som ska ro hem detta och vilket som ska stryka på foten? Och kommer Southampton göra en slutspurt av sällan skådat slag? Inte vet jag, men spännande kommer det att bli och djup besvikelse kommer att uppstå någonstans. Precis som det ska vara i fotbollens värld, med andra ord.

 

Men nog med historia, nu blickar vi framåt. Dunderviktigt derby för båda lagen i dag. Vi jagar direktuppflyttning och Norwich en kvalplats. Hur kommer matchen att gestaltas, och desto viktigare: vem går segrande ur det här?

Nigge:
Vi har det allt som oftast tufft på Carrow Road och det blir inget avsteg från dig idag. Senaste gången vi vann ett derby, hemma eller borta, var i april 2009, vilket också råkade vara vår första officiella medlemsresa med ITFC Sweden. Den senaste viktorian på bortaplan var i november 2006 och dessförinnan mars 2003, när jag och herr Hallström fanns på plats. Man kan lugnt säga att det har varit tunnsått med framgångar mot kanariepippisarna de senaste två decennierna. På förhand är jag nöjd om vi får med oss en poäng hem till Suffolk idag.

Conny:
Derbyn brukar ju vara täta, tuffa och nervpirrande affärer och det finns väl egentligen ingen anledning tro att lördagens Old farm kommer att bli annorlunda. Dock säger min magkänsla att den här matchen kommer att bli ganska underhållande för den neutrala åskådaren. Norwich har hittat formen (även om man inte kunde stå emot Leicester) och det är en faktor som oroar mig en aning. Sara och Sargent är bra spelare som vi måste hålla koll på. För vår del är frågan om Kieffer Moore är fit for fight eller om vi tvingas hålla till godo med Al Hamadi eller Jackson (huga!). Vem vinner? Jag vågar knappt ens gissa. Men vi säger väl 3-2 till Town (Sarmiento avgör i den 97:e minuten)? Taget?

Pelle:
Det är två lag med väldigt gott självförtroende. Norwich är ett betydligt bättre lag nu än då vi mötte dem i mitten av december. Men så är vi också. Fan vet hur det här slutar. I ärlighetens namn så har jag inte riktigt orkat ladda om till den här matchen sedan i måndags. Jag är fortfarande helt slut. På ett lyckligt sätt. Sedan vet jag med mig att jag antagligen kommer att missa matchen (naturligtvis inte självvalt), vilket kanske också påverkat min personliga uppladdning lite negativt. Nåväl, det kommer att bli en tuff match med fantastisk inramning och jag tror på åtminstone en poäng (känns rimligt) eller kanske på en knapp vinst (känns lite mindre rimligt). Go, go, go…….

 

Watford på onsdag, och första match på årets medlemsresa. Kommer den första hopen svenskar att komma till dukat bord, det vill säga i fortsatt serieledning, och kommer de, som del av den tolfte spelaren, att se till att vi återfinns på åtminstone topp två-plats tills vi andra anländer på fredag/lördag?

Pelle:
Nja, jag är lite tveksam till huruvida vi fortfarande ligger kvar som etta till på onsdag. Just med tanke på den tuffa drabbning som vi står inför idag. Men oavsett vad, så kommer vi i allra högsta grad att vara med i racet. Och herregud som vi är med i detta race. Något som för några veckor sedan kändes otänkbart, känns just nu, faktiskt lite tänkbart.

Nigge:
Nästa vecka blir det en historiskt stor ansamling av skandinaviska Ipswichsupportrar på Portman Road. ITFC Sweden kommer med nästan 90 medlemmar och vår norska motsvarighet ITSCON har ett följe på drygt 120 medlemmar. Klart som spaden från falukorven att vi kommer att göra allt för att vråla fram vårt blåvita gäng så mycket vi bara kan. Kommer vi att vara i serieledning? Nja, tveksamt, men vilken grej om så skulle vara fallet!

Conny:
Jag är osäker på om svenskgänget får komma till dukat bord på onsdag, men som sagt så håller jag tummarna. Watford lever lite i ingenmansland så här nu när säsongen så sakteliga börjar gå mot sitt slut. Har inget direkt att spela för och det märks även på formkurvan. Tyvärr så fungerar inte Championship som så att ett lag bara lägger sig platt och ger bort på poängen, så vi kommer att få kämpa för det. Gör spelarna bara sitt yttersta så tror jag att det går vägen. Ni svenskar som är på plats får sjunga, skråla och heja fram laget för mig också. Nästa gång hoppas jag kunna vara med, när småbarnslivet har "lugnat ner sig" en aning. COYB!

 

2024
30
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 13 (NR 444)

Publicerad 10:08 av Nigge

Med påskpanelen kommer också den ovana känslan av att vara serieledare! Många tuffa matcher framöver och frågan är om vi kommer att vara kvar i kampen om direktuppflyttning när säsongens medlemsresa går av stapeln om mindre än två veckor. Panelen har förstås sina tankar om detta och lite till. Glad Ipswich-påsk!

Läs mer...

Top of the League!

 

Dina tankar om matchen mot Blackburn igår?

Dan:
Vinst och tre poäng. Det var det viktigaste. Jag tyckte att vi startade bra, med högt tempo och dominerade matchbilden. Och så såg det ut hela första halvlek egentligen. Blackburn verkade fokusera på försvarsspel och kontringar. Och jäklar vad nära att de lyckades. De visade verkligen att vi har svårt att stå emot snabba kontringar. Vi får hoppas att våra konkurrenter inte tittar alltför noga på den här matchen, för det avslöjar en del svagheter… Det var tur för oss att domarna hade glasögonen på den här gången, och dömde bort alla deras tre mål. Helt korrekt också. Kanske får vi se det som återbetalning på den ömkliga domarinsatsen mot Preston tidigare. Men i stort var det en kämpavinst, där vi inte glänste. Framför allt andra halvlek såg riktigt hafsig ut. Men, vi vann och tog oss upp på första plats. Och samtliga tre toppkonkurrenter tappade poäng. Vad mer kan man begära? 

Pelle:
Det började bra och vi var ordentligt på hugget under de första 20, men förutom Chaplins mål så skapades det ändå inte speciellt många farliga målchanser under denna period. Påskmusten förblev ljummen och vi kom aldrig att accelerera. Istället utvecklades matchen till något annat. Andra halvlek och i synnerhet den sista kvarten var tuff att se och Blackburn var nog värda att få ut något mer av matchen än bara noll poäng. De gjorde förvisso tre bortdömda mål, men samtliga var korrekt bortdömda. Och vi kom undan med blotta förskräckelsen. Vi höll ut. Tre enormt viktiga poäng på bortaplan. Samtidigt som övriga toppkonkurrenter tappade poäng i sina matcher. Att vi med sju matcher kvar av ordinarie säsong nu är etta i Championship är ju helt sinnessjukt. Jag tänker att jag repeterar det där. Att vi med sju matcher kvar av ordinarie säsong nu är etta i Championship är ju helt sinnessjukt!! Vem eller vilka hade kunnat förutse detta?

 

Vad tyckte du om damernas match mot Chatham Town förra helgen?

Pelle:
Hade ingen möjlighet att se matchen, men gillar allt som jag i efterhand har hört och läst om det. Och viktigt utifrån flertalet perspektiv att damerna nu ges möjlighet att få spela på Portman Road inför storpublik (och inför streamande åskådare). Det kommer att bli fler sådana tillfällen, men om man finge önska (vilket man givetvis får som panelmedlem) så skulle jag önska att samtliga av damernas hemmamatcher spelas på Portman Road framöver.

Dan:
Jag såg bara nån del här och nån där, men det såg övertygande ut. Nu mötte de visserligen ett bottenlag, men starkt ändå att gå ut och leverera inför rekordpublik på Portman Road. Det måste ha varit en fantastisk känsla för spelarna. Jag hoppas att publiken, och klubben, fick mersmak och gör det här igen. Tror att det kan bli ett verkligt lyft för damlaget, som ju har gått lite si och så i år.

 

Snart är det medlemsresa, men först ska vi ta oss an Southampton på måndag och Norwich nästa helg, två minst sagt kniviga matcher. Vilka behöver vi ha skadefria nu och kommer vi ha chansen på topp-två när vi rullar in i Ipswich på onsdag eftermiddag för matchen mot Watford?

Dan:
Helst behöver vi ha alla skadefria. Men så blir det ju aldrig. Tråkigt att just Burns är ute nu, troligen för resten av säsongen. Det hade varit bra att honom, med hans aggressivitet, fart och killerinstinkt. Vi har inget riktigt toppalternativ på den kanten. Jackson har farten och delvis aggressiviteten, men saknar den där sista avgörande touchen. Hutchinson är en light-version av Burns, om än mer teknisk och kan överraska i man mot man. Men han trivs nog egentligen bättre som tia. Men viktigast är ändå att ha Morsy och Luongo hela. De styr och ställer som de vill på mittfältet, och det behövs för att klara av att rida av grisiga matcher som gårdagens mot Blackburn. Framåt känns det ändå som att vi har viss bredd, och bör klara av att utmana tillräckligt. Vi får hoppas att sjukdomen som grasserar i truppen inte förvärras.

Vi kommer absolut att ha chansen att vara topp två när den första svenskvågen rullar in inför matchen mot Watford. Och vi kommer vara där även när vi i den andra vågen rullar in på fredag/lördag. För det jag såg i långfredagens fyra matcher väckte ingen större oro, när det gäller övriga topplag. Alla fyra var förhållandevis bleka. Leicester saknade den där spetsen (den annars så pålitlige Vardy missade minst tre klara lägen), och verkar riktigt skakiga. Southampton uppträdde ungefär som vi, men lyckades inte hålla tätt; de borde ha stängt matchen tidigare. Och Leeds verkade tagna på sängen av Watfords aggressivitet och fart, men lyckades, välförtjänt, kriga till sig en poäng.

Däremot känns Middlesbrough och Watford plötsligt som ganska bra lag, och hårda nötter att knäcka för oss. Men den tiden, den sorgen. Först gäller det Southampton på måndag, och vinner vi där kan vi nog räkna bort dem från toppstriden. Jag tror på minst fyra poäng i de två kommande, och då är vi absolut topp två. Om det går lite sämre, är vi ändå kvar där uppe och krigar, och då gäller det att knäcka de där nötterna.

Pelle:
Sam Morsy, Kieffer Moore och Leif Davis är väl de som jag kommer att tänka på spontant så här. Egentligen så är ju samtliga spelare som är ordinarie i startelvan väldigt viktiga för oss. Men de tre nämnda är svårare att ersätta än de övriga. Kan den trion förbli fri från skador och elände så tror jag att det fortfarande finns en chans på topp-två när vi ställs inför Watford om mindre än två veckor. Men det kommer att bli megatufft.

 

2024
23
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 12 (NR 443)

Publicerad 12:27 av Nigge

Med hela den ordinarie panelen på landslagsuppdrag så tar ordföranden och kassören ansvar för veckans panel. Mycket svammel utlovas! Enjoy :)

Läs mer...

 

 

Ingen herrmatch i dag, men väl en dammatch. På självaste Portman Road, och förhoppningsvis på Town TV. Det har redan sålts 7 000 biljetter, vilket är väldigt mycket för damlaget, så blir det en riktig publikfest?

Kassör Hedensjö:
Jag tycker det är både roligt och ett viktigt och bra initiativ av klubben att uppmärksamma damlaget när de nu får chansen att visa upp sig på Portman Road. Senaste siffran gör gällande att det förväntas närmare 9.000 åskådare och det bör bädda för en publikfest. Det tycks också som om matchen kommer att visas på TownTV så det blir ytterligare uppmärksamhet där och jag tänkte själv kika på matchen nu när herrlaget har uppehåll.

Nigge:
Nog kommer det att bli en redig publikfest med närmare 10 000 på plats för att heja fram våra damer. Vi hade förmånen att se damerna spela på förra säsongens medlemsresa när vi åkte supporterbuss till schabraket till stadion uppe i Milton Keynes. En välförtjänt seger då med 2-0 och ett hyfsat tillrest gäng Ipswichsupportrar för att vara en match i damernas tredjedivision. Att tjejerna idag får spela på Portman Road är givetvis på tiden, minst sagt. AFC Wrexhams damer gjorde samma resa för någon säsong sen och det föll väldigt väl ut och hoppas att det bli en fantastisk upplevelse för både spelare och publik idag, precis som det var för Wrexhamdamerna. 

 

Ännu ett landslagsuppehåll. Hur känner du den här gången? Är det lägligt, med tanke på skadeläget, eller väldigt olägligt med tanke på att behålla flytet från senaste matchen?

Nigge:
Efter urladdningar som den mot Sheffield Wednesday så brukar det kunna komma en rekyl så jag tror att uppehållet ändå kom lägligt och hoppas att det är ett taggat gäng som möter Blackburn på Långfredagen. Burns skadade sig redan förra helgen och det måste ha svidit rejält att missa Wales kvalmatcher (det blev plural efter vinsten mot Finland i veckan). Både Broadhead och Moore fick hoppa in och klarade sig från skada så när som en fot i huvudet på Moore, men han verkar ändå ha klarat sig bra. Sarmiento var också igång för sitt Ecuador liksom Burgess för Australien. Jag tänker att man kan skada sig på träning också, så det är bara kul att de får chansen.

Det tvistas alltid om huruvida det är bra eller dåligt med landslagsuppehållen. Jag har ingen stark åsikt huruvida det påverkar resultaten utan tycker mer att det är trist och lite menlöst med dem. Är vi tillräckligt bra vinner vi ändå resonerar jag. Detta uppehåll kan dock vara lägligt för Wes Burns del som skadade sig i senaste matchen mot The Owls. Jag har inte hört något om hur allvarligt det är men förhoppningsvis är det inte så illa som befarat för honom vill jag gärna ha hel och på planen. Vi tycks också ha en del andra småskavanker så möjligtvis är det ett lägligt avbrott denna gång. Men det torde å andra sidan gälla för de flesta lag.

Kassör Hedensjö:
Det tvistas alltid om huruvida det är bra eller dåligt med landslagsuppehållen. Jag har ingen stark åsikt huruvida det påverkar resultaten utan tycker mer att det är trist och lite menlöst med dem. Är vi tillräckligt bra vinner vi ändå resonerar jag. Detta uppehåll kan dock vara lägligt för Wes Burns del som skadade sig i senaste matchen mot The Owls. Jag har inte hört något om hur allvarligt det är men förhoppningsvis är det inte så illa som befarat för honom vill jag gärna ha hel och på planen. Vi tycks också ha en del andra småskavanker så möjligtvis är det ett lägligt avbrott denna gång. Men det torde å andra sidan gälla för de flesta lag.

 

Och återigen: vilken säsong! Va? Vilken typ är du, den som längtar framåt och redan suktar efter Premier League, eller är du mer som McKenna och tar en match i taget och njuter i stunden? Och hur funkar strategin för dig?

Kassör Hedensjö:
Helt otrolig säsong och sådan underhållande fotboll på samma gång! (Hörde någonstans att Ipswich tillsammans med något annat lag har gjort mest mål av alla lag i Europa.) Påverkad av alla motgångar – historiskt är de under min tid som Townsupporter betydligt fler än framgångarna – så vågar jag inte riktigt tro på Premier League så jag tar det match för match. Och blir det verkligen bättre i Premier League? Det är rätt trivsamt att ligga på övre halvan i Championship och allt vad det innebär även utöver själva matcherna. Närheten till klubben, tillgången till matchbiljetter och flera andra faktorer kommer antagligen att påverkas negativt för vår del om vi blir ännu större. Är det verkligen vad jag önskar? Och samtidigt är väl själva kärnan med elitidrott att nå så långt som möjligt och mäta sig med de bästa? Det känns lite som om det blir bra hur det än blir. Till dess jag vet hur det slutar så fortsätter jag att njuta av en fantastisk säsong och allt det positiva som omgärdar klubben. Livet som Ipswichsupporter brukar vara ett enda långt lidande men denna säsong har varit sagolik och ett enda glädjerus.

Nigge:
Den här säsongen är jag typen som till fullo njuter av varje match och allt som händer kring klubben. Ok, Cardiff-matchen var ingen större njutning, men ni fattar. Ur ett supporterperspektiv är innevarande säsong något av en peak under de 45 år jag supportat Ipswich Town och jag ska försöka förklara varför.

1 Kieran McKenna
Vi har en manager som är sänd från fotbollsgudarna rakt ner i hjärtat av Suffolk. Karln är ett geni och det är vi värda efter åratal av olika Paul-karaktärer som inte hade en aning om vad de höll på med. Det här är en man med en vision och tydliga mål för hur hans lag ska spela fotboll och vilka lärdomar man ska dra från varje träning och match. Den enda nersidan är att han kommer vara otroligt eftersökt av större klubbar, men jag håller tummarna för att han stannar några säsongen till ändå.

2 Punch above our weight
Det ska inte vara möjligt att en sådan här spelartrupp utmanar de oerhört starka manskap som framför allt Leeds, Leicester och Southampton förfogar över, men här är vi. Med åtta matcher kvar så är vi i högsta grad fortfarande med i kampen om direktuppflyttning och det är, som Staffan Lindeborg skulle uttryckt det, frapperande.

3 Ägandet av klubben
Under många år fick vi hålla tillgodo med Marcus Evans som ensam ägare till klubben och till en början verkade det lovande men visade sig senare vara en man och företagsgrupp med inte så stort intresse att investera i klubben och bygden som man till en början låtit påskina. När amerikanska Gamechanger Ltd kom in och tog över ägandeskapet och dessutom rekryterade Mark Ashton som CEO så började det hända grejer. Igår kom så nyheten om att ägandet breddas genom att en amerikansk private equity-firma vid namn Bright Path Sports Partners går in med £105M för att säkra 40% ägande i klubben. Är det bra att klubben ägs av amerikaner som inte har någon anknytning till närområdet? Jo, hittills har det visat sig fungera alldeles utmärkt och jag ser ingen anledning att det inte ska fortsätta så. Arenan har rustats upp, folk i Ipswich med omnejd har plötsligt vaknat till liv ur fleråriga supporterdvalor och vi säljer ut varenda hemmamatch och skulle ha kunnat sälja mångdubbelt med biljetter till bortamatch i Långtbortistan bara vi hade fått större tilldelning. Man har förstått vikten av att ha stöd i närområdet och gjort ett formidabelt arbete så långt. Nästa på listan är ny träningsanläggning och några år framåt i tiden är det dags att smälla upp en ny läktare istället för till åren komna Cobbold Stand. Vi vet inte hur ägandet kommer att se ut framöver men för mig är det fantastiskt att inte ha shejker från tveksamma länder i ägarstolen.

4 Utvidgad supporterbas
Framgång föder framgång och vi har som sagt fullsatt varje match nuförtiden. Annat var det i slutet av den långa Championshipsejouren innan vi åkte ur. Det må ha stått officiell publiksiffra några tusen över de tio, men faktum är att Portman Road var så tomt att det i realiteten var under tiotusen på vissa matcher under säsongen som vi åkte ner i League One. Nu ser man alla möjliga åldrar och det är fantastiskt att se så många unga på läktarna, allt från barn upp till unga vuxna. Det känns som att vi har säkrat en supporterbas för många år framåt, vilket är en förutsättning för att kunna bedriva en framgångsrik fotbollsverksamhet.

5 Premier League
Det kanske låter märkligt att inte vara supersugen på att se sitt lag i Premier League? Just nu är jag faktiskt inte det. Det enda jag bryr mig om är att få se upplösningen av denna sanslösa säsong. Förra säsongen gick ju inte heller av för hackor och med två säsongen med fler vinster än något annat så är det inte utan att jag bävar för att vara ett, i bästa fall, lag över nedflyttningsplatserna på nedre halvan av PL där man förlorar så mycket att man kommer tro att 2018 kommit tillbaka för att bita en i arslet. Å andra sidan har vi en gyllene chans att ta oss upp i PL och det finns inga garantier för att det kommer gå lika bra nästa säsong, det vet vilken erfaren fotbollssupporter som helst. Men visst måste ändå målet med verksamheten vara att ta sig till det förlovade landet, jag medger det, men som supporter njuter jag i fulla drag av det vi just nu får uppleva och tänker att jag får väl stå ut med Premier League om det nu skulle bli så. 

 

Nu har vi haft Town TV i nästan en hel säsong. Vad tycker du? Hur mycket av ett lyft är det från Ifollow? Vad tycker du om för- och eftersnack, och hur funkar tekniken för dig?

Nigge:
I mitt tycke en formidabel plattform med lysande content. Bra kommentatorer, tjusig studio och min favorit av alla inslag, Town in Five Added Time. Den senares succé i min tv-fåtölj är givetvis starkt kopplad till att det varit så få förluster men det är så mysigt att fälla ner fåtöljen och ägna ca tio minuter åt att se spelaras förberedelser, matchsituationer i olika vinklar, Clarkes hetsande av publiken efter match osv. Den enda smolken i glädjebägaren har också stark koppling till framgången på planen då vi ofta blir snuvade på direktsänd match till följd av att matchen i fråga går på Viaplay och därmed ingen TownTV. Frågan är hur det styrs upp till nästa säsong för nog är det lite dyrt att slanta över 2 000 spänn för ett fåtal matcher och, hur mysiga inslagen än är, Town in Five Added Time. Tekniken har funkat ok med mindre störningar och det behöver förstås funka felfritt om det ska bli en bra fortsättning på detta.

I eftermiddag får vi också lite bonus i form av damernas match! Allt som allt, positiv till TownTV!

Kassör Hedensjö:
Jag tycker absolut att TownTV har varit ett lyft jämfört med iFollow. I synnerhet försnacket och de olika gästerna är intressanta och roliga att lyssna på. Det kan dock fortfarande förekomma en del driftstörningar men jag upplever att de är betydligt färre än med iFollow och nu slipper man lyssna på motståndarnas kommentatorer som ibland kunde vara fallet. Det ska dock tilläggas att många matcher har visats på Viasat/Viaplay så det kan påverka bedömningen.

 

2024
16
Mar

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11 (NR 442)

Publicerad 09:09 av Nigge

Vad hände egentligen förra helgen, hur ska framtidens Portman Road se ut och vad säger panelen om alla landslagsuppdrag under uppehållet?

Läs mer...

 

 

Vi river av plåstret som stavas Cardiff direkt. Tidigare under säsongen har det hänt att vi tappat ledning i matchens döende minuter men vi har också varit på andra sidan och själva avgjort eller räddat poäng på tilläggstid. Är vi dåliga på att stänga matcher i ledning eller var det bara en tillfällighet denna gång och hur kunde det egentligen inträffa?

Conny:
Min känsla är att vi oftare har räddat poäng eller vunnit sent i matcherna än tvärtom. Jag såg inte matchen i lördags, men har skummat igenom höjdpunkterna på Youtube. Gamla synder straffade oss den här gången. Vi behöver bli mer resoluta och bara skicka bort bollen ibland. Även om försvarsspelet är vår akilleshäl så känns det lite som att Cardiffs vändning var ”one of those”. Sen kvittering, en hemmapublik i extas som driver sina spelare framåt och så får man även in 2-1 när matchen kanske borde ha varit avblåst.

Pelle:
Generellt sett så tycker jag inte att vi är dåliga på att stänga igen matcher....så utifrån mitt perspektiv så var det nog bara tillfälligheter som avgjorde. Väldigt, väldigt surt såklart. Men när tröttheten smyger sig på så ökar det chansen att man tappar fokus och tar felaktiga beslut. Kommer här att tänka på den sinnessjuka matchen mot Charlton under föregående säsong (som slutade 4-4 och där vi gjorde två mål på övertid, kort följt av att Charlton replikerade med att göra två mål under samma övertid och genom detta kvittera). Kommer ni ihåg? Så ja, det händer. Men det är inget som händer oss frekvent.

AC:
Ja det var riktigt jävla risigt och ruskigt deppigt när man är på fel sida tyvärr. Vid ställningen 1-1 ”tröstade” jag mig med att jag skulle klippa nio poäng i tipstävlingen (första gången jag inte tippat vinst tror jag), dock en jäääävligt klen tröst givetvis…sen sket det sig. Jag tycker att vi varit bra på att stänga överlag så jag ser detta som en tillfällig plump. Slarv!

Dan:
Jag tycker nog att vi är bättre på att stänga matcher den här säsongen än förra, vilket är en förklaring till att det går så bra för oss. Men vi kan givetvis bli bättre. Och det som hände mot Cardiff ska ju inte få hända. Jag tror att de flesta kände som jag efter 1–0: ”Yes, där satt de tre poängen!” För då kändes Cardiff inte det minsta farliga längre. Och kanske kände även spelarna och McKenna samma sak, för det såg onekligen lite lojt och tafatt ut på slutet. Folk kritiserar McKenna för bytet av Moore mot Al-Hamadi, eftersom de tycker att han borde ha bytt in en mer defensiv spelare. Och så här i efterhand kanske det skulle ha varit bättre att få in Tuanzebe och hans huvudspel, men när bytet gjordes tror jag inte att så många protesterade. Inte jag heller, för jag kände just då att vi var närmare 2–0 än Cardiff 1–1, men, ja…

 

Mark Ashton pratade för en tid sedan om att staden Ipswich skulle komma med spännande planer angående området kring Portman Road och i veckan presenterades ett nytt badhus och lite annat. I de fina animeringarna kan man se en ny läktare där Cobbold Stand står idag, även om ritningarna inte handlade om den. Hur vill du att man ska ta sig an det bygget, när det nu blir av, och vad bör vår arena ha för publikkapacitet?

AC:
Är så konservativ så det är osunt när det kommer till vår klubb, och engelsk fotbolls demolering av arenor i allmänhet, så jag har inte funderat över arenafrågan i någon större utsträckning. Jag fattar ju att det inte blir aktuellt att jämna för en klubb som vår. Bra så.

38 010 är rekordet från 1975 och vi har ju ett ruskigt publiksnitt i år. Vad ska vi höfta till med? 35 000 låter ju sjukt men däromkring för att säga nåt då.

Conny:
Håller med om att det ser riktigt snyggt ut. Jag kan till och med förlåta att arkitektfirman på flera ställen i sin beskrivning har döpt om Portman Road till Portland Road. Jag har inte så mycket åsikter om exakt hur Cobbold Stand ska byggas om, mer än att vi behöver en större och modern läktare, samtidigt som den smälter in i helhetsintrycket av Portman Road. Det som kan oroa mig mer är – när ska den byggas? Senast vi åkte ur Premier League var samma säsong som North Stand byggdes om, atmosfären blev lidande och påverkade säkert att det gick som det gick. Det gäller att timingen av bygget blir rätt. I dagsläget känns det som att en publikkapacitet runt 35 000 skulle vara lagom. Om vi skulle gå upp i Premier League skulle det kanske funka med mer, men jag är ingen fan av stora arenor där det gapar en massa lediga sittplatser.

Dan:
Jag är ofta väldigt konservativ och vill ha kvar allt som det alltid har varit. Men det funkar så klart inte. Men jag ser gärna att de går varsamt fram och moderniserar med förnuft, så att Portman Roads ”själ” bevaras. Sen vore det ju trevligt om vi kunde få upp publikkapaciteten mot 40 000, för som det ser ut nu, kan vi behöva lite mer utrymme på läktarna. Och skulle vi gå upp i Premier League behövs det absolut större publikkapacitet.

Pelle:
Utgångspunkten här måste ju vara att man vill bygga en modern och ändamålsenlig läktare, hållbar och värdig för en bra tid framöver. Exakt vad som är praktiskt genomförbart det vet jag inte, men baserat på nuvarande intresse, samt seriösa långsiktiga planer, så tror jag att man lätt skulle kunna utöka publikkapaciteten med 5000 platser. Kanske fler.

 

Wes Burns, Nathan Broadhead och Kieffer Moore är med i Wales trupp i play off till EM och om man slår Finland i första matchen blir det en andra match i veckan efter. Cam Burgess är också uttagen till kvalspel, i hans fall två matcher VM-kval med Australien. Bra eller mindre bra ur ett Ipswich-perspektiv?

Pelle:
Mmm….visst ökar detta risken för skada på vissa nyckelspelare, men på det stora hela så är det bara positivt med att vi har landslagsspelare i vår trupp. Det betyder ju att vi är ett bra lag. Och samtidigt så brukar det föra med sig att de berörda spelarna även taggar till och höjer sig själva iförda klubbtröjan också.

Dan:
Alltså, det där med internationella uppdrag är alltid ett tveeggat svärd. Det är så klart jättebra för spelarnas utveckling och hunger, men samtidigt ett avbräck för laget i stort. För de kan vara lite slitna när det blir dags för serielunken igen, och i värsta fall skadade. Å andra sidan håller de matchtempot uppe om de får spela, och blir troligen ännu vassare av det. Alla fyra är ju viktiga spelare för oss, så vi får hoppas att utfallet blir starkare och hungrigare spelare, som kan leda laget i slutrushen mot Premier League.

AC:
Jag unnar samtliga internationell framgång givetvis och jag tycker det är riktigt häftigt att vi har en koloni i Wales landslag. Burgess jetlag vill jag inte ens tänka på. Blir matt i hela kroppen bara av tanken...

Conny:
Det är så klart bra att Ipswich-spelare uppmärksammas och anses hålla en tillräckligt hög kvalitet för landslagsspel. Sedan är ju minussidan frånvaro och risken för skador, men det är ju samma för alla lag. Om vi fortsätter att utvecklas och får allt bättre spelare så är det här något som vi helt enkelt får vänja oss vid.

 

2023
1
Jul

AKTUELLT

Medlemskap i ITFC Sweden 2023/24

Publicerad 13:23 av Nigge

Nu är det dags igen, sommaren går fort! Det är dags att förnya medlemskapet/bli medlem i ITFC Sweden för säsongen 2022/24. Instruktioner enligt nedan.

Var en proud member!

 

 

Häng med redan från början av säsongen så du inte missar någon omgång i Tipstävlingen! Succén med Swish gör att det är enklare än någonsin att förnya sitt medlemskap i ITFC Sweden. 

Genom att skicka 125 kr (50 för ungdomar under 15 år) till

Swishnummer 123 050 23 02

har du förnyat medlemskapet.

Enkelt va? Är du lite mer old school så går det bra att betala till

pg nr 46 73 05-9 eller

bg nr 282-7798.

 

Om du är ny medlem vill vi gärna ha både din mailadress och den adress som vanlig snigelpost hittar fram till.

 

 

 

 

 

 

 

 

Äldre inlägg...

Nästa match
den 27 april 2024 kl 21:00

Hull City - Ipswich Town

Senaste foruminlägget
2024-04-13 18:14 av Älgen
Nervöst

"Hej, det har varit oerhört nervöst de sista veckorna, både för Ipswich och ..."

Senaste nytt från TWTD

www.itfcsweden.com v.0.1.9
Copyright © 2002-2023 ITFC Sweden